Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, witam się ze szpitalnego łóżka
Jestem już po pierwszych badaniach, w tym usg.. szyjka bardzo ładna ponoć, bo 3 cm mierzy Jutro zabieg, a jak wszystko dobrze pójdzie to w czwartek do domu
U nas dziś 16t2d:) No i najprawdopodobniej będzie dziewczynka, choć lekarz nie był pewny w 100%
Co do nospy to ja biorę 2x1.
Aaaa i od dziś mam przejść na luteine dopochwowa:) -
Dziewczyny, ja juz sie nie moge doczekac kiedy moje malenstwa juz bedą ale jeszcze kilka tyg muszą wytrzymac.
Wczoraj przyszla odwiedzic mnie pani z ktora lezalam kilka dni na sali. W niedziele miala cc w 32tc. Pokazywala mi zdj malej, wygladala bardzo dobrze ma prawie 2kg !
Sama od poczatku oddychala i wszystko jest dobrze.. Pani lezala 2 tyg z odplywajacymi wodami wiec malutka ma tylko lekko przekreconą kostke lekarze mowia ze to przejdzie bo byla scisnieta i miesnie sie zastaly. No i dostala zoltaczki wiec lezy w inkubatorze.. Ale pozatym jest wszystko OK !
To tak na pocieszenie -
Karola tez tak mialam na tym etapie co Ty a teraz im blizej tym bardziej sie boje czy sobie poradze i coraz mniej mi spieszno do porodu a jeszcze jak wyobraze sobie ten bol to wogole mam pietra :p
Nigdy nie mialam stycznosci z noworodkami i kompletnie nie wiem czego sie spodziewac
Lovilovi bardzo bolesny taki zabieg? czujesz teraz cos? -
Wisienka, ja tez sie boje jak sobie z dwoma malenstwami poradze
I porodu tez... Chociaz mam nadzieje na cc. Nie tylko ze wzgledu na strach ale na bezpieczenstwo maluszkow. Jakos wydaje mi sie ze cc jest bezpieczniejsze dla blizniąt, przynajmniej dla tego ktory wyskoczy drugi -
wisienka1212 wrote:Karola tez tak mialam na tym etapie co Ty a teraz im blizej tym bardziej sie boje czy sobie poradze i coraz mniej mi spieszno do porodu a jeszcze jak wyobraze sobie ten bol to wogole mam pietra :p
Nigdy nie mialam stycznosci z noworodkami i kompletnie nie wiem czego sie spodziewac
Lovilovi bardzo bolesny taki zabieg? czujesz teraz cos?
Najbardziej się bałam tego znieczulenia w kręgosłup, ale trafiłam na super lekarza , nawet nie poczułam tego:)
Sam zabieg 15 minut
Teraz mam leżeć do 17... już odzyskalam czucie w nogach
Hm, nic mnie nie boli ... ciekawe jak przy chodzeniu będzie:)
-
Wisienka, zakładanie jak zakladanie ale sciągniecie... Mialam wrazenie ze mi sie przyssal tam ;/
-
Moze tylko ja mialam takiego pecha Ale to nie bolalo tylko bylo baardzo nieprzyjemne...
Jejku, jutro juz 4 tyg miną jak leze w szpitalu.. Nawet nie wiem kiedy to zlecialo oby chociaz jeszcze z raz tyle polezec. -
Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Czy któraś z was ma /miała zakładany pessar?
Ja obecnie jestem w ciąży bliźniaczej 22+1 tc. Wczoraj miałam założony pessar ze względu na skróconą szyjke 1.9cm . Dzisiaj cały dzień boli mnie brzuch robi się jak kamień ciut poniżej pępka i aż po bokach . . Pessara ogólnie nie czuje tylko to twardnienie brzuszka i lekki ból . Normalnie nie mogę chwilami nawet wylezec27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka, mi sie nic takiego nie robilo przy pessarze.
Ale tez twardnieje mi brzuch przez co skraca sie szyjkaczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
KarolaFasola wrote:Czarnulka, mi sie nic takiego nie robilo przy pessarze.
Ale tez twardnieje mi brzuch przez co skraca sie szyjka
Aha zobaczę jeszcze kilka dni czy będzie tak samo. A we wtorek mam wizytę kontrolną u lekarza. Dziś czuje się dużo lepiej . Ale zobaczymy co będzie później. . Może e końcu pessar się dostosowałWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 08:06
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka, mnie przed założeniem ostrzegali, że tak może być na początku - w końcu to ciało obce. Ale lepiej, żeby nie było... zadzwoń może do swojego lekarza, może zleci Ci jakieś środki rozkurczowe? Ja po samym założeniu zostałam na noc w szpitalu i dopiero rano, jak powiedziałam, że nie twardnieje mi brzuch to mnie wypuścili. Ale u mnie było odwrotnie, miałam okropne twardnienia przed założeniem (co właśnie skróciło mi masakrycznie szyjkę), a po założeniu ustąpiło jak ręką odjął. Teraz czasem się też pojawiają, ale to bardzo sporadycznie, 1 raz na dzień przy zmianie pozycji albo i wcale. Ale jestem faszerowana nospą i magnezem w dość sporych dawkach, więc na pewno to ma wpływ.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
A powiedzcie mi skąd mam wiedzieć że pessar dobrze leży? Że np. Się dobrze usadowil i podtrzymuje wszystko?
A co do ruchów to wy też odczuwacie tak nisko ruchy?ja czasem aż w pachwinach na dole a czasem normalnie kolo pępka i po bokach. .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 11:27
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
ja akurat miałam zakładany w szpitalu, więc na drugi dzień po obchodzie wezwali mnie na sprawdzenie, czy dobrze siedzi. A 2 tyg poźniej miałam kontrolę u gin prowadzącego. Wydaje mi się, że nie ma co panikować, jeśli go nie czujesz. Tylko o te twardnienia bym spytała.
Ruchy różnie - czasem czuję małą jak się układa poprzecznie i wtedy jest koło pępka, a czasem kopie mnie bardzo nisko, aż się boję że wyskoczy wtedy podkładam pod pupę poduszkę i się przesuwa trochę
Czarnulka, trzymam kciuki za wizytę kontrolną, mam nadzieję, że będą jej towarzyszyć same dobre wieści i się trochę uspokoiszczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Tez czasami czuje ruchy na dole baardzo nisko a czasami pod zebrami. Ale ja mam parke wiec to tez inaczej