X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja mc temu widziałam juniora nie no sory w śnie jeszcze miał piękne niebieskie oczka ale pewnie takich nie będzie miał :-)
    Idę pod prysznic

• agusza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, to masz rację że sytuacja kiepska..Chociaż tak się zastanawiam jak Ty tak malutko insuliny dajesz tzn ze Twój organizm jednak coś tej ins produkuje więc trzymam kciuki mocno żeby okazało się ze to ani t1 ani t2 :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po kolacji 108 :-)
    Sos czosnkowy u mnie działa:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Agatia, to masz rację że sytuacja kiepska..Chociaż tak się zastanawiam jak Ty tak malutko insuliny dajesz tzn ze Twój organizm jednak coś tej ins produkuje więc trzymam kciuki mocno żeby okazało się ze to ani t1 ani t2 :)
    Agusza ja poki co jestem bez insu :) w pierwszej ciąży brałam orzed posiłkami głównymi: 20j, 6j i 4j.
    Teraz na czczo mam ok, nie pamiętam kiedy przekroczyłam, ale po posiłkach w ostrą kratkę, choć lekarze do 140 machaja ręką, tym.bardziej, że corcia mniejsza, teraz narobiła i 48 centyl, zatem makrosomia raczej nam nie grozi. Nobi u mnie nawet przy skoku cukier szybko spada po 3-10 min jest niski.
    Diab mi kazała jeść więcej i kaloryczniej ;) więc jem ;) i czasem przeginam, jak widać ;)
    A Ty masz ct2?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 19:58

• domi05 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Trochę Was ostatnio podczytuję bo się trochę z małym ogarnęliśmy i mam trochę czasu :-) Kolki odpuściły, mały potrafi się pół godziny zająć sobą leżąc ma macie albo obserwując łuk w wózku :-) Drzemek w ciągu dnia ma też kilka, tylko już krótkich, pół godziny, czasem godzina, rzadko dłużej choć zdarza się. Zaczyna głużyć i nieśmiało się uśmiechać.

To tyle o nas a teraz ratunku :-)
    Jak Wy sobie radzicie w te upały w nocy? W dzień jakoś ogarniam, ale pół dnia nas w domu nie było i w sypialni mamy 30 stopni... Na dworze fajnie bo popadało, ale mimo otwartego okna duszno i ciepło... Boję się na całą noc zostawić całkiem otwarte okno żeby małego nie zawiało, tak samo wentylator... Co robić?

Kamcia, ty pisałaś o tych roletach, jakie dokładnie masz? My mamy jakieś zwykłe ale nie wiele dają, oglądałam termiczne ale one są średnio zaciemniające. Myślimy czy takich nie kupić. U nas wentylator niewiele pomaga... Do południa włączony był kilka godzin a temperatura nawet o stopień nie spadła. Teraz w pokoju tak samo... Już godzinę włączony i nic... Tylko jak dmucha na nas to jest dobrze... A mamy już taki kolumnowy, jakieś 120cm wysoki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 21:27

agatia, twardan, żabka04 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super, że napisałaś :) Cudownie, że kolki minęły i że synulek tak pięknie daje mamie chwile ulgi i wytchnienia :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Ja Emilce wlaczalam wentylator. A jak nie spała w łóżeczku to I tak wentylator chodził a drzwi od pokoju zamykalam

Ja mam rolety tzw 100 % zaciemnienia m ale na ścianę wieszalismy (wiadomo kwiatki czy ozdobki na parapecie a roleta potrafi cały dzień być spuszczona )te 100 % mają taką gumowana powłokę która w ogóle nie przepuszcza światła. Wręcz jest to taka srebrna warstwa. Kupowalam je w jysk

A łóżeczko małego jest pod oknem ze boisz się uchylac?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, na przeciw. Uchylać się nie boję, ale zostawić całkiem otwarte na całą noc.
    A z wentylatora raczej Go przewiać nie powinno? Mamy iść na szczepienie w poniedziałek i boję się żeby Go nie zawiało... Ale widać że męczy się bidulek w takim skwarze... W samym rampersie śpi nawet nie przykryty bo spod pieluszki od razu się wygrzebuje, a w dzień tylko w pampersie...

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi Borek jak miał 2 mc to było tak w maju gorąco, że zamontowalam moskitiery i spaliśmy przy otwartym oknie :)

Żabko dzisiaj wypilam do kanapki kefir, tak mnie naszła na niego ochota. Tylko u mnie jest ryzyko, że rano wywali cukry ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    nie, na przeciw. Uchylać się nie boję, ale zostawić całkiem otwarte na całą noc.
    A z wentylatora raczej Go przewiać nie powinno? Mamy iść na szczepienie w poniedziałek i boję się żeby Go nie zawiało... Ale widać że męczy się bidulek w takim skwarze... W samym rampersie śpi nawet nie przykryty bo spod pieluszki od razu się wygrzebuje, a w dzień tylko w pampersie...

Wentylator chlodził pokój (stąd drzwi zamykalam )i nie ustawialam bezpośrednio w dół na łóżeczko. Tak robiłam w tamtym roku wiec lato też było upalne
    Teraz też wentylator mam cały dzień załączony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jak za oknem nie wieje to i małego nie zawieje
    Ale w dzień nie wpuszczam gorącego powietrza stąd zamykam południowe okna o zasłaniam
    A w nocy uchylam wszystkie oprócz sypialni :) nie umiem spać jak jest głośno a mi jest za głośno nawet przy uchylonym oknie

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Domi, fajnie, że u Was wszystko w porządku :)
    Ja też nie mam złotego środka na te upały. Nawet apetyt mi zmalał :)

domi05 lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie może nawilżacze powietrza? One też ponoć sporo dają?
    Musimy kupić bo powietrze mamy strasznie suche, a mały ciągle ma zapchany nosek...

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan
    Ja apetytu nie mam od tygodnia i wtedy ciut waga spadła
    Ale urok upałów
    A wody pije 4 litry o.O dziś to wręcz wypocilam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spadam się kąpać i może spać jak dobrze pójdzie bo w takim upale ciężko :-)
    Może w poniedziałek uda mi się zajrzeć:-)

A tak w ogóle, Dorinka gratulacje :-)
    Twardan, ty to już w poniedziaek chyba rozpakowana będziesz? :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi
    Nigdy nie kupowalam nawilżacza bo z pomiarów u mnie w mieszkaniu zawsze było dość wilgoci -czy zimą czy latem. ..susze specjalnie pranie w mieszkaniu ale kąpiel w pokoju juz nawilzala
    Miałam stację pogodowa o widziałam ile wilgoci

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpóźniej w środę będę rozpakowana.....

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Agusza ja poki co jestem bez insu :) w pierwszej ciąży brałam orzed posiłkami głównymi: 20j, 6j i 4j.
    Teraz na czczo mam ok, nie pamiętam kiedy przekroczyłam, ale po posiłkach w ostrą kratkę, choć lekarze do 140 machaja ręką, tym.bardziej, że corcia mniejsza, teraz narobiła i 48 centyl, zatem makrosomia raczej nam nie grozi. Nobi u mnie nawet przy skoku cukier szybko spada po 3-10 min jest niski.
    Diab mi kazała jeść więcej i kaloryczniej ;) więc jem ;) i czasem przeginam, jak widać ;)
    A Ty masz ct2?

Oby tak zostało ze bez insu sobie dasz radę do końca ciąży. Trzymam kciuki :)

A ja niestety mam t1 :/

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ze nie w temacie cukrzycy ale moze bedziecie cos wiedziec.

Agatia ty masz monitor oddechu?
    Bo ja kupiłam i jestem przerazona. Dzis w nocy raz zalaczyl nam sie dlugi alarm a w ciągu calego dnia 3 tiki! Po alarmie maly cieplutki i z normalnymi odruchami. Czy to moze byc wina ze spi na zbyt wielu warstwach (materac, kolderka i w rozku z usztywnieniem.
    To moze miec wplyw czy mam sie juz martwic ? :(

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)
    Ja dopiero oczy otworzyłam:-)
    W nicy coś lało inne powietrze to i dłużej i lepiej się śpi.
    Na czczo 82:-):-)

Agatia jak tam cukry po kefiru.?
    Nie powinno ci wywalić.
    Choć mi yez nie służył na początku teraz śmiem twierdzić że nie służył z kompozycja innej kanapki:-)
    Pewnie kefir służył a kanapka przestała służyć.
    Pochwal się :-)

Domi super ze juz sobie tak elegancko radzicie:-)
    Współczuję tych upałów biedne maluszki:-(
    Ja uchylalam okno ale moje dziecko miało 8mcy. A twój to maleńki. :-)

Sama się zastanawiać teraz będę bo mi przypomniałam o tym nawilżaczu czy kupić i jaki.
    U mnie w zimie mamy strasznie suche powietrze :-(

‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ