X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Hipotrofia- za małe dziecko
Odpowiedz

Hipotrofia- za małe dziecko

Oceń ten wątek:
  • Sidney Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa głowa rośnie średnio 12 cm rocznie. W pierwszych 3 miesiącach 6 cm a w pozostalych 9mcach kolejne 6 cm. Tak, że jak sama widzisz prawidłowo.

Ania-nowa lubi tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa pięknie córeczka przybiera:) U nas też cały czas walka o gramy, tyle że ja się zawzielam i tylko kp.

Justa87 lubi tę wiadomość

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak butla to moje odciagniete laktatorem:)

Ania-nowa, ayka lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    U nas jak butla to moje odciagniete laktatorem:)
    A już rozumiem:) A Tobie też doradzali dokarmianie mm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sidney wrote:
    Justa głowa rośnie średnio 12 cm rocznie. W pierwszych 3 miesiącach 6 cm a w pozostalych 9mcach kolejne 6 cm. Tak, że jak sama widzisz prawidłowo.
    Sidney, a jak rośnie w kolejnym roku? Mojej córeczki główka szła swoim centylem (3-cim) i teraz pomiary spowolniły, spadła na 0.2 centyl (według standardów irlandzkich).

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, Kruszynka pięknie przybiera! Gratulacje dla Mamy za cały wkładany trud!

Justa87 lubi tę wiadomość

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    A już rozumiem:) A Tobie też doradzali dokarmianie mm?
    W szpitalu mi ja dokarmiali i ja zostałam przy jednym karmieniu mm wieczorem.po osiagnieciu 3kg chce zrezygnować.teraz tucze ja bo licze ze jak bedzie wieksza to zlapie piers...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po porodzie przez tydzień w szpitalu na mm:( Później jak byłyśmy, gdy Lena miała 5 tyg też próbowali wciskać, ale mała wszystko zwracała. W domu już jej nie dałam.I też nam ciężko szło kp, bo przyzwyczaila się do butli. Ale dalysmy radę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 21:45

• Sidney Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ayka wrote:
    Sidney, a jak rośnie w kolejnym roku? Mojej córeczki główka szła swoim centylem (3-cim) i teraz pomiary spowolniły, spadła na 0.2 centyl (według standardów irlandzkich).

W drugim roku życia w ciągu całego roku powinna urosnąć 2 cm. Czyli jestli na roczek główka miała np. 45 cm to w wieku 2 latek powinna osiągnąć przynajmniej 47 cm.

ayka lubi tę wiadomość

• nanu Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Chciałam się tylko pochwalić, że wreszcie po dwóch hipciach urodziłam drugą córkę z piękną wagą - 3kg i 57cm :)
    Nigdy prawdy się nie dowiem, ale będę obstawiać, że u mnie przyczynami hipo był krakowski smog.

Powodzenia dla wszystkich nie rozpakowanych i tych już po - wszystko będzie dobrze :) Dzieciaczki są silne i nawet jeśli urodzą się mniejsze to raz dwa nadrobią :)

Ania-nowa, ayka, Justa87, inessa lubią tę wiadomość

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:
    Chciałam się tylko pochwalić, że wreszcie po dwóch hipciach urodziłam drugą córkę z piękną wagą - 3kg i 57cm :)
    Nigdy prawdy się nie dowiem, ale będę obstawiać, że u mnie przyczynami hipo był krakowski smog.

Powodzenia dla wszystkich nie rozpakowanych i tych już po - wszystko będzie dobrze :) Dzieciaczki są silne i nawet jeśli urodzą się mniejsze to raz dwa nadrobią :)
    Nanu ogromne.gratulacje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanu gratulacje!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 08:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:

Nanu, ogromne gratulacje! Niech się Córeczka pięknie rozwija, dużo zdrowia dla Ciebie i wszystkich Twoich Maluszków!

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonka wracam do was już po porodzie z podejrzeń co do hipotrofii u mojej małej wyszła Kluska z waga 3600 g :-) fakt faktem że 9 dni po terminie ale waga piekna

inessa, Ania-nowa, ayka, k878 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Słonka wracam do was już po porodzie z podejrzeń co do hipotrofii u mojej małej wyszła Kluska z waga 3600 g :-) fakt faktem że 9 dni po terminie ale waga piekna
    Gratulacje:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Zacna waga Kluski! Gratulacje! Uściski dla całej szczęśliwej Rodziny :-*

• brazbol Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) czasem Was podczytuję, ale zawsze za mało czasu, żeby wejść, zalogować się i napisać coś. Oliwcia, Nanu - gratulacje! Inessa - trzymam kciuki:)
    U nas prawdziwy sajgon domowy - ogarnięcie trójki z wszystkimi zajęciami dodatkowymi, szkołą, lekarzami, urodzinkami kolegów to jakaś akrobatyka; czasem w ciągu dnia wyjeżdżam 8 razy, żeby zawieźć, dowieźć, odwieźć itd. i już naprawdę mam dość. Ale to wszystko minie :)
    Malutki idzie swoim centylem, ok. 15-20, waży 5800g a za tydzień będzie miał 3 m-ce. Niby nie najgorzej, ale jego bracia w tym czasie ważyli 7500g więc zapowiada się na małego człowieczka...hmmmm....
    ściskam Was mocno!

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedawno bylam w szpitalu (slabe ruchy wysokie tetno malej)
    Mam takie wyniki usg
    29+4
    Afi 10
    Bpd 75 mm
    Hc 274 mm
    Ac 253 mm
    Fl 57 mm
    1500 +/- 100 g

Pi MCA 2,68
    Pi UA 1,04

Nie mam podnaych norm szczegolnie chodzi o przeplywy. Zna sie moze ktoras ? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pamietam o Was bardxo ☺❤ graruluje jeszcze raz szczesliwych rozwiazan ☺
    Amus niestety nie znam norm przeplywow i sama u nas probowalam znalezc ale dla tygodni ciazy sa rozne te normy i wolalam sama sobie nie odczytywac bo i tak mam juz dosc stresu.
    Nasza coreczka ma podejrzenie hipotrofii tydzien temu w 26 tc i 4 dniu wazyla 710 g. A pomiary cialka byly o 2 tyg.do tylu. Biore leki i mam nadxieje ze jeszcze ladnie nadrobi.
    Dobrego dnia zycze Wam ❤❤❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to juz hipotrofia ??
    wg Om 33+5 ale od początku ciąza 5-7 dni młodsza ( PCOs)

waga szacowana 2030

BPD 8,90 33+4
    HC 30,16 31+5
    AC 27,9 31+2
    FL 6,30 32+3

martwi mnie brzuszek bo na USG 20.10 u innego gina na innym sprzęcie było AC 26,4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 17:35

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ