Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
zabka
ważne że wiesz , ze nizszy pomiar to standard i ja-na twoim miejscu-od razu trzymałabym sie lewej reki. Po co sie kłuć tyle razy. Ja znów rano za 4 razem krew zmierzyłam, z 3 dziurek nie poleciało, dopiero z 4 (i juz mnie to wkurza)
słabe mam krązenie po nocy
udanych zakupów -
Hej dziewczyny, ja dzisiaj na czczo 81
Po śniadaniu 104, ale mialam swoj chleb, wiec jedyny grzech to mikro nalesnik z odrobina dżemu. Ale glupio tak jak jesteś gdzieś w hotelu i na sniadanie tyle dobrych rzeczy, a ty jesz co normalnie w domu i basta
Juz na zawodach, szkoda ze pogoda średnia, za godzinę pierwszy start....
Oj ja bym sobie pizze zjadla nie powiem -
Witam
Ja dopiero po sniadankuLedwo na belly wchodze a tu juz takie ciezkie tematy
Ja na diecie tez schudlam, potem leciutko przybralam (o dziwo kiedy zaczelam miec problemy z acetonem) i znów schudlam. Takze nadal jestem 2kg mniej niz przed ciaza a 1 kg od poczatku na plusieU mnie nikt nie robil z tego problemu. Diab cos sie probowala doczepiac ale przedstawilam jej wyniki usg ze dziecko przybiera książkowo, morfologia tez super zadko kiedy mialam lepsza wiec odpuscila. Na moim przykladzie tez dokladnie widac ze waga dziecka nie dosc ze nie zalezy od tycia to nie zalezy tez od wielkości brzucha. Juz od kilku miesiecy metr pokazuje 92cm w pasie i nie chce nic urosnac mimo ze dziecko przeciez rosnie
Mnie ciekawi tylko moja waga po porodzie. Ciekawe ile mi odpadnie
Co do spodni to podziwiam was ze jesteście w stanie chodzic tych ciazowychJa raz przymierzalam w h&m bo chciałam kupic ale ten pas materialowy na brzuch jest dla mnie nie do wytrzymania. I cala ciaze popierniczalam w legginsach (tez nie tych ciazowych)
-
agusienka
ja w sumie w nocy na siusiu nie wstaje, max 1x około 24-1
jesli w ogóle nie wstaje, to sama już wiem, że mało pilam
budzi mnie budzik, siusiu(ketony) i cukier...wczesniej dobrze leciało, jakis czas mam problem, jeszcze rano kciuki działaja
ale ostatecznie bardzo cisnę tę krople krwi i troszke to zawyża
[po tym od razu kawunia
i ja rano nic oprócz kawy nie przełknę...nawet wody
za to kufel wody pije do sniadania (bo łatwiej przełykać mi kanapkę)
zaskoczę wasja juz byłam w sklepie
truskaweczki i szparagi sąkalarepka piekna jest
kosci wędzone na fasolowa sa
i spotkałam sasiadke i znów dostalam reklamówke młodego koperku (mniam mniam, ale zapas na zime bedzie), po chwili znów zapukała i dostałam starszy koperek
akurat na małosolne
mnie to zawsze zielsko cieszyło
czereśnie po 27 zł-cena wariata! ale dwa lata temu kupowałam bez ograniczeń
fasolka po 14zł, wiec lecę na mrozonej jeszcze -
Kamcia no u ciebie z tymi cenami to naprawdę kosmos. U mnie czereśnie po 12zl a fasolka zolta po 9zl byla w sklepie na osiedlu. A u mnie na osiedlu zawsze drozej czyli w warzywniaku mozna sie spodziewac tanszych.
Ty szczesliwa bo zielenine dostalas a ja koperku i pietruchy w natce nie znosze!W gardle mi to zielsko zawsze staje i czuje sie jakbym sie miala udusic
-
dorinka
koperek kochamy z mężem
ostatnio mlodsza szwagierka zauważyła, że jest niemal wszędzieobowiązkowo sałatki, zupy warzywnę no i sos czosnkowy. Zapas na zimę porobię
i za darmo
ale pietruszka tylko do rosołu
nie wiem skąd te ceny, zwłaszcza że mieszkam w lubuskim i tu na zachodzie wszystko szybciej dojrzewa
truskawki po 7 (więc może na stoisku w mieście po 6, ale to i tak drogo)
dorinko, jaki ty masz piękny tydzień ciązy
jak większośc nagle znikniesz i dasz znać , że synuś na świecieDorinka lubi tę wiadomość
-
Oj nawet nie zauwazylam ze mi nowy tydzien wskoczył
Ja uzalezniona od telefonu jestem. Maz sie smieje ze na tym swoim forum to nawet w II fazie porodu bede pisac
Ciekawe kiedy przyjdzie mi rodzic. Kaz upiera sie ze przyszly tydzien a ja cos czuje ze raczej sie nie uda. Z jednej strony bym chciala ale z drugiej sie bojeZyje sobie teraz na l4 w takim spokoju, wyleguje sie do 11 w lozku później komp itd. a w pewnym momencie wszystko mi sie skonczy. Dodatkowo z mezem jesteśmy razem juz 12 lat prawie. Caly czas wszędzie we 2 bez zadnych zobowiazan a teraz.... Jakas sie zagubiona w tym czuje
Ogolnie ja sie zawsze boje zmian i ciezko mi sie do nich przyzwyczaic. Hormony mi chyba szaleja
twardan lubi tę wiadomość
-
dorinko
będzie cięzko, bo 12 lat razem we dwoje i 13 rok juz tylko w wiekszym gronie to jakas odmiana
człowiek pragnie sie wyspać, pragnie spokoju, chwilowego zapomnienia
ale to jest fajne na dłuższą mete i przy stracie brakuje
ja nie wpadłam w euforie po urodzeniu malej, wszystko przyszło stopniowo (u mnie bo tatus oszalał), ale tak "zdrowo"
wiec na pewno bedzie dobrze, pięknie i wspaniale -
Witam
Ja mam dziś 79.
Dla mnie spodnie ciążowe właśnie z tym pasem materiałowym to było to! Uwielbiam je. Fakt teraz już trochę w nich gorąco, ale da się przeżyć. Oprócz jeansów mam jedne leginsy i jakoś przebiedowałam tą ciążę. Bluzki za to wszystkie przed ciążowe pasują
U nas truskawki po 5 zł. Zapas jestDzisiaj znowu będę grzeszyć, bo brat ma urodziny, a zawsze na jego urodziny mama robi ciasto z truskawkami i galaretką i to już tradycja. Ale to niestety dopiero popołudniu
Dorinka trzymam kciuki żebyś sie rozpakowała w tym tygodniu:)
Miłego dnia!twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Dziewczyny, mam do Was pytanie.
Jeździcie na KTG do szpitala czy do przychodni?
Ja pierwszy raz mam się stawić na KTG kontrolne w związku z cukrzycą w szpitalu i szczerze mówiąc nie wiem co i jak, bo pacjentem szpitala nigdy nie byłam. Czy powinnam najpierw kierować się do rejestrecji a potem na izbę przyjęć? czy od razu na izbe przyjęć i tam powiedzieć po co przyszłam? Przepraszam za idiotyczne pytanie, ale po prostu jestem kompletnie zielona. -
ja jak robiłam ktg to w przychodni (która jest na terenie szpitala) jeszcze przed przyjęciem pacjentek
na szkole rodzenia często było ktg (położna brała je z oddzialu)
a w szpitalu mialam tylko jak zgłosiłam sie na IP z brakiem ruchu...wiec w twojej sytuacji nie mam pojęcia -
Kamcia wydaje mi sie ze ja podświadomie jestem troche zazdrosna o męża bo wiem ze oszaleje (i to tak niezdrowo
) na punkcie dziecka
Juz teraz ma bzika na punkcie malych dzieci znajomych i potrafi stac i przygladac sie bez przerwy jak spia albo ze reka ruszą
Narazie mam z nim umowe ze jedna sobota w miesiącu (pozniej weekend) dziecko do babci czyli 2 bloki dalej a my mamy czas dla siebie zeby gdzies wyjsc czy cos
No ale czy w praktyce bede go w stanie wyciagnac z domu i zajac czym innym niz dzieckiem to mam watpliwosci
Leze sobie i chyba odczuwam takie delikatniusie skurcze albo pobolewanie ale chyba w pochwie i jakby troche w pachwianach lub jajnikach a nie w podbrzuszu. Wezme kapiel zaraz to zobaczymy czy mi przejdzie -
Dorinko mnie też ten pas w ubraniach ciazowych wkurza, mierzylam raz i dziękuję
też geterki zwykłe służą
Patrycja w sprawie ktg nie pomogę, bo miałam je w przychodni u gin, a potem w szpitalu, bo leżałam na oddziale. Teraz też będę mieć w gabinecie.
U nas oddział gin-poł omija IP i od razu idzie się na oddział. W drugim szpitalu jest odrębna IP gin-poł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 11:13