X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej! Jesteś w szpitalu o wyższej referencyjnosci?
    Dawaj koniecznie znać jak się ma sytuacja, jesteśmy z Tobą. 🤞🤞🤞

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope♥️ wrote:
    Klaudia, trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej! Jesteś w szpitalu o wyższej referencyjnosci?
    Dawaj koniecznie znać jak się ma sytuacja, jesteśmy z Tobą. 🤞🤞🤞

Tak, 3 stopien referencyjnosci. Spalam niecala godzine z tych emocji takze jestem wyczerpana.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Tak, 3 stopien referencyjnosci. Spalam niecala godzine z tych emocji takze jestem wyczerpana.
    To sa ogromne emocje, mieszane uczucia, więc wiadomo, pewnie w końcu padniesz wymęczona. 🙈
    Czegoś się dowiedziałaś z rana nowego?

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    To sa ogromne emocje, mieszane uczucia, więc wiadomo, pewnie w końcu padniesz wymęczona. 🙈
    Czegoś się dowiedziałaś z rana nowego?

Dowiedzialam sie, ze mam lezec, odpoczywac, czekamy na wyniki i obserwujemy 😅 takze niewiele. Jeszcze weekend teraz to nie ma glownych lekarzy, wiec przez weekend na pewno nic sie nie dowiem. Dopiero pewnie w poniedzialek. Ale i tak w sumie trzeba teraz czekac na ten wymaz i posiew, bo bez tego nie wiedza sami co robic.

11.12 ⏸️
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, to super, jesteś teraz pod opieką więc to najlepsze w tej sytuacji.
    Staraj się myśleć pozytywnie i wypoczywaj na maksa.
    Trzymam kciuki, żeby udało się zatrzymać problem z szyjką i żebyś donosiła ciaze do samego 37 tygodnia 🤞

klaudia_23 lubi tę wiadomość

age.png
  • Renata13 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,przywitam się jako nowa na tym temacie :)
    U mnie 6.05 czyli w 29 tyg wyszła szyjka 25mm. Wczesniej zadnych objawów swiadczacych i takich atrakcjach. Lekarz prowadzący stwierdził że pessara nie zakłada gdyż nie ma potwierdzonych badań odnośnie jego skuteczności. Przepisał mi tylko progesteron dopochwowo dokładnie utrogestan 200mg 2xdziennie. I kazał przyjść w piątek.
    Byłam w piątek ok 12 u niego,szyjka taka sama zalecenia kazał kontynuować branie dopochwowo proga ale od godz 16 w piątek miałam sztywnienie brzucha,robił się twardy jak skala plus do tego bolało mnie podbrzusze. Ból trwał przez dłuższą chwilę i potem znowu i tak kilka razy aż usnęłam. W nocy obudził mnie ponownie ból podbrzusza ale po chwili również przeszło. No dziś od rana odpukać nic tego typu się nie dzieje ale leżę cały dzień z "okienkiem" na toalete. Jedynie co mam wrażenie że gdzieś Mała wierci się więcej niż zwykle.
    Doradźcie proszę czy jechać gdzieś na Sor czy czekać w razie czego na powtórkę tych bòli i dopiero jechać. Nie chce wyjść na panikare ale to pierwsza dzidzia,dodatkowo tak długo wyczekiwana..please help me 😵‍💫

👩 31l. 👱‍♂️27l.
    Starania 👶od 2020..
    Wrzesień 2021-Diagnoza Azoospermia
    Grudzień 2022-przygotowanie do biopsji.
    Marzec 2023-po wdrożonym leczeniu (lub zmianie pracy ?)w nasieniu znalazły się 🐉 i udało się je zamrozić.
    Październik 2023- rozpoczęta stymulacja
    7 Listopada - punkcja,12 kumulusów pobranych, 6 zaplodnionych. Przetrwały 2.
    12 listopada-transfer 4.2.2 🫶✊✊
    21 listopada 9dpt: Beta: 91,9
    28 listopada 16dpt :Beta: 1913mlU/ml
    Progesteron 37,50 ng/ml
    12 grudnia mamy ❤️!!!
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie twardnienia miałam i po nich okazało się, że mi się szyjka skróciła. Generalnie jak się niepokoisz to zawsze możesz jechać i tyle, będziesz spokojna, nikt Ci nie powie, że jesteś idiotka, bo przyjechałaś tylko Cię zbada.

age.png
  • Hope♥️ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata13 wrote:
    U mnie 6.05 czyli w 29 tyg wyszła szyjka 25mm. Wczesniej zadnych objawów swiadczacych i takich atrakcjach. Lekarz prowadzący stwierdził że pessara nie zakłada gdyż nie ma potwierdzonych badań odnośnie jego skuteczności. Przepisał mi tylko progesteron dopochwowo dokładnie utrogestan 200mg 2xdziennie. I kazał przyjść w piątek.
    Byłam w piątek ok 12 u niego,szyjka taka sama zalecenia kazał kontynuować branie dopochwowo proga ale od godz 16 w piątek miałam sztywnienie brzucha,robił się twardy jak skala plus do tego bolało mnie podbrzusze. Ból trwał przez dłuższą chwilę i potem znowu i tak kilka razy aż usnęłam. W nocy obudził mnie ponownie ból podbrzusza ale po chwili również przeszło. No dziś od rana odpukać nic tego typu się nie dzieje ale leżę cały dzień z "okienkiem" na toalete. Jedynie co mam wrażenie że gdzieś Mała wierci się więcej niż zwykle.
    Doradźcie proszę czy jechać gdzieś na Sor czy czekać w razie czego na powtórkę tych bòli i dopiero jechać. Nie chce wyjść na panikare ale to pierwsza dzidzia,dodatkowo tak długo wyczekiwana..please help me 😵‍💫
    25 mm wyszła, a ile miała wcześniej? Jesteś pewna że się skrocila? Jeśli szyjka ma tendencję do skracania to musisz być czujna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2024, 19:12

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dowiedzialam sie, ze mam lezec, odpoczywac, czekamy na wyniki i obserwujemy 😅 takze niewiele. Jeszcze weekend teraz to nie ma glownych lekarzy, wiec przez weekend na pewno nic sie nie dowiem. Dopiero pewnie w poniedzialek. Ale i tak w sumie trzeba teraz czekac na ten wymaz i posiew, bo bez tego nie wiedza sami co robic.

Ja z rozwarciem leżę już ponad 3 tyg i nie powiększa się. W sumie od tygodnia to sobie chodzę więcej, siadam normalnie a nie tylko plackiem w łóżku. Jedna dziewczyna, która u nas leżała w szpitalu trafiła tu z dużym krwawieniem i rozwarciem na 3 cm w bodajże 25 albo 26 tyg. A potem okazało się, że jednak się zmniejszyło do 1cm (dziwne ale skoro taką info dostała). Założyli jej szew i wyszła do domu. A mówili jej, że zaraz rodzic będzie.
    Głowa do góry, jesteś pod dobrą opieką !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2024, 18:19

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata13 wrote:

Oprócz zwiększonej ilości proga proponuję brać też większe ilości magnezu i wyciszać każde twardnienie brzucha czy skurcze nospą. Dużo odpoczywać, stara się odciążyć szyjkę, tzn jak siedzisz to nie prosto i broń boże po turecku.

Co do odwiedzin na sorze to pamiętaj, że to Twoje dzieciątko, wiele przeszłaś żeby je mieć więc masz prawo się martwić i wymagać opieki i odpowiedzi na każde pytanie. Jeśli czujesz się zaniepokojona to jedz, sprawdź co się dzieje :) nikt nie ma prawa tego źle ocenić a jak jest innego zdania to jest poprostu niemądry.

Renata13 lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️

age.png
  • Renata13 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie za odpowiedzi. Wybrałam sie wczoraj na ten sor jednak i przyjęli mnie na oddział patologii ciąży w szpitalu o 3stopniu ref.
    Po zmierzeniu szyjka 20mm,no i skurcze macicy. Dostałam jakiś lek podany taką pompą po którym te skurcze ustąpiły. Dodatkowo nospy i luteina dopochwowo, zrobili badania na posiew moczu i z pochwy ale wyniki pewnie jutro. Ktg wychodzi prawidłowe.
    No zobaczyny co lekarz jutto powie 🤔

👩 31l. 👱‍♂️27l.
    Starania 👶od 2020..
    Marzec 2023-po wdrożonym leczeniu (lub zmianie pracy ?)w nasieniu znalazły się 🐉 i udało się je zamrozić.
    Progesteron 37,50 ng/ml
    12 grudnia mamy ❤️!!!
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Ja z rozwarciem leżę już ponad 3 tyg i nie powiększa się. W sumie od tygodnia to sobie chodzę więcej, siadam normalnie a nie tylko plackiem w łóżku. Jedna dziewczyna, która u nas leżała w szpitalu trafiła tu z dużym krwawieniem i rozwarciem na 3 cm w bodajże 25 albo 26 tyg. A potem okazało się, że jednak się zmniejszyło do 1cm (dziwne ale skoro taką info dostała). Założyli jej szew i wyszła do domu. A mówili jej, że zaraz rodzic będzie.
    Głowa do góry, jesteś pod dobrą opieką !

Dzis jak byl lekarz to mowil ze jak te posiewy i wymazy wyjda ok to mnie jeszcze zbadaja czy tam sie nie skrocilo i nie rozwarlo bardziej i jak bedzie ok to do domu mnie puszcza 😁

AEGO lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata13 wrote:
    Dzięki wielkie za odpowiedzi. Wybrałam sie wczoraj na ten sor jednak i przyjęli mnie na oddział patologii ciąży w szpitalu o 3stopniu ref.
    Po zmierzeniu szyjka 20mm,no i skurcze macicy. Dostałam jakiś lek podany taką pompą po którym te skurcze ustąpiły. Dodatkowo nospy i luteina dopochwowo, zrobili badania na posiew moczu i z pochwy ale wyniki pewnie jutro. Ktg wychodzi prawidłowe.

Dobrze ze pojechalas ;) ale watpie ze jutro bedziesz miala wyniki posiewu i wymazu. Mi robili w pt wieczorem i podejrzewam, ze beda dopiero we wtorek

11.12 ⏸️
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dobrze ze pojechalas ;) ale watpie ze jutro bedziesz miala wyniki posiewu i wymazu. Mi robili w pt wieczorem i podejrzewam, ze beda dopiero we wtorek
    Posiewy to tak dłużej trwają, jeśli nic tam nie rośnie to 2/3 dni, a jeśli coś się wykluwa to z 6. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2024, 20:13

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Posiewy to tak dłużej trwają, jeśli nic tam nie rośnie to 2/3 dni, a jeśli coś się wykluwa to z 6. :D

No wlasnie ja poprzednim razem jak bylam to pobrali mi we wtorek rano, a wynik byl w pt rano, czyli jakby na 3 dzien. I bylo czysto :) a tez sie zastanawiam w sumie czy jak teraz weekend byl to czy normalnie tez badaja czy jakies opoznienie bedzie przez to.

AEGO lubi tę wiadomość

11.12 ⏸️
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    No wlasnie ja poprzednim razem jak bylam to pobrali mi we wtorek rano, a wynik byl w pt rano, czyli jakby na 3 dzien. I bylo czysto :) a tez sie zastanawiam w sumie czy jak teraz weekend byl to czy normalnie tez badaja czy jakies opoznienie bedzie przez to.
    Te labolatoria przyszpitalne działają 😄, zresztą ja np robiłam posiew moczu w diagnostyce i wynik miałam w ndz, więc oni muszą chyba ciągle pracować.

klaudia_23 lubi tę wiadomość

age.png
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Te labolatoria przyszpitalne działają 😄, zresztą ja np robiłam posiew moczu w diagnostyce i wynik miałam w ndz, więc oni muszą chyba ciągle pracować.

Ooo to dobra wiadomosc 😁 to moze i jutro beda te moje wyniki 😁

11.12 ⏸️
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata13 wrote:

Pewnie standardowo atosiban w pompie, albo magnez dodatkowo przez pompe. Powodzenia :)

Starania od 2017 r.
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️

age.png
  • Renata13 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Miałaś 100% racji :) wczoraj nie było wyników,dziś będą prawdopodobnie

👩 31l. 👱‍♂️27l.
    Starania 👶od 2020..
    Progesteron 37,50 ng/ml
    12 grudnia mamy ❤️!!!
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie doszly wyniki wymazu i czysto. Niestety dzis znowu delikatnie rozowego plamienia w sluzie. Zbadali mnie i rozwarcie sie zwiekszylo. Jutro beda probowali zalozyc mi szew. Ehhh ciagle cos nie tak 😢

11.12 ⏸️
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ