Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez duzo lepiej czuje sie bez mierzenia tej szyjki szczerze mowiac. Pytanie nie do mnie, ale ja mialam lejek, ale teraz juz go nie ma. Przed zalozeniem mialam tez rozwarcie na palec, ale np moja pani ginekolozka mowi, ze w kolejnych ciazach moze po prostu tak byc, bo szyjka nie bedzie tak twarda i zwarta jak u kobiety w pierwszej ciazy. U mnie bylo pare dni roznicy, ale ponoc do tygodnia roznicy bierze sie termin z OM i tak ja tez licze . Jak sie macie? Ja mialam pare ciezszych dni, duzo twardnien brzucha, ale mam wrazenie, ze Mlody zmienil ulozenie i do tego strasznie duzo sie ruszal.
-
Hej, widzę więcej optymizmu , bo wiadomo, że damy radę!
Nie mniej powiem wam, że jak mają spadać na kogoś plagi egipskie, to na mnie. Robiłam krzywą cukrową i cukrzyca mi wyszła. Na czczo i po godzinie w normie, ale trzeci pomiar za wysoki 😟. Na przyszły tydzień mam wizytę u diabetologa. -
Najpierw mialam szybkie usg, pozniej sciagniecie pessaru - czulam troche gmerania, nie bolalo, trwalo kolo 10 sekund. Poszlam na zapis ktg - pisza sie jakies „skurczyki” jak to polozna powiedziala. Mam rozwarcie na 2-3 cm, ale wlasnie wrocilam do domu. Pani powiedziala, ze czasami po 24h akcja porodowa rozkreca sie u niektorych dziewczyn, u niektorych nie, wiec to jak wrozenie z fusow . Ja ciesze sie, ze jestem w domu, chocbym za dzien czy dwa miala wracac do szpitala. Dacie rade dziewczyny, ja mialam pessar zalozony w 25 tc.
-
To prawda, z jednej strony dni sie dluza, a z drugiej nagle jest 30, 34, 37 tc;). Dzieki Kasia15! Bede pisac co u nas. Troche czuje sie jak na bombie. Pierwszego syna urodzilam nagle i niespodziewanje w 34 tc, wiec w sumie mozna powiedziec, ze taki bardziej typowy porod czeka mnie pierwszy raz. Ja tez czulam sie polamana caly ten okres, teraz pod koniec mam jakies takie dziwne bole spojenia lonowego.
-
Hej dziewczyny 🙂
Magnersik, kciuki zaciśnięte ✊✊✊
Izaz, my tu chyba wszystkie z krótkimi szyjkami. I tak, biodra bolą. Zwłaszcza na późniejszym etapie, gdy wszędzie piszą, by nie leżeć na plecach. Ale u mnie to chyba niemożliwe. Ja czasem w nocy budzę się na plecach i nic na to nie poradzę.
Kasia, zobacz jak już ładnie dotrwałas!