X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę mnie wystraszyłyście tym, żeby miejsca cięcia nie golić bo może być infekcja:( na piątkową wizytę właśnie ogoliłam wszystko a dziś już mnie wszystko szczypie, czerwone krostki powyskakiwały i najgorsze, że włosy już odrastają ciemne i grube jak tym maszynką pojadę to w ogóle mi kropy powyskakują:(no w ogóle mam takie ciemne te kłaki, że aż na nogi wchodzą

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ttuska wrote:
    I przez te skurcze cie zostawili? Mbie sie yez ostatnio pisaly ale co 10 min i mbie nie zostawili ;)
    Nie, nie. Nie przez skurcze, tylko miałam skierowanie na poniedziałek ze względu, ze termin z usg na 6.09 no i mam cukrzyce i moja gin mówiła ze trzeba to monitorować itp aaaa no i Marcel juz 4400g wazy. Byłam na usg tych przepływów w sobotę i powiedziałam lekarce, ze słabiej czuje ruchy i powiedziała zebym jechała juz czyli w sobotę, a nie czekała do poniedziałku. A skurcze to dodatek na ktg, ale niestety sie skończyły i szyjka taka sama ciagle jest :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• ttuska Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek to teraz wszystko wiem ;)

Czy któraś z Was zna się na przepisach dot. becikowego? :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola spokojnie, ja mam takie wytyczne ze szpitala, ale to daleko idaca ostrożność, poza tym powiem Ci że jezeli doszloby do zakazenia rany to golenie czy nie bakterie swoje zrobią. Wiec nie ma co panikowac. Masę cięć jest nagle, dziewczyny sa świeżo ogolone i nic się nie dzieje. Ja z ignacym mialam awaryjne cięcie, poród z zaskoczenia, golilam sie raptem kilka dni wcześniej i polozna przyszla i jeszcze mi miejsce ciecia przyszla sama odkazic i podgolic, ale nie bylo co nawet, wiec te 2 tygodnie niegolenia to takie trochę dziwne i przekombinowane chyba.
    Mi tez krostki teraz takie wyskakuja po goleniu choc wcześniej tego nie bylo albo duzo mniej, ale to musi byc kwestia skory naciagnietej /hormonów i nie wiem czego jeszcze, bo moja blizna po cc po ignasiu zrobila sie czerwona, bardziej widac ja , taka inna niż wcześniej, bo wcześniej byla jasna, niewidoczna.
    A te krosty to ja octeniseptem spryskuje a potem bepanthenem smaruje.

Ttuska ja o becikowym nic nie wiem.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mimo założonego pessaru doszło do rozwarcia na palec. I wypukla się pęcherz plodowy. Czy któraś z was miała w szpitalu na skurcze podana pompe infuzyjna z atosibanem? Dostaje już 8 strzykawke Chyba a skurcze dalej się pojawiają. Nie ma niby nic silniejszego co zatrzymaloby skurcze. :(

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Dzis sie troche orobilam, za porzadki sie zabrałam.
    Z mężem tez sie poklocilam, cukry średnie, no normalnie tylko piwa sie na pic, a tu ani piwa, ani slodyczy, ani zadnych lodow i zapychaczow poprawiajacych nastrój, jak żyć dziewczyny się pytam ? :-P

No mówią, że świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia ;)
    Mam nadzieję, że z mężem po nocy już lepiej. A nawet jeśli nie to na pewno szybko się poprawi :)

Dziękuję za podpowiedź w sprawie sterylizacji. Faktycznie na ulotce przy laktatorze napisane jest o tych 5 minutach wygotowania.
    Swoją drogą wielka, piękna książeczka z danymi technicznymi i instrukcją w kilku językach, łącznie z jakimiś arabskimi i chińskimi znaczkami ale po polsku nie ma, bo po co. Po polsku jest dołączona malutka karteczka, chyba 2x3 cm i naćkane tam tyle wszystkiego, że lupa potrzebna :/

ttuska, niestety nie pomogę - nic nie wiem o becikowych.

takasobieja, też niestety nic nie podpowiem bo nie miałam nic takiego podawanego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 09:10

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becikowe pierwsze dostajesz gdy dochód na osobę nie przekracza 1900 zł z groszami, a drugie tzw. Dodatek z tytułu urodzenia dziecka dostajesz jeżeli przysługuje Ci zasiłek rodzinny. Jeżeli to pierwsze dziecko to możesz złożyć papiery na rodzinne zaznaczając od razu opcję "z dodatkiem z tytułu urodzenia". Tutaj niestety są już większe kryteria dochodowe, nie. Pamiętam ile dokładnie.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja ja też niestety nie wiem nic na ten temat... Mam takie samo rozwarcie i też miałam skurcze ale u mnie wystarczyła kroplowka z magnezem

• ttuska Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia niby to wszystko wiem, ale jak oni liczą dochód? Miałam staz z UE za który pita nie otrzymałam a potem było zatrudnienie.. oczywiście dodzwonić się do urzędu graniczy z cudem ;) ale dzięki za odp; )

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie pamiętam dokładnie co do czego idzie, ale wiem że pity są brane pod uwagę za rok 2015 lub 14 (do 500+ inaczej, do becikowego inaczej dlatego mam metlik w głowie) no a jeżeli się coś zmieniło to też musisz dostarczyć np. Nową umowę o pracę czy jej rozwiązanie jeżeli utraciłas dochód. Nie dostałaś pita za staż? Ja też miałam staż z UE i potem zatrudnienie na pół etatu. Staż był w 2015 a zatrudnienie już w 16, na picie z urzędu pracy mam staż (bo przez urząd załatwiałam).

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że na pewno brany pod uwagę jest obecny stan rzeczy. Tak jak za 2014 ja miałam duże dochody to wystarczy że dołączę świadectwo pracy na którym jest jasno napisane od kiedy nie pracuję, więc ten dochód mimo że jest na picie to nie będzie brany pod uwagę

• ttuska Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia sa dwa rodzaje staży z funduszu pracy i z UE. ten z unii nie jest brany pod uwagę bo jest nieopodatkowany :) właśnie od 11.2014 zaczęłam pracować i chyba przez to nie będzie mi się należało..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja ja tez nie pomoge :-( ale juz widzę że 30 tydzień konczysz wiec nie jest źle :-) na ktg duże skurcze Ci się pisza?

Z mężem już dobrze, klocimy sie chyba dosc czesto ale szybko godzimy, takie charaktery mamy :-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska to fakt, był nieopodatkowany, to za co mi pit przysłali? Co prawda zwrotu nie było, ale pit dostałam hmm dziwne. A zarobki Twoje i męża przekroczą prawie 2 tys na osobę? Dziecko też się wlicza

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to calkiem nie ogarniam tego 500+ czy becikowego :/.
    Nie wiem kompletnie czy mi sie nalezy i ile. Probowalam jakos sie dowiedziec ale ciezka sprawa, chyba pozniej jak bede juz mogla i bedzie ok to sie wybiore osobiscie do urzedu.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na ten pierwszy tysiąc się zalape, ale jest jeszcze becikowe gminne w Krakowie :) no nic złoże i zobaczymy, nie mam zamiaru po 10 razy jeździć i im coś nowego dowozic

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ten drugi tysiąc, ja mam nadzieję że się zalapie, bo mi umowa wygasła w trakcie zwolnienia lekarskiego i macierzyński będę mieć kosiniakowe 1000 zł. Mąż nie ma realnych zarobków na umowie więc mam nadzieję że i 500+ dostanę. Może uda mi się przed porodem wybrać do urzędu i zapytać o wszystko żeby nie tracić czasu i sprawnie załatwić jak się mała urodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta dzięki odnośnie krostek:) też wczoraj potraktowałam octeniseptem a jutro zapytam położnej w szpitalu czy mam więcej nie golić tam gdzie będzie cięcie, najwyżej będę zarośnięta:/ makabra bo mi szybko włosy rosną:( moja blizna po cięciu też jakaś taka bardziej widoczna, no i w pachwinach też mam więcej krostek od golenia mam wrażenie, ze majtki też trochę uwierają, może powinnam sobie kupić takie majtki bardziej szorty

a wiecie jak jest pzy becikowym i 500+ jak się ma własną firmę? mąż ma różne zarobki zastanawiam się czy biorą jakąś średnią czy np. do 500+ trzeba co miesiąc dochody firmy przedstawiać

Pysiaczek jak sprawy u Ciebie?
    Magdula jak samopoczucie przed szpitalem?
    Mysza wypuścili Cię czy jednak zostawili?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:40

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zostalam bo przypomnialo im sie ze mieli mi ta glukoze zrobic. Wiec jutro rano podchodze do tego i mam nadzieje ze jakos dam rade i nie oddam :/. Przypuszczam ze po tym mnie wypuszcza. Nie wiem jak tam mala, czy przybrala na wadze i niestety nie wiem tez jak z ta szyjka :/.
    Bardzo bym chciala zeby sie nie pogarszalo juz :(

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja o tych 500+ tez jeszcze nic nie wiem, wiem że dostane bo mam juz jedno dziecko wiec na Leona mi przysluguje. A tak to jeszcze tematu nie zglebilam ;-)

Mysza dawaj znać co i jak u Ciebie.

Ola to Ty juz masz jednego malucha? Chlopak czy dziewczyna i jak imię? :-) :-) no i ile ma? :-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ