Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
My już dziś o 12 opuscilismy szpital
Po wypis mam się zgłosić we wtorek.
Już nie plamie, mam jeszcze taki delikatny beżowy śluz..
Miałam jeszcze z rana badanie, lekarz stwierdził, że szewek "leży pięknie" , dzidzia ładnie fikala, szyjka 3 cm. Brzuch nie twardnieje, w niedzielę kończymy 17 tydzień
Zalecenia : kontrola po 7 dniach, nie muszę leżeć plackiem w łóżku, mam się po prostu oszczędzać.. spacerki nawet wskazane -
czarnulka24 wrote:Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Czy któraś z was ma /miała zakładany pessar?
Ja obecnie jestem w ciąży bliźniaczej 22+1 tc. Wczoraj miałam założony pessar ze względu na skróconą szyjke 1.9cm . Dzisiaj cały dzień boli mnie brzuch robi się jak kamień ciut poniżej pępka i aż po bokach . . Pessara ogólnie nie czuje tylko to twardnienie brzuszka i lekki ból . Normalnie nie mogę chwilami nawet wylezec
Bierzesz nospe? I magnez ? I po tym też twardnieje? -
Lovilovi wrote:Bierzesz nospe? I magnez ? I po tym też twardnieje?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
KarolaFasola wrote:Tez czasami czuje ruchy na dole baardzo nisko a czasami pod zebrami. Ale ja mam parke wiec to tez inaczej27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:No biore magnez i nospe a twardnienia przeważnie mam jak zażywam żelazo a jak odstawię na kilka dni to wtedy juz lepiej
Dlaczego tego nie skonsultujesz z lekarzem?
Twardnienia brzucha są groźne, zwłaszcza przy niewydolności szyjki. -
No lekarzowi wspominałam mam magnez 3x2 ,luteina 100×2 , nospa forte 2x127.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
A mogę wiedzieć w ktorym miejscu wam twardnieje brzuszek27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
No ale z tym zelazem? Nic mu nie wspominalas?
Mi w pierwszej ciąży przez takie twardnienia, szyjka skrocila się w ciągu tygodnia z 2,5 cm do zera.. z rozwarciem chyba na 4 palce. Także nie ma żartów:(
Masakra. I to leżałam cały czas.
Fakt faktem, bez tabletek byłam, bo miałam taka super ginekolog:/
Teraz cała nadzieja w tym szewku i tabletkach. No i oszczedzaniu... Chce wierzyć, że będzie dobrze... -
Lovilovi wrote:No ale z tym zelazem? Nic mu nie wspominalas?
Mi w pierwszej ciąży przez takie twardnienia, szyjka skrocila się w ciągu tygodnia z 2,5 cm do zera.. z rozwarciem chyba na 4 palce. Także nie ma żartów:(
Masakra. I to leżałam cały czas.
Fakt faktem, bez tabletek byłam, bo miałam taka super ginekolog:/
Teraz cała nadzieja w tym szewku i tabletkach. No i oszczedzaniu... Chce wierzyć, że będzie dobrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 18:50
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:No ja właśnie mam założony profilaktycznie pessar ..nie z zelazem nie wspominałam lekarzowi bo myślałam ze to przez zatwardzenie po żelazie ale jak nie biore kilka dni to jest ok.niestety hemoglobina 10.2 i musze żelazo brać
Mi doktorka też zapowiedziała, że raczej trzeba będzie dorzucić do moich tabletek żelazo jeszcze. Ehhh...
A tylko ja jestem tutaj z mamus lezacych na tak wczesnym etapie ciąży? 17 tydzień skończymy w niedzielę -
czarnulka24 wrote:A mogę wiedzieć w ktorym miejscu wam twardnieje brzuszek
Mi twardnieje caly... Nie wiem czy dobrze to opisze ale jakby macica cala taka napieta sie robi, jak by twarda pilka byla w brzuchu i tak np z 3-4 sekundy i mieknie i tak kilka razy dziennie. Tez biore nospe magnez w kroplowce dostawalam i jeszcze tractocile ( nie wiem czy to dobrze napisalam) ale i tak nadal robi sie twardy.. Nic nie pomaga. Lekarz mowi zeby jeszcze chociaz z miesiac wytrzymac do tego 32tc to bylo by juz super. Ale zobaczyky jak to bedzie dalej... -
Lovilovi wrote:Mi doktorka też zapowiedziała, że raczej trzeba będzie dorzucić do moich tabletek żelazo jeszcze. Ehhh...
A tylko ja jestem tutaj z mamus lezacych na tak wczesnym etapie ciąży? 17 tydzień skończymy w niedzielę
U mnie lekarz mówił ze u mnie skracanie jest głównie przez to ze wcześniej były zabiegi łyżeczkowania 3x ciąża obumarła +samo to że bliźniacza ciąża i dość spory nacisk a ja szczupla jestem i dość sobie wcześniej pozwalałam chodzic po sklepach itd27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:Ja leżę od środy po południu czyli 22+0
U mnie lekarz mówił ze u mnie skracanie jest głównie przez to ze wcześniej były zabiegi łyżeczkowania 3x ciąża obumarła +samo to że bliźniacza ciąża i dość spory nacisk a ja szczupla jestem i dość sobie wcześniej pozwalałam chodzic po sklepach itd
Tez mialam lyzeczkowanie
Widze czarnulka ze mamy podobny problem tez jestem szczupla i mimo ze to juz 28tc kazdy sie dziwi ze mam taki maly brzuch a jak powiem ze bliznieta to juz wogole " gdzie one sie tam zmiescily ? " -
czarnulka24 wrote:Ja leżę od środy po południu czyli 22+0
U mnie lekarz mówił ze u mnie skracanie jest głównie przez to ze wcześniej były zabiegi łyżeczkowania 3x ciąża obumarła +samo to że bliźniacza ciąża i dość spory nacisk a ja szczupla jestem i dość sobie wcześniej pozwalałam chodzic po sklepach itd
No właśnie. Ja jestem ciekawa co u mnie jest przyczyną tej niewydolności szyjki macicy.
Nie miałam żadnych zabiegów na szyjce macicy. No nic się nie działo... Pierwsza ciąża zakończona porodem przedwczesnym w 24tc.
Może to dlatego, że jestem niska i szczupła? 160 wzrostu.
Eh, genetyczne też to raczej nie jest, moja mama nie miała takich problemów.. ani babka ani ciotka .. ehhh -
A ja leze w szpitalu od 24tc a tak wogole to juz duuzo wczesniej zaczelam ale najpierw w domu.
-
Lovilovi, przykro mi ze to tak sie skonczylo za pierwszym razem ale teraz bedzie dobrze ! Zobaczysz. Musisz byc dzielna dla maluszka
-
Tez mam 160cm i troszke ponad 50kg. Teraz to wiecej napewno juz dawno sie nie wazylam...
-
Ja mam 168 i 54.5 przed ciążą.
Obecnie 9.5 kg na plusie w poniedzialek maluchy ważyły 551 i 552 gram .27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity