X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce wam macic w głowach ale niby po tłustym cukry lubią później skoczyć stąd kebaba u siebie więcej kontroluje
    Ale 109 to super wynik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będę sprawdzała po 2 H... Tymczasem 4 plusy cukru w moczu :( ehh najgorzej, ze przewidywałam, ze będzie złe... Dziękuje za wsparcie :*

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka
    Czyli u ciebie częściej ten cukier się pojawia? ??i juz przy takim wyniku?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Po dwóch godzinach 109, więc albo sobie rośnie dopiero ale gdzieś tam był skok, którego nie uchwyciłam. Jeszcze się jakoś pewnie zmierzę z ciekawości.

No ale muszę przyznać, że nie zasiadłam na tyłku po jedzeniu - testowałam nowy odkurzacz, o ile to mi mogło spalić ten cukier :) No i też długo to nie trwało, bo mąż na mnie krzyczał, że meczu nie słyszał - jakby tam było czego słuchać :P U mnie jak na razie rekordowy wynik po barszczu z ziemniaczkami - 147.
    Polin nawet nie mów, ja dzisiaj zapomniałam piórnika z glukometrem do mamy i akurat robiłyśmy botwinke. Strach sie bać, co sie tam działo, choć przeczytalam, ze niby botwinka OK dla diabetyków...

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka
    Ja jem botwinkę. Łyżka stoi od buraków tak ich dużo daje. Ale nie lubię ziemniaków w zupach i ich nie daje. Na smietanie duuzo botwinki daje mi mniej niż 100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 22:24

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, że i jutro to może się odezwać w ciągu dnia albo na czczo.

A i pisałam Wam, że zjadłam w nocy kanapkę o 3 a o 7 oddałam mocz do analizy - dzisiaj odebrałam wyniki i o dziwo nic tam dziwnego nie wyszło, w krwi tylko hematokryt trochę niski. No ale w nocy raz wstawałam na siku, więc ja nie wiem jak traktować te analizy moczu.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Agusienka
    Czyli u ciebie częściej ten cukier się pojawia? ??i juz przy takim wyniku?
    Wydaje mi sie, ze cukier mi sie pojawia i przy niższych wartościach. Kiedyś, jak miałam ten incydent z bordowymi ketonami późnym wieczorem, po zjedzeniu 2 bananów celem ich zbicia cukier ciemnozielony sie zaczął pojawiać już ok 124 ( wykryłam przypadkowo, chciałam tylko ketony zmierzyć)...No ale mój ulubiony diabetolog stwierdził, ze to niemożliwe..

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin
    Ogolnie u ciężarnych trudno o tzw mocz poranny :D ja po prostu bym wspomniała o okolicznościach lekarzowi :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie - w końcu okaże się, że pizze mogę a botwinki nie :P
    Ja myślę, że to moje połączenie było nie trafione z ziemniakami, bo botwinkę już jadłam kiedyś i było spoko.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    No właśnie wiem, że i jutro to może się odezwać w ciągu dnia albo na czczo.

A i pisałam Wam, że zjadłam w nocy kanapkę o 3 a o 7 oddałam mocz do analizy - dzisiaj odebrałam wyniki i o dziwo nic tam dziwnego nie wyszło, w krwi tylko hematokryt trochę niski. No ale w nocy raz wstawałam na siku, więc ja nie wiem jak traktować te analizy moczu.
    No wlasnie, ten nasz mocz jest mocno przepłukany nad ranem, chyba ze chodzi o ketony oczywiście :)
    Kamcia, ja oczywiście z ziemniaczkami. Wiesz, jak mi system poprawił twój nick jak go wpisywałam? "Mamcia" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 22:31

kamciaelcia lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka
    Lubie lekarzy pytać o różne rzeczy ale swojej chyba nie podpytam o cukry skoro mam na nie w moczu nawet nie patrzeć. ..ale 8 mnie nigdy pasek się nie zabarwil...a w lab zdarzyło ci się w wynikach? ?może paski jakieś trefne ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin
    Ha jestem ostrożna z ziemniakami
    3 młode mogę. Ale to nie moje smaki. Ketonow nie mam więc ich nie jem. I dużo lepsze wyniki od ziemniaków dają mi te frytki z piekarnika. ..inne warzywa gotowane mogę. Początkowo kasze jadłam i mogłam torebkę na raz . A ziemniaków się troszkę boję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A aaa
    Kiedy zjadałam kromeczke chleba do jakiejkolwiek sprawdzonej zupy tez cukry wysokie lub za wysokie :D ale tylko w połączeniu chleb i zupa
    Bo sam chleb nawet razy 2 z czymkolwiek daje dobry wynik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Agusienka
    Lubie lekarzy pytać o różne rzeczy ale swojej chyba nie podpytam o cukry skoro mam na nie w moczu nawet nie patrzeć. ..ale 8 mnie nigdy pasek się nie zabarwil...a w lab zdarzyło ci się w wynikach? ?może paski jakieś trefne ?
    Kamcia, paski sa OK. Rano mi nigdy nie pokazało jeszcze, ale ja chodzę na siku ze 3 razy w nocy...sprawdzałam kiedyś po posiłku? Mozesz spróbować, jak wyjdzie Ci kiedyś przypadkiem jakiś spory wynik (oby nie!). Mam wizytę u diabetologa w poradni dla kobiet z cukrzyca ciążowa za tydzień, to go podpytam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 22:36

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka
    Sprawdzałam w ciągu dnia bo badalam dodatkowo ketony -szukałam wielu zależności. I nigdy nie zdarzyło się przebarwienie. Może u mnie to jeszcze niskie cukry?
    A miewasz lub miewalas infekcje grzybicze? Lubią właśnie słodkie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba raz miałam dobrych pare lat temu.... Coś jest nie tak u mnie z tym cukrem w moczu. Update po 2 H jest 129, wiec powoli schodzi na szczęście...zerknij kiedyś, jak Ci sie trafi nieszczęśliwie OK 140....

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapamiętam sobie
    A to od razu po wyniku 140 czy jeszcze odczekać?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Zapamiętam sobie
    A to od razu po wyniku 140 czy jeszcze odczekać?
    U mnie od razu było... Teraz tez od razu po wyniku...w ciazy ponoć niewielkie ilości cukru w moczu sa normalne, ale u mnie pojawiają sie wartości wysokie. Chociaż tyle, ze przynajmniej tem cukier z nerek nie wrócił do krwi, stad pewnie szybko mi spadło.

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info . Takie "ciekawostki " to tylko w ciąży :D lekarze tez nie rozumieją. Dobranoc. Do jutra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :) idę spać w miarę spokojnie z cukrem 106, przynajmniej ketonów nie bedzie.

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ