Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:Mam nadzieję ze moja w poniedziałek dalej będzie miała te 2 cm...u Ciebie póki co sie trzyma.
Ola31 mozesz poprosić dla spokoju. U mnie wyszło w ręcznym że coś nie tak i dlatego miałam dopochwowe. Ale warto sprawdzić by się upewnić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kas50, wprawdzie w długościach nie jestem specjalistką, ja jestem z tych "lejkowatych" ale wydaje mi się, że nie jest źle
Tutaj cytat z przykładowej strony:
"Jeśli szyjka macicy jest długości powyżej granicy 2,5-3 cm, to nie ma obaw, że dojdzie do przedwczesnego porodu."
Poza tym jest twarda i zamknięta a to ważne Gdyby było coś nie tak to lekarz zaleciłby kontrolę w krótszym terminie niż 3 tyg.
kaarolaa, napisz jak poszło bo kciuki bolą...
Ja mam dzisiaj o 18 wizytę ale pewnie dopiero jutro rano zdam relację.Ola31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjestem, sorki ze wczoraj nie pisalam ale malo czasu wieczorem mialam...
wiec szyjka ma 2 cm, dokladnie 19 mm, wiec ogolnie nie jest zle, jest lekko miekka ale szew trzyma no i jest ten lejek ale tez nie ma tragedii...
mlody wazy 1203g...teraz kontrola 6 czerwca -
Ola31 wrote:ja też myślę, że nie ma powodów do obaw, są różne długości:) a co Ci lekarz jeszcze mówił?
kaarolaa koniecznie daj znać
Magdula to juz 24 tydzień -
Cieszę się że wszystkie się trzymacie i dalej tez musi być dobrze widzę ze większość jak i ja czeka na 34 tc a potem już spokojniej według mnie:-) u nas tez dobrze, szew trzyma, szyjka bez zmian wiec trochę mi lżej na sercu, dziś mam usg i pomiar szyjki i mam nadzieje ze jest dobrze czekam na przekroczenie granicy kiedy straciliśmy Julię i oby juz do końca było bez niespodzianek.