Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehhh, słabo... Jakieś hiperaktywne przepływy w mózgu. Nie wiadomo czy z powodu tego, ze coś się dzieje w łożysku czy dlatego że 2 dni temu mialam 1-dniowy katar i teraz Malutka odchorowuje
W pt mam jakas wizyte...Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lekarz to jest genetyk od oceny serduszka. Powiedział, że krazeniowo Mała jest wydolna, a te przepływy to kwestia położnicza. Zobaczymy co w piątek gin powie. Wzrost chyba ok, ale na innym aparacie trudno porównać.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ojej, przykro mi... Inessa, moze skocz jeszcze na bete ze 2 razy. Te testy to sama wiesz roznie sie wybarwiaja w zaleznosci od producenta, gestosci moczu itd...
Kasia_94 lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
nick nieaktualny
-
Migotko jutro chyba masz wizytę, nie wiem czy dobrze pamiętam. Trzymam kciuki za wizytę! Pisałaś,że mała krążeniowo wydolna czyli serduszko zdrowe . Mam nadziję, że jutro na wizycie też będzie w miarę dobrze.
Inessa bardzo mi przykro .
Ja dziś miałam usg. Mała ładnie rośnie. Waży około 2 kg na ale biorąc jeszcze błąd pomiaru to mam nadzieję, że rzeczywiście chociaż te 1,5 kg ma. Przepływy dobre. Zapis ktg ponoć lepszy. No ale i tak doktorka mi na każdej wizycie mówi, że codziennie mam być gotowa na poród więc torbę już zaczęłam pakować. Mam wielką nadzieję, że do stycznia uda nam się wytrzymać. Zawsze to już będzie tylko miesiąc przed terminem. No ale nie narzekam bo w pierwszej kolejności miała być cesarka w 28 tygodniu także już miesiąc dłużej jesteśmy razem .
Dziewczyny mam do Was pytanko trochę z innego tematu. Macie jakieś sposoby na kaszel? Kupiłam syrop dla kobiet w ciąży co mi doktorka poradziła ale nie za bardzo działa. Jutro będę robić syrop z cebuli. Oby się na antybiotyku nie skończyło .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:52
Migotka83, inessa lubią tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualnyAniu zdrowa życze a co do syropu to zalezy jaki kaszel bo niktore syropy mozna pic podczas ciazy najlepiej podpytac w aptece. A czasami jak juz jest zle to lepszy antybiotyk nic choroba. Obys jednak nic nie musiała innego brac.
Migotko jak po wizycie?
a u mnie @ powoli zaczyna sie rozkrecac ale nie poddajemy sie. -
Nieciekawie... Nie poprawiły się te przepływy. Kazali mi zrobic badanie na jakąś chorobe zakaźną, ale jestem przekonana, że jej nie mam więc raczej to kwestia łożyska Na tę chwilę odesłali mnie do domu i mam się zgłosić na izbę w czwartek, a jeśli ruchy Małej by osłabły to wcześniej. Jak się do czwartku nie poprawi to szpital... Także takie spokojne święta mnie czekają
Inessa, trzymam kciuki i jestem przekonana, że się uda. Masz dwoje cudownych Dzieciaczków więc trzecie to tylko kwestia czasu
Ania, ja brałam kiedyś Prenalen ale mi nie pomógł za bardzo. Teraz biorę Rutinoscorbin po tym katarze w razie czego chociaż to też za bardzo nie pomaga jak już się jest chorym. Jeśli kaszel jest od gardła to po prostu woda z solą albo Isla, a jeśli z oskrzeli, płuc czy w wyniku jakiejś ostrzejszej infekcji to trzeba z lekarzem pogadać i czasem mniejszym złem jest antybiotyk.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
nick nieaktualny
-
A mnie choroba całkiem rozłożyła. Biorę antybiotyk. Na razie jest gorzej ale dopiero od piątku go biorę. Byłam wczoraj na ktg i jestem przerażona. Mała ma spadki tętna np ze 170 na 135 albo ze 155 na 120. Kilka takich spadków było a doktorka mi mówi że dziś w końcu mi wyszedł zapis prawidłowy. No kurde jak prawidłowy jak są spadki tętna. Co prawda nie na długo bo po jakiś 15/20 sekundach tętno wraca na to z przed spadku. Ale ja się bardzo boję. Nie chcę tego konsultować z innym lekrzem bo jak wiadomo każdy mówi co innego. Dziś idę na zapis do szpitala bo akurat doktorka ma dyżur aż się boję co wyjdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 09:50
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualnyMigotko buziaczki i dawaj znac co u Was
Aniu mi mowili ze takie skoki moga byc gdy dziecko jest b.ruchliwe i tak jest podczas wiercenia sie. Ja kiedys lezalam pod ktg poltorej godziny z synkiem bo ten byl tak ruchliwy. Do tego polozne smialy sie bo uciekal jakby nie lubil,ze ktos go podsluchuje i tetno zupelnie znikalo i co chwile aparat piszczal,ze brak tetna.
Wspieram i niech dzis tez bedzie zapis ok -
Migotko to ja się solidaryzuje z Tobą od ponad 2t jestem w szpitalu.
Aniu ważne jest średnie tętno i to ma być od 110-160 wtedy jest jak najbardziej ok. Ja w szpitalu mam ktg dwa razy dziennie i przerabiam różne przypadki a to dziecko ucieka, a to wykres zawężony, a to dziecko się wierci strasznie. Wszystko jest w normie.Ewee