Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Tami to Twoja pierwsza ciąża?
Poczekaj spokojnie co powie gin.
Ja infekcje bakteryjne mam bezobjawowe,tylko w posiewie wychodza różne swinstwa. Jutro znowu idę pobrać posiew,ciekawa jestem co wyjdzie tym razem.
Śluzu mam jakoś mało,ale jest przezroczysty,więc grzybica może dała się wyleczyć,gorzej z tymi bakteriami. -
nick nieaktualnyale waga super
ja wczoraj bylam na dodatkowym usg z powodu tej glowki, na szczescie wszytsko super glowka prawidlowych rozmiarow nic niepokojacego nie widac...waga 1621g wiec wg mnie maluszek, ale w normach sie miescimy...
Galeona ale Twoj to juz klocek, ładna waga. ja gbs bede miala pobierany w poniedzialekMagdula lubi tę wiadomość
-
Ola31 wrote:trzymam kciuki, żeby był ujemny:) a zdecydowałaś gdzie dajesz posiew? do diagnostyki czy tam gdzie robiłaś?
Dziś zanioslaw mocz na posiew. -
Lekarz kazał mi od razu wsiąść w auto i przyjechać bo powiedział, że ten mój wynik jest bardzo niepokojący mam nadzieję że te bakterie nie narobily szkody dziecku wypytam go jak dojadę... Skąd takie dziadostwa się biorą? Ja nawet seksu nie uprawiam bo przez nisko osadzone łożysko mam zakaz od prawie 2 miesięcy... Tak z doświadczenia teraz to proponuję wam dziewczyny zanosic wymazy do różnych laboratorium bo u mnie przy szpitalu zawsze wychodził sam gbs a miałam tych wymazow chyba z 5 robionych, a teraz oddałam do innego labu, kosztowało więcej i też więcej zbadali. A podejrzewam że nie mam tego od tygodnia tylko dłużej...
-
nick nieaktualnyja robilam w dwoch przyszpitalnych labach i w obu czysto, ale ja co chwila mam jakies antybiotyki delikatne zeby nic sie nie zaleglo, teraz dostalo Gynoflor 6 tabletek mimo tego ze jest czysto, ale tez troszke do odbudowania zdrowej flory w pochwie...
dobrze, ze gin kazal tak szybko przyjechac, to jest bardzo wazne i maluchowi nic nie bedzie jesli pecherz jest caly, wody sie nie sacza to bakterie nie powinny wniknac do wod -
nick nieaktualny
-
Tami w którym labie teraz badalas? Jak wizyta?
Ja dziś odebralam morfologie, wysokie leukocyty,neutrofile i monocuty,niskie leukocyty,oczywiście poczytalam o infekcjach bakteryjnych,jutro zrobię jeszcze crp. -
Galeona, kawał chłopa nosisz pod sercem
kaarolaa, super, że kwestia główki się unormowała (jeśli można tak to określić ). Najważniejsze, że wszystko w porządku.
Nie masz suwaczka ale z tego co kojarzę to Wy jesteście jakieś 2 tygodnie starsi od nas?
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Kas50- najpierw oddawałam w takim labie przy szpitalu w siemianowicach śląskich i tam wychodziło czysto (No poza gbs), tylko ze tam czekałam na wynik Max 3 dni, a teraz oddawałam w śląskim centrum analitycznym w Katowicach na ul. Żelaznej. I tam mi powiedzieli ze na wynik sie czeka tydzień, ja sie zdziwiłam troche bo w siemianowicach był po 3 dniach, a pani ktorej to dawałam mi powiedziała ze nie ma szans wcześniej bo bakterie nie zdążą sie wychodować. I tyle to trwa. A lekarz powiedział ze trzeba leczyć bo ta bakteria jest niebezpieczna.
Kaarolaa- tak, na szcżescie pęcherz jest cały.
Tylko jakie jaja były jak kupowałam ten antybiotyk w aptece. Lekarz przepisał mi dalacin dopochwowo i zinnat 500 doustnie. Jak kupowałam w aptece to od słowa do słowa doszło do tego ze powiedziałam ze jestem w ciąży i pani w aptece tak sie zmarszczyla ze dostałam ten lek w ciąży, powiedziała mi ze powinnam zapytać sie lekarza czy napewno dziecko nie będzie chore jak to wezmę, ze mam wypytać o wszystkie możliwe konsekwencje bo to bardzo silny lek, ze powinnam jeszcze raz zrobić wymaz, zapytać sie innego lekarza i pogadać z partnerem czy mnie nie zdradza tak mnie wystraszyła ze juz pal licho ze zapłaciłam za te leki 240 zł, wsiadłam spowrotem do auta i pojechałam do lekarza sie zapytać czy na 100% moge to brać. I lekarz mi powiedział ze nie mam słuchać tej kobiety w aptece tylko brać to bo on wie co robi, ze kupę lat pracuje i nie chce mi opowiadać co sie może stać dopiero jak nie wezmę tego leku. I ze to co mi przepisał wcale nie jest takie silne. I powiedział ze błędy w laboratorium zdarzają sie rzadko a jak juz to nie dotyczy tej klebsielli co mi wyszła. Tak wiec będę brać ten antybiotyk przez 10 dni. Ale juz jak wracałam do domu po wszystkim to z trudem powstrzymywałam łzy... Najgorzej jak jeden mowi tak a drugi siak. A ty jesteś laikiem i musisz komuś zaufać... Ten moj ginekolog pracuje w dobrym szpitalu wiec pozostaje mi wierzyć ze faktycznie wie co robi.
A kwestii z partnerem nie będę komentować. Watpię, choć moja koleżanka w taki sposób dowiedziała sie ze facet ja zdradzał. Miała nawracające zapalenia i lekarz w końcu zapytał sie o jej partnera i zasugerował żeby zapytała/jakoś sprawdziła czy faktycznie jej nie zdradza. Sprawdziła telefon. Zdradzał....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 22:58
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam pobierany z pochwy bo tam może już być bakteria a w szyjce jeszcze nie, więc lepiej ją wytepic jeszcze w pochwie zanim pójdzie dalej i będzie jeszcze większe zagrożenie powodowała. Z szyjki miałam pobierany raz wymaza ale to wtedy kiedy z pochwy wychodziło ciągle że bakteria się utrzymuje chciał dr mieć pewność że dalej nie poszło.
-
nick nieaktualnyTami ale o który antybiotyk chodzi o zinnat? ja go brałam w I trymestrze czy chodzi o dalacin?słuchaj się lekarza - lepsze antybiotyki niż infekcja zwłaszcza, ze zrobił osię rozwarcie
Galeona super duży chłopak:) mi niestety wagi nie powiedział jedyne co powiedział,że wymiary adekwatne do wieku ciąży
kaarolaa cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze:) -
Jesteśmy już w domku ufff . Przepływy ok, ktg ok, tylko ruchy dziwne no ale cóż zrobić może maluch jest nie w humorze ...
Galeona ale masz dużego Bąbla - super .
Karola świetnie, że z główką ok - pociesza mnie to bo u mnie też duża głowa za to mały brzuszek. Ponadto fajna waga, my jesteśmy kilka dni za Wami a waga na przyjęciu do szpitala w 29+4 - 1350 g czyli kruszynka
Magdula tym razem będzie dobrze, jesteście już tak daleko a swoją drogą to dobrze kojarzę Cię z wątku Clexanowego ? Robisz zastrzyki do końca, prawda?
Tami - jak lekarz zlecił antybiotyki to stosujemy !! /Zinnat jest z grupy najbezpieczniejszej w ciąży/ A co do rozwarcia to leżałam w szpitalu z dziewczyną której w 32 tc zniknęła szyjka i zrobiło się rozwarcie - spotkałam ją w 38 i dalej nic...
Aaa i mam do Was pytanie szyjka w kształcie litery "T" to dobrze czy źle? Na wypisie mam jakąś kosmiczną długość bo aż 41 mm i właśnie kształt "T".Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 10:22
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
nick nieaktualny
-
Choć obiecałam sobie, że nie będę grzebać w sieci bo potem się tylko stresuję smutnymi historiami to nie wytrzymałam i mogę potwierdzić - szyjka "T" jest jak najbardziej ok.
A co do posiewów to u nas w labie przy szpitalu też wynik dopiero po co najmniej 5 dniach- panie twierdzą, że nawet po tym czasie może coś zacząć rosnąć ale może to zależy np. od użytych odczynników...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 11:14
kaarolaa lubi tę wiadomość
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie, szyjka 42mm zamknieta,twarda,bez żadnych lejkow,wszystko ok. Z małym też,waży 275g,tylko u mnie z kolei brzuszek większy o tydzień w stosunku do główki.
kaarolaa, Ola31 lubią tę wiadomość