X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to u mnie będzie podobnie, we wtorek pójdę a w czwartek wyjdę.
    Mój lekarz mówi, że teoretycznie już na drugi dzień mogłabym wyjść ale procedury... jakby mnie za szybko wypuścili to szpital pieniędzy z NFZtu by nie dostał :/

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie takie są proceduy jak pojechałam na ip to mnie właśnie przyjęli w niedziele i wypuścili we wtorek mimo, że w poniedziałek mogłabym już wyjść bo nic się nie działo

kaarolaa trzymaj się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak samo u mnie musza byc te 3 dni...

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola oby pobyt w szpitalu szybko minal :-)

Ja od dziś biorę ten antybiotyk,odstawilam witaminy i żelazo,Biorę tylko kwas foliowy,jod i magnez. Mam nadzieję,że tydzień bez żelaza i dha źle nie wpłynie na dziecko.
    Tami jaki masz probiotyk?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Tami Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam wszystko, wole nie ryzykować. Kiedyś kobiety nie brały żadnych witamin i rodziły zdrowe dzieci. A poza tym ilośc witamin w organizmie przecież nie spada nagle na poziom zero w przeciągu kilku dni :) a moj probiotyk to Biopron. Babki w aptece powiedziały ze jeden z lepszych. Mi lekarz i teraz i poprzednio jak leczyłam grzybice to ta wieczorna dawkę leku kazał popychać lactovaginalem. Teraz akurat lactovaginalem pociskam progesteron dopochwowy, ale moze u ciebie tez to sie sprawdzi. U mnie w tym posiewie ostatnim wyszło ze nie mam wcale naturalnej flory. Mam nadzieje ze po tym antybiotyku nie dostanę grzybicy:/ aaaaa, w aptece mi powiedziały ze probiotyk należy brać albo minimum 4 godziny przed albo 4 po antybiotyku. Inaczej będzie miał cieżko aby zadziałać. I antybiotyku nie należy łączyć z produktami mlecznymi. Zaburzają wchłanianie. Taka garść informacji ;)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile razy dziennie bierzesz antybiotyk? Ja 3,a wieczorem dopochwowo globulki,więc tu lactovaginal odpada. Też zadnych paleczek kwasu mlekowego u mnie nie wyhodowano:( ja biore synbiotyk Multilac i Lacibios Femina doustnie. W ulotce tych.globulek już pisze,że dzialaniem niepozadanym jest grzybica,jeszcze ten anety więc pewnie mnie to nie ominie:/
    A dopochwowo antybiotyk też masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 08:50

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli mogę polecić probiotyk to vivomixx jest drogi ale naprawdę ma dużo szczepów, można zamówić w aptece dbam o zdrowie najlepsze saszetki ale drogie bardzo kapsułki też mogą być
    ja brałam przez długi czas dużo antybiotyków a do tego witaminę d magnez, suplementy na wątrobę i nic się nie działo mimo łączenia ich z antybiotykami
    a sprawdzałyście poziom witaminy d3?

• Tami Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas- tak, ja biore zinnat 2 razy dziennie, rano Dalacin krem dopochwowy a wieczorem progesteron i Lactovaginal. Na tych tabletkach tez pisze ze skutkiem ubocznym jest grzybica, ale moooooze nic nie będzie złego sie działo. W każdym razie kończę antybiotyk teraz w piątek a w czwartek po tym antybiotyku jadę do gina na wymaz wiec jak co to po tygodniu juz sie jakiś grzyb wychoduje (oby nie!!) moze ten lacibios tez zacznę łykać bo mam zapas 3 paczek w lodowce.

Ola- czasem tych interakcji nie czuć u dorosłej osoby a licho wie jak dziecko małe w brzuchu moze to odczuwać. Szkoda by było jakby antybiotyk miał zle przez to zadziałać. A o tym vivomix poczytam bo ciekawa jestem :) a witaminę d3 intensywnie suplementowalam przed ciąża a i moje witaminy teraz tez maja wie d3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 10:03

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesz słodycze? Ja uwielbiam choć teraz staram się ograniczyc ze względu na tą grzybice. Ja mam antybiotyk tylko na 7dni ale 3x dziennie.
    Poziomu wit.d3 nie badałam,ale caly czas suplementuje 2000ui.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Ty w jakich dawkach i jak długo bralas antybiotyk? Nie dorobilas się po nim grzybicy?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Tami Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem :) nie w jakiś niewiadomo jakich ilościach bo aż tak nie lubie, ale jakiegoś loda zjem, moze 2,3 lizaki nimm2 :p ja akurat mam 10 dni kuracji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:01

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lody też jem :-)
    Pozostaje nam czekac na kolejny posiew.
    Ja ostatnio też mialam gronkowca,pomogły globulki z erytromycyna.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam pobrać wymazy na gbs i przy okazji wzięłam też posiew z pochwy. Oby nic nie było.

kas50 lubi tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa, jak Wam leci w szpitalu? Wakacje w SPA? ;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula a Ty jak po wizycie wczorajszej?

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zdawać relacje Dziewczyny:)
    Kas a co lekarz mówił na wynik posiewu moczu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 12:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    kaarolaa, jak Wam leci w szpitalu? Wakacje w SPA? ;)
    A ok, tylko strasznie goraco mi jest, wydaje mi sie ze to po sterydach. Ogolnie szybko czas mija bo badania, wyniki, wywiad, usg. Także co chwila coś. Zaraz bedzie ktg. Ale szyjki mi znow badali usg i wyszlo az 3cm!!! Juz sie z lekarzem smiejemy ze zamiast sie skracac to sie wydluza a pozniej będzie trzeba wywolywac.

• Tami Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi powiedział ze ten gronkowiec tam to jest małe piwo. A on mi sie i tak pojawia zawsze przy okazji zapalenia. Jak miałam grzybice to byl tez gronkowiec. Wyleczyłam grzybice-gronkowca nie było. Teraz ta klebsiella to tez jest gronkowiec. Pewnie jak wyleczę-to znów nie będzie :) a ten vivomix to dopiero od 3 trymestru. Pisze na stronie producenta :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:10

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super,że szyjka trzyma :-)
    A dzisiaj upalnie chyba wszędzie.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    właśnie zdawać relacje Dziewczyny:)
    Kas a co lekarz mówił na wynik posiewu moczu?
    W sumie nic,że próbka zanieczyszczona i na nastepna wizyte mam zrobic ogólny mocz,po antybiotyku zrobię też Crp,bo teraz to bez sensu i zobaczymy.
    Tami czyli Ty glownie masz antybiotyk na tą klebsielle?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ