Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokladnie Ania mam to samo, tylko 4x dziennie. Do tego padam z braku snu... Oby to bylo dobre dla Malutkiej...
A najlepsze jest to, ze sa tu ze mna 2 dziewczyny z saczeniem wod i jak im podłącza zapis to trwa 20 min i ich dzieci wogole na to nie reaguja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 14:54
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Migotka83 wrote:Dokladnie Ania mam to samo, tylko 4x dziennie. Do tego padam z braku snu... Oby to bylo dobre dla Malutkiej.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Dziękuję Kochana za wsparcie. Juz wczoraj miałam taki kryzys że chciałam sie wypisać ale wiadomo... to dla dobra dziecka. Dzis lekarz powiedział ze martwia sie o nie wiec musze to przetrwac.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Migotka83 wrote:Dziękuję Kochana za wsparcie. Juz wczoraj miałam taki kryzys że chciałam sie wypisać ale wiadomo... to dla dobra dziecka. Dzis lekarz powiedział ze martwia sie o nie wiec musze to przetrwac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 15:09
Migotka83 lubi tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
A ja wczoraj się dowiedziałam od pani doktor, że zapisy już są takie super, że nie muszę mieć codziennie ktg. Z jednej strony się cieszę a drugiej mam obawy. To pierwsze dwa dni bez ktg od wyjścia ze szpitala. W poniedziałek dopiero mam się zgłosić. No i się jeszcze dowiedziałam, że jeśli zapisy będą już takie jakie są to będę chodzić do terminu porodu. Z tego to się akurat cieszę bo mieli w planie na przełomie 36/37 tygodnia kończyć ciążę.
Migotka83 lubi tę wiadomość
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualnyKochane wspieram Was calym sercem
Powiem Wam ze pod koniec ciazy to wogole bezsennosc meczy, wszystko boli itd ale dzieci wynagradzaja potem wszystko mimo ze nadal jest problem ze spaniem i zmeczeniem hyhy
A strach o Maluchy juz zawsze bedzie nam towarzyszyl to jest chyba wlaczone w dar macierzynstwa.
Ja przy synku mialam 6 razy na dobe ktg a przy corce przed porodem mialam 4 razy ktg
nie wiem od czego to zalezy.
Aniu ciesze sie Wami bardzo !!!
Kochane zycze mimo trosk i problemow spokojnej nocy wazne ze jestescie pod opieka lekarzy.
BuziakiAnia0306, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Magda pij duzo ile mozesz to tez pomaga na ilosc wod a i ilosc wod tez sie zmienia wystarczy ze Maluch siusiu zrobi.
A co dp przeplywow w glowce to u corki tez lekarz mial czesto z tym problem przez ulozenie ale chociaz czesciowo robila gdy ciezko szlo zrobic.
Ewee a co u Ciebie?
No to ja donoszę że 28.12 w 37t urodziłam przez CC Córeczkę Liliannkę. chociaż jest nieduża 2560g skradła już wszystkim serduszka.Ania0306, inessa, magdaaa88, Migotka83, Kasionek, Nalia lubią tę wiadomość
Ewee -
nick nieaktualny
-
Ewee wrote:No to ja donoszę że 28.12 w 37t urodziłam przez CC Córeczkę Liliannkę. chociaż jest nieduża 2560g skradła już wszystkim serduszka.
Ewee lubi tę wiadomość
-
Nie, to nie była nagła decyzja. Ze względu na moją przeszłość strata dziecka w 36t ( wyjątkowy pech węzeł zaciśniety)teraz nie za wysoka waga, oraz od czasu do czasu krwawienia ( łożysko centralnie przodujące). Od 7.12 grudnia byłam w szpitalu żeby wszystko było pod obserwacją .Zdecydowaliśmy z doktorem że rozwiązujemy jak ciąża będzie donoszona tj 37t. Cięcie było 37t1d.
Strasznie się cieszę że już mam ją przy sobie.
Trzymam kciuki za Was Kochane.Migotka83, Ania0306, magdaaa88, inessa, Kasionek lubią tę wiadomość
Ewee -
nick nieaktualny
-
Co tam u Was dziewczyny? Ja dalej w szpitalu. Rano i wieczorem ktg. Co drugi dzień przepływy. Wczoraj akurat miałam i wyszły ok. Ale czasami wychodzą różnie. Boje się ze zostawia mnie do końca ciąży w szpitalu jutro ma mnie badać ordynator to o to zapytam.
-
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Ja tez jeszcze w szpitalu ale ostatnio przeplywy sie poprawily wiec licze, ze moze dzis mnie wypisza... Chociaz tak troche niepewnie bede się czula zostawiona sama sobie po tylu ktg dziennieAnia0306 lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Migotko skąd ja znam ten lęk. Nie martw się dasz sobie radę. Mnie też jest teraz tak dziwnie, że nie mam ktg codziennie no ale co zrobić, siłą na doktorce nie wymuszę . No ale już nie długo i maluchy będą z nami.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
A planujecie kupić monitor oddechu? Nam położna na szkole rodzenia mówiła, ze ogólnie nie ma potrzeby, ale w przypadku wcześniaków lub właśnie hipotrofii rodzice często stosują. Moja koleżanka która urodziła syna z waga 2200 miała taki monitor oddechu. Ja chyba tez go kupię.