Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Prawdziwy mistrz ze mnie, zapomniałam, ze mam dzisiaj fryzjera... dobrze, ze przypomnienie w telefonie mialam 30 min przed ustawione, ale dawno tak szybko sie nie ubralam hehe, juz siedze z farba na glowie i korzystam z chwili wolnego, bo dzisiaj znowu na wariata, musze spakować siebie i męża n weekend bo zawody enduro sa i startuje w dolinie charlotty. Noclegi zaklepane u ustce, szkoda tylko ze pogoda sie skipscila tak mocno
zamiast paru tshirtow trzeba pakowac te spodnie i bluzy i grrr.... i niestety znowu na wyjazd dopadly mnie hemoroidy
-
Ja tez sie cieszyłam, ale powiem Wam, ze narazie to za dużo, pakowanie w proszku, na wariata, a jutro i niedziela caly dzien na zawodach, w kurzu i spalinach motorów, ta dieta tam do utrzymania mnie stresuje, bo to bedzie trudne, a najbardziej mnie wkurza brak możliwości siedzenie na pupie bez dyskomfortu takiego
-
nick nieaktualnyWróciłam i potem was doczytam bo jestem w trakcie ekspresowego robienia obiadu.
Rybka się odmroziła więc jest ok
Martta zazdraszczam tego wyjazdu:-)
Kiełbaske weź bedziesz miała obiad i kolacje z grila lub ogniska
Pomidory czy ogórki i będzie ok
Noooooooooo
Pojadłam mc donalda :-0
Kupiłam białą sukienkę dla mnie to długa bluzka z rozpierdakamina boku na plaże lepszej mi nie trzeba
Kupiłam dwie tuniki do leginsów.
Miałam kupić leginsy w h&m na 3/4 ale stwierdziłam że pięknie w nich nie wyglądam i nie dam za nie 80zł!!!!!
Spodni jeansów w h&m brak!!!!! kużwa mać zostaje mi net ewentualnie wypad na giełdę z córką jutro ale muszę się zastanowić bo to będzie misja!!!!!!!!
I kupiłam adidasy z siateczki na lato co by mi było chłodniej w stópki nie podobaja mi się za bardzo ale na mój rozmiar 42 1/2 tak!!!!!!!! dobrze czytacie nie ma rozmiarów .
Zaraz wstawię fotki
A i skarpetki sobie i mężowi co by nie skomlał ze zapomniałam o nim hahahakamciaelcia, Dorinka, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0dd4fcf6a25.jpg
To tuniki takie do leginsów:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e40790281b0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/326a053b3adf.jpg
A to na plaże żebym się nie ugotowała:
za 25zł hahahah
chciałam kupić w 4f ale była granatowa za 80zł więc pomyślałam że będzie mi grzało i to tylko na plaże mam mieć ewentualnie przyda się do porodu po Dorince mi się przypomniało
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24049e57f1b9.jpg
Ogólnie dla ciężarnych nic mi się nie podobało a nie mam gdzie i w czym wybierać bo mam tylko h&m i tam bieda wiec dobre i to i tylko na lato:-)kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Zabka raka tunike tez kupilam jak ty tą szara z napisem tylko granatowa
Wracam do domu, wlosy odzyly hurra. No i w koncu przyszedł czas na knnopersa, trzymajcie kciuki za cukry. A teraz szybko do domu i pakowac dalej, ehhhkamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Zabka szkoda ze spodni nie bylo ale dobre i takie zakupy
Ja odkąd jestem w ciąży kupiłam sobie tylko leginsy, sweter i buty na zime na płaskim
Na mnie to masakra bo przed ciążą zakupy były conajmniej 2x w miesiącu. Teraz też sie kilka razy przymierzałam ale co z tego jak cokolwiek by mi sie nie spodobało to wiadomo jak na brzuchu wygląda...Ja zawsze lubiałam sukienki i spódnice obcisłe lub rozkloszowane u dołu. No a wiadomo jak takie ciuchy wyglądają na 92cm w pasie
martta czekamy na twoj 1 knopersowy wynik -
nick nieaktualnyKamcia mąż by się bardzo ucieszył jakbym zostawiła telefon w domu hahahah
Co ty oszlałabym bez was hihihi
Na pewno bede mniej zaglądac ale nie zostawie was:-0
Martta trzymam kciuki.
Ja na deser bede jesc czereśnie
wrrrrr właśnie dzwonili z zakładu pracy wrrrrrrr
Nienawidzę jak dzwonia i coś chcą.
Chcą żebym przyjechała i podpisała aneks do umowy o podwyżkę bo mi się należy co roku są u nas.
Kamcia to jakoś bierze się pod uwagę do wynagrodzenia na l4 lub macierzyńskiego??????
Przeglądam stronę h&m i też nie ma już tych spodni co kupiłam -
nick nieaktualny
-
Żabka
U mnie niestety nikt podwyżki nie daje! !
Nie zwiększy ci to ani chorobowego ani macierzynskiego ale po powrocie będzie więcej
U mnie liczą tzw wysluge od zasadniczej i tę wysluge płaci pracodawca. Wiec ewentualnie tak może ci podwyżka zwiększyć
Jesteś w lepszej sytuacji po macierzynskim i to też ważne -
nick nieaktualnyKamcia tak pytam bo mi lata ta ich podwyżka
Ja biorę wychowawczy tylko dziecko dostanie siedo przedszkola i się zwalniam nie wróce tam bo pamiętam co za typ z mojego dyrektorka
I reszta ekipy sami plotkarze jakby w konkursie brali udzial kto lepej podpierdzieli tak sobie wychował ludzi mój dyrektor.
Po drugie tam nikogo nie szanują wiec olał ich.
Tak jak kiedyś pisałam chciałam zajść w ciąże zeby uciec z tamtą ale nie wychodziło w końcu pisałam w głowie wypowiedzenie i się udało i nie wrócę tam.
Mi przetarły się w udach normalka w każdych spodniach tak mam.
Nosiłam je codziennie i prałam schły i na tyłek .
Miały prawo. -
Mnie marzy się wyjść i kupić sobie jakiegos fajnego ciucha nowego. Co tydzien jest u nas targ i naprawde fajne sukienki sa i zarabiste krotkie spodenki mam upatrzone. No ale kup cokolwiek z takim brzuchem i jeszcze nie widzac jak sie bedzoesz prezentpwac za niedlugo. Ale mąż mi powiedział ze po porodzie mnie zabierze to moze sobie cos kupie
Ja jestem bardzo ciekawa jak u mnie w pracy beda liczyc macierzynski. Ja mam co miesiac premie uznaniowa za nie chorowanie ale na l4 w ciazy wiadomo ze inaczej liczyli i wyplata wychodzila taka jak przed ciaza. A na macierzynskim to pewnie nie dosc ze 80% to pewnie jeszcze podstawy bez premii wiec bedzie krucho. -
Kamcia ale ja zarabiam 15zł/1h dzieki czemu w miesiacu moja podstawa wynosi ok 1800zl na reke a do tego mam premie uznaniowa jesli nie choruje 400zl ponad wiec wychodzi wtedy na reke 2200zl. Decydujac sie na 1rok macierzynskiego dostane co miesiac 80% z podstawy czyli tego 1800zl na reke tak? Dobrze to rozumiem?