X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Tami to Twoja pierwsza ciąża?
    Poczekaj spokojnie co powie gin.
    Ja infekcje bakteryjne mam bezobjawowe,tylko w posiewie wychodza różne swinstwa. Jutro znowu idę pobrać posiew,ciekawa jestem co wyjdzie tym razem.
    Śluzu mam jakoś mało,ale jest przezroczysty,więc grzybica może dała się wyleczyć,gorzej z tymi bakteriami.
    trzymam kciuki, żeby był ujemny:) a zdecydowałaś gdzie dajesz posiew? do diagnostyki czy tam gdzie robiłaś?

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, mały wg usg 2500g :) na szyjkę zaglądać nie chciał tak jak podejrzewałam, teraz idzie na urlop i już będę chodzić do innego to taki plus ;) zapomniałam zapytać czy już robić gbs :/

kaarolaa, Magdula, ulola lubią tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale waga :) super
    ja wczoraj bylam na dodatkowym usg z powodu tej glowki, na szczescie wszytsko super :) glowka prawidlowych rozmiarow nic niepokojacego nie widac...waga 1621g wiec wg mnie maluszek, ale w normach sie miescimy...
    Galeona ale Twoj to juz klocek, ładna waga. ja gbs bede miala pobierany w poniedzialek

Magdula lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    trzymam kciuki, żeby był ujemny:) a zdecydowałaś gdzie dajesz posiew? do diagnostyki czy tam gdzie robiłaś?
    Oddam do Diagnostyki,zobaczę jeszcze co ginka powie i czy mi pobierze.
    Dziś zanioslaw mocz na posiew.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Tami Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kazał mi od razu wsiąść w auto i przyjechać bo powiedział, że ten mój wynik jest bardzo niepokojący :( mam nadzieję że te bakterie nie narobily szkody dziecku :( wypytam go jak dojadę... Skąd takie dziadostwa się biorą? Ja nawet seksu nie uprawiam bo przez nisko osadzone łożysko mam zakaz od prawie 2 miesięcy... Tak z doświadczenia teraz to proponuję wam dziewczyny zanosic wymazy do różnych laboratorium bo u mnie przy szpitalu zawsze wychodził sam gbs a miałam tych wymazow chyba z 5 robionych, a teraz oddałam do innego labu, kosztowało więcej i też więcej zbadali. A podejrzewam że nie mam tego od tygodnia tylko dłużej...

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robilam w dwoch przyszpitalnych labach i w obu czysto, ale ja co chwila mam jakies antybiotyki delikatne zeby nic sie nie zaleglo, teraz dostalo Gynoflor 6 tabletek mimo tego ze jest czysto, ale tez troszke do odbudowania zdrowej flory w pochwie...

dobrze, ze gin kazal tak szybko przyjechac, to jest bardzo wazne i maluchowi nic nie bedzie jesli pecherz jest caly, wody sie nie sacza to bakterie nie powinny wniknac do wod

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nikt nie dzwonił więc na 90% posiew jest czysty co za ulga.

Magdula lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami w którym labie teraz badalas? Jak wizyta?

Ja dziś odebralam morfologie, wysokie leukocyty,neutrofile i monocuty,niskie leukocyty,oczywiście poczytalam o infekcjach bakteryjnych,jutro zrobię jeszcze crp.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Magdula Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona, kawał chłopa nosisz pod sercem ;)

kaarolaa, super, że kwestia główki się unormowała (jeśli można tak to określić ;) ). Najważniejsze, że wszystko w porządku.
    Nie masz suwaczka ale z tego co kojarzę to Wy jesteście jakieś 2 tygodnie starsi od nas?

kaarolaa lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50- najpierw oddawałam w takim labie przy szpitalu w siemianowicach śląskich i tam wychodziło czysto (No poza gbs), tylko ze tam czekałam na wynik Max 3 dni, a teraz oddawałam w śląskim centrum analitycznym w Katowicach na ul. Żelaznej. I tam mi powiedzieli ze na wynik sie czeka tydzień, ja sie zdziwiłam troche bo w siemianowicach był po 3 dniach, a pani ktorej to dawałam mi powiedziała ze nie ma szans wcześniej bo bakterie nie zdążą sie wychodować. I tyle to trwa. A lekarz powiedział ze trzeba leczyć bo ta bakteria jest niebezpieczna.

Kaarolaa- tak, na szcżescie pęcherz jest cały.

Tylko jakie jaja były jak kupowałam ten antybiotyk w aptece. Lekarz przepisał mi dalacin dopochwowo i zinnat 500 doustnie. Jak kupowałam w aptece to od słowa do słowa doszło do tego ze powiedziałam ze jestem w ciąży i pani w aptece tak sie zmarszczyla ze dostałam ten lek w ciąży, powiedziała mi ze powinnam zapytać sie lekarza czy napewno dziecko nie będzie chore jak to wezmę, ze mam wypytać o wszystkie możliwe konsekwencje bo to bardzo silny lek, ze powinnam jeszcze raz zrobić wymaz, zapytać sie innego lekarza i pogadać z partnerem czy mnie nie zdradza :/ tak mnie wystraszyła ze juz pal licho ze zapłaciłam za te leki 240 zł, wsiadłam spowrotem do auta i pojechałam do lekarza sie zapytać czy na 100% moge to brać. I lekarz mi powiedział ze nie mam słuchać tej kobiety w aptece tylko brać to bo on wie co robi, ze kupę lat pracuje i nie chce mi opowiadać co sie może stać dopiero jak nie wezmę tego leku. I ze to co mi przepisał wcale nie jest takie silne. I powiedział ze błędy w laboratorium zdarzają sie rzadko a jak juz to nie dotyczy tej klebsielli co mi wyszła. Tak wiec będę brać ten antybiotyk przez 10 dni. Ale juz jak wracałam do domu po wszystkim to z trudem powstrzymywałam łzy... Najgorzej jak jeden mowi tak a drugi siak. A ty jesteś laikiem i musisz komuś zaufać... Ten moj ginekolog pracuje w dobrym szpitalu wiec pozostaje mi wierzyć ze faktycznie wie co robi.
    A kwestii z partnerem nie będę komentować. Watpię, choć moja koleżanka w taki sposób dowiedziała sie ze facet ja zdradzał. Miała nawracające zapalenia i lekarz w końcu zapytał sie o jej partnera i zasugerował żeby zapytała/jakoś sprawdziła czy faktycznie jej nie zdradza. Sprawdziła telefon. Zdradzał....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 22:58

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami dobrze że dostalas leki :-)
    To mialas wymaz z pochwy czy szyjki?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Tami Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pochwy. Z szyjki nigdy nie miałam. Jakoś tak inwazyjnie mi sie to kojarzy.

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tami ja mam tylko z szyjki pobierany...

magdula mam suwaczek, jest pod tym pierwszym suwaczkiem, trzeba przesunac, dzisiaj mam 31+1

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pobierany z pochwy bo tam może już być bakteria a w szyjce jeszcze nie, więc lepiej ją wytepic jeszcze w pochwie zanim pójdzie dalej i będzie jeszcze większe zagrożenie powodowała. Z szyjki miałam pobierany raz wymaza ale to wtedy kiedy z pochwy wychodziło ciągle że bakteria się utrzymuje chciał dr mieć pewność że dalej nie poszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami ale o który antybiotyk chodzi o zinnat? ja go brałam w I trymestrze czy chodzi o dalacin?słuchaj się lekarza - lepsze antybiotyki niż infekcja zwłaszcza, ze zrobił osię rozwarcie

Galeona super duży chłopak:) mi niestety wagi nie powiedział jedyne co powiedział,że wymiary adekwatne do wieku ciąży

kaarolaa cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze:)

• ulola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już w domku ufff :). Przepływy ok, ktg ok, tylko ruchy dziwne no ale cóż zrobić może maluch jest nie w humorze ...
    Galeona ale masz dużego Bąbla - super :).
    Karola świetnie, że z główką ok ;) - pociesza mnie to bo u mnie też duża głowa za to mały brzuszek. Ponadto fajna waga, my jesteśmy kilka dni za Wami a waga na przyjęciu do szpitala w 29+4 - 1350 g czyli kruszynka
    Magdula tym razem będzie dobrze, jesteście już tak daleko :) a swoją drogą to dobrze kojarzę Cię z wątku Clexanowego ? Robisz zastrzyki do końca, prawda?
    Tami - jak lekarz zlecił antybiotyki to stosujemy !! /Zinnat jest z grupy najbezpieczniejszej w ciąży/ A co do rozwarcia to leżałam w szpitalu z dziewczyną której w 32 tc zniknęła szyjka i zrobiło się rozwarcie - spotkałam ją w 38 i dalej nic...
    Aaa i mam do Was pytanie szyjka w kształcie litery "T" to dobrze czy źle? Na wypisie mam jakąś kosmiczną długość bo aż 41 mm i właśnie kształt "T".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 10:22

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola mi sie wydaje ze w kształcie litery T to jest ok, bo teraz mi tez gin na usg taka napisal a wczesniej mialam Y to sie rozwierala od wewnatrz

• ulola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć obiecałam sobie, że nie będę grzebać w sieci bo potem się tylko stresuję smutnymi historiami to nie wytrzymałam i mogę potwierdzić - szyjka "T" jest jak najbardziej ok.
    A co do posiewów to u nas w labie przy szpitalu też wynik dopiero po co najmniej 5 dniach- panie twierdzą, że nawet po tym czasie może coś zacząć rosnąć ale może to zależy np. od użytych odczynników...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 11:14

kaarolaa lubi tę wiadomość

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz jednak mamy dobre szyjki ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, szyjka 42mm :-) zamknieta,twarda,bez żadnych lejkow,wszystko ok. Z małym też,waży 275g,tylko u mnie z kolei brzuszek większy o tydzień w stosunku do główki.

kaarolaa, Ola31 lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ