X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Dopóki szyjka jest zamknięta to spokojnie, jest dobrze! Jestem na tym forum już drugi raz i poznałam wieeele historii, z reguły nawet kobietki szyjkowe mają wywoływane porody :D
    A to prawda ja jestem przykładem wywoływanego porodu 🤣

age.png
  • Olalala1997 Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Czekają zapewne na wyniki wymazu, one trochę dłużej trwają. Niektóre bakterie powodują skracanie się szyjki więc pewnie takiej przyczyny szukają. Nie ma skurczy to najważniejsze 🙂 dostaliście sterydy na rozwinięcie płuc ?
    Nie dostaliśmy, w weekend nic się tu nie dzieje. Tym bardziej przyszłam na sor z cisnieniem i bólem głowy i to sprawdzali głównie.

• Hajkonk Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala1997 wrote:
    Nie dostaliśmy, w weekend nic się tu nie dzieje. Tym bardziej przyszłam na sor z cisnieniem i bólem głowy i to sprawdzali głównie.
    Jeśli pilnie nie podali sterydów to moim zdaniem w opini lekarza nie ma zbyt wysokiego ryzyka na wcześniejszy poród nawet ze skróconą szyjką więc nie zamartwiaj się na zapas 😌 Trzymam kciuki za dobre wyniki jutro i szybki powrót do domu!

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+3 2000g 💪
    06.08 35+5 2493g 🩷
    13.08 36+5 ⏳
    20.08 37+5 ⏳

TP 5.09.2025 💖
  • Olalala1997 Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Jeśli pilnie nie podali sterydów to moim zdaniem w opini lekarza nie ma zbyt wysokiego ryzyka na wcześniejszy poród nawet ze skróconą szyjką więc nie zamartwiaj się na zapas 😌 Trzymam kciuki za dobre wyniki jutro i szybki powrót do domu!
    Dziś na obchodzie był profesor całego oddziału, wyników posiewu jeszcze nie ma, pytając o tą szyjką to stwierdził że „nie ma dramatu, w tym tyg może już się skracać „ nic nie wiem, usg dopiero przy wypisie czyli nie wiadomo kiedy :( ehh i znów czekanie

• Olalala1997 Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrali dziś kolejny posiew z szyjki, jutro powinny byc wyniki, jeśli nic nie wyjdzie to zrobią usg i jak się nie skróciła przez te kilka dni w szpitalu to przed weekendem wyjde. Dziś nie chcieli mi zrobić usg z racji braku wyników posiewu bo nie wiadomo czy nie ma infekcji.

• AEGO Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala1997 wrote:
    Pobrali dziś kolejny posiew z szyjki, jutro powinny byc wyniki, jeśli nic nie wyjdzie to zrobią usg i jak się nie skróciła przez te kilka dni w szpitalu to przed weekendem wyjde. Dziś nie chcieli mi zrobić usg z racji braku wyników posiewu bo nie wiadomo czy nie ma infekcji.
    A kiedy miałaś te wymazy pierwszy raz pobierane?

age.png
  • Olalala1997 Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek na izbie przyjęć, w niedzielę na jakieś dodatkowe i dziś też na coś. Wiem ze na te z piatku sie czeka 3-4 dni

• AEGO Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala1997 wrote:
    W piątek na izbie przyjęć, w niedzielę na jakieś dodatkowe i dziś też na coś. Wiem ze na te z piatku sie czeka 3-4 dni
    W szpitalu po 3 dniach było już coś widać u mnie, tylko bez dokładnych ilości, więc powinno już moc coś powiedzieć

age.png
  • Olalala1997 Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    W szpitalu po 3 dniach było już coś widać u mnie, tylko bez dokładnych ilości, więc powinno już moc coś powiedzieć
    Niestety ja nic nie wiem, ponoć jeszcze nie ma. :/

• AEGO Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalala1997 wrote:
    Niestety ja nic nie wiem, ponoć jeszcze nie ma. :/
    Pewnie to w takim razie kwestia dnia lub paru ✊

age.png
‹‹ 193 194 195 196 197
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ