WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Hypoplastyczna kość nosowa
Odpowiedz

Hypoplastyczna kość nosowa

Oceń ten wątek:
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na amnio jest jeszcze czas a czas oczekiwania zleci szybko. Najważniejsze że usg poza tym nosem było ok. A i pappa wyszła w porządku więc myślę że ta panorama to tylko formalność :)

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Jaaaaaaaa Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Na amnio jest jeszcze czas a czas oczekiwania zleci szybko. Najważniejsze że usg poza tym nosem było ok. A i pappa wyszła w porządku więc myślę że ta panorama to tylko formalność :)
    Mam nadzieję... Przez te ciągłe problemy prawie nikomu nie mówię o ciąży i ciągle muszę szukać wymówek...

• Jaaaaaaaa Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak wyniku z panoramy... Proponują kolejne pobranie...

• Sovi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, a podali jaka jest przyczyna? Za mało DNA, czy co?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Jaaaaaaaa Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Ojej, a podali jaka jest przyczyna? Za mało DNA, czy co?
    Niestety nie... Jadę właśnie do lekarza, więc zobaczymy co powie.

• Sovi Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać. ja też miałam ponowne pobranie bo zrobił się skrzep w próbce

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Jaaaaaaaa Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Daj znać. ja też miałam ponowne pobranie bo zrobił się skrzep w próbce
    Nie udało się wyizolować wystarczającej ilości DNA... Lekarz polecił amnio, bo kolejne czekanie jest bez sensu. We wtorek mam wizytę u profesor, która się tym zajmie. Eh, myślałam, że w tym tyg. będę wiedzieć na czym stoję, a tu kolejne czekanie...

• Sovi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, no to ciężko. Teraz to juz Twoja decyzja i lekarza, czy warto to amnio robić czy nie. A jakie masz ryzyko skorygowane bo nie pamietam? A co z kasą za panoramę? zwrócą?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Jaaaaaaaa Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Eh, no to ciężko. Teraz to juz Twoja decyzja i lekarza, czy warto to amnio robić czy nie. A jakie masz ryzyko skorygowane bo nie pamietam? A co z kasą za panoramę? zwrócą?
    Nie pamiętam dokładnie ryzyka, ale wyszło niskie (ok. 1:5000 dla ZD), bo do obliczenia nie bierze się już pod uwagę kości nosowej - teraz to tzw. małe kryterium.... Panoramę dziś stwierdziłam, że jednak powtórzę, może wynik jednak będzie przed amnio... Chociaż tracę nadzieję, że na święta coś się wyjaśni... To czekanie jest straszne.

• Sovi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh no to święta w niepewności niestety
    Ale cóż musisz być dobrej myśli bo jak widzisz ryzyko wyszło malutkie a kość jest tylko że troszkę mniejsza. Trzymam nadal kciuki. W amnio można chyba kupić taką opcję że taki podstawowy wynik jest w parę dni jakiś Fish czy coś tak dziewczyny pisały. Ale to znowu koszt

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Jaaaaaaaa Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Eh no to święta w niepewności niestety
    Ale cóż musisz być dobrej myśli bo jak widzisz ryzyko wyszło malutkie a kość jest tylko że troszkę mniejsza. Trzymam nadal kciuki. W amnio można chyba kupić taką opcję że taki podstawowy wynik jest w parę dni jakiś Fish czy coś tak dziewczyny pisały. Ale to znowu koszt
    W obecnej sytuacji jestem w stanie zapłacić nawet za czekanie krótsze o jeden dzień. Słyszałam o FISH, mój lekarz mówił jeszcze o mikromacierzach. Zobaczę co profesor we wtorek powie.

• Sovi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaaaa wrote:
    W obecnej sytuacji jestem w stanie zapłacić nawet za czekanie krótsze o jeden dzień. Słyszałam o FISH, mój lekarz mówił jeszcze o mikromacierzach. Zobaczę co profesor we wtorek powie.
    Jak po tej konsultacji?

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Jaaaaaaaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Jak po tej konsultacji?
    Amniopunkcja w czwartek o 15.... Pani Profesor raczej była dobrej myśli, ale mimo wszysyko zarekomendowała amnio. Mam mega stresa. Ale liczę też na panoramę...

• Sovi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i dawaj znać jak się dowiesz czegoś

Jaaaaaaaa lubi tę wiadomość

km5sio4p4vcbay7l.png
  • Jaaaaaaaa Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po amnio. Bolało mniej niż pobranie krwi. Zrobiłam mikromacierze, więc wynik powinien być szybko. Ale przez święta niestety nie są w stanie powiedzieć kiedy...

• Evli Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Jaaaaa! Współczuje stresu tez przez to przechodziłam i to dwa razy w jednej ciąży bo miałam i biopsje kosmowki i amnio :/
    Dobrze że zrobiłaś mikromacierze. Pierwsze wyniki powinny być w miarę szybko, na mikromacierze się troszke dłużej czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 21:26

Jaaaaaaaa lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Jaaaaaaaa Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Kciuki Jaaaaa! Współczuje stresu tez przez to przechodziłam i to dwa razy w jednej ciąży bo miałam i biopsje kosmowki i amnio :/
    Dobrze że zrobiłaś mikromacierze. Pierwsze wyniki powinny być w miarę szybko, na mikromacierze się troszke dłużej czeka.
    O kurde, czemu i biopsja i amnio? Ja jeszcze po cichu liczę, że tym razem wyjdzie mi wynik z panoramy przed świętami... Ale szanse niewielkie....

• Evli Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biopsji mikromacierze nie wyszły, za mało materiału wiec była amnio.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Jaaaaaaaa Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    W biopsji mikromacierze nie wyszły, za mało materiału wiec była amnio.
    Oj, współczuję... Mam nadzieję, że u mnie wyjdą - to dopiero 15w4d... Nie wiem jak bym zniosła kolejne nieudane badanie...

• Evli Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W amnio wyjdzie dlatego że w wodach jest tylko dna dziecka a w łożysku dna dziecka i dna łożyska wiec bardziej skomplikowane.

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ