X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze szpitalnego łóżka. Kto już za mną, teraz jeszcze czekam na kolejne badanie i jeszcze dzisiaj ściagają mi szew. A potem niech się dzieje co chce ;-) Doktor mi zaproponował bieganie po schodach i umyśle okien w szpitalu, mądrala ;-) Powiedziałam mu, ze w tej sytuacji wolałabym w domu to zrobić :D

Pysiaczek jak tam? Czekasz na mnie czy masz już Marcela przy sobie?

Sylwia, ja kupiłam podkłady na łóżko. Teoretycznie szpital je zapewnia ale w praktyce widziałam, że czasami brakuje.

A co do imienia to u nas chyba w końcu stanie na Weronice :-) Ale zobaczymy jeszcze jak się urodzi. Może inne imię będzie miała wypisane na twarzy ;-)

Sylwia91, eta lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam zwykły termometr, szlagierów kupiła ten bezdotykowy za ponad 100 zl i za każdym razem pokazywał inną temp :) jak mnie będzie wkurzal zwykły to kupię inny :)

Podkłady kupilam 8 zł, a nie będę się martwila czy w szpitalu są czy nie. Zresztą teraz już na jednym śpię w razie czego ;)

Też się ciesz, ze ubranka dostałam. Sporo też kupilam ale takich które mi się mega podobały. Jakbym miała kupić kombinezon Nowy to koszt ok 100 zl a kupilam za 15 używany :) polecam olx

Sylwia91 lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze termometra i nie wiem jaki kupię.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i szew ściągnięty :-)

Sylwia91, kaarolaa, eta lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ciekawe jak tam Pysiaczek! Myślę że albo rodzi albo już po ale nie ma siły jeszcze nam napisać!

Magdula Ty też juz lada chwila przytulisz malutką :) Weronika ładne imię! <3

Ttuska przekonałas mnie, kupię zwykły. Koniecznie potrzebna będzie jakaś wazelina w takim razie. Damy radę, do niedawna kobiety tylko tak sprawdzały temp :)
    Podkłady też kupię w takim razie :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja jestem w szpitalu. Niestety szew puścił i jedynie pessar teraz mam. Pęcherz płodowy uwypuklony. Lekarze maja podjąć decyzje czy zdecydują się na ponowne założenie szwu. Bez tego długo nie wytrzymam.. a dziecko szans na przeżycie nie ma jeszcze żadnych. Czekam więc na jutro..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, no to teraz pozostaje Ci leżenie plackiem. Żebyś chociaż dwa tygodnie jeszcze wytrzymała. Mam nadzieję, ze zdecydują się ponownie na szew i ze tym razem wytrzyma dłużej. Mocno trzymam za Was kciuki :*

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis kochana leż plackiem i nie wstawaj. Też mam nadzieję że założą Ci kolejny szew. Poza tym pessar też coś tam daje i na pewno jeszcze kilka znaczących tygodni wytrzymasz! Wszystko się ułoży trzymam mocno za Was kciuki kochana będzie dobrze, Bozia czuwa! :*

• ttuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis leżenie sporo pomaga. Ja wstawalam tylko do wc. Nawet nie siedzialam. Trzymaj się :*

Magdula to już do porodu zostajesz w szpitalu? :)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska tak, zostaję do porodu. Albo sam się zacznie albo zdecydują się na indukcję.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak bezpiecznie kupować na olx? Trochę się boję że wyśle kasę a nie dostanę nic w zamian...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 18:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urodzilam przez cc. Nie wiem czy się wystraszyli tej bilirubiny. Rozwarcie 1,5 cm i stwierdzili ze nie będą czekać. Niestety maly się zachłysnął musieli go intubowac. Ma rurki w nosku leży na intensywnej:( strasznie się martwię. Wazy 3030

• ttuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tak szybko?
    Gratuluję!! :* a maluszków się nie mart-wszystko będzie dobrze, opiekę na pewno ma wspaniałą!

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, wielkie gratulacje!!
    Z małym na pewno wszystko bedzie dobrze, duży chłopak szybko dojdzie do siebie.

Sylwia, ja tylko dwa razy w życiu kupowałam na olx i zawsze z odbiorem osobistym.

Ola31 lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wszystko będzie dobrze zobaczysz! Gratuluję dużego silnego synka! :* ma dobrą opiekę i na pewno takie przypadki się zdarzają, zobaczysz że wszystko dobrze się skończy! :* buziaczki i zdrówka dla Was!

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje, nie martw sie, chlopak duzy, silny, da rade :)

A ja jestem w domu. Leze dalej i modle sie zeby wytrzymac jeszcze kilka tygodni, by nie wracac do tamtego szpitala. Dzisiaj doswiadczylam kolejnych niemilych uwag itp takze mam dosc tamtego miejsca.
    Wiem tylko, ze w sumie moge sie spodziewac godziny zero w kazdym momencie :/.
    W domu lepiej wiadomo, ale strach mnie nie opuszcza i boje sie okropnie ze cos sie zacznie dziac.

Aaa no i mam wyniki glukozy sle nawet nie wiem jak to interpretowac.

Tez na olx kupowalam tylko z odbiorem osobistym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 20:17

Ola31 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam kilka razy z przesyłką i tylko raz miałam problem tzn kobieta wysłała na następny dzień tylko inpost zgubił paczke-przyszła po miesiacu

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek na pewno juz urodziła :-) :-)

Magdula szybkiego rozwiazania! Trzymam kciuki!!

Ola ale zaskoczenie :-) :-) super! Na pewno sie martwisz o zdrowie synka ale pamietaj że jest pod opieką i na pewno są to przejsciowe problemy i zaraz będzie dobrze! :-* a jak Ty sie czujesz po cc? Powstalas?

Sis ogromnie trzymam kciuki za Ciebie :-* dobrze że masz pessar jeszcze, jestes nadal zabezpieczona, a może znowu założą Ci szew. Lez plackiem, nawet nie siedź i dasz radę jeszcze kilka tygodni!! Ogromnie Ci kibicuje i wierzę w Ciebie!! :-*

Sylwia na olx to tylko z odbiorem osobistym, bo inaczej to zawsze Cię moga oszukać, tylko na allegro masz gwarancje jakaś.

Mysza dasz radę :-* wiadomo że sie boisz, każda ma różne strachy w głowie, ale juz tyle wytrzymalas trudności, jeszcze kilka tygodni!
    Napisz wyniki glukozy to Ci powiem czy jest okej.

Ola31 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że opcja przelewu jest dość ryzykowna. No cóż, albo poszukam na allegro albo kogoś kto z olx wystawi na allegro

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny Kochane za gratulacje:) ja juz wstaje nie jest źle najgorsze są mdlosci i zawroty po morfinie

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ