X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był niby pytać i wszystko wydaje się proste, ale każdy urząd czegoś innego wymaga. Wg mnie skoro patrzą na dochody za 2014r to po co mam im przedstawiać dochody za 2015 i 2016..
    Co do działalności to chyba trzeba zaswiadczenie z zus i skarbowki

Jak skurcze trochę odpuscily to mnie znowu pechetz boli :/

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg. Mnie niepotrzebne są te dochody za 2 lata do tyłu powinno być ważne to co teraz a nie i to i to. Bezsens. Muszę pokazać że miałam dochody w 2014 tylko po to żeby zaraz udowodnić że obecnie ich nie mam. No cóż, ale zrobię to wszystko bo skoro można to czemu nie? ;) pieniądze przy dziecku idą jak woda. Wczoraj na mini wyprawkę kosmetyczna wydaliśmy 300 zł...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U mnie szpital, mam założony cewnik Foleya, boli troche i skurcze jakies sa, jutro podają mi oksytocynę i zobaczymy czy sie ruszy. Bobas z dzisiejszego usg wazy 4150g z soboty 4400g. Czyli pewnie ponad 4 kg wazy rzeczywiscie. Jutro powinno sie wszystko rozwiązać i Marcel powinien ze mną juz byc :) ❤️❤️

eta, Magdula lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• ttuska Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też będę składała; ) najgorsze jest to że wszystko zależy od urzędu. Mam znajomą która pracuje w gops i oni tam się nie doszukuja a w Krakowie będę grzebać.

Pysiaczek a czemu już wywołują?
    Powodzenia!! :*

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta mam córkę Małgosię - 7 lat :) teraz ma być chłopiec, ciekawe:) jeszcze imienia nie mamy a córka chce Jasia:P

Mysza czyli u Was tak często nie badają? trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze:) u nas w szpitalu praktycznie codziennie badają...

Pysiaczek trzymam kciuki:)

Pysiaczek89, eta lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska
    Bo po pierwsze mam jutro termin z usg, dzidzia duża, cukrzyca i zaczelo sie robić wielowodzie... Wiec troszke wskazań mam do wywołania porodu. Jutro pewnie bedzie sie działo, bo po tym cewniku miałam skurcze, a teraz juz dupa i cisza :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• eta Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Jaś i Małgosia :-D fajnie :-D

Pysiaczek no to u Ciebie nie ma juz odwrotu :-D jutro Marcel będzie na świecie :-) w nocy jeszcze może akcja sie rozkręcić, nigdy nie wiadomo :-) trzymam kciuki żeby szybko poszło, dawaj znać co i jak :-* a jak emocje :-)? Nerwy czy ekscytacja? ;-) no i koniec diety!!!!! :-D :-D

Ja jutro rano mam usg i ktg w szpitalu w poradni cukrzycowej. A za rowno 3 tygodnie o tej porze Leon będzie ze mną :-) 26.09 mam cc, no chyba ze wcześniej będzie chciał wyjść ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 23:27

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Hej
    U mnie szpital, mam założony cewnik Foleya, boli troche i skurcze jakies sa, jutro podają mi oksytocynę i zobaczymy czy sie ruszy. Bobas z dzisiejszego usg wazy 4150g z soboty 4400g. Czyli pewnie ponad 4 kg wazy rzeczywiscie. Jutro powinno sie wszystko rozwiązać i Marcel powinien ze mną juz byc :) ❤️❤️

Powodzenia :)!! oby wszystko szybko i gładko jutro poszło :) Super że już maluszka będziesz miała przy sobie <3

Ja jutro wizyta kontrolna w szpitalu, zobaczymy jak tam szew i pessar trzyma.
    Mam nadzieje, że jest ok bo poza tym że mi czasem się brzuch spina -kilka razy dziennie to nic się nie dzieje. Głównie leżę i nic nie robię ale i tak mi czas dość szybko leci. Jeszcze jakieś 10 tygodni i będę spokojniejsza ;)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta to Ty też już z górki :)!! Wszystko gotowe dla Leona? Ja planowałam powolutku zacząć kompletować wyprawkę ale kłopoty z szyjką troszkę mnie powstrzymały i czekam do 26-28 tyg z zakupami i wtedy niech drży moje konto :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek ale super! Pochwal się jak będzie po wszystkim! Kciukamy za Was! <3 ciekawe która wyskoczy następna :D

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprocz ubranek to nie mam nic :P ale spokojnie, jest jeszcze czas, zreszta nawet mieszkanie nie gotowe, remont nie skonczony, wiec nawet gdzie trzymac tego wszystkiego by nie bylo :P
    Wozek jak cos to pewno kupie kiedy mala sie urodzi, lozeczko i inne duperelki chwile przed. Choc w szpitalu dziewczyny z sali z tego co slysze to w 25-30 tc maja juz wszystko lacznie z kosmetykami :D
    Najwyrazniej ja jestem jakas dziwna :P

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek może już tuli Maleństwo :)

Eta to tylko czekać na cc ;) super, ze masz już wyznaczona datę ;)

Sis u mnie po takich akcjach skurczowych pessar ani nie drgnal ;) jedynie co to szyjka się trochę skrocila

Mysza ja zaczęłam kompletowac w 30 tyg po tym jak wyszłam ze szpitala i co najlepsze na wózek już czekam 2 tyg :/ jak się urodzi na dniach to nawet fotelika do samochodu nie mam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 07:19

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta właśnie dlatego tak jej się podoba;)

Sis odpoczywaj i niczym się nie martw trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze:)

Pysiaczek oj tak pochwal się jak tylko będziesz miała siłę:)

Ttuska może na dniach wózek przyjdzie a jeśli nie no może uda się fotelik pożyczyć na przejazd do domu? a może jeszcze nie urodzisz:)

Sylwia następna to pewnie Magdula:) a później mam nadzieję kolej na mnie:) chciałabym, żeby w tym tyg od 19 września już myśleli o cc. Na 11 mam być w szpitalu i już mam lekkie nerwy;P

Mysza daj znać jak glukoza i czy Cie wypuszczają do domku. A skurcze ciągle są? czy się uspokoiło?

• ttuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wszyscy się śmieją, ze przenoszę skoro od pt i ściągnięcia pessara nic się nie dzieje ;) tzn była akcja w sb ale odpuscilo
    Mam nadzieję, ze przyjdzie bo chciałam Ci wywietrzyc i wymyc

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis powodzenia na wizycie ! Na pewno wszystko trzyma że hej!! :-D
    Zbieraj kasę na zakupy to potem zaszalejesz ;-) teraz sobie ogladaj i planuj co Ci sie przyda/podoba :-)

Mysza no właśnie jak glukoza? Pewnie juz wypilas :-)

Ja do cc jeszcze 3 tygodnie to sie nie stresuje, jeszcze troche rzeczy zostało mi do ogarniecia, ale juz koncowka. Wozek po ignasiu wyprac, wczoraj kolezanka mi wór ubranek jeszcze doniosła wiec pranie czeka, na ścianę mam jeszcze gwiazdki do naklejenia ;-)
    Ola to juz niedlugo ten szpital, jejku!! Zlecialo a na prawdę wydawało się że kiedy to będzie!!! Dziewczyny Wam też zleci!!

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoze wypilam, nie bylo tak zle. Troche mnie zamdlilo ale przeczekalam i jest ok. Jedyne co to spac mi sie teraz chce :P. Czekam na wyniki, zrobia usg i do domu. W badaniu recznym podobno pessar jako tako trzyma, ale lekarz nie daje mi gwarancji ze jutro czy za tydzien tez tak bedzie ... Wiec wszystko moze sie zdarzyc, mam aby nadzieje ze w razie co zdaze tu dojechac :/
    Po poludniu powinnam byc w domu, trzymajcie tylko kciuki zebym jakos wytrzymala te dobre 4 tygodnie, to wtedy moge rodzic w szpitalu blizej :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja rozumiem kupowanie wszystkiego od początku prawie że, bo naprawdę wydatki są kosmiczne, a rozłożone w czasie nie dają się tak mocno odczuć. My już dawno kupiliśmy meble i łóżeczko, jakoś miesiąc temu fotelik, a teraz kosmetyki i inne małe gadżety do szpitala np. Zostało jeszcze trochę na liście. Nie wiem co by było gdybym miała kupować ubranka od zera! Bardzo dużo dostałam więc kupiłam naprawdę niewiele. Nawet boję się policzyć ile na to wszystko już poszło, ale jakie to przyjemne wydawanie :) wózek natomiast kupuję jak się mała urodzi, bo fotelik mam więc bez paniki. Na powietrze i tak będę ją brać choćby w rożku i kocu. Na parę minut na taras, bo mam ten komfort że mieszkam w domu z ogrodem :) muszę dokupić jeszcze pościel z ochraniaczem, przewijak na łóżeczko, lampkę nocną, linomag do pupci, octenisept i kompresy jałowe do pępka, termometr... Kupujecie miękki do mierzenia w pupie? Tak słyszałam polecają pediatrzy... Czy bezdotykowy?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza na pewno wytrzymasz! Szybko zleci nawet nie wiesz kiedy! :*

• eta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza uda się, będziesz leżeć, wypoczywać i na pewno dotrwasz jeszcze te kilka tygodni! Juz masz tyle za sobą :-) dasz radę :-)

Sylwia ja mam bezdotykowy, ale fakt jest taki że ten bezdotykowy może pokazywać duże rozbieżności, ja na szczęście bardzo rzadko z niego korzystalam, tak na prawdę dopiero gdzies w drugim roku zycia ignasia, bo tak to nie chorowal. Ten bezdotykowy jest wygodny bo mierzysz jak śpi, zmierzysz szybciutko, a dziecko wiadomo ruchliwe i ja nim mierze, mam wtedy orientacje ile tej temperatury jest, ale w sytuacji kiedy goraczka jest wysoka i chce dokladnie i rzetelnie wiedzieć ile jest tej goraczki to mierzylam synowi pod pachą, bo on juz wtedy mial z 20 mcy, wiec dal sobie zmierzyc dobrze.mniej wiecej sie pokrywalo to, wiec bezdotykowy nie jest taki zły, tylko tez trzeba trzymac sie zasad mierzenia. Ja mam z firmy microlife.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogromny dylemat właśnie. Mam nadzieję że potrzebny nie będzie w ogóle, ale lepiej się przygotować, wiadomo. A kupujecie do szpitala takie podkłady na łóżko?

Moja mała taka aktywna w brzuchu ostatnio że mam wrażenie że ona nigdy nie śpi. W dodatku tak mi przekłada po zebrach że aż mi strzela coś haha matkę uszkodzi i dopiero będzie..

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ