X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś zazdroszczę że masz już synka :) ile ma cm? :) bo to praktycznie skończone 37tyg, więc zupełnie w terminie wg mnie nie ma się czym martwić :)

Ola31 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, jak tam u Was po nocy? Mdłości i zawroty minęły?
    Dawaj znać jak synek :-*

Mysza, skoro w szpitalu tak Ci dawali popalić to lepiej leżeć w domu. Wiadomo, ze stres jest ale szpitalna zła atmosfera tez Ci w niczym nie pomagała. Nie pozostaje Ci nic innego jak ściskać nogi i wytrzymać te kilka tygodni, zebys mogła rodzic na miejscu ;-)

Ola31 lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiowi wyjęli rurki z noska ale jest jeszcze w inkubatorze i tam ma tlen. Dziś bedzie miał usg główki. Gdyby sie nie zachłysnął to pewnie nie miałby problemów. Na szczęście jasnym plynem a nie smolka. Sylwia musze dokladnie zapytać o długość po 11 mam się widzieć z lekarzem. A ja nie chce morfiny bo straszne mdłości a nie boli aż tak bardzo:)

• ttuska Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wystarczyła jedna noc i Jaś czuję się lepiej! To najważniejsze! :*

Ja miałam kolejną noc skurczowa - już bym chciała rodzic.. Zastanawiam się czy na IP zbadaja mi rozwarcie czy stwierdza ze to obowiązek lekarza prowadzącego

Ola31 lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z ip brali na oddzial i tam lekarz badał. Myślę że sprawdzą :)

• ttuska Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jest jedno 'ale' jakk nic się nie zaczyna to nie chce zostawać w szpitalu :/

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jak powiesz że morfiny nie chcesz to Ci nie dadza :-) dadzą Ci coś innego, typu zaldiar, ketonal. Może one wystarcza w zupełności. :-) Jaś lada chwila nabierze formy :-)wyjdzie z inkubaTora i będziesz go tulic :-) :-)

Ttuska myślę że powinni zbadac Ci rozwarcie jak na ktg beda skurcze to juz w ogole. A zawsze mozesz odmowic pojscia na oddział, powiedzieć że wrocisz do szpitala jak juz będzie akcja. Sila Cie nie położa :-)

Dziewczyny nieźle juz się akcje rozkrecaja :-)
    Pysiaczek co u Ciebie??

Ola31 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi szkoda maleństwa ze w tym inkubatorku jest. I taki podobny do córki jak byla malutka:) mówią ze sobie radzi ale mimo wszystko nerwy i strach jest. A ja dodatkowo mam clexane bo cos w wynikach nie tak.

• eta Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja tez bralam po cc clexane przez 10 dni albo 14 juz nie pamietam dokladnie, ale w św. Zofii w szpitalu tam gdzie rodzilam taki jest standard postepowania po cc.

Upieklam dziś czekoladowe babeczki z sliwkami wegierkami i nutella, w sam raz dla mnie z cukrzycą :-D ;-D zje mój mąż, ignas, siostra i szwagier :-) ja dziabne gryza ;-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a co mówią lekarze? Jest szansa że w weekend wyjdziecie?

Eta jeszcze chwila i sama będziesz takie wcinala :)

eta lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta, ja poproszę kilka Twoich wypieków na adres Kraków ul. Kopernika ;-)

Ola, ja przez 8 miesięcy obcowałam z clexane, nie taki diabeł straszny ;-)

eta lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Przepraszam ze dopiero teraz pisze.
    Urodziłam wczoraj mojego Syneczka o godzinie 15:11. Marcelek ważył 4040g 57 cm.
    Porod najgorsza rzecz w moim życiu... Był to porod kleszczowy, ponieważ wody zrobiły sie zielone i tętno Marcelka zaczelo zanikać :( nie wyobrażacie sobie jak ja sie o niego bałam... Jestem tak popękana ze ledwo chodze, bol jest okropny, ale mam mojego Kluska przy sobie :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek współczuję i gratuluję zarazem! Na szczęście już po wszystkim a maluszek na pewno wynagrodzi Ci te wszystkie przykrości związane z porodem <3 buziaczki i uściski od cioteczek z forum! Dużo zdrówka dla Was! <3

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• ttuska Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek ogromne gratulacje! :* obyś szybko zapomniała o bólu..
    A Marcelek faktycznie duży chłopczyk :))

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek gratulacje:) dałaś rade dzielą z Ciebie kobietka:) oby bol przeszedł szybciutko zdrowia dla Was:) mnie niestety wszystko bardziej boli niż jeden dzień po. Bola zebra barki plecy ale do wytrzymania. Jaś nadal w inkubatorze ale radzi sobie dostaje juz mleko bo wcześniej tylko dożylnie byl żywiony. Pewnie będziemy z 14 dni minimum. No i synek nie taki maly waga 3030 a długość 54 cm

• ttuska Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam za Was kciuki! :*
    Kurczę tak nie powinno być, tyle przeszlysmy w ciąży i jeszcze poród też daję w kość..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem zla na tych lekarzy pewnie dzidziuś mógłby byc jeszcze w brzuszku ale czasu nie cofne

• eta Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek bardzo sie cieszę że Marcelek caly i zdrowy jest z Tobą, przykro mi że taki stresujacy miałaś poród, życzę Ci szybkiego powrotu do formy :-* :-* :-* patrz do przodu, najlepsze przed Wami, może łatwo nie będzie z maluchem ale radość kazdego dnia w czystej postaci :-)

Olu Tobie też życzę szybkiego powrotu do formy! Super że Jaś radzi sobie coraz lepiej. 14 dni to dlugo.. a jakies leki dostaje, typu antybiotyk czy czemu tak dlugo bedziecie? A tak właściwie to jaki powód podali cesarki tak szybko? Przez ta bilirubine? Rzeczywiście to byl tak wysoki poziom?
    Sciskam Was mocno :-*

Galeona, ulola, kaarolaa co tam u Was Mamy? :-)

Ja jeszcze 2 tygodnie i 4 dni do cc :O

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz stwierdził ze poród się zaczyna bo jest rozwarcie? Dziwne:\ no i na te bilirubinę ze wysoka a mój mnie uspokajal ze nie jest zle i ze to moze byc zespol gilberta. Jaś ma antybiotyk bo zachłysnął się plynem ma delikatne zmiany na plucach do tego Malo punktów dostal nie oddychal chwile. Usg główki na szczęście ok. Dzis mu juz nie podawaja tlenu do inkubatora. Chce duzo jesc ale są ostrożni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 11:04

• eta Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, z tym rozwarciem to rzeczywiście chyba nie do końca trafił, ale Kochana Jaś jest z Tobą, to miał być dzień jego urodzin i już, nie ma co rozmyslac, tak mu bylo pisane :-) :-) na pewno po antybiotyku mu przejdzie, mój ignas mial wrodzone zapalenie płuc i zaburzenia oddychania, tydzień bral antybiotyk, potem zrobili przed wyjsciem ze szpitala kontrolny rentgen pluc i po antybiotyku było juz wszystko dobrze :-) u Was też będzie niebawem juz wszystko dobrze :-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ