X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki eta:) nie ma juz co rozmyślać tylko cieszyć się ze jest lepiej:)

• Magdula Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, gratuluję Marcelka :-) Faktycznie się namęczyliście ale najgorsze już za Tobą. Teraz ciesz sie macierzyństwem :-)

Ola tak czytam co napisałaś, że może trochę za wcześnie ta cesarka u Ciebie... a mi dzisiaj zabili ćwieka. Do tej pory cały czas nastawiałam się na SN a dzisiaj jeden z lekarzy zasugerował, ze moze powinnam zdecydować się na CC. I tak to powiedział jakby decyzja należała do mnie. Zla jestem trochę bo skąd ja mogę wiedzieć co będzie lepsze. Ale tak myślę i myślę i chyba nie chcę CC. Tak naprawdę nie ma wskazań, dziecko rozwija się dobrze, mam rozwarcie na 1 cm, podobno wszystko prawidłowo przygotowuje się do porodu.
    Oni sugerują, ze ze względu na moją przeszłość (poronienia) może lepsze byłoby cięcie ale ja mam wrażenie jakby sie chcieli mnie pozbyć.
    No nic, dzisiaj jeszcze będę rozmawiać z moim lekarzem i zobaczymy co on powie ale ja wiem, że on jest zwolennikiem SN.

Edit: nie decydujemy się na cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 13:12

Ola31 lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula ja tak samo mysle. Teraz zaluje ze nie protestowalam ale sama sie troche balam tych wynikow watroby

• ttuska Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula to dziwne, ze lekarze sugerują cc jak nie ma wskazań medycznych.. dobrze, ze się nie godzilas

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz wyjaśnił mi, ze tamten to lekarz starej daty i on jak widzi jakiekolwiek przeciwności to od razu chciałby pod nóż kłaść.
    Ale u mnie nie ma przeciwwskazań do SN poza tym przez niewydolność moja szyjka nie powinna stawiać większych oporów ;-) Tak więc bedziemy próbować SN.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula bardzo mądra decyzja. Lepiej próbować naturalnie :-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula popieram decyzję! Ja też za wszelką cenę będę się bronić przed cc!

Witamy się po wizycie. Malutka waży 2100 około :) jej nóżka jest tygodniowo dłuższa o 2.5 tygodnia! Mam nadzieję że nie będzie jakaś wielka, bo ostatnio była wagowo o tydzień do tyłu. Ja przytyłam dokładnie tyle co Basia przez 5 tygodni. Z szyjką źle, mam leżeć ale nie kategorycznie i bezwzględnie. Jak najwięcej po prostu. Od 3 października mam być spokojna w razie W. Wizyta 29 września, a 11 października zdjęcie pessara.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za poparcie, utwierdzacie mnie w przekonaniu, ze dobrze robię :-)

Sylwia, to mała juz całkiem duża :-) Poleżysz i nawet nie zauważysz kiedy bedzie 3 października :-)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealnie by było 11ego ale 3 już jest bezpieczną granicą :) zleci w mgnieniu oka :)
    Ostatnio na usg była tydzień do tyłu z wagą a dzisiaj takie zaskoczenie że duża dziewczynka już jest z niej :) i dobrze bo jakby się miała wcześniej rodzić to lepiej niech ma tą wagę w miarę ok

Ola31 lubi tę wiadomość

• Magdula Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze tak. Niech rośnie zdrowo :-)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super wieści ;) miesiąc to tak zleci, ja nie wiem kiedy mi 8 miesięcy zkecialo hehe ;)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia waga Basi super :-) ale to leci! 3 październik to już tuż tuż :-) :-)
    I Mysza da radę, i Sis da radę :-) :-) wszystkie damy rade :-) :-)

A ja dzis mialam jakies beznadziejne cukry :-(nagle mi takie wysokie zaczely wychodzic, zobaczymy co będzie jutro , pojutrze. No nie chciałabym na sam koniec insuliny brać, przecież zaraz cc. Może to tylko chwilowo, a jutro modle sie żeby bylo dobrze.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie malutka jakos slabo wazy. 31 tc a ona ledwo co 1,5 kg ma. Niby przytyla w dwa tygodnie ok 300 gram ale wydaje mi sie ze jest i tak zamala jak na ten wiek.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, waga jest jak najbardziej prawidłowa.

eta, mam nadzieję, że to było chwilowe "szaleństwo" cukrowe i dzisiaj wszystko będzie już w normie.
    No i gratuluję donoszonej :-*

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta daj znać jak dziś cukry:) miejmy nadzieję ze to chwilowe jednorazowe:) Sylwia dasz rade i szybko zleci:)ttuska a Ty się ciągle trzymasz:) a ja ciągle nie mogę się pogodzić z decyzja lekarza zamiast sie cieszyć ze jest lepiej. Wczoraj troche popłakałam bo nie karmię ze względu na te boreliozę wszystkie tu odciągają mleko bo leżymy na odcinku gdzie mamy nie mają dzieci przy sobie i tak mi smutno. Dość ze dziecko za szybko wyjęli to jeszcze to karmienie.

• Magdula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, nie zadręczaj się, szkoda Twoich nerwów. Najważniejsze, że urodziłaś a z małym coraz lepiej :* Tym bardziej, że czasu nie cofniesz to po co płakać nad rozlanym mlekiem.
    Ciesz się teraz kochana maleństwem i patrz w przyszłość a nie za siebie :-)

Ola31 lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Magdula:) chyba hormony robią swoje- na coś trzeba zgonić;)jeszcze mleko samo kapie a nawet tego dziecku dać nie mogę. Ale myślę ze jak juz będę miała synka przy sobie bedzie dobrze. A u Ciebie nic sie nie rusza?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola kochana Magdula ma rację! Teraz to już musztarda po obiedzie. Nic to nie da a tylko się zadreczac będziesz. Maluszek nie chce mieć smutnej mamusi tylko szczęśliwą :*

Eta lubię za pierwszą część, przygód z cukrem współczuję, mam nadzieję że się unormowalo!

Mysza moja w 30tc miała 1300. Waga prawidłowa, dzidziuś dopiero zaczyna intensywnie przybierać!

Oj powiem Wam że sama nie wiem kiedy to tak szybko zleciało... Czas pędzi bezlitośnie!

Ola31 lubi tę wiadomość

• Magdula Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej cisza, czekamy do poniedziałku. Ale dzisiaj na moją salę przyjęli dziewczynę, która będzie miała indukcję to będę miała okazję zobaczyć co mnie czeka :-)
    Właśnie podali jej żel i czeka na efekty. Jesli to nic nie da to wieczorem założą jakiś balonk foleya czy jakoś tak a jesli i to nie zadziała to jutro oksytocyna. Kurcze, ale mi się trafiło, będę wszystko widziała z pierwszego rzędu ;-)

eta, Sylwia91 lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza waga malucha bardzo dobra! Mój Leon drobny ale najważniejsze żeby dziecko przyrastalo systematycznie! Patrz czy na siatce centylowej sie trzyma ładnie i tyle. Nie musi dziecko mieć dużej masy :-)

Magdula dzieki! Tak, dzis donoszona... :-D wow a wydawało się to tak odległa przyszłością.. heh bardzo sie cieszę :-) :-) :-) niesamowite, pare tygodni temu podziwialam suwaczki kaaroli czy galeony a teraz i ja dobrnelam do 37 !!!

Ola na pewno hormony plus klimat szpitalny plus to że Jasia nie ma przy Tobie wplywa na Twoje samopoczucie. Ja w szpitalu po porodzie ignasia tez mialam doła, bo cc a marzylam o naturalnym porodzie nawet położna mialam wlasna, z karmieniem mi nie wyszlo i obwinialam siebie, ale teraz wiem że nie to jest najważniejsze. Najważniejsze Olu jest to że dotrwalas z Jasiem do bezpiecznego terminu pomimo wszelkich trudności, zrobilas to co najważniejsze, dałaś mu najlepszy start, nie rozmyslaj co by bylo gdyby porod byl za tydzień czy dwa, bo nie wiesz czy wtedy byloby mu dobrze w brzuchu, jakims zrzadzeniem losu urodzil sie teraz, zdrowy, moze ma male problemy ale sa to problemy do pokonania, a nie wiesz co by bylo za tydzień czy dwa. Ciesz się że masz zdrowego syna, ktory zaraz wyjdzie z inkubatora i zabierzesz go niedlugo do domu. Zaopiekujesz sie nim, pokazesz mu piekny świat, jestes cudowna mamą :-) :-)

Ola31, Sylwia91 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ