Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Inessa ja obecnie zostałam w domu z dziećmi, chociaż czasem mam wrażenie ze i tak pracuje na etacie mój mąż pracuje dużo wiec dom na mojej głowie mam nadzieje, ze w przyszłym roku wrócimy, bo tutejsza służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia. Narzeka się na polska służbę, ale uwierz mi, tu nie jest lepiej. Także dobrze, ze obserwujecie (nawet jeśli musiałaś zwrócić uwagę pediatrze, tu nikt tym sie nie przejmuje) i życzę aby Janeczka zdrowo rosła Aniu super, ze córeczka ładnie rośnie, dobrze ze będziesz miała usg częściej
-
Ciesze się Dziewczyny, ze u Was wszystko ok
Dzis miałam kolejne usg. Malutka wolno ale nadal rosnie wiec nic nie robia. Za tydzień echo serca a potem bede czekac 2tyg na kolejne badanie bo swieta
Na razie jest 29tyg i 5dni a waga 1100gram. W sumie kazdy dzien sie liczy...
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
nick nieaktualny
-
Migotko to super, że mała rośnie. Ze mną leżała dziewczyna na sali nie dość, że dopadła ją cholestaza to jeszcze hipotrofia i małowodzie. Dziewczyna w 31 tygodniu ciąży i waga dzidziusia 1050g. Mówiła, że jeśli dziecko nie urośnie to będą ją kroić. A u Ciebie młodsza ciąża i waga większa.
Migotka83 lubi tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMigotko az spojrzalam ile moje dzieci wazyly na podobnym etapie to synek w 30 tc i 3/4 dzien (ciexko mi sprawdzic z komorki tutaj ne belly) wazyl 1220 gram a corla w 28 tc i 5 dniu wazyla 900 gram.
Oby Twoja Malutka dalej rosla i oby choc dobila do 2.5 kg to bedzie super !!!
A najwazniejsze aby byla zdrowa!!!Migotka83 lubi tę wiadomość
-
inessa wrote:Aniu i jak w domku?
Dobrze ze bedziesz pod taka opieka
W domu bardziej odpocznę psychicznie a to też dobrze wpłynie na dziecko. Bo te ostatnie tygodnie to były dla mnie trochę jak z horroru.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Ania0306 wrote:Migotko to super, że mała rośnie. Ze mną leżała dziewczyna na sali nie dość, że dopadła ją cholestaza to jeszcze hipotrofia i małowodzie. Dziewczyna w 31 tygodniu ciąży i waga dzidziusia 1050g. Mówiła, że jeśli dziecko nie urośnie to będą ją kroić. A u Ciebie młodsza ciąża i waga większa.
A może znacie historię mamyginekolog? Urodziła chłopca w 31 tc z wagą niewiele ponad 1000 g.
Dziewczyny, zaglądałam do Was prawie całą ciąże. Odkąd wykryto dwunaczyniową pępowinę i straszono hipotrofią. Ponadto jestem po RT-terapii - kolejny czynnik. Do końca nie wiedziałam, jaka jest sytuacja. Dzień przed cięciem, w 37 tyg. waga wyszła 2300 g... Dziecko urodziło się PONAD 1 kg większe, zdrowe.
Nie pocieszam, ale USG potrafi się pomylić, często na niekorzyść.
Swoje się nastresowałam.Migotka83, inessa lubią tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Dziękuję Dziewczyny za pocieszenie. Tak, najwazniejsze żeby byla zdrowa... Inessa, to tak podobnie wygląda. Oby skończyło się szczęśliwie jak u Ciebie
Mnie ciągle namawiają na amnio mimo, że kategorycznie mówię, że nie zrobie. Podejrzenie to ciągle zespół downa, ale jedyne co wiadomo to, że nic nie wiadomo. Odkąd pappa wyszła 1:136 dla T21 już o niczym innym nie słyszę. I nie ważne, że testy z wolnego DNA wyszly prawidłowo. No nic, trzeba jakoś przetrwać te kilka tygodni jeszcze Zaraz meliskę zaparzę bo moja Kruszynka ostatnie noce szaleje tak, że raz do 4 nad ranem nie mogłam usunąćAniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Hey dziewczyny .Aniu cieszę się,że jesteś w domu i że jesteś pod kontrolą .Każdy tydzień dla dzidziusia jest taki ważny .Migotka maluszek już coraz większy , wierzę ,że wszytsko skończy się dobrze .Bo wiem jak to jest kiedy lekarze coś Ci wmawiają .Znam wiele histori gdzie lekarze były gotowi usunąć dziecko a ono dzięki wytrwałości matki rodzily się zdrowe.Ja już po kontrolnym USG przepływów ,które wyszły dobrze.Moj lekarz twierdzi ,że doktor która robiła mi badania połówkowe za bardzo poszalala z tematem i jej wynik też bym dobry.Takze u mnie co lekarz to inna opinia i to doprowadza mnie do szału.
Migotka83 lubi tę wiadomość
-
Ja znam tą historię mamy ginekolog. Chłopczyk miał chyba jakieś 1070g ale nie jestem pewna czy tyle dokładnie.
Ja już po wizycie. Mała waży 1590g. Przepływy ok. Ktg też nie najgorsze.inessa, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ciesze sie z dobrych wiadomosci od Was i oby tylko takie byly
Migotko mi jedna z "mądrych" lekarek gdy trafilam do szpitala w ciazy z synkiem po USG gdy zobaczyla ze On taki drobny i ta pepowina i praktycznie 0 wod no i moje choroby i poronienia od razu bez obejrzenua wynikow badan prenatalnych stwierdzila ze dziecko na pewno jest gleboko uposledzone i ze jestem za stara aby rodzic dzieci powiem tylko tyle, ze wyniki pappa jak na moj wiek mialam super bo wszystkie powyzej 1000 a nawet powyzej kilkunastu tysiecy do tego USG oprocz hipotrofii i pepowiny dwunaczyniowej super.
Dlatego nie lubie lekarzy ktorzy nad wyrost stawiaja diagnozy bez oceny dziecka i badan. Dla mnie to straszenie kobiet.
Synek na ten czas dobrze sie rozwija jest inteligentny i maly lobuziak oczywiscie ma troche problemow zdrowotnych ale wiele dzieci ma podobne choroby.Migotka83 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Ja dziś taką miłą niespodziankę dostałam. Byłam na ktg i doktorce się trochę zapis nie podobał i chciała zbadać jeszcze przepływy. Oczywiście wyszły dobrze. I jak się okazało mała zmieniła pozycję. Główka jest już na dole. A tak się bardzo bałam jak zmieni pozycję z tą pępowiną na szyjce. No i według pani doktor na usg z przepływami już nie widać niebiesko czerwonego paseczka na szyjce. Jeszcze mówiła, że potwierdzi to na kolejnych usg no ale jak na jej oko pępowiny już koło szyjki nie ma . Obu faktycznie tak było.
inessa, Kasionek, Ewee, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniu bardzo sie Wami ciesze
A co u reszty dziewczyn slychac?
Dziewczyny a my z mezem postanowilismy ze jeszcze chcemy 3 malucha o ile w naszym przypadku uda sie no i wczoraj wyszedl mi pozytywny test ciazowy.
Dla nas jest to poczatek walki i zdajemy sobie sprawe, ze roznie moze byc ale staramy sie wierzyc, ze bedzie wszystko dobrze.
Pozdrawiam cieplo kazda z WasWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:25
Ewee, Ania0306, Wiktoria2909, Kiciiaaa, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inessa, super wiadomość Będzie dobrze, masz taką wiedzę i doświadczenie, że nie ma innej opcji! Bardzo mocno trzymam kciuki!
Ania, rewelacja! Oby tak do końca
My jutro jedziemy na echo serduszka. Malutka juz czuje mój stres bo wierci sie niesamowicieAnia0306 lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
nick nieaktualny