Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaFasola wrote:A ja leze w szpitalu od 24tc a tak wogole to juz duuzo wczesniej zaczelam ale najpierw w domu.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Czemu lezysz od 24tc na szpitalu
Bo moja szyjka jest na wykonczeniu jak narazie miesiac prawie leze i nic zlego sie na szczescie nie dzieje ale nie wiadomo ile jeszcze wytrzyma + rozwarcie wewnetrzne. Moge tylko wstawac do wc i pod prysznic. W zasadzie to tej szyjki juz chyba praktycznie nie ma.. Ale mysle ze wytrzymam chociaz do 32tcczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
KarolaFasola wrote:Bo moja szyjka jest na wykonczeniu jak narazie miesiac prawie leze i nic zlego sie na szczescie nie dzieje ale nie wiadomo ile jeszcze wytrzyma + rozwarcie wewnetrzne. Moge tylko wstawac do wc i pod prysznic. W zasadzie to tej szyjki juz chyba praktycznie nie ma.. Ale mysle ze wytrzymam chociaz do 32tc
A czy mimo lezenia, pessara i lekow tez masz bóle brzucha? Na jakich lekach jesteś?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka, nie boli mnie brzuch tylko sie napina. Obecnie biore nospe 3x aspargin 3x i duphaston 3x.
Ale to i tak nic nie daje
A pessara juz nie mam. Niestety nic nie pomagal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2017, 07:41
-
KarolaFasola wrote:Czarnulka, nie boli mnie brzuch tylko sie napina. Obecnie biore nospe 3x aspargin 3x i duphaston 3x.
Ale to i tak nic nie daje
A pessara juz nie mam. Niestety nic nie pomagal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2017, 08:44
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
KarolaFasola wrote:Bo moja szyjka jest na wykonczeniu jak narazie miesiac prawie leze i nic zlego sie na szczescie nie dzieje ale nie wiadomo ile jeszcze wytrzyma + rozwarcie wewnetrzne. Moge tylko wstawac do wc i pod prysznic. W zasadzie to tej szyjki juz chyba praktycznie nie ma.. Ale mysle ze wytrzymam chociaz do 32tc
Chyba zbyt późno Ci zdiagnozowali niewydolność szyjki? -
Lovilovi, nie wiem czy zbyt pozno jak zaczelo sie juz cos dziac to lekarz wyslal mnie do szpitala ale stwierdzili ze nic az tak zlego sie nie dzieje i wypuscili do domu.. Pozniej lekarz zalozyl mi ten pessar a na kontroli okazalo sie ze on nic nie pomaga i znowu do szpitala.
-
czarnulka24 wrote:O kurcze to sciagli ci pessar .. ale skad wiedzieli że nic nie daje?jeju zeby mi pomogl ten pessar bo ja dopiero 23tc. Moja szyjka przy zakladaniu 1.9 cm
Widzieli ze nie pomaga bo rozwarcie i skracanie postepywalo. Ale po sciagnieciu nic sie nie zmienia.. Tylko licha ta szyjka
-
KarolaFasola wrote:Widzieli ze nie pomaga bo rozwarcie i skracanie postepywalo. Ale po sciagnieciu nic sie nie zmienia.. Tylko licha ta szyjka27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Ja w poprzedniej ciąży jak miałam już rozwarcie to leżałam w szpitalu dosłownie głowa w dół. A jeszcze tydzień wcześniej miałam szyjke 2,5 cm.
Niestety... niewydolność szyjki to coś okropnego
Karola - a ten passar miałaś założony jak szyjka ile miała cm ?
A, dziewczyny i też pilnujcie czy nie ma infekcji. W ciąży zazwyczaj są infekcje które nie dają objawów... A to też skraca szyjke. Bynajmniej mi tak w poprzedniej ciąży powiedzieli w szpitalu.
Ostatnio jak miałam twardnienia brzucha dwa razy to też w moczu wyszły mi bakterie, doktorka moja od razu przepisala mi globulki dopochwowe... trochę się podleczylam i faktycznie od tej pory brzuch miękki.
Może być, że te infekcje też powodują skracanie szyjki... albo te twardnienia...
No nie wiem zresztą bo lekarzem nie jestem.
Ale ja w tej ciazy zamierzam pilnować tego. -
Lovilovi wrote:Ja w poprzedniej ciąży jak miałam już rozwarcie to leżałam w szpitalu dosłownie głowa w dół. A jeszcze tydzień wcześniej miałam szyjke 2,5 cm.
Niestety... niewydolność szyjki to coś okropnego
Karola - a ten passar miałaś założony jak szyjka ile miała cm ?
A, dziewczyny i też pilnujcie czy nie ma infekcji. W ciąży zazwyczaj są infekcje które nie dają objawów... A to też skraca szyjke. Bynajmniej mi tak w poprzedniej ciąży powiedzieli w szpitalu.
Ostatnio jak miałam twardnienia brzucha dwa razy to też w moczu wyszły mi bakterie, doktorka moja od razu przepisala mi globulki dopochwowe... trochę się podleczylam i faktycznie od tej pory brzuch miękki.
Może być, że te infekcje też powodują skracanie szyjki... albo te twardnienia...
No nie wiem zresztą bo lekarzem nie jestem.
Ale ja w tej ciazy zamierzam pilnować tego.
Co do twardego brzucha chyba u mnie jest to spowodowane zaparciami27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Kupiłam dziś czopki i syrop . Czopek nie pomógł. Boje się że to może przez pessar coś przyblokował. Wcześniej czopek działał dzis miałam uczucie że mi się chce ale gdzieś przyblokowało i nie pójdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2017, 17:05
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Lovilovi, nie pamietam ile dokladnie ok 1.8mm (?)
Na nastepnym usg zapytam sie ile teraz ma..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2017, 17:11
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
KarolaFasola wrote:Lovilovi, nie pamietam ile dokladnie ok 1.8mm (?)
Na nastepnym usg zapytam sie ile teraz ma..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Ja też przy następnej wizycie będę sobie kazać zmierzyć27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
odebrałam wyniki. posiewu - uffff czysto u mnie ewidentnie szyjka poleciała przez bakterie - nie wiadomo skąd w kanale pojawił się GBS ... ale na szczęscie antybiotyk wytępił dziada! mi już nie mierzą, wiem tylko, że "ledwo siedzi w pessarze", więc wnioskuję, że jakaś minimalna wartość, pewnie ok 1cm. Ale ważne, że siedzi i to skutecznie już od 20 dni Dziewczyny, musimy być dzielne. Maleństwa nam to wynagrodzą!
-
Aasha wrote:odebrałam wyniki. posiewu - uffff czysto u mnie ewidentnie szyjka poleciała przez bakterie - nie wiadomo skąd w kanale pojawił się GBS ... ale na szczęscie antybiotyk wytępił dziada! mi już nie mierzą, wiem tylko, że "ledwo siedzi w pessarze", więc wnioskuję, że jakaś minimalna wartość, pewnie ok 1cm. Ale ważne, że siedzi i to skutecznie już od 20 dni Dziewczyny, musimy być dzielne. Maleństwa nam to wynagrodzą!
Też Ci wychodziły bakterie w moczu?