Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny trochę mnie wystraszyłyście tym, żeby miejsca cięcia nie golić bo może być infekcja:( na piątkową wizytę właśnie ogoliłam wszystko a dziś już mnie wszystko szczypie, czerwone krostki powyskakiwały i najgorsze, że włosy już odrastają ciemne i grube jak tym maszynką pojadę to w ogóle mi kropy powyskakują:(no w ogóle mam takie ciemne te kłaki, że aż na nogi wchodzą
-
ttuska wrote:I przez te skurcze cie zostawili? Mbie sie yez ostatnio pisaly ale co 10 min i mbie nie zostawiliMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Ola spokojnie, ja mam takie wytyczne ze szpitala, ale to daleko idaca ostrożność, poza tym powiem Ci że jezeli doszloby do zakazenia rany to golenie czy nie bakterie swoje zrobią. Wiec nie ma co panikowac. Masę cięć jest nagle, dziewczyny sa świeżo ogolone i nic się nie dzieje. Ja z ignacym mialam awaryjne cięcie, poród z zaskoczenia, golilam sie raptem kilka dni wcześniej i polozna przyszla i jeszcze mi miejsce ciecia przyszla sama odkazic i podgolic, ale nie bylo co nawet, wiec te 2 tygodnie niegolenia to takie trochę dziwne i przekombinowane chyba.
Mi tez krostki teraz takie wyskakuja po goleniu choc wcześniej tego nie bylo albo duzo mniej, ale to musi byc kwestia skory naciagnietej /hormonów i nie wiem czego jeszcze, bo moja blizna po cc po ignasiu zrobila sie czerwona, bardziej widac ja , taka inna niż wcześniej, bo wcześniej byla jasna, niewidoczna.
A te krosty to ja octeniseptem spryskuje a potem bepanthenem smaruje.
Ttuska ja o becikowym nic nie wiem. -
Hej dziewczyny. Mimo założonego pessaru doszło do rozwarcia na palec. I wypukla się pęcherz plodowy. Czy któraś z was miała w szpitalu na skurcze podana pompe infuzyjna z atosibanem? Dostaje już 8 strzykawke Chyba a skurcze dalej się pojawiają. Nie ma niby nic silniejszego co zatrzymaloby skurcze.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
eta wrote:Dzis sie troche orobilam, za porzadki sie zabrałam.
Z mężem tez sie poklocilam, cukry średnie, no normalnie tylko piwa sie na pic, a tu ani piwa, ani slodyczy, ani zadnych lodow i zapychaczow poprawiajacych nastrój, jak żyć dziewczyny się pytam ?
No mówią, że świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia
Mam nadzieję, że z mężem po nocy już lepiej. A nawet jeśli nie to na pewno szybko się poprawi
Dziękuję za podpowiedź w sprawie sterylizacji. Faktycznie na ulotce przy laktatorze napisane jest o tych 5 minutach wygotowania.
Swoją drogą wielka, piękna książeczka z danymi technicznymi i instrukcją w kilku językach, łącznie z jakimiś arabskimi i chińskimi znaczkami ale po polsku nie ma, bo po co. Po polsku jest dołączona malutka karteczka, chyba 2x3 cm i naćkane tam tyle wszystkiego, że lupa potrzebna
ttuska, niestety nie pomogę - nic nie wiem o becikowych.
takasobieja, też niestety nic nie podpowiem bo nie miałam nic takiego podawanego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 09:10
-
Becikowe pierwsze dostajesz gdy dochód na osobę nie przekracza 1900 zł z groszami, a drugie tzw. Dodatek z tytułu urodzenia dziecka dostajesz jeżeli przysługuje Ci zasiłek rodzinny. Jeżeli to pierwsze dziecko to możesz złożyć papiery na rodzinne zaznaczając od razu opcję "z dodatkiem z tytułu urodzenia". Tutaj niestety są już większe kryteria dochodowe, nie. Pamiętam ile dokładnie.
-
Kurcze nie pamiętam dokładnie co do czego idzie, ale wiem że pity są brane pod uwagę za rok 2015 lub 14 (do 500+ inaczej, do becikowego inaczej dlatego mam metlik w głowie) no a jeżeli się coś zmieniło to też musisz dostarczyć np. Nową umowę o pracę czy jej rozwiązanie jeżeli utraciłas dochód. Nie dostałaś pita za staż? Ja też miałam staż z UE i potem zatrudnienie na pół etatu. Staż był w 2015 a zatrudnienie już w 16, na picie z urzędu pracy mam staż (bo przez urząd załatwiałam).
-
Wiem że na pewno brany pod uwagę jest obecny stan rzeczy. Tak jak za 2014 ja miałam duże dochody to wystarczy że dołączę świadectwo pracy na którym jest jasno napisane od kiedy nie pracuję, więc ten dochód mimo że jest na picie to nie będzie brany pod uwagę
-
Ja to calkiem nie ogarniam tego 500+ czy becikowego
.
Nie wiem kompletnie czy mi sie nalezy i ile. Probowalam jakos sie dowiedziec ale ciezka sprawa, chyba pozniej jak bede juz mogla i bedzie ok to sie wybiore osobiscie do urzedu. -
Czyli ten drugi tysiąc, ja mam nadzieję że się zalapie, bo mi umowa wygasła w trakcie zwolnienia lekarskiego i macierzyński będę mieć kosiniakowe 1000 zł. Mąż nie ma realnych zarobków na umowie więc mam nadzieję że i 500+ dostanę. Może uda mi się przed porodem wybrać do urzędu i zapytać o wszystko żeby nie tracić czasu i sprawnie załatwić jak się mała urodzi
-
nick nieaktualnyEta dzięki odnośnie krostek:) też wczoraj potraktowałam octeniseptem a jutro zapytam położnej w szpitalu czy mam więcej nie golić tam gdzie będzie cięcie, najwyżej będę zarośnięta:/ makabra bo mi szybko włosy rosną
moja blizna po cięciu też jakaś taka bardziej widoczna, no i w pachwinach też mam więcej krostek od golenia mam wrażenie, ze majtki też trochę uwierają, może powinnam sobie kupić takie majtki bardziej szorty
a wiecie jak jest pzy becikowym i 500+ jak się ma własną firmę? mąż ma różne zarobki zastanawiam się czy biorą jakąś średnią czy np. do 500+ trzeba co miesiąc dochody firmy przedstawiać
Pysiaczek jak sprawy u Ciebie?
Magdula jak samopoczucie przed szpitalem?
Mysza wypuścili Cię czy jednak zostawili?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 14:40
-
Jeszcze zostalam bo przypomnialo im sie ze mieli mi ta glukoze zrobic. Wiec jutro rano podchodze do tego i mam nadzieje ze jakos dam rade i nie oddam
. Przypuszczam ze po tym mnie wypuszcza. Nie wiem jak tam mala, czy przybrala na wadze i niestety nie wiem tez jak z ta szyjka
.
Bardzo bym chciala zeby sie nie pogarszalo juz -
Dziewczyny ja o tych 500+ tez jeszcze nic nie wiem, wiem że dostane bo mam juz jedno dziecko wiec na Leona mi przysluguje. A tak to jeszcze tematu nie zglebilam
Mysza dawaj znać co i jak u Ciebie.
Ola to Ty juz masz jednego malucha? Chlopak czy dziewczyna i jak imię?no i ile ma?