X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze szpitalnego łóżka. Kto już za mną, teraz jeszcze czekam na kolejne badanie i jeszcze dzisiaj ściagają mi szew. A potem niech się dzieje co chce ;-) Doktor mi zaproponował bieganie po schodach i umyśle okien w szpitalu, mądrala ;-) Powiedziałam mu, ze w tej sytuacji wolałabym w domu to zrobić :D

Pysiaczek jak tam? Czekasz na mnie czy masz już Marcela przy sobie?

Sylwia, ja kupiłam podkłady na łóżko. Teoretycznie szpital je zapewnia ale w praktyce widziałam, że czasami brakuje.

A co do imienia to u nas chyba w końcu stanie na Weronice :-) Ale zobaczymy jeszcze jak się urodzi. Może inne imię będzie miała wypisane na twarzy ;-)

Sylwia91, eta lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam zwykły termometr, szlagierów kupiła ten bezdotykowy za ponad 100 zl i za każdym razem pokazywał inną temp :) jak mnie będzie wkurzal zwykły to kupię inny :)

Podkłady kupilam 8 zł, a nie będę się martwila czy w szpitalu są czy nie. Zresztą teraz już na jednym śpię w razie czego ;)

Też się ciesz, ze ubranka dostałam. Sporo też kupilam ale takich które mi się mega podobały. Jakbym miała kupić kombinezon Nowy to koszt ok 100 zl a kupilam za 15 używany :) polecam olx

Sylwia91 lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jeszcze termometra i nie wiem jaki kupię.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i szew ściągnięty :-)

Sylwia91, kaarolaa, eta lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ciekawe jak tam Pysiaczek! Myślę że albo rodzi albo już po ale nie ma siły jeszcze nam napisać!

Magdula Ty też juz lada chwila przytulisz malutką :) Weronika ładne imię! <3

Ttuska przekonałas mnie, kupię zwykły. Koniecznie potrzebna będzie jakaś wazelina w takim razie. Damy radę, do niedawna kobiety tylko tak sprawdzały temp :)
    Podkłady też kupię w takim razie :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja jestem w szpitalu. Niestety szew puścił i jedynie pessar teraz mam. Pęcherz płodowy uwypuklony. Lekarze maja podjąć decyzje czy zdecydują się na ponowne założenie szwu. Bez tego długo nie wytrzymam.. a dziecko szans na przeżycie nie ma jeszcze żadnych. Czekam więc na jutro..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, no to teraz pozostaje Ci leżenie plackiem. Żebyś chociaż dwa tygodnie jeszcze wytrzymała. Mam nadzieję, ze zdecydują się ponownie na szew i ze tym razem wytrzyma dłużej. Mocno trzymam za Was kciuki :*

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis kochana leż plackiem i nie wstawaj. Też mam nadzieję że założą Ci kolejny szew. Poza tym pessar też coś tam daje i na pewno jeszcze kilka znaczących tygodni wytrzymasz! Wszystko się ułoży trzymam mocno za Was kciuki kochana będzie dobrze, Bozia czuwa! :*

• ttuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis leżenie sporo pomaga. Ja wstawalam tylko do wc. Nawet nie siedzialam. Trzymaj się :*

Magdula to już do porodu zostajesz w szpitalu? :)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska tak, zostaję do porodu. Albo sam się zacznie albo zdecydują się na indukcję.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak bezpiecznie kupować na olx? Trochę się boję że wyśle kasę a nie dostanę nic w zamian...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 18:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urodzilam przez cc. Nie wiem czy się wystraszyli tej bilirubiny. Rozwarcie 1,5 cm i stwierdzili ze nie będą czekać. Niestety maly się zachłysnął musieli go intubowac. Ma rurki w nosku leży na intensywnej:( strasznie się martwię. Wazy 3030

• ttuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tak szybko?
    Gratuluję!! :* a maluszków się nie mart-wszystko będzie dobrze, opiekę na pewno ma wspaniałą!

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, wielkie gratulacje!!
    Z małym na pewno wszystko bedzie dobrze, duży chłopak szybko dojdzie do siebie.

Sylwia, ja tylko dwa razy w życiu kupowałam na olx i zawsze z odbiorem osobistym.

Ola31 lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wszystko będzie dobrze zobaczysz! Gratuluję dużego silnego synka! :* ma dobrą opiekę i na pewno takie przypadki się zdarzają, zobaczysz że wszystko dobrze się skończy! :* buziaczki i zdrówka dla Was!

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje, nie martw sie, chlopak duzy, silny, da rade :)

A ja jestem w domu. Leze dalej i modle sie zeby wytrzymac jeszcze kilka tygodni, by nie wracac do tamtego szpitala. Dzisiaj doswiadczylam kolejnych niemilych uwag itp takze mam dosc tamtego miejsca.
    Wiem tylko, ze w sumie moge sie spodziewac godziny zero w kazdym momencie :/.
    W domu lepiej wiadomo, ale strach mnie nie opuszcza i boje sie okropnie ze cos sie zacznie dziac.

Aaa no i mam wyniki glukozy sle nawet nie wiem jak to interpretowac.

Tez na olx kupowalam tylko z odbiorem osobistym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 20:17

Ola31 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam kilka razy z przesyłką i tylko raz miałam problem tzn kobieta wysłała na następny dzień tylko inpost zgubił paczke-przyszła po miesiacu

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek na pewno juz urodziła :-) :-)

Magdula szybkiego rozwiazania! Trzymam kciuki!!

Ola ale zaskoczenie :-) :-) super! Na pewno sie martwisz o zdrowie synka ale pamietaj że jest pod opieką i na pewno są to przejsciowe problemy i zaraz będzie dobrze! :-* a jak Ty sie czujesz po cc? Powstalas?

Sis ogromnie trzymam kciuki za Ciebie :-* dobrze że masz pessar jeszcze, jestes nadal zabezpieczona, a może znowu założą Ci szew. Lez plackiem, nawet nie siedź i dasz radę jeszcze kilka tygodni!! Ogromnie Ci kibicuje i wierzę w Ciebie!! :-*

Sylwia na olx to tylko z odbiorem osobistym, bo inaczej to zawsze Cię moga oszukać, tylko na allegro masz gwarancje jakaś.

Mysza dasz radę :-* wiadomo że sie boisz, każda ma różne strachy w głowie, ale juz tyle wytrzymalas trudności, jeszcze kilka tygodni!
    Napisz wyniki glukozy to Ci powiem czy jest okej.

Ola31 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że opcja przelewu jest dość ryzykowna. No cóż, albo poszukam na allegro albo kogoś kto z olx wystawi na allegro

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny Kochane za gratulacje:) ja juz wstaje nie jest źle najgorsze są mdlosci i zawroty po morfinie

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ