Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Obstawiam obtarcie/odparzenie,nie powtorzylo się póki co.
Dziś wreszcie ta globulka Fluomizinu mi się rozpuscila,bo wczoraj jakas część jej wypadła:/ rano w celu nawilżenia zapodalam Invag,bo te globulki F.dość chropowate są i jak nie ma poslizgu to źle się je wkłada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 13:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No właśnie pytałam o dawkę DHA ze względu na poród przedwczesny. Ja też dostałam zalecenie 1000 mg ale łykam 750-900.
Galeona Ty już naprawdę na ostatniej prostej...podobno od skończonego 36 tc już się nie hamuje porodu także musisz jeszcze wyleżeć 2 tygodnie chociaż wiesz, że różnie to bywa...ostatnio w szpitalu była dziewczyna której hamowali skurcze właśnie w 36 a zgłosiła się w 41 i dopiero 3 kroplówa z oksytocyną dała radęCórcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
Jeszcze nie rozmawiałam o tym z lekarzem, za tydzień mam wizytę to będzie 35t6d i mam nadzieję, że jeszcze zostawi, bo to będzie wciąż jeszcze tydzień do donoszenia, wolę nosić dłużej niż krócej.
U mnie ta szyjka skracała się od początku, w 19tc lekarz już mówił, że krótka, ale bez paniki, w 26 tc było 19 mm i rozwarcie a po kilku dniach (i to leżenia w szpitalu, więc się nie forsowałam) spadła do 11 mm i już szybka decyzja o pessarze.
Sprawdziłam wyniki i GBS ujemny hura na posiew jeszcze czekam.ulola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:my sciagamy szew na poczatku sierpnia to bedzie 37 + kilka dni i mam nadzieje ze szybko po tym urodze bo moja szyjka jak sie zawziela na tych 25-30 mm tak trzyma...no i to rozwarcie wewnetrzne sie zasklepilo...
kaarolaa lubi tę wiadomość
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
Ja tam nawet i za przenoszenie bym się nie obraziła, ważne, że nie wcześniak, tyle strachu się najadłam, byłam już pewna, że będzie masakra i gorzej niż przy pierwszym. Marzy nam się jeszcze 3 dziecko a jakby znów był wcześniak to bym nie umiała zaryzykować trzeciego, teraz już wiem, że może być lepiej
-
Kas- wypływa jak cholera ale co zrobić. Na szcżescie dzisiaj rano wzielam ostatnia dawkę a teraz zaczynam kuracje lactovaginalem zeby grzyb sie nie przyplątał mam połówkowe teraz w środę to pewnie tam sie dowiem jaka długość szyjki ciekawe....
Zastanawiam sie nad usg 4d ale nie jestem do końca przekonana. Nie chodzi nawet o kasę bo i tak całość robię prywatnie i biorąc nagranie na płytce musze dopłacić 40 zł, a za 4d + płytka dopłacam 100 zł. Wiec byłabym do przodu tylko o 60 zł..... Zastanawia mnie czy ma to jakieś walory diagnostyczne? Bo gdzieś czytałam ze aby uzyskać obraz 3d/4d trzeba wiecej fal usg aby ten obraz sie nałożył a nie chce go tak tym usg ciagle męczyć. Moje dziecko i tak jest często prześwietlane bo mam częste wizyty teraz przez to rozwarcie.... Nie wiem, macie jakieś zdanie i doświadczenie w tej kwestii?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 22:39
-
nick nieaktualnytami ja nawet nie myslalam o 4d, chcialam 3d, ale jak sie okazalo ze mam te problemy z szyjka to przez to cale zamieszanie i nerwy zapomnialam powiedziec lekarzowi zeby mi nagral...i tak jak pisze galeona to sa bejery dla rodzicow zeby mieli radoche, a lekarz i tak zawsze najpierw wszytsko oglada w 2d...
takze jak chcesz to dla siebie mozesz poprosic o nagranie, a diagnostyka i tak bedzie w 2d -
kaarolaa wrote:tami ja nawet nie myslalam o 4d, chcialam 3d, ale jak sie okazalo ze mam te problemy z szyjka to przez to cale zamieszanie i nerwy zapomnialam powiedziec lekarzowi zeby mi nagral...i tak jak pisze galeona to sa bejery dla rodzicow zeby mieli radoche, a lekarz i tak zawsze najpierw wszytsko oglada w 2d...
takze jak chcesz to dla siebie mozesz poprosic o nagranie, a diagnostyka i tak bedzie w 2d
Nagranie na pewno wezme, zastanawiam sie tylko nad tym 3d/4d... Ale jak to nie ma żadnych walorów diagnostycznych to chyba sobie podaruje. Wole zobaczyć swojego szkraba na żywo -
Galeona gratuluję 9 m-ca widzę, ze budzisz się tak wcześnie jak ja . Co do usg 3d/4d to wszystko jeszcze zalezy od tego czy maluch się Wam pokaze . U nas Malutka obróciła się dupa tak, ze w ogóle ciężko ja bylo zmierzyć na 2d . Ale widziałam zdjęcia koleżanki z 4d i gdyby roznica w kasie to bylo tylko 60 zl to bym zaplacila. Wydrukowane na takich jakby pocztówkach - piękna pamiątka, tak jak pisaly dziewczyny -znaczenie diagnostyczne żadne ale zdjęcia po prostu cudo .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 10:28
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
Aha wczoraj miałam dodatkowa wizytę i na crp 14 dostałam amotaks-aby wykluczyć,ze maluch pluska się w wodach zainfekowanych gbs-em. Poza tym jeszcze raz dentysta i siuśki do badania.Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]