Krwiak na macicy a ciaza
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam. Ja już się zaczynam poddawać jest coraz gorzej myślałam że to plamienie już za mną dziś się obudziłam znowu Podpaska cala brudna to takie brudzenie jest jakby taki kolor kawy mocnej .Czy to jest normalne ? Czy któraś z was tak miała co robić ???
-
nick nieaktualny
-
Evell ja po dość intensywnym krwawieniu (11tc wtedy pokazał się dopiero krwiak )plamilam a dokładnie brudzilam taka kawa najwiecej zawsze było rano przez 6 tygodni krwiaka miałam do20tc,musisz odpoczywać oszczędzać się krwiak musi oproznic się .
Przed krwotokiem od 6tc co kilka dni plamilam wtedy na usg nie było widać krwiaka wszystko było dobrze lekarz kazał się oszczędzać dopiero później pokazał się krwiakWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 09:02
-
nick nieaktualnywelonka wrote:Evell ja po dość intensywnym krwawieniu (11tc wtedy pokazał się dopiero krwiak )plamilam a dokładnie brudzilam taka kawa najwiecej zawsze było rano przez 6 tygodni krwiaka miałam do20tc,musisz odpoczywać oszczędzać się krwiak musi oproznic się .
Przed krwotokiem od 6tc co kilka dni plamilam wtedy na usg nie było widać krwiaka wszystko było dobrze lekarz kazał się oszczędzać dopiero później pokazał się krwiak
Czyli mam się nie stresować za bardzo to normalne jest? A czy ciebie brzuch bolał lub kuło cie np jajniki ? Wiesz mi lekarz nic nie mówił o krwiaku tylko że krwawienie było z macicy dużo krwi takiej obfitej.Lekarz tylko widział pęcherzyk zarodka jeszcze nie było. Martwi mnie to wszystko nie wiem jak tu się uspokoić ta ciągła niepewność. -
Evell kazdy przypadek jest inny z tego co widzę. Ze mnie wczoraj wyleciał skrzep wielkości 3x5 i gin mowil ze mógł krwiak to być.. Brzuch mnie pobolewa, kluja jajniki. Biore nospe 3x1 aby nie dopuścić do skurczow.. U mnir we wtorek sie okaże wszystkoNowy początek
-
Jak miałam plamienie co kilka dni od 6tc to bol był taki przypominający miesiaczke mi też lekarz powiedział że plamiebie jest z macicy kazał brać duphaston i czekać, w 11tc nagle zaczęłam mocno krwawic i dopiero wtedy na usg pokazał się krwiak u mnie kłucie jajników pojawiło się około 12-13 tygodnia wtedy w szpitalu dostałam informacje ze to normalne. Odpoczywaj jak najwięcej i nie dzwigaj . Krwiaki to podobno częsta przypadłość na początku ciąży
-
nick nieaktualnywelonka wrote:Jak miałam plamienie co kilka dni od 6tc to bol był taki przypominający miesiaczke mi też lekarz powiedział że plamiebie jest z macicy kazał brać duphaston i czekać, w 11tc nagle zaczęłam mocno krwawic i dopiero wtedy na usg pokazał się krwiak u mnie kłucie jajników pojawiło się około 12-13 tygodnia wtedy w szpitalu dostałam informacje ze to normalne. Odpoczywaj jak najwięcej i nie dzwigaj . Krwiaki to podobno częsta przypadłość na początku ciąży
Pewnie i u mnie tak było.Może jeszcze tego krwiaka nie była widać na usg.No nic do Środy jakoś trzeba przeżyć bo idę na wizytę wtedy. -
Zgadza się każdy przypadek jest inny. Ja jestem na etapie oczekiwania kiedy krwiak zniknie myślałam, że może już go nie będzie na wizycie a tu nadal jest..kosmówka też dalej odklejona przy ujściu. Krwiaka mam od 12tygodnia, a pojutrze zaczynam już 18tydzień. Nie wiem czy to się zmieni i do kiedy będę leżała. Jedno jest pewne, trzeba ogromnej cierpliwości.
Pierwsza ciąża wyczekiwana,
Hashimoto + niedoczynność tarczycy,
ANA2 dodatnie, dyskopatia
12tydz. krwotok i krwiak - opanowany
Cukrzyca ciążowa na insulinie doposiłkowej -
nick nieaktualnyJa plamilam z przerwami przez 6 tygodni. Mialam np kilka dni przerwy, a potem nagle znowu plamienie. Tylko ze u mnie nie bylo ono obfite i nie mialam zadnego bolu, a krew byla brazowa. W ogole jeden krwiak mi sie zaczal goic, a pojawil sie drugi. Ale do 11tygodnia oba zniknęły i od tamtej pory nie mam zadnych problemow:-) polecam detektor tetna, za kilka tygodni. Ja zaczelam uzywac juz w 9t4d. Bardzo mnie uspokojalo gdy moglam sprawdzic, ze bije serduszko.
Domiluk, Evell lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykrasnalowa wrote:Ja plamilam z przerwami przez 6 tygodni. Mialam np kilka dni przerwy, a potem nagle znowu plamienie. Tylko ze u mnie nie bylo ono obfite i nie mialam zadnego bolu, a krew byla brazowa. W ogole jeden krwiak mi sie zaczal goic, a pojawil sie drugi. Ale do 11tygodnia oba zniknęły i od tamtej pory nie mam zadnych problemow:-) polecam detektor tetna, za kilka tygodni. Ja zaczelam uzywac juz w 9t4d. Bardzo mnie uspokojalo gdy moglam sprawdzic, ze bije serduszko.
Od którego tygodnia zaczęłaś plamić? A gdzie można zakupić taki detektor.? -
nick nieaktualnyEvell wrote:Od którego tygodnia zaczęłaś plamić? A gdzie można zakupić taki detektor.?
-
marcelcia wrote:Ze mnie wczroaj wylecial skrzep, który wielkością przypominał krwiaka, więc mam nadzieję, e to on, tym bardziej ze trochę krwi czerwonej tylko poleciało, potem już brązowe upławy.
Może i u Ciebie to był kulminacyjny moment, a teraz się oczyszcza?
A czemu w końcu zrezygnowałaś z wizyty? -
nick nieaktualny