Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karola oby pobyt w szpitalu szybko minal
Ja od dziś biorę ten antybiotyk,odstawilam witaminy i żelazo,Biorę tylko kwas foliowy,jod i magnez. Mam nadzieję,że tydzień bez żelaza i dha źle nie wpłynie na dziecko.
Tami jaki masz probiotyk? -
Ja odstawiłam wszystko, wole nie ryzykować. Kiedyś kobiety nie brały żadnych witamin i rodziły zdrowe dzieci. A poza tym ilośc witamin w organizmie przecież nie spada nagle na poziom zero w przeciągu kilku dni a moj probiotyk to Biopron. Babki w aptece powiedziały ze jeden z lepszych. Mi lekarz i teraz i poprzednio jak leczyłam grzybice to ta wieczorna dawkę leku kazał popychać lactovaginalem. Teraz akurat lactovaginalem pociskam progesteron dopochwowy, ale moze u ciebie tez to sie sprawdzi. U mnie w tym posiewie ostatnim wyszło ze nie mam wcale naturalnej flory. Mam nadzieje ze po tym antybiotyku nie dostanę grzybicy:/ aaaaa, w aptece mi powiedziały ze probiotyk należy brać albo minimum 4 godziny przed albo 4 po antybiotyku. Inaczej będzie miał cieżko aby zadziałać. I antybiotyku nie należy łączyć z produktami mlecznymi. Zaburzają wchłanianie. Taka garść informacji
-
A ile razy dziennie bierzesz antybiotyk? Ja 3,a wieczorem dopochwowo globulki,więc tu lactovaginal odpada. Też zadnych paleczek kwasu mlekowego u mnie nie wyhodowano:( ja biore synbiotyk Multilac i Lacibios Femina doustnie. W ulotce tych.globulek już pisze,że dzialaniem niepozadanym jest grzybica,jeszcze ten anety więc pewnie mnie to nie ominie:/
A dopochwowo antybiotyk też masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 08:50
-
nick nieaktualnyjeśli mogę polecić probiotyk to vivomixx jest drogi ale naprawdę ma dużo szczepów, można zamówić w aptece dbam o zdrowie najlepsze saszetki ale drogie bardzo kapsułki też mogą być
ja brałam przez długi czas dużo antybiotyków a do tego witaminę d magnez, suplementy na wątrobę i nic się nie działo mimo łączenia ich z antybiotykami
a sprawdzałyście poziom witaminy d3? -
Kas- tak, ja biore zinnat 2 razy dziennie, rano Dalacin krem dopochwowy a wieczorem progesteron i Lactovaginal. Na tych tabletkach tez pisze ze skutkiem ubocznym jest grzybica, ale moooooze nic nie będzie złego sie działo. W każdym razie kończę antybiotyk teraz w piątek a w czwartek po tym antybiotyku jadę do gina na wymaz wiec jak co to po tygodniu juz sie jakiś grzyb wychoduje (oby nie!!) moze ten lacibios tez zacznę łykać bo mam zapas 3 paczek w lodowce.
Ola- czasem tych interakcji nie czuć u dorosłej osoby a licho wie jak dziecko małe w brzuchu moze to odczuwać. Szkoda by było jakby antybiotyk miał zle przez to zadziałać. A o tym vivomix poczytam bo ciekawa jestem a witaminę d3 intensywnie suplementowalam przed ciąża a i moje witaminy teraz tez maja wie d3Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 10:03
-
A jesz słodycze? Ja uwielbiam choć teraz staram się ograniczyc ze względu na tą grzybice. Ja mam antybiotyk tylko na 7dni ale 3x dziennie.
Poziomu wit.d3 nie badałam,ale caly czas suplementuje 2000ui. -
Jem nie w jakiś niewiadomo jakich ilościach bo aż tak nie lubie, ale jakiegoś loda zjem, moze 2,3 lizaki nimm2 :p ja akurat mam 10 dni kuracji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdula wrote:kaarolaa, jak Wam leci w szpitalu? Wakacje w SPA?
-
Lekarz mi powiedział ze ten gronkowiec tam to jest małe piwo. A on mi sie i tak pojawia zawsze przy okazji zapalenia. Jak miałam grzybice to byl tez gronkowiec. Wyleczyłam grzybice-gronkowca nie było. Teraz ta klebsiella to tez jest gronkowiec. Pewnie jak wyleczę-to znów nie będzie a ten vivomix to dopiero od 3 trymestru. Pisze na stronie producenta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:10
-
Ola31 wrote:właśnie zdawać relacje Dziewczyny:)
Kas a co lekarz mówił na wynik posiewu moczu?
Tami czyli Ty glownie masz antybiotyk na tą klebsielle?