X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek z tego co wiem to pod koniec ciąży może pojawiac sie dużo śluzu, a probujesz wszystkich naturalnych metod wywolania porodu? Schody, sex, masaż brodawek, poczytaj w necie. Poza tym rzeczywiście urodzic mozna z zaskoczenia, mojej siostrze nagle wody odeszły bez zadnych wcześniejszych objawów. Z cukrzyca rozumie Cie bardzo dobrze.. mam to samo.. juz marzy mi sie zjesc normalny pszenny chleb, dżem, jakies ciasto, nalesniki! Nazrec sie frytek, pierogów z ziemniakami, pół pizzy, porządną porcje jedzenia a nie takie dziubdzianie po 7 razy dziennie :-\

Koska dobry szef, bo powiem Wam że jak ja wrocilam po ignasiu do pracy to szefowa po kilku tygodniach obniżyła mi pensje, a na weekendy tak ustawiala mnie do pracy że pracowalam np. Trzy soboty w miesiacu i tylko jeden weekend mialam wolny, teraz jak wrócę po Leonie to nie wiadomo co będzie, bede pewnie nowej pracy szukac. A moja szefowa jest 6 lat starsza ode mnie , ma dwojke dzieci swoich, mialysmy wcześniej relacje dosc kolezenskie, a potem takie historie.

Dziewczyny a na zaparcia może probiotyki jakies weźcie, suszone sliwki zalać wrzątkiem wypic napar i zjesc te sliwki.. pewnie macie juz obcykane rozne sposoby ale może cos jeszcze sprobujcie? Sa tez takie czopki musujące na zaparcia dla kobiet w ciazy http://www.evaqu.pl

Stres na pewno nie pomaga :-\
    Mysza wierze że będzie dobrze!

Magdula super waga, w sam raz :-) no to szybkiego porodu życzę!
    Niech się sprawnie zacznie nie ma co przeciagac ;-)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już jestem tykajaca bomba ;) ginekolog miala jeszcze zostawić kilka dni ale wyjeżdża na kongres i stwierdziła, ze w 38tc to będzie za późno na ściąganie tym bardziej, ze skurcze nadal się piszą. Szyjka miękka,1,5cm a rozwarcie nadal na 1cm. Mala ma 3220 :) Co mnie zdziwiło to fakt że jest bez zmian od 3 tyg a skurcze potrafiłam mieć bolace i długotrwałe. Co gorsza to kazała mi do pon jeszcze poleżeć. Nie chciałabym teraz rodzic jak jej nie ma na miejscu. Teraz będzie panika czy to już czy jeszcze..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do golenia musicie sobie jakies podreczne wieksze lusterko wziąść do szpitala i akcja :-) :-)

Ttuska to kiedy sciagasz ten pessar??

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sciagniety :) nie napisałam wprost :)

eta lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi się wydawało ale wolałam mieć pewność czy dobrze czaje :-) :-) no i dobrze, a co ma byc to będzie, z taka szyjka porod pojdzie ladnie :-) :-) w koncu finish!!!! Super, a tyle stresu było! Teraz odetchnij, zrelaksuj sie i ciesz sie ostatnimi chwilami w ciąży :-) :-) :-*

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta dziękuję :) od wtorku zaczynam korzystać chyba, ze się wcześniej rozpakuje ;) z drugiej strony sama się raczej na spacer nie wybiorę bo się będę bała hehe ;)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska ładnie Mała waży spokojnie może przychodzić na świat:)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska
    Moja szyjka od ściągnięcia szwu ma 1,5 i rozwarcie na palec i tez miękka i jest bez zmian... Wiec jak widzisz możesz jeszcE nawet z dwa tygodnie chodzić jak ja. :/

Eta
    Chodze po schodach i w ogole ciagle chodze, sprzątam tak jak daje radę z takim brzucholem, a co do seksu, to sie boje, ze jakiejś infekcji sie nabawił przed porodem... Wiem jestem przewrażliwiona :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Magdula Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończy się na tym, że w trójkę urodzimy w tym samym dniu :D

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale. Wam zazdroszczę tego że już czekacie spokojnie na rozpakowanie :D kurcze cudowne uczucie musi to być, taki spokój że jak się zacznie to nic maluszkowi noe grozi bo za wcześnie tylko jest donoszony...

Ja gole się na "czuja" :D haha na ślepo po prostu wyczuwam ręką ewentualnie sprawdzam w lusterku efekty hehe :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie gole na czuja :P brzuszek mam malenki ale i tak troche zaslania, wiec zamiast lusterkiem pomagam sobie reka :P no i tak mniej wiecej sobie radze.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój brzuch niestety zasłania wszystko i tylko lusterko mnie ratuje :D

Sylwia, nawet się nie zorientujesz kiedy też będziesz już spokojnie czekać :*

Sylwia91 lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek a masz skurcze? Wydaje mi się że i mnie przez te skurcze może się szybciej zacząć ;)

Mam nadzieję, ze usg się nie myli i nie będzie dążyła mniej niż 3 kg :)

Avteraz temat niedzieciowy ;) może wiecie co to może być, pojawiły mi się na szyi i pod pachami takie minimalne przeźroczyste krostki/brodawki wyczuwalne pod reka. Jak się tego pozbyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 21:24

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska
    Nie ja nie mam teraz w ogole skurczy. Czuje sie wręcz znakomicie, jedynie co mnie martwi, to ruchy małego. Mniej ich sie zrobiło i te co sa to sa słabe... :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek u mnie też mniej i słabiej się rusza pewnie mało miejsca mają

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola
    Zaobserwowałam, ze mój mały teraz rusza sie rano jak wstanę i około 22-23. W ciagu dni to sporadyczne ruchy sa i sie tym martwie bardzo :( byłam dzisiaj na ktg i nawet pukanie, ruszanie brzuchem nie pomaga, albo tak mocno spi, albo nie wiem :( na początku zapis był średni, potem ostatnie 5 minut troszke sie ogarnął i zapis juz był ok. Lekarz ogolnie powiedział, ze zapis prawidłowy... Jutro ide na usg przepływów i mam nadzieje, ze wszytsko ok i ze Marcelek dostaje wszytsko to co powinien... Juz bym chciała zeby wyszedł do mnie ten mój Maluszek, bo w tym brzuchu, to nie wiem jak mu jest :( przepraszam, ze tak marudzę, ale to chyba hormony :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek bo w ciągu dnia teraz się ruszasz a wtedy leżałaś, pewnie to też ma wpływ, dzieci lubią być kołysane:)jutro idziesz na usg przepływów na pewno się uspokoisz:)
    W poniedziałek idziesz do szpitala i już zostajesz do porodu? kurcze chciałabym już 38tc wtedy bym pojechała, poleżała kilka dni i pewnie by cc robili a tak trochę sobie poleżę ale już nie narzekam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 01:07

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola
    Oby jutro sie okazało, ze z Małym wszytsko ok. Mam detektor tętna i jak sobie czesto sprawdzam, to pare razy naliczyłam tylko około 108-110 tętno... Jak zaczyna sie ruszać to tętno oczywiscie rośnie... Stresuje sie bardzo :( trzymajcie jutro kciuki za nas, usg o 9.45

Ola31 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• ttuska Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek na pewno jest wszystko ok! Trzymam kciuki! :)

Spojrzałam właśnie na wynik usg i zauważyłam, ze brzuszek Mała ma na 38tc a główkę na 35tc.. oczywiście się natrafiłam ze jest coś nie tak :/

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska
    Za kciuki like :) a co do wymiarów Małej, to na pewno sa bardzo dobre, bo przecież lekarza cos by Ci powiedział!

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ