Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania0306 wrote:Był rano ordynator. Widził zapisy i powiedział, że może nie są idealne ale dobre. Miałam usg mała waży ponad 1400g. Owinięta jest dalej. Dostałam pierwszą dawkę sterydów. Jutro druga dawka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiktoria wspieram b.mocno
Jestes juz w ciazy wg lekarzy donoszonej i jest to wazne a i przy rozwarciu i odejsciu czopa mozesz jeszcxe jakis czas nie rodzic wiec coreczka moze jeszcze troche urosnie ale najwazniejsze ze Jest zdrowa mase nabierze po porodzie
Buziaczki dla Was i sil zycze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, byłam wczoraj na prywatnym usg... Ta waga to tak grubo naciagana jest bo tydzien temu bylo cos kolo 820gram a wczoraj 800gram. Mala rosnie wolniutko, najbardziej odjechal brzuszek,bo juz ponad 4tyg Poki co mam przyjsc za tydzien.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMigotko nie dziwie sie ze nie masz sil ale walcz dla Malucha!!!
Dobrze ze masz USG co tydzien nawet gdy przyrostow dobrze nie widac ale sprawdza przeplywy itd.
A Ty z tego co pamietam zaraz zaczniesz 30tc?
Pytam bo jak u mnie z synkiem tak zwolnil przyrost to wywolali porod aby Maluch mial szanse na przyrost poza brzuszkiem nawet w inkubatorze. Oczywiscie nie mowie ze to super pomysl na Twoim etapie ciazy ale mozna porozmawiac z ginekologiem co dalej chce On robic bo Ty sie stresujesz a to tez niedobrze dla dziecka.
Mowia lekarze na co czekac?
A echo ostatnio mialas ok prawda?
Wspieram z calych sil KochanaMigotka83 lubi tę wiadomość
-
Inessa,dziękuję za te słowa... U mnie dzis 28t+6d. Lekarze mowia, ze póki rośnie to lepiej jest wewnątrz. No i też nie wiadomo jaka jest przyczyna. Może wada genetyczna a może to lozysko? Mam isc do dietetyka bo przed ciążą wazylam 52 kg i właśnie doszlam do 52,5 kg. Echo mam za 2 tyg, akurat u lekarza genetyka to pewnie coś mi juz powie.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
nick nieaktualny
-
A ja cały czas leżę na obserwacji i nawet nie wiem na co czekam. Wiem tylko, że zapisy są lepsze. No ale wiadomo chciałabym wiedzieć chociaż mniej więcej co dalej z nami. Najważniejsze, że z małą wszystko dobrze. Tylko ta niewiedza co dalej trochę mnie dobija.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualny
-
Inessa nie mówią nic. Wiem tylko, że zapisy są co raz lepsze. A koło mnie leży dziewczyna w 34 tygodniu i ma takie zapisy jak ja ale przyszła do szpitala z innej przyczyny i jej nic nie mówią na te zapisy. W poniedziałek się wybieram na rozmowę do ordynatora bo głupio mi tak co chwilę pytać na wizycie. Dziś też rano ba wizycie ordynator mówił, że zapis dobry.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualny