X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby ten 24 tyd minal wiec jeszcze dwa tyg najgorsze. Ale mowil jaka szyjka jest u Ciebie?

• Magdula Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O samej szyjce tym razem nic nie mówił ale z tego co zrozumiałam (i widziałam na usg) to w szyjce jest "bąbel" płynu owodniowego i to się mojemu lekarzowi nie spodobało. Mówi, że on może zniknąć no ale nie musi... Na szczęście nic mi nie wycieka, jeśli mogę to tak brzydko określić :/

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czyms takim jeszcze nie slyszalam...

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula mocne kciuki za najbliższy czas :* ja czytałam o przypadkach gdy worek owodniowy zaczyna wychodzić do pochwy, ale u Ciebie to pewnie jeszcze nie to.

1tnvuq7.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, we wtorek może dowiem się czegoś więcej...

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie w 22 tyg mialam pecherz plodowy w kanale i przez dwa tyg lezalam z nogami wyżej. Niestety przez bakterie ktore wniknely do pęcherza doszlo do zakazenia organizmu i w 24 tyg urodzilam. Teraz w pore zostały wykryte moje problemy z szyjka i jest dobrze. Posiewy czyste i to najważniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny trzymam za Was kciuki:)
    u mnie dopiero 20+1 a od dwóch dni boli mnie troche brzuch po bokach i promieniuje na krzyż, do tego mam wrażenie, że leci więcej śluzu, czasem czuję nisko w brzuchu tak jakby czkwakę czy cos takiego ale już się boję, że dziecko jest tak nisko:( byłam w poniedziałek na wizycie szyjka była zamknięta i utrzymana ale nie miałam podawanej długości. Umówiłam się na prywatna wizytę 19 maja ( bo chcę zrobić dokładniejsze badanie usg) i przy okazji sprawdzić szyjkę. Jak myślicie czy jeśli teraz zaczęło się cos dziać z szyjką mogę spokojnie poczekać do czwartku?
    Przepraszam Was, bo mój problem jest może niczym w porównaniu do Waszych.

• Magdula Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ola :)
    Nie przepraszaj bo nie masz za co, dla każdej z nas problemy w ciąży są poważne.
    A masz za sobą jakąś historię poronień, problemy z donoszeniem? Bo jeśli tak to idź może do innego lekarza.
    A jeśli nie to na Twoim miejscu chyba poczekałabym do czwartku, tym bardziej, że poniedziałkowa wizyta przebiegła pomyślnie. Ale przede wszystkim leżąc. W razie czego gdybyś (nie daj boże) zaczęła plamić czy odczuwać skurcze to od razu jedź na IP.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola lez narazie i jesli czujesz bol wez nospe i magnez nawet podwojna dawke i odczekaj. Ja biore magnez 3x1 a wcześniej nawet 3x2. Magnez nspewno nie zaszkodzi i nospa tez nie. Jesli bedzie gorzej jedz na ip. A jesli w miare ok to czekaj do czwartku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny, może te bóle nie są takie silne ale ja jestem straszna panikara, do tego bardzo nisko czuję ruchy. To druga ciąża, pierwszą córkę rodziłam 7 lat temu, urodziła się w 38+6 ale to cesarka planowana, mała chyba nie miała jeszcze ochoty wyjść dość wcześnie stawiał mi się brzuch ale z szyjką było ok, na ostatniej wizycie lekarz mówił, ze z szyjką ok ale nie robił badania usg dopochwowego nie mówił mi nic o długości szyjki wiec przez badanie ginekologiczne może stwierdzić, że jest ok?

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to co czujesz Cię niepokoi to jedź na IP już. Szyjka może się skrócić z dnia na dzień i to nawet całkiem bezobjawo. U Ciebie jest dość wczesna ciąża, za wczesna na przepowiadacze i inne niegroźne skurcze. Nie mam zamiaru straszyć, zwyczajnie masz prawo to skontrolować a lepiej 20 razy pojechać na ip bez potrzeby niż raz zlekceważyć. Po badaniu jak wyjdzie wszystko ok to odetchniesz :)

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pojechalam jeszcze na Ip i nie wiem czy dobrze robię. Staram się leżeć biorę magnez. Czy jak się nie miało problemów z szyjka w pierwszej ciąży to mniejsze prawdopodobieństwo ze w kolejnej będzie podobnie? Nie chce panikować bo głównie martwię się przez historie które czytałam ze wszystko bylo ok i nagle dziewczyny trafialy do szpitala z zerowa szyjka rozwarciem i dziecko nie przezylo. Nie wiem czy to normalne ze w tym czasie czuje ruchy bardzo nisko czy to juz oznacza kłopoty z szyjka

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam do Was Dziewczyny pytanie pisalyscie ze w poprzednich ciazach lekarz nie sprawdzal Wam szyjki macie na myśli ze nie robił usg dopochwowego? Nie podawał długości? Bo mi nie robi usg tylko nadal ręka:( w takim razie żądać usg dopochwowego? Teraz ide prywatnie na połówkowe i poproszę o usg szyjki ale jak ten lekarz mnie nie bada to nie będzie wiadomo czy się skraca bo nie będzie porównania? U prowadzącego mam wizytę 30 maja

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak badal ręka to niby 3cm miała mieć, zrobił usg i wyszło 38 mm więc nawet lepiej:)
    Inna sprawa ze w 2 tyg się skrócila.
    Ja też czuję jedną corcie nisko bardzo czasami jakby czkawka tuż nad pachwina, a chwilę później tuż pod zoladkiem, inna sprawa ze u mnie dwie panienki.
    od wczoraj twardnieje mi brzuch po prawej stronie :/
    Nie wiem czy to ma związek z większą aktywnościa po tamtej stronie?
    Co do bólu po bokach to mi mówią lekarze ze to więzadła a martwić należy się bólem na linii pępka, inna sprawa to skurcze.
    Zauważyłam że magnez działa lepiej niż no spa forte...

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa mam tak samo nisko i jakby czkawka dzis mi tez brzuch często się stawia

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czułam ruchy nisko, ale na wczesnym etapie ciąży to normalne, bo macica jeszcze nie sięga zbyt wysoko.

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zaraz 27 tyd i tez nisko czuje ruchy często.

23 maja mam wizyte i zobaczymy co u mnie.

• Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja juz zaraz 27 tyd i tez nisko czuje ruchy często.

23 maja mam wizyte i zobaczymy co u mnie.
    To mocne kciuki by było ok. Ja się dowiem w czwartek czy moje 26 mm dalej jest 26 milimetrami :) Mam nadzieję że rozwarcie się nie powiekszylo i dostanę pessar plus celeston.

kaarolaa lubi tę wiadomość

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jednak pojechałam na IP w niedzielę bo zaczęłam często sikać. Zostawili mnie na obserwacji i dziś wyszłam. Morfologia dobre crp dobre mocz ok usg wszystko dobrze szyjka zamknieta utrzymana ale nie chcięli mi zrobić usg dopochwowego, zeby ocenić szyjkę bo lekarze twierdzili, ze w badaniu ginekologicznym jest ok i nie ma wskazań, pozostaje mi poprosić lekarza prowadzącego. Patrzyli też czy nie ma skurczów - robli zapis ni nie wykazało pomimo, ze czasm czułam stawianie się brzucha. Na chwile obecną jestem spokojniejsza ale lekkie bóle brzucha nadal mam, lekkie stawiania również.

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że to sprawdziłaś. Coś na te twardnienia dostałaś? Magnez, no-spe, luteinę?

1tnvuq7.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ