Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja teraz w ciągu dnia przybieram pozycję półleżąca. Pessar trzyma dobrze, więc już tak nie świruje. Owszem, też leżę na boku, ale nie tylko. Nawet teraz wstaję do stołu do posiłków. U mnie najgorzej, że brzuch mi się często stawia. Biorę 3 x buscopan. Stawia się tak od 24 tygodnia, ale chyba nie powoduje spustoszeń, bo na wizytach wychodzi wszystko ok. Teraz mój cel to skończyć 32 tydzień. Jak się uda, to 35. A jak tak daleko dojadę, to już pewnie uda się dotrwać do końca. Oby🙏
-
Oby tak bylo dziś się wysiedziałam 2 h w diagnostyce ale wyjścia nie miałam wróciłam do domu prosto do łóżka tak się boję żeby przez To siedzenie szyjka mi dalej nie poleciała. I oczywiście jakby było mało wizytę mam za tydzień ale chyba wyszła mi cukrzyca mam lekkie przekroczenie 1h po wypiciu norma 180 a ja mam 182 jeszvze jak przyjdzie mi jechać do diabetologa to zalamkaStarania od 2016
-
Kasiu, od takiego siedzenia i krotkiego chodzenia szyjka nie powinna ci polecieć. Masz pessar, który ją trzyma. Ja mam cukrzycę, więc bywam u diabetologa. Nic się od tego nie dzieje. Jednak więcej czasu jestem na kanapie niż na nogach. A przypominam, że szyjka mi spadła do 6 mm po szwie, pojawił się też lejek. Po 2 tyg. leżenia plackiem lejek się trochę przymknął i szyjka miała 11 mm i wtedy dołożono mi pessar.
No i obawiam się, że u ciebie też cukrzyca, skoro masz przekroczenie. Na początek dostaniesz glukometr, a już teraz możesz wprowadź dietę ograniczającą węglowodany. Jakby coś, to pytaj🙂 -
Pięknie glukometr dostanę u ginekologa czy muszę się umówić do diabetologa wizytę mam w piątek za tydzień więc do tego czasu ogranicze jedzenie Boże co za pech ja tak kocham jeść i słodkie i wszystko inne w ciąży jedynie odrzuciło mnie od kiełbasy z grila jestem okropmym lasuchem ..... miałaś podawane sterydy na rozwoj pluc ja nie miałam lekarz się jeszcze wstrzymujeStarania od 2016
-
Glukometr dostaje się u diabetologa. Tam też uczą jego obsługi. U mnie w ciągu dnia cukry normuję dietą, ale na czczo mam przekroczenia i dwa dni temu dostałam nocną insulinę. Pilnuj cukrów, bo ma to wpływ na maleństwo. U mnie na syczniówkowch sporo m cukrzycowych i one mi sprzedały parę trików. Np. przed obiadem zjeść najpierw sałatę, surówkę lub ogórki kiszone, dopiero potem posiłek i to sprawia, że cukry tak nie wybijają. Zamień pszenne pieczywo na to razowe. I też raczej mniej kanapek niż więcej. Jako przekąski mogą być różne orzechy. Poza tym są ciastka dla diabetyków, jak nie w spozywczych, to w Rossmanie. Dasz radę!
U mnie że sterydami to samo, ale następna wizyta u mnie wypadnie w 32+1 i wtedy poproszę o konkretną decyzję, bo potem to już właściwie nie ma sensu. -
Glukometr darmowy można też załatwić w aptece jak się paski kupuje. Na paski dostaje się receptę. A obiad możesz jeść w miarę normalny, tylko ziemniaki zamień na kaszę gryczaną lub ryż i nie wielkie porcje. Mniej a częściej.
Ja przebywam u rodziców, bo tak wygodniej. Obiady gotuje mama. -
Dziś się czuje tak jakbym była po wielkim maratonie a byłam tylko u lekarza i w aptece . Z tego leżenia wszystko mam zastane. Moja szyjka tragiczna 6mm ratuje mnie to że jest wszystko pozamykane i że krążek dobrze trzyma to wszystko kolejna wizytę mam za 3 tyg ale muszę naprawdę leżeć ale do diabetologa muszę jechać w poniedziałek mąż jedzie po skierowanie od rodzinnego i będę dzwonić kobiety z wciąż muszą przyjąć do 7 dni tak ? prywatnie nie chce iść wystraczy że 2 razy w msc chodzę do fin prywatnie. WY JAK TAM też leżycie?Starania od 2016