X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki żabka, napisz pózniej, jak możesz z ilu Ci spadło do 83 po tych 3 j. Pozdr

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    ważne że wiesz , ze nizszy pomiar to standard i ja-na twoim miejscu-od razu trzymałabym sie lewej reki. Po co sie kłuć tyle razy. Ja znów rano za 4 razem krew zmierzyłam, z 3 dziurek nie poleciało, dopiero z 4 (i juz mnie to wkurza)
    słabe mam krązenie po nocy :D
    udanych zakupów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, polecam szklankę lub dwie wody przed pomiarem, jeśli jeszcze nie próbowałaś..po nocy jesteśmy lekko odwodnieni.

relganliumoc9u3n.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj na czczo 81
    Po śniadaniu 104, ale mialam swoj chleb, wiec jedyny grzech to mikro nalesnik z odrobina dżemu. Ale glupio tak jak jesteś gdzieś w hotelu i na sniadanie tyle dobrych rzeczy, a ty jesz co normalnie w domu i basta :-\
    Juz na zawodach, szkoda ze pogoda średnia, za godzinę pierwszy start....
    Oj ja bym sobie pizze zjadla nie powiem :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja dopiero po sniadanku :) Ledwo na belly wchodze a tu juz takie ciezkie tematy :)
    Ja na diecie tez schudlam, potem leciutko przybralam (o dziwo kiedy zaczelam miec problemy z acetonem) i znów schudlam. Takze nadal jestem 2kg mniej niz przed ciaza a 1 kg od poczatku na plusie :) U mnie nikt nie robil z tego problemu. Diab cos sie probowala doczepiac ale przedstawilam jej wyniki usg ze dziecko przybiera książkowo, morfologia tez super zadko kiedy mialam lepsza wiec odpuscila. Na moim przykladzie tez dokladnie widac ze waga dziecka nie dosc ze nie zalezy od tycia to nie zalezy tez od wielkości brzucha. Juz od kilku miesiecy metr pokazuje 92cm w pasie i nie chce nic urosnac mimo ze dziecko przeciez rosnie :)
    Mnie ciekawi tylko moja waga po porodzie. Ciekawe ile mi odpadnie :)

Co do spodni to podziwiam was ze jesteście w stanie chodzic tych ciazowych :) Ja raz przymierzalam w h&m bo chciałam kupic ale ten pas materialowy na brzuch jest dla mnie nie do wytrzymania. I cala ciaze popierniczalam w legginsach (tez nie tych ciazowych) :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusienka
    ja w sumie w nocy na siusiu nie wstaje, max 1x około 24-1
    jesli w ogóle nie wstaje, to sama już wiem, że mało pilam
    budzi mnie budzik, siusiu(ketony) i cukier...wczesniej dobrze leciało, jakis czas mam problem, jeszcze rano kciuki działaja
    ale ostatecznie bardzo cisnę tę krople krwi i troszke to zawyża
    [po tym od razu kawunia
    i ja rano nic oprócz kawy nie przełknę...nawet wody
    za to kufel wody pije do sniadania (bo łatwiej przełykać mi kanapkę)

zaskoczę was :) ja juz byłam w sklepie :D
    truskaweczki i szparagi są :D kalarepka piekna jest :D kosci wędzone na fasolowa sa :D i spotkałam sasiadke i znów dostalam reklamówke młodego koperku (mniam mniam, ale zapas na zime bedzie), po chwili znów zapukała i dostałam starszy koperek :D akurat na małosolne :D mnie to zawsze zielsko cieszyło :D

czereśnie po 27 zł-cena wariata! ale dwa lata temu kupowałam bez ograniczeń :)
    fasolka po 14zł, wiec lecę na mrozonej jeszcze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no u ciebie z tymi cenami to naprawdę kosmos. U mnie czereśnie po 12zl a fasolka zolta po 9zl byla w sklepie na osiedlu. A u mnie na osiedlu zawsze drozej czyli w warzywniaku mozna sie spodziewac tanszych.
    Ty szczesliwa bo zielenine dostalas a ja koperku i pietruchy w natce nie znosze! :) W gardle mi to zielsko zawsze staje i czuje sie jakbym sie miala udusic :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinka
    koperek kochamy z mężem
    ostatnio mlodsza szwagierka zauważyła, że jest niemal wszędzie :D obowiązkowo sałatki, zupy warzywnę no i sos czosnkowy. Zapas na zimę porobię :) i za darmo
    ale pietruszka tylko do rosołu
    nie wiem skąd te ceny, zwłaszcza że mieszkam w lubuskim i tu na zachodzie wszystko szybciej dojrzewa
    truskawki po 7 (więc może na stoisku w mieście po 6, ale to i tak drogo)

dorinko, jaki ty masz piękny tydzień ciązy :D
    jak większośc nagle znikniesz i dasz znać , że synuś na świecie :)

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nawet nie zauwazylam ze mi nowy tydzien wskoczył :) Ja uzalezniona od telefonu jestem. Maz sie smieje ze na tym swoim forum to nawet w II fazie porodu bede pisac ;)
    Ciekawe kiedy przyjdzie mi rodzic. Kaz upiera sie ze przyszly tydzien a ja cos czuje ze raczej sie nie uda. Z jednej strony bym chciala ale z drugiej sie boje :) Zyje sobie teraz na l4 w takim spokoju, wyleguje sie do 11 w lozku później komp itd. a w pewnym momencie wszystko mi sie skonczy. Dodatkowo z mezem jesteśmy razem juz 12 lat prawie. Caly czas wszędzie we 2 bez zadnych zobowiazan a teraz.... Jakas sie zagubiona w tym czuje :| Ogolnie ja sie zawsze boje zmian i ciezko mi sie do nich przyzwyczaic. Hormony mi chyba szaleja :)

twardan lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    będzie cięzko, bo 12 lat razem we dwoje i 13 rok juz tylko w wiekszym gronie to jakas odmiana
    człowiek pragnie sie wyspać, pragnie spokoju, chwilowego zapomnienia
    ale to jest fajne na dłuższą mete i przy stracie brakuje :)
    ja nie wpadłam w euforie po urodzeniu malej, wszystko przyszło stopniowo (u mnie bo tatus oszalał), ale tak "zdrowo"
    wiec na pewno bedzie dobrze, pięknie i wspaniale

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ja mam dziś 79.
    Dla mnie spodnie ciążowe właśnie z tym pasem materiałowym to było to! Uwielbiam je. Fakt teraz już trochę w nich gorąco, ale da się przeżyć. Oprócz jeansów mam jedne leginsy i jakoś przebiedowałam tą ciążę. Bluzki za to wszystkie przed ciążowe pasują :)
    U nas truskawki po 5 zł. Zapas jest :) Dzisiaj znowu będę grzeszyć, bo brat ma urodziny, a zawsze na jego urodziny mama robi ciasto z truskawkami i galaretką i to już tradycja. Ale to niestety dopiero popołudniu :(
    Dorinka trzymam kciuki żebyś sie rozpakowała w tym tygodniu:)
    Miłego dnia!

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twradan
    u ciebie tez cukry co raz piekniejsze :) akurat na zakończenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie.
    Jeździcie na KTG do szpitala czy do przychodni?
    Ja pierwszy raz mam się stawić na KTG kontrolne w związku z cukrzycą w szpitalu i szczerze mówiąc nie wiem co i jak, bo pacjentem szpitala nigdy nie byłam. Czy powinnam najpierw kierować się do rejestrecji a potem na izbę przyjęć? czy od razu na izbe przyjęć i tam powiedzieć po co przyszłam? Przepraszam za idiotyczne pytanie, ale po prostu jestem kompletnie zielona.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak robiłam ktg to w przychodni (która jest na terenie szpitala) jeszcze przed przyjęciem pacjentek
    na szkole rodzenia często było ktg (położna brała je z oddzialu)
    a w szpitalu mialam tylko jak zgłosiłam sie na IP z brakiem ruchu...wiec w twojej sytuacji nie mam pojęcia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patrycja_mała Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moja prowadząca gin po prostu poprosiła żeby przyszła do niej na dyżur.

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia wydaje mi sie ze ja podświadomie jestem troche zazdrosna o męża bo wiem ze oszaleje (i to tak niezdrowo :)) na punkcie dziecka :) Juz teraz ma bzika na punkcie malych dzieci znajomych i potrafi stac i przygladac sie bez przerwy jak spia albo ze reka ruszą :) Narazie mam z nim umowe ze jedna sobota w miesiącu (pozniej weekend) dziecko do babci czyli 2 bloki dalej a my mamy czas dla siebie zeby gdzies wyjsc czy cos :) No ale czy w praktyce bede go w stanie wyciagnac z domu i zajac czym innym niz dzieckiem to mam watpliwosci ;)

Leze sobie i chyba odczuwam takie delikatniusie skurcze albo pobolewanie ale chyba w pochwie i jakby troche w pachwianach lub jajnikach a nie w podbrzuszu. Wezme kapiel zaraz to zobaczymy czy mi przejdzie :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    ale podobno synuś mamusi :) u nas tata zbzikował na punkcie córci :D a córcia na punkcie taty !!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jak dziewczyny przychodzily na kontrolne badania to od razu szly na oddzial skad zawsze byly odsylane na izbe przyjec. Tam dostawaly jakas karte przyjecia i dopiero z tym szly na oddzial.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też zawsze oddział kojarzy się z przejściem przez IP

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko mnie też ten pas w ubraniach ciazowych wkurza, mierzylam raz i dziękuję ;) też geterki zwykłe służą :)

Patrycja w sprawie ktg nie pomogę, bo miałam je w przychodni u gin, a potem w szpitalu, bo leżałam na oddziale. Teraz też będę mieć w gabinecie.
    U nas oddział gin-poł omija IP i od razu idzie się na oddział. W drugim szpitalu jest odrębna IP gin-poł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 11:13

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ