X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    To nie jest faktyczną długość szyjki ;) szew założony na 1,8 z lejkiem. Co lekarz, to inny pomiar, ale szyjka nie rośnie.

Przy szwie szyjka jest sztucznie naciągnięta.

Kaliope lubi tę wiadomość

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala1997 wrote:
    A wypowie się ktoś o nospie? Bo mi lekarz kazał odstawić po 5 dniach brania 3x1, powiedział że tylko doraźnie przy skurczach/ napinaniu/twardnieniu bezucha. Trochę obawiam się odstawić.

W poprzedniej ciazy brałam nospe 3x1 od 27 tc, żadnych powikłań ani złego napięcia mięśni dziecko nie miało.
    Teraz uznali, że nospe tylko doraźnie, bo może szkodzić. Tak samo w 2020 roku miałam pessar, a w tej ciazy nic, bo nagle pessar szkodzi niż działa.
    Za tym wszystkim nie da się nadążyć...

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Olalala1997 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    W poprzedniej ciazy brałam nospe 3x1 od 27 tc, żadnych powikłań ani złego napięcia mięśni dziecko nie miało.
    Teraz uznali, że nospe tylko doraźnie, bo może szkodzić. Tak samo w 2020 roku miałam pessar, a w tej ciazy nic, bo nagle pessar szkodzi niż działa.
    Za tym wszystkim nie da się nadążyć...
    Właśnie dopytam jeszcze swojego lekarza w przyszlym tygodniu, mam wrażenie że jak jej nie wezmę to twardnieje mi brzuch i czuje większe napięcie albo po prostu mam strach, dlatego dziś jedną wzięłam.

• Saimi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam nospe 3xdziennie od 22 tyg. Z dzidzia wszystko ok.

1 ivf i A na świecie ❤️🥰💓
    Czy będzie kolejny cud?

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka mówiła, żeby brać tylko doraźnie w razie potrzeby, aby nie brać regularnie nospy, gdy nie ma takiej wyraźnej potrzeby, zalecenia.

Kaliope, Saimi lubią tę wiadomość

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Hej Dziewczyny :) jestem 2 tygodnie po założeniu szwu na szyjkę 1,8 plus lejek. Przy wypisie poinformowano mnie, że po zabiegu ma 4,2 cm i lejka nie widać.
    Niestety dwa dni po wypisie pojawiły się objawy infekcji, z posiewu wyszła e.coli, której przed szwem nie miałam (dwa wymazy- obydwa czyste, mimo podwyższonego ph). Jestem na antybiotyku i globulkach. Podczas pobierania wymazu u ginekologa, szyjka miała 3,2 cm plus lejek. To „wydłużanie” po szwie chyba można między bajki włożyć ;)

Ja też miałam założony szew na 1.8 cm i lej ale pierwsze słyszę że po założeniu szwu się szyjka wydłuża.

age.png
  • Olalala1997 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak rozpoznać twardnienie brzucha? Czy jesli chodzę, stoję a on jest twardy przy dotyku a jak sie położe to się ugina to jest ok? Przepraszam ale jestem już przewrażliwiona.

‹‹ 194 195 196 197 198
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ