Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
Elwira.eli wrote:Tak tak chodzi o szyjkę. Czy drobna nie wiem. Wiem że szybko tyje bo od początku przytyłam 6,300 kg . A ile piłaś melisy i jaka i ile brałaś nospy?
Ja melise popijalam 2 saszetki dziennie, naraz.
Nospe to biorę cały czas. 3x1 tabl po 40mg.
Do tego ta luteina dowcipna ona ponoć ładnie wycisza skurcze
I duphastonElwira.eli lubi tę wiadomość
-
KasiaMarysiaaa wrote:Boję się że zacznę z nim temat i mnie zgasi i będę miała spalone mosty.
A jeśli on ma robić ewentualne cc to tym bardziej musi wiedzieć. A jeśli nie - to pytając w ogóle nic nie tracisz:) bo najwyżej nic nie powie.KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Tyle kg to nie dużo a jak jesteś szczupła to organizm zbiera tkankę tłuszczową te estrogenowa na udach brzuchu i biodrach.
Ja melise popijalam 2 saszetki dziennie, naraz.
Nospe to biorę cały czas. 3x1 tabl po 40mg.
Do tego ta luteina dowcipna ona ponoć ładnie wycisza skurcze
I duphastonElwira
-
nick nieaktualny
-
KasiaMarysiaaa wrote:ja też biorę luteinę 2 x 2 i odkąd mam tą dawkę nie boli mnie już podbrzusze. Nie wiem tylko co z szyjką 3 tygodnie temu była 2.77 cm jutro okaże się jaka jest teraz
Ja biorę od początku więc nawet nie myślę jakby bylo bez
A to ze zapobiega potodon przedwczesnym jest oczywiście udowodnione naukowo , nie ze ja sobie tak wymyślam
Jak szyjka będzie krótsza to będziesz miec pessar. Jak taka sama to kontrole. Może taka Twoja natura ze szyjka od początku nie ma 4 czy 5 cm.
A te prawie 3 to naprawdę dobry wynik. Ważne czy się nie skraca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 13:13
KasiaMarysiaaa, Elwira.eli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Ale dowcipna bierzesz ?
Ja biorę od początku więc nawet nie myślę jakby bylo bez
A to ze zapobiega potodon przedwczesnym jest oczywiście udowodnione naukowo , nie ze ja sobie tak wymyślam
Jak szyjka będzie krótsza to będziesz miec pessar. Jak taka sama to kontrole. Może taka Twoja natura ze szyjka od początku nie ma 4 czy 5 cm.
A te prawie 3 to naprawdę dobry wynik. Ważne czy się nie skraca.
Dziękuję Ci za pocieszenie byle do jutra wszystko się okaże
Ja biorę luteinę dopochwowo 2 razy po dwie tabletki. Tak do 16 tygodnia nie brałam wcale potem dostałam po jednej rano i wieczorem przez bóle brzucha a teraz 3 tygodnie temu zwiększył mi dawkę. Na razie leżę i dreptam po domu a to do kuchni a to łazienki a to tak żeby się ruszyć -
KasiaMarysiaaa wrote:ja też biorę luteinę 2 x 2 i odkąd mam tą dawkę nie boli mnie już podbrzusze. Nie wiem tylko co z szyjką 3 tygodnie temu była 2.77 cm jutro okaże się jaka jest terazElwira
-
nick nieaktualnyElwira.eli wrote:Wiesz co?! Mnie brzuch też w sumie nie boli ale jak tylko wstanę to od razu się napina, a czym więcej chodzę tym bardziej jest taki spięty.od jakiegoś czasu boli mnie ale też nie zawsze tylko czasem prawy pośladek i prawy bok oraz czasem mam uczucie jakby miało mi coś w brzuchu pęknąć ...i to uczucie koło prawego biodra i się zastanawiałam czy to nie jajnik może. Nie wiem . Bóle nie są mocne tylko delikatne.
Szyjke masz długą nic Cię nie boli to co jest nie tak?
Biodra bolą Cię bo się rozszerzają -
Elwira.eli wrote:A jakieś jeszcze ziołowe herbaty kazał ci pić.?
Mnie też wszystko bolało. Miałam taki ból stawów krzyżowo biodrowych od leżenia ze tydzień nie mogłam się ruszać.
A część boli brzucha to u mnie na pewno na podłożu emocjonalnym było. Bo bolał o mnie non stop a szyjka była ciągle podobnej długościElwira.eli lubi tę wiadomość
-
KasiaMarysiaaa wrote:Szyjke masz długą nic Cię nie boli to co jest nie tak?
Biodra bolą Cię bo się rozszerzająElwira
-
Lunk_a wrote:Nie. Tylko melise i nospe. Piłam melise przez kilka tyg.
Mnie też wszystko bolało. Miałam taki ból stawów krzyżowo biodrowych od leżenia ze tydzień nie mogłam się ruszać.
A część boli brzucha to u mnie na pewno na podłożu emocjonalnym było. Bo bolał o mnie non stop a szyjka była ciągle podobnej długości
Elwira
-
Elwira.eli wrote:Brzuch mam praktycznie cały czas napięty jak chodzę.jak byłam w zeszycie poniedziałek u mojej gin to stwierdziła szyjkę wiotką i rozwarcie na palec.po tygodniu poszłam do innego na kontrolę i ok. I jestem ciekawa co teraz mój gin powie w poniedziałek. Więc wtedy napiszę.
Dopytaj o zalecenia dla siebie
Mi gin jasno powiedział na temat funkcjonowania.Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Jak wizyty?
Ja po usg. Szyjka 2.6cm zamknięta od wewn.
Pessar na swoim miejscu.
Wizyta w nast tyg to dr oceni jak pessar trzyma.
To dobre wieści
Ja jutro wybieram się zobaczyć co tam w trawie piszczy i jak szyjka się trzyma... mam nadzieję, że usłyszę dobre wiadomości
W poniedziałek skończymy już 33 tc
Wzięłam się też za pranie dzieciowych ubranekKasiaMarysiaaa, Caro lubią tę wiadomość
-
Lovilovi wrote:To dobre wieści
Ja jutro wybieram się zobaczyć co tam w trawie piszczy i jak szyjka się trzyma... mam nadzieję, że usłyszę dobre wiadomości
W poniedziałek skończymy już 33 tc
Wzięłam się też za pranie dzieciowych ubranek
Póki co leżę bez zmian i czekam na wizytę w nast tyg. Wtedy być może dostanę pozwolenie na trochę ruchu aczkolwiek nie nastawiam się.
No i może dowiem się juz czegokolwiek odn terminu i porodu bo nic nie mamy z lekarzem ustalone.
To daj znać jutro po wizycie
I juz masz ubranka:) Ale może i już czas kupować :pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 18:01