Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysudari wrote:angeliquee - A czy też odczuwasz czasami napór na ten pessar? Moja Córcia jest ułożona główkowo i co jakiś czas ciągnie mnie w podbrzuszu, mam takie bóle podobne do miesiączkowych. Nie są to skurcze, tylko napięcia trwające kilkanaście minut i zastanawiam się czy to w porządku. Zakładam, że Mała napiera główką i stąd to uczucie...
Jeśli za długo jestem na nogach to czuję tak jakby ciągniecie w podbrzuszu,jakby mały mi ciążył, ale żadnych bóli podobnych do tych miesiączkowych nie mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 17:18
-
sudari wrote:Hej dziewczyny Dołączam do mam leżących - chociaż u mnie ciężko z tym leżeniem. Nie muszę leżeć cały czas, ale nie powinnam się forsować.
Powód - skracająca się szyjka i założony pessar. Na usg w tym tygodniu (31tc) szyjka miała tylko 19 mm, na poprzednim usg 35 mm.
Zastanawiam się, czy pomimo pessara jest ryzyko przedwczesnego porodu, czy raczej mogę czuć się bezpiecznie do 38tc?
Wg mnie jesli kontrolujesz u lekarza szyjke możesz czuć się bezpiecznie. -
Hej dziewczyny dawno tutaj nie byłam. Dziś byłam na wizycie kontrolnej u mojego lekarza i stwierdziła że szyjka wiotka i bardzo się skróciła więc muszę leżeć. Trochę się denerwuję bo ona nie robi USG i nie mierzy przez USG długości szyjki więc nawet nie wiem o ile się skróciła i jaka jest dluga w tym momencie badała tylko rękoma.
Nie wiem jak ja to zrobię bardzo się boję. Dzieci Ktoś musiał szykować zaprowadzić do szkoły. Nie wiem czy zmienić lekarza czy mam zostać przy tym. Nadal biorę farmvit biofer luteina 50 rano i wieczorem.Elwira
-
Ogólnie mówiłam mojej gini że brzuch mi się nadal napina i mam lekko pobolewania w brzuchu. Czuję jakby chciało mi się kupę a nie mogę zrobić przepraszam za słowo. Mam za bardzo to wiem ale czasem zastanawiam się czy to faktycznie zaparcia czy dzidzie się pcha w dół.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 20:27
Elwira
-
Jeśli masz takie uczucie to mogą być zaparcia albo delikatne skurcze
Albo taki pseudo zespół jelita drażliwego
Czasem ujawnia się w ciazy
Nie bierzesz nospy ani luteiny dowcipnej ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 14:07
Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Ale gdzie ja napisalam ze nie możesz ?
Niestety ja kawy nie lubię. Mężowi kazałam kupić cytrynę i będę się starała pić rano nad wodę z cytryną tak długo dopóki nie dostanę zgagi gdyż wcześniej wypiłam żołądek mi strasznie dokuczal.Elwira
-
Elwira.eli wrote:Czy mogę brać Nospę bez wiedzy lekarza Jeśli tak to jakie dawki ile tak żeby było bezpiecznie dla dziecka
Dawki bezpieczne to 240 mg na dzień.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 21:54
Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim
Wczoraj miałam wizytę, w poniedziałek kończymy 35 tc
A więc szyjka trzyma, twarda i zamknięta. Ale bobo już ponoć napiera bardzo na szyjke. Równo w 37t0d będziemy mieć ściągany szewek.. A co później? Wszystko się okażeCaro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny