Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A dziewczyny powiedzcie mi czy macie czasami takie bóle troche jak na okres? Nie jakoś długo trwające, taki mały skurcz z lekkim okresowym bólem, troche promieniujący na plecy i za kilka sekund koniec? Bo kurczę troche sie martwię. Przez 2 dni brania leków czułam sie dobrze, a dzisiaj od rana mnie tak boli (moze 3 takie skurcze). Mogą to byc skurcze braxtona? Czy któraś z was miała je takie lekko bolące? Czy to moze nie jest dobry objaw? Wczoraj 2 razy wyszłam do sklepu a mieszkam na 3 pietrze i boje sie ze przesadziłam z tym chodzeniem w ogóle troche mniej leżałam przez dostatnie 2 dni i teraz żałuje dzisiaj tylko łóżko....
-
nick nieaktualnyTami ja mam ciągle jakieś delikatne bóle brzucha, czasem okresowe promieniujące na plecy, czasem coś zakłuje, a to w bokach a to w okolicy blizny po cesarce, czasem boli pachwina, u mnie póki co te bóle nie są groźne, szyjka trzyma, posiewy czyste chyba taka moja uroda
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tami musisz leżakować, nie ma zmiłuj. Jeśli skurcz przechodzi po zmianie pozycji to wtedy to są skurcze Braxtona- przynajmniej tak mówili mi w szpitalu. A może masz niski poziom magnezu i trzeba by Cię pod kroplówę podłączyć. Tak czy inaczej gdyby Ci się nasilało to może lepiej zadzwonić do gina.
Jest jeszcze jedna opcja, którą też przechodziłam. Mianowicie problem jelitowy - w ciąży objawiło mi się jelito drażliwe i podobno przerost nieprawidłowej flory bakteryjnej- cudowne dolegliwości. Poza biegunką miałam skurcze jelit które prowokowały skurcze macicy - trwało to 3 miesiące zanim trafiłam do lekarza który mi pomógł .
Ja też brałam 3*2 tylko magnezinu bo jakoś na niego lepiej reagowałam, ale skurcze i bóle brzucha przeszły mi dopiero po 3 kroplówach z magnezu /i zaleczeniu jelita/ - odpukać od miesiąca mam spokój. A magnezin biorę teraz 2*1 albo 3*1. No i jem gorzką czekoladę 90% kakao- bleeeee.
Aha i CRP wyszło mi dziś 14,3 przy normie <10 - już mnie to nie załamuje tylko wkurza bo zęby wyleczone, jestem zdrowa, chyba że od tej durnej nerki wrrrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 15:52
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
Tami wg mnie skurcze BH powinny być bezbolesne. Możesz brać magnez i nospe. Mojego gina niepokoiły nawet bezbolesne skurcze/twardnieia, bo to niekorzystne przy skracającej się szyjce. Jak masz wewnętrzne rozwarcie to uważaj z tymi schodami, bo łażenie po schodach jest znanym sposobem na rozruszanie porodu, każdej babce po terminie poleca się łazić po schodach, wtedy dziecko napierana szyjkę.
ulola lubi tę wiadomość
-
Przeleżałam pol dnia i troche lepiej. Badałam sobie 1,5 tyg temu poziom magnezu w surowicy i wyszło w normie. Teraz boje sie brać jakiekolwiek witaminy bo wiem ze w czasie antybiotyku powinno sie odstawić wydaje mi sie ze albo to wina tych schodów albo faktycznie jelit,a dokładnie czopków glicerynowych które biorę. Tylko ze ja mam taki dziwny problem z moimi jelitami. Otóż nie zachce mi sie 2. I to bez względu ile jem błonnika, ile pije, ile jem wazyw. Ja codziennie jadę na czopkach glicerynowych. Czuje ze cos sie zaczyna dziać w jelicie, ze juz za chwile powinien byc ten moment ze zachce mi sie iść do wc i nagle ciach, przechodzi. Moge mieć brzuch nadmuchany i czuje ze normalnie to by mi sie zachciało, a teraz nic ja je biore aby właśnie mi sie zachciało. Moj lekarz powiedział ze moge te czopki brać bez problemu. Mówiłam mu jaki mam problem. Ale gdzieś w internecie wyczytałam ze czopki mogą powodować skurcze macicy i teraz juz nie wiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 18:32
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Ja wyniku posiewu dalej nie mam,zanosilam w środę do Diagnostyki,mam nadzieję że w poniedziałek będzie. Pewnie coś uhodowali:/
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ja czekam od środy,babka w labie mowila,że wynik będzie do tygodnia,trzymaja dłużej żeby mieć pewność czy coś rosnie czy nie. Ja mialam znowu tylko wymaz z pochwy.
Super,że u Ciebie problem rozwiazany -
nick nieaktualnyTami przy antybiotyku nie trzeba odstawiać witamin ważne żeby zachować odstęp w przyjmowaniu przynajmniej 2 godziny przed lub 2 godz po antybiotyku. Mam nadzieję, że bierzesz też dobre probiotyki i tu też zasada, że lepiej zachować odstęp 2 h. Ja też piątek całe popołudnie przeleżałam i na drugi dzień już dużo lepiej do tego stopnia, że nawet chałupę ogarnęłam, podłogi pomyłam. Wzięłam w piątek nospe. Ja aż tak bardzo się nie oszczędzam bo z moja szyjką póki co ok. Ale chyba lepiej trochę uważać niż miałoby się coś stać.
Badałam magnez i też był w miarę ale ponoć takie zwykłe wyniki nie zawsze są miarodajne. Brałam 3x2 laktomag teraz lekarz kazał brac 1x2 ale jak coś się dzieje biorę więcej i jest lepiej.
Kas mam nadzieję, że już masz wyniki i wszystko ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:13
-
Czytałam na stronie narodowej ochrony antybiotyków ze niektóre witaminy wchodzą w interakcje z antybiotykami i dodatkowo mogą stanowić dla bakterii pożywkę i jest zalecane aby odstawić. Póki co nie czuje sie jakoś zle, ostatnie 5 dni zostało i wracam do witamin. Wole odstawić i mieć pewność ze wybije do końca ta bakterie bo lekarz mi powiedział ze jak ten antybiotyk mi nie pomoże to będę musiała dostać mocniejszy a co do magnezu to chyba wezme dodatkowa dawkę oprócz mojego kompleksu witamin bo ostatnio zaczęły mi drgać mięśnie twarzy. Ewidentne zaczyna mi go brakować a jak będę na wizycie to popytam lekarza o większa dawkę czy brać cały czas.
-
Robię badania w labie przy przychodni i szpitalu na świstku z wynikami mam normę dla CRP < 10.
Z magnezem to podobno czasem różnie bywa- jest wystarczający poziom w surowicy a w tkankach brakuje ale jak to stwierdzić nie wiem . Tami jak mięśńie drgają to nie ma na co czekać tylko łykać.
U mnie też przez weekend pojawiły się dziwne bóle brzucha i już sama nie wiem czy to reaktywacja jelita /w końcu mam w miarę normalną dietę/ czy to bardziej macica . Mam jeszcze nadzieję, że może brzuch, który u mnie na razie jest strasznie mały, się rozciąga bo dzidzia rośnie i się rozpycha. Pojutrze wizyta więc zobaczymy.
Angela super, że mikroby wybite .
Kas lepiej niech trzymają dłużej i mają pewność, że nic tam nie ma niż mieliby coś przeoczyć .Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]