Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Pysiaczek z tego co wiem to pod koniec ciąży może pojawiac sie dużo śluzu, a probujesz wszystkich naturalnych metod wywolania porodu? Schody, sex, masaż brodawek, poczytaj w necie. Poza tym rzeczywiście urodzic mozna z zaskoczenia, mojej siostrze nagle wody odeszły bez zadnych wcześniejszych objawów. Z cukrzyca rozumie Cie bardzo dobrze.. mam to samo.. juz marzy mi sie zjesc normalny pszenny chleb, dżem, jakies ciasto, nalesniki! Nazrec sie frytek, pierogów z ziemniakami, pół pizzy, porządną porcje jedzenia a nie takie dziubdzianie po 7 razy dziennie
Koska dobry szef, bo powiem Wam że jak ja wrocilam po ignasiu do pracy to szefowa po kilku tygodniach obniżyła mi pensje, a na weekendy tak ustawiala mnie do pracy że pracowalam np. Trzy soboty w miesiacu i tylko jeden weekend mialam wolny, teraz jak wrócę po Leonie to nie wiadomo co będzie, bede pewnie nowej pracy szukac. A moja szefowa jest 6 lat starsza ode mnie , ma dwojke dzieci swoich, mialysmy wcześniej relacje dosc kolezenskie, a potem takie historie.
Dziewczyny a na zaparcia może probiotyki jakies weźcie, suszone sliwki zalać wrzątkiem wypic napar i zjesc te sliwki.. pewnie macie juz obcykane rozne sposoby ale może cos jeszcze sprobujcie? Sa tez takie czopki musujące na zaparcia dla kobiet w ciazy http://www.evaqu.pl
Stres na pewno nie pomaga
Mysza wierze że będzie dobrze!
Magdula super waga, w sam razno to szybkiego porodu życzę!
Niech się sprawnie zacznie nie ma co przeciagac
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
I już jestem tykajaca bomba
ginekolog miala jeszcze zostawić kilka dni ale wyjeżdża na kongres i stwierdziła, ze w 38tc to będzie za późno na ściąganie tym bardziej, ze skurcze nadal się piszą. Szyjka miękka,1,5cm a rozwarcie nadal na 1cm. Mala ma 3220
Co mnie zdziwiło to fakt że jest bez zmian od 3 tyg a skurcze potrafiłam mieć bolace i długotrwałe. Co gorsza to kazała mi do pon jeszcze poleżeć. Nie chciałabym teraz rodzic jak jej nie ma na miejscu. Teraz będzie panika czy to już czy jeszcze..
-
No tak mi się wydawało ale wolałam mieć pewność czy dobrze czaje
no i dobrze, a co ma byc to będzie, z taka szyjka porod pojdzie ladnie
w koncu finish!!!! Super, a tyle stresu było! Teraz odetchnij, zrelaksuj sie i ciesz sie ostatnimi chwilami w ciąży
:-*
-
nick nieaktualny
-
Ttuska
Moja szyjka od ściągnięcia szwu ma 1,5 i rozwarcie na palec i tez miękka i jest bez zmian... Wiec jak widzisz możesz jeszcE nawet z dwa tygodnie chodzić jak ja.
Eta
Chodze po schodach i w ogole ciagle chodze, sprzątam tak jak daje radę z takim brzucholem, a co do seksu, to sie boje, ze jakiejś infekcji sie nabawił przed porodem... Wiem jestem przewrażliwionaMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Ale. Wam zazdroszczę tego że już czekacie spokojnie na rozpakowanie
kurcze cudowne uczucie musi to być, taki spokój że jak się zacznie to nic maluszkowi noe grozi bo za wcześnie tylko jest donoszony...
Ja gole się na "czuja"haha na ślepo po prostu wyczuwam ręką ewentualnie sprawdzam w lusterku efekty hehe
-
Ja tez sie gole na czuja
brzuszek mam malenki ale i tak troche zaslania, wiec zamiast lusterkiem pomagam sobie reka
no i tak mniej wiecej sobie radze.
-
Pysiaczek a masz skurcze? Wydaje mi się że i mnie przez te skurcze może się szybciej zacząć
Mam nadzieję, ze usg się nie myli i nie będzie dążyła mniej niż 3 kg
Avteraz temat niedzieciowymoże wiecie co to może być, pojawiły mi się na szyi i pod pachami takie minimalne przeźroczyste krostki/brodawki wyczuwalne pod reka. Jak się tego pozbyć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 21:24
-
nick nieaktualny
-
Ola
Zaobserwowałam, ze mój mały teraz rusza sie rano jak wstanę i około 22-23. W ciagu dni to sporadyczne ruchy sa i sie tym martwie bardzobyłam dzisiaj na ktg i nawet pukanie, ruszanie brzuchem nie pomaga, albo tak mocno spi, albo nie wiem
na początku zapis był średni, potem ostatnie 5 minut troszke sie ogarnął i zapis juz był ok. Lekarz ogolnie powiedział, ze zapis prawidłowy... Jutro ide na usg przepływów i mam nadzieje, ze wszytsko ok i ze Marcelek dostaje wszytsko to co powinien... Juz bym chciała zeby wyszedł do mnie ten mój Maluszek, bo w tym brzuchu, to nie wiem jak mu jest
przepraszam, ze tak marudzę, ale to chyba hormony
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyPysiaczek bo w ciągu dnia teraz się ruszasz a wtedy leżałaś, pewnie to też ma wpływ, dzieci lubią być kołysane:)jutro idziesz na usg przepływów na pewno się uspokoisz:)
W poniedziałek idziesz do szpitala i już zostajesz do porodu? kurcze chciałabym już 38tc wtedy bym pojechała, poleżała kilka dni i pewnie by cc robili a tak trochę sobie poleżę ale już nie narzekam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 01:07
-
Ola
Oby jutro sie okazało, ze z Małym wszytsko ok. Mam detektor tętna i jak sobie czesto sprawdzam, to pare razy naliczyłam tylko około 108-110 tętno... Jak zaczyna sie ruszać to tętno oczywiscie rośnie... Stresuje sie bardzotrzymajcie jutro kciuki za nas, usg o 9.45
Ola31 lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś