Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magdula przytulam :* każdy dzień to większa szansa dla malucha, wszystkie musimy wytrwać jak najdłużej, też grzecznie leżę.
A bierzecie dha? Mi w szpitalu dawali pregna dha 2x2, czyli 1000 mg dziennie. Wyczytałam, że ma dobry wpływ przy ryzyku przedwczesnego porodu a poza tym jest zdrowe dla dziecka, dobrze wpływa na mózg i wzrok. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:bierz wiecej magnezu. ja tez mialam stawianie kolo 20 tyg i jak zaczelam brac 6 tab na dobe to przeszlo a teraz wystarcza tylko 3
ja mam wizyte u mojego gina w poniedzialek i nie moge sie juz doczekac...
ja czytalam jak wczesniej pisalas o magnezie biore 6 dziennie i jak juz pisalam dobry rezultat
powodzenia na wizycie
czy po dha dzieci tez szybciej urosna? bo moja jedna corcia musi podrosnac dobrze, teraz biore po 1 tabletceWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 19:51
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ja biorę witaminer teraz i się zastanawiam czy dokupić dodatkową dawkę dha czy brać 2 dziennie obie tabletki i czy to ma sens. U mnie dziewczyny rosną nierówno i jest duże prawdopodobienstwo że będą musieli wcześniej rozwiązać ciąże nawet jeśli szyjka wytrzyma
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:Ja biorę witaminer teraz i się zastanawiam czy dokupić dodatkową dawkę dha czy brać 2 dziennie obie tabletki i czy to ma sens. U mnie dziewczyny rosną nierówno i jest duże prawdopodobienstwo że będą musieli wcześniej rozwiązać ciąże nawet jeśli szyjka wytrzyma
-
nick nieaktualnyja biorę tylko mama dha i w składzie tez jest tylko dha, jod ( i tak bym musiała brac oddzielnie bo endokrynolog zalecił jod)niewielka dawka magnezu i kwas foliowy, wyniki krwi dobre dlatego nic nie dokładamy. W 20+5 dniu dziecko ważyło 380gram nie wiem czy to dużo czy mało i czy te pomiary w ogole są miarodajne? rzeczywiście po 6 tabletkach magnezu brzuch nie robi się twardy ale odpoczywam też dużo. Mam tylko własnie takie kłucia w okolicy blizny po cesarce może to też ma jakis wpływ nie wiem.
Magdula a Ty jak co tydzień masz wizytę to masz też zawsze usg? ( chodzi mi o usg szyjki ale również dzidziusia). Ja mam dziś tę wizytę prywatną - nie odwołałam jej i zastanawiam się czy takie częste usg nie zaszkodzi dziecku? -
nick nieaktualnya poza tym co mnie jeszcze martwi - jest dzień, ze dziecko baardzo się rusza a są dni gdzie jest spokojne i nawet jedzenie słodkiego nie pomaga, nie wiem czy to normalne na tym etapie ciąży? miałyście może tak? czy jak juz poczułyście ruchy to czułyście juz zawsze dużo i często
-
nick nieaktualny
-
Ewa wg mnie nie masz wpływu na wzrost dziewczynek, przyczyna jest pewnie w tym jak je odżywia łożysko i tam są jakieś dysproporcje.
Ola ja na tym etapie czułam ruchy np rano i wieczorem albo tylko jak leżałam. Liczyć ruchy jest sens dopiero w trzecim trymestrze, teraz jeszcze maleństwo nieduże i możesz czuć tylko te najmocniejsze jego ruchy -
kaarolaa wrote:A to blizniaki dwukosmowkowe, dwuowodniowe czy każda ma osobna owodnie i kosmowke
Jednojajowe jednokomosmowkowe dwuowodniowe.
Galeona tak nierówno podzieliły się lozyskiem, jedna miała w pt 393g druga 580g
Niestety tego nie można leczyć. Mam jeść dużo białka u karmić je porządnie za 2 tym kolejna wizyta.
Do tego ta szyjka... Dobrze że przepływy narazie są ok.
Mam liczyć się z koniecznością hospitalizacji i koniecznością wcześniejszego rozwiązania ciąży.
Dlatego zastanawiam się nad zwiększeniem tego dha
-
Ola, co tydzień mam usg szyjki i przy okazji sprawdzamy czy serduszko bije. Zresztą maleństwo wtedy też widać ale bez pomiarów.
Takie typowe usg Młodej mam mniej więcej co 4 tygodnie. Akurat w ten wtorek będę miała takie kompleksowe badanie i zobaczę Małą w pełnej krasie
Co do ruchów to u mnie też ciągle bardzo oszczędnie.