X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do Diagnostyki i pani powiedziala,że do Crp najlepiej być na czczo.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wszystkie badania robię na czczo nawet leku na tarczycę nie biorę, jedynie jeśli przeciwciała toxo, hcv i inne takie wtedy nie trzeba

• Magdula Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja crp też robiłam na czczo. Nawet się nad tym nie zastanawiałam ale robiłam razem z morfologią tak więc poszło z automatu :)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny powiedzcie mi czy macie czasami takie bóle troche jak na okres? Nie jakoś długo trwające, taki mały skurcz z lekkim okresowym bólem, troche promieniujący na plecy i za kilka sekund koniec? Bo kurczę troche sie martwię. Przez 2 dni brania leków czułam sie dobrze, a dzisiaj od rana mnie tak boli (moze 3 takie skurcze). Mogą to byc skurcze braxtona? Czy któraś z was miała je takie lekko bolące? Czy to moze nie jest dobry objaw? Wczoraj 2 razy wyszłam do sklepu a mieszkam na 3 pietrze i boje sie ze przesadziłam z tym chodzeniem :( w ogóle troche mniej leżałam przez dostatnie 2 dni i teraz żałuje :( dzisiaj tylko łóżko....

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami ja mam ciągle jakieś delikatne bóle brzucha, czasem okresowe promieniujące na plecy, czasem coś zakłuje, a to w bokach a to w okolicy blizny po cesarce, czasem boli pachwina, u mnie póki co te bóle nie są groźne, szyjka trzyma, posiewy czyste chyba taka moja uroda

• Tami Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie gdybym nie miała tego małego rozwarcia to pewnie bym pomyślała ze macica sie powiększa, a tak to mam juz cos innego z tylu głowy...

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak leżysz i ból się nie nasila powinno być dobrze jakby się coś więcej działo to skontaktuj się z lekarzem mnie dziś właśnie plecy bolą tak jakby nerki ciągle coś czuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tami dla spokoju kup sobie magne b6 i bierz nawet 6 tabletek na dobe, ja tak bralam kolo 20 tyg jak mi szew zakladali, 3x2 tab, teraz biore 3x1...

• ulola Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami musisz leżakować, nie ma zmiłuj. Jeśli skurcz przechodzi po zmianie pozycji to wtedy to są skurcze Braxtona- przynajmniej tak mówili mi w szpitalu. A może masz niski poziom magnezu i trzeba by Cię pod kroplówę podłączyć. Tak czy inaczej gdyby Ci się nasilało to może lepiej zadzwonić do gina.
    Jest jeszcze jedna opcja, którą też przechodziłam. Mianowicie problem jelitowy - w ciąży objawiło mi się jelito drażliwe i podobno przerost nieprawidłowej flory bakteryjnej- cudowne dolegliwości. Poza biegunką miałam skurcze jelit które prowokowały skurcze macicy - trwało to 3 miesiące zanim trafiłam do lekarza który mi pomógł :/ .
    Ja też brałam 3*2 tylko magnezinu bo jakoś na niego lepiej reagowałam, ale skurcze i bóle brzucha przeszły mi dopiero po 3 kroplówach z magnezu /i zaleczeniu jelita/ - odpukać od miesiąca mam spokój. A magnezin biorę teraz 2*1 albo 3*1. No i jem gorzką czekoladę 90% kakao- bleeeee.
    Aha i CRP wyszło mi dziś 14,3 przy normie <10 - już mnie to nie załamuje tylko wkurza bo zęby wyleczone, jestem zdrowa, chyba że od tej durnej nerki wrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 15:52

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami wg mnie skurcze BH powinny być bezbolesne. Możesz brać magnez i nospe. Mojego gina niepokoiły nawet bezbolesne skurcze/twardnieia, bo to niekorzystne przy skracającej się szyjce. Jak masz wewnętrzne rozwarcie to uważaj z tymi schodami, bo łażenie po schodach jest znanym sposobem na rozruszanie porodu, każdej babce po terminie poleca się łazić po schodach, wtedy dziecko napierana szyjkę.

ulola lubi tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeleżałam pol dnia i troche lepiej. Badałam sobie 1,5 tyg temu poziom magnezu w surowicy i wyszło w normie. Teraz boje sie brać jakiekolwiek witaminy bo wiem ze w czasie antybiotyku powinno sie odstawić :( wydaje mi sie ze albo to wina tych schodów albo faktycznie jelit,a dokładnie czopków glicerynowych które biorę. Tylko ze ja mam taki dziwny problem z moimi jelitami. Otóż nie zachce mi sie 2. I to bez względu ile jem błonnika, ile pije, ile jem wazyw. Ja codziennie jadę na czopkach glicerynowych. Czuje ze cos sie zaczyna dziać w jelicie, ze juz za chwile powinien byc ten moment ze zachce mi sie iść do wc i nagle ciach, przechodzi. Moge mieć brzuch nadmuchany i czuje ze normalnie to by mi sie zachciało, a teraz nic :/ ja je biore aby właśnie mi sie zachciało. Moj lekarz powiedział ze moge te czopki brać bez problemu. Mówiłam mu jaki mam problem. Ale gdzieś w internecie wyczytałam ze czopki mogą powodować skurcze macicy :/ i teraz juz nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 18:32

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałaś lactulosum? Mi to lekarz kazał brać przy zaparciach, które są szkodliwe przy pessarze

1tnvuq7.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola w jakim labie robilas Crp że normy masz az do 10?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Tami Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam... Jakiegoś dużego efektu nie było...

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniku posiewu dalej nie mam,zanosilam w środę do Diagnostyki,mam nadzieję że w poniedziałek będzie. Pewnie coś uhodowali:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja wyniku posiewu dalej nie mam,zanosilam w środę do Diagnostyki,mam nadzieję że w poniedziałek będzie. Pewnie coś uhodowali:/
    oby nie, ja byłam w piątek na wizycie i spytałam o wynik i okazało się że wynik nie ma. Tak samo pomyślałam że pewnie coś wyhodowali ale dr był na tyle miły i poszedł po wynik i na szczęście dalej ujemny.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam od środy,babka w labie mowila,że wynik będzie do tygodnia,trzymaja dłużej żeby mieć pewność czy coś rosnie czy nie. Ja mialam znowu tylko wymaz z pochwy.

Super,że u Ciebie problem rozwiazany :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami przy antybiotyku nie trzeba odstawiać witamin ważne żeby zachować odstęp w przyjmowaniu przynajmniej 2 godziny przed lub 2 godz po antybiotyku. Mam nadzieję, że bierzesz też dobre probiotyki i tu też zasada, że lepiej zachować odstęp 2 h. Ja też piątek całe popołudnie przeleżałam i na drugi dzień już dużo lepiej do tego stopnia, że nawet chałupę ogarnęłam, podłogi pomyłam. Wzięłam w piątek nospe. Ja aż tak bardzo się nie oszczędzam bo z moja szyjką póki co ok. Ale chyba lepiej trochę uważać niż miałoby się coś stać.
    Badałam magnez i też był w miarę ale ponoć takie zwykłe wyniki nie zawsze są miarodajne. Brałam 3x2 laktomag teraz lekarz kazał brac 1x2 ale jak coś się dzieje biorę więcej i jest lepiej.
    Kas mam nadzieję, że już masz wyniki i wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 09:13

• Tami Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na stronie narodowej ochrony antybiotyków ze niektóre witaminy wchodzą w interakcje z antybiotykami i dodatkowo mogą stanowić dla bakterii pożywkę i jest zalecane aby odstawić. Póki co nie czuje sie jakoś zle, ostatnie 5 dni zostało i wracam do witamin. Wole odstawić i mieć pewność ze wybije do końca ta bakterie bo lekarz mi powiedział ze jak ten antybiotyk mi nie pomoże to będę musiała dostać mocniejszy :( a co do magnezu to chyba wezme dodatkowa dawkę oprócz mojego kompleksu witamin bo ostatnio zaczęły mi drgać mięśnie twarzy. Ewidentne zaczyna mi go brakować :/ a jak będę na wizycie to popytam lekarza o większa dawkę czy brać cały czas.

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię badania w labie przy przychodni i szpitalu na świstku z wynikami mam normę dla CRP < 10.
    Z magnezem to podobno czasem różnie bywa- jest wystarczający poziom w surowicy a w tkankach brakuje :/ ale jak to stwierdzić nie wiem :( . Tami jak mięśńie drgają to nie ma na co czekać tylko łykać.
    U mnie też przez weekend pojawiły się dziwne bóle brzucha i już sama nie wiem czy to reaktywacja jelita /w końcu mam w miarę normalną dietę/ czy to bardziej macica :/ . Mam jeszcze nadzieję, że może brzuch, który u mnie na razie jest strasznie mały, się rozciąga bo dzidzia rośnie i się rozpycha. Pojutrze wizyta więc zobaczymy.

Angela super, że mikroby wybite :) .
    Kas lepiej niech trzymają dłużej i mają pewność, że nic tam nie ma niż mieliby coś przeoczyć .

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ