X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce wam macic w głowach ale niby po tłustym cukry lubią później skoczyć stąd kebaba u siebie więcej kontroluje
    Ale 109 to super wynik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będę sprawdzała po 2 H... Tymczasem 4 plusy cukru w moczu :( ehh najgorzej, ze przewidywałam, ze będzie złe... Dziękuje za wsparcie :*

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka
    Czyli u ciebie częściej ten cukier się pojawia? ??i juz przy takim wyniku?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Po dwóch godzinach 109, więc albo sobie rośnie dopiero ale gdzieś tam był skok, którego nie uchwyciłam. Jeszcze się jakoś pewnie zmierzę z ciekawości.

No ale muszę przyznać, że nie zasiadłam na tyłku po jedzeniu - testowałam nowy odkurzacz, o ile to mi mogło spalić ten cukier :) No i też długo to nie trwało, bo mąż na mnie krzyczał, że meczu nie słyszał - jakby tam było czego słuchać :P U mnie jak na razie rekordowy wynik po barszczu z ziemniaczkami - 147.
    Polin nawet nie mów, ja dzisiaj zapomniałam piórnika z glukometrem do mamy i akurat robiłyśmy botwinke. Strach sie bać, co sie tam działo, choć przeczytalam, ze niby botwinka OK dla diabetyków...

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka
    Ja jem botwinkę. Łyżka stoi od buraków tak ich dużo daje. Ale nie lubię ziemniaków w zupach i ich nie daje. Na smietanie duuzo botwinki daje mi mniej niż 100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 22:24

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, że i jutro to może się odezwać w ciągu dnia albo na czczo.

A i pisałam Wam, że zjadłam w nocy kanapkę o 3 a o 7 oddałam mocz do analizy - dzisiaj odebrałam wyniki i o dziwo nic tam dziwnego nie wyszło, w krwi tylko hematokryt trochę niski. No ale w nocy raz wstawałam na siku, więc ja nie wiem jak traktować te analizy moczu.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Agusienka
    Czyli u ciebie częściej ten cukier się pojawia? ??i juz przy takim wyniku?
    Wydaje mi sie, ze cukier mi sie pojawia i przy niższych wartościach. Kiedyś, jak miałam ten incydent z bordowymi ketonami późnym wieczorem, po zjedzeniu 2 bananów celem ich zbicia cukier ciemnozielony sie zaczął pojawiać już ok 124 ( wykryłam przypadkowo, chciałam tylko ketony zmierzyć)...No ale mój ulubiony diabetolog stwierdził, ze to niemożliwe..

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin
    Ogolnie u ciężarnych trudno o tzw mocz poranny :D ja po prostu bym wspomniała o okolicznościach lekarzowi :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _polin Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie - w końcu okaże się, że pizze mogę a botwinki nie :P
    Ja myślę, że to moje połączenie było nie trafione z ziemniakami, bo botwinkę już jadłam kiedyś i było spoko.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    No właśnie wiem, że i jutro to może się odezwać w ciągu dnia albo na czczo.

A i pisałam Wam, że zjadłam w nocy kanapkę o 3 a o 7 oddałam mocz do analizy - dzisiaj odebrałam wyniki i o dziwo nic tam dziwnego nie wyszło, w krwi tylko hematokryt trochę niski. No ale w nocy raz wstawałam na siku, więc ja nie wiem jak traktować te analizy moczu.
    No wlasnie, ten nasz mocz jest mocno przepłukany nad ranem, chyba ze chodzi o ketony oczywiście :)
    Kamcia, ja oczywiście z ziemniaczkami. Wiesz, jak mi system poprawił twój nick jak go wpisywałam? "Mamcia" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 22:31

kamciaelcia lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka
    Lubie lekarzy pytać o różne rzeczy ale swojej chyba nie podpytam o cukry skoro mam na nie w moczu nawet nie patrzeć. ..ale 8 mnie nigdy pasek się nie zabarwil...a w lab zdarzyło ci się w wynikach? ?może paski jakieś trefne ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin
    Ha jestem ostrożna z ziemniakami
    3 młode mogę. Ale to nie moje smaki. Ketonow nie mam więc ich nie jem. I dużo lepsze wyniki od ziemniaków dają mi te frytki z piekarnika. ..inne warzywa gotowane mogę. Początkowo kasze jadłam i mogłam torebkę na raz . A ziemniaków się troszkę boję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A aaa
    Kiedy zjadałam kromeczke chleba do jakiejkolwiek sprawdzonej zupy tez cukry wysokie lub za wysokie :D ale tylko w połączeniu chleb i zupa
    Bo sam chleb nawet razy 2 z czymkolwiek daje dobry wynik

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Agusienka
    Lubie lekarzy pytać o różne rzeczy ale swojej chyba nie podpytam o cukry skoro mam na nie w moczu nawet nie patrzeć. ..ale 8 mnie nigdy pasek się nie zabarwil...a w lab zdarzyło ci się w wynikach? ?może paski jakieś trefne ?
    Kamcia, paski sa OK. Rano mi nigdy nie pokazało jeszcze, ale ja chodzę na siku ze 3 razy w nocy...sprawdzałam kiedyś po posiłku? Mozesz spróbować, jak wyjdzie Ci kiedyś przypadkiem jakiś spory wynik (oby nie!). Mam wizytę u diabetologa w poradni dla kobiet z cukrzyca ciążowa za tydzień, to go podpytam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 22:36

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka
    Sprawdzałam w ciągu dnia bo badalam dodatkowo ketony -szukałam wielu zależności. I nigdy nie zdarzyło się przebarwienie. Może u mnie to jeszcze niskie cukry?
    A miewasz lub miewalas infekcje grzybicze? Lubią właśnie słodkie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba raz miałam dobrych pare lat temu.... Coś jest nie tak u mnie z tym cukrem w moczu. Update po 2 H jest 129, wiec powoli schodzi na szczęście...zerknij kiedyś, jak Ci sie trafi nieszczęśliwie OK 140....

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapamiętam sobie
    A to od razu po wyniku 140 czy jeszcze odczekać?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Zapamiętam sobie
    A to od razu po wyniku 140 czy jeszcze odczekać?
    U mnie od razu było... Teraz tez od razu po wyniku...w ciazy ponoć niewielkie ilości cukru w moczu sa normalne, ale u mnie pojawiają sie wartości wysokie. Chociaż tyle, ze przynajmniej tem cukier z nerek nie wrócił do krwi, stad pewnie szybko mi spadło.

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info . Takie "ciekawostki " to tylko w ciąży :D lekarze tez nie rozumieją. Dobranoc. Do jutra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :) idę spać w miarę spokojnie z cukrem 106, przynajmniej ketonów nie bedzie.

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ