Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySidney wrote:Justa głowa rośnie średnio 12 cm rocznie. W pierwszych 3 miesiącach 6 cm a w pozostalych 9mcach kolejne 6 cm. Tak, że jak sama widzisz prawidłowo.
-
nick nieaktualny
-
Ania-nowa wrote:A już rozumiem:) A Tobie też doradzali dokarmianie mm?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Moja po porodzie przez tydzień w szpitalu na mm:( Później jak byłyśmy, gdy Lena miała 5 tyg też próbowali wciskać, ale mała wszystko zwracała. W domu już jej nie dałam.I też nam ciężko szło kp, bo przyzwyczaila się do butli. Ale dalysmy radę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 21:45
-
ayka wrote:Sidney, a jak rośnie w kolejnym roku? Mojej córeczki główka szła swoim centylem (3-cim) i teraz pomiary spowolniły, spadła na 0.2 centyl (według standardów irlandzkich).
W drugim roku życia w ciągu całego roku powinna urosnąć 2 cm. Czyli jestli na roczek główka miała np. 45 cm to w wieku 2 latek powinna osiągnąć przynajmniej 47 cm.ayka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Chciałam się tylko pochwalić, że wreszcie po dwóch hipciach urodziłam drugą córkę z piękną wagą - 3kg i 57cm
Nigdy prawdy się nie dowiem, ale będę obstawiać, że u mnie przyczynami hipo był krakowski smog.
Powodzenia dla wszystkich nie rozpakowanych i tych już po - wszystko będzie dobrze Dzieciaczki są silne i nawet jeśli urodzą się mniejsze to raz dwa nadrobiąAnia-nowa, ayka, Justa87, inessa lubią tę wiadomość
-
nanu wrote:Hej dziewczyny
Chciałam się tylko pochwalić, że wreszcie po dwóch hipciach urodziłam drugą córkę z piękną wagą - 3kg i 57cm
Nigdy prawdy się nie dowiem, ale będę obstawiać, że u mnie przyczynami hipo był krakowski smog.
Powodzenia dla wszystkich nie rozpakowanych i tych już po - wszystko będzie dobrze Dzieciaczki są silne i nawet jeśli urodzą się mniejsze to raz dwa nadrobią -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynanu wrote:Hej dziewczyny
Powodzenia dla wszystkich nie rozpakowanych i tych już po - wszystko będzie dobrze Dzieciaczki są silne i nawet jeśli urodzą się mniejsze to raz dwa nadrobią -
Słonka wracam do was już po porodzie z podejrzeń co do hipotrofii u mojej małej wyszła Kluska z waga 3600 g fakt faktem że 9 dni po terminie ale waga piekna
inessa, Ania-nowa, ayka, k878 lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualny0202oliwcia wrote:Słonka wracam do was już po porodzie z podejrzeń co do hipotrofii u mojej małej wyszła Kluska z waga 3600 g fakt faktem że 9 dni po terminie ale waga piekna
-
cześć dziewczyny czasem Was podczytuję, ale zawsze za mało czasu, żeby wejść, zalogować się i napisać coś. Oliwcia, Nanu - gratulacje! Inessa - trzymam kciuki:)
U nas prawdziwy sajgon domowy - ogarnięcie trójki z wszystkimi zajęciami dodatkowymi, szkołą, lekarzami, urodzinkami kolegów to jakaś akrobatyka; czasem w ciągu dnia wyjeżdżam 8 razy, żeby zawieźć, dowieźć, odwieźć itd. i już naprawdę mam dość. Ale to wszystko minie
Malutki idzie swoim centylem, ok. 15-20, waży 5800g a za tydzień będzie miał 3 m-ce. Niby nie najgorzej, ale jego bracia w tym czasie ważyli 7500g więc zapowiada się na małego człowieczka...hmmmm....
ściskam Was mocno!k878 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny niedawno bylam w szpitalu (slabe ruchy wysokie tetno malej)
Mam takie wyniki usg
29+4
Afi 10
Bpd 75 mm
Hc 274 mm
Ac 253 mm
Fl 57 mm
1500 +/- 100 g
Pi MCA 2,68
Pi UA 1,04
Nie mam podnaych norm szczegolnie chodzi o przeplywy. Zna sie moze ktoras ? -
nick nieaktualnyHej. Pamietam o Was bardxo ☺❤ graruluje jeszcze raz szczesliwych rozwiazan ☺
Amus niestety nie znam norm przeplywow i sama u nas probowalam znalezc ale dla tygodni ciazy sa rozne te normy i wolalam sama sobie nie odczytywac bo i tak mam juz dosc stresu.
Nasza coreczka ma podejrzenie hipotrofii tydzien temu w 26 tc i 4 dniu wazyla 710 g. A pomiary cialka byly o 2 tyg.do tylu. Biore leki i mam nadxieje ze jeszcze ladnie nadrobi.
Dobrego dnia zycze Wam ❤❤❤ -
nick nieaktualnyDziewczyny czy to juz hipotrofia ??
wg Om 33+5 ale od początku ciąza 5-7 dni młodsza ( PCOs)
waga szacowana 2030
BPD 8,90 33+4
HC 30,16 31+5
AC 27,9 31+2
FL 6,30 32+3
martwi mnie brzuszek bo na USG 20.10 u innego gina na innym sprzęcie było AC 26,4Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 17:35