X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2016, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zaparcia to mi lekarz zalecił lactulosum ;-)

Ola31 lubi tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Galeona:)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy nawracajaca grzybica w ciąży wplywa jakoś na skracanie szyjki? W 11tc mialam grzybice,miesiąc spokoju i znowu:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 ja niestety nie wiem może Dziewczyny bardziej doświadczone będą coś wiedziały, ja na pewno lekarza zapytam o posiew bo nie miałam robionego

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie pomoge, ja nigdy grzybicy nie mialam, w poprzedniej ciazy bakterie byly, ale nie wiem czy to od nich skrocila sie tak szyjka...a dzisiaj odebralam posiew i jest ujemny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa a jak to wygląda posiwe pobiera ginekolog?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wynik posiewu mam w środę,ale pobierany był w ubiegly poniedziałek. Mam tylko nadzieję,że nie wyjdą jakies bakterie:/
    Gin pobiera posiew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 14:02

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak gin pobiera a ze ja chodze prywatnie to mi oddaje wymazowke i zanosze do laba, u mnie posiew kosztuje 33 zl

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda infekcja jest niepożądana i może się od niej skracać szyjka i może wywołać przedwczesny poród. Tylko oczywioście "może" ale nie "musi", więc bez paniki ;) Najważniejsze to jak najszybciej leczyć.

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie ale wizyta szybka za wiele się nie dowiedziałam, poprosiłam mojego ginekologa o usg przez pochwę szyjki i dziś ma 5,35 cm ostatnio u innego lekarza (1,5 tyg temu) na innym sprzęcie 5,83cm nie wiem czy martwić się tym, że szyjka się skróciła czy inny lekarz to może trochę inaczej mierzy? dziś mi powiedział, ze nie ma żadnych powodów do niepokoju jeśli chodzi o szyjkę ale nie mówiłam mu, ze wcześniej byłam prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szyjka ponad 5 cm to rewelacja i nie ma czym sie przjmowac, poki nie skrocila sie ponizej 3 cm nie masz sie czym przejmowac a kazdy gin inaczej moze zmierzyc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kaarolaa:)
    z tego wszystkiego nie poprosiłam o posiew:( a swędzi mnie cos czasem i te bóle podbrzusza chyba pójdę pobrać nawet prywatnie tylko nie wiem dokładnie o co prosić o wymaz z kanału szyjki macicy czy z pochwy? i później dac na posiew tlenowy beztlenowy? jestem w tym kompletnie zielona

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze z kanalu szyjki macicy pobierany i widziałam ze na wyniku jest tlenowy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ci :) zastanawiam sie tylko czy juz robic posiew czy ewentualnie moge zaczekac Bo za 2 tyg wizyta

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wynik posiewu musisz czekać kilka dni więc możesz robić, jak cis wyjdzie to odrazu do gin bez czekania :)

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko musiałabym chyba do innego ginekologa, zeby mi pobrał prawda? u nas chyba nie ma przychodni która pobiera sama, trochę głupio mi iść do mojego jak byłam wczoraj, żeby teraz pobrał posiew ehh powiem Wam, ze chyba oszaleje z nerwów:)
    a powiedzcie czy moga być bakterie w pochwie a crp będzie prawidłowe?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam e coli w pochwie bezobjawowe przy crp 1,3.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i czym leczyłas?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam robione w aptece globulki na 10dni m.in.z amoksycylina,to.było w 8tc po zapaleniu pęcherza.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i od tej pory spokój? co jaki czas masz robiony posiew?

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ