X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola wrote:
    Aha wczoraj miałam dodatkowa wizytę i na crp 14 dostałam amotaks-aby wykluczyć,ze maluch pluska się w wodach zainfekowanych gbs-em. Poza tym jeszcze raz dentysta i siuśki do badania.

Tak profilaktycznie dostałaś amotaks?

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • ulola Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhy, wyszlo na to ze profilaktycznie. Lekarz stwierdził, ze ząb czy inne cuda nie martwią go tak bardzo jak możliwość infekcji wód i że w mojej sytuacji lepiej wziąć, zastanawiałam się co z tym zrobić ale w końcu zazylam-ciekawe od kiedy znów będę się męczyć z grzybem :/ . No i oczywiście po antybiotyku crp do kontroli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 10:43

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje crp robione w szpitalu wynosi 1,6 wiec jest jak najbardziej w normie.

jak tam radzicie sobie w te upały, ja to praktycznie z domu nie wychodze, jutro dopiero podobno ma sie u mnie ochlodzic, czekam na to jak na zbawienie...

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wskakuje pod prysznic kilka razy dziennie i to razem z synkiem, bo jemu też gorąco. Poza tym wiatrak, mokre ręczniki i dużo wody. Jutro już ma być lepiej.

1tnvuq7.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola wrote:
    Yhy, wyszlo na to ze profilaktycznie. Lekarz stwierdził, ze ząb czy inne cuda nie martwią go tak bardzo jak możliwość infekcji wód i że w mojej sytuacji lepiej wziąć, zastanawiałam się co z tym zrobić ale w końcu zazylam-ciekawe od kiedy znów będę się męczyć z grzybem :/ . No i oczywiście po antybiotyku crp do kontroli.
    Jaką dawke i na ile dni dostalas ten antybiotyk?

Ja jutro kończę swój a dziś te globulki Fluomizin,coraz ciezej wchodzą:/
    Kupilam sobie krem Bitagyn C na zakwaszenie,podobno wybija też e coli.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Magdula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też koszmarnie gorąco i ani kropli deszczu. A wczoraj w innych częściach Krakowa podobno była taka burza, że ściana deszczu była. Kilka kilometrów ode mnie a taka różnica. I gdzie tu sprawiedliwość :/
    Zastanawiam się usilnie nad klimatyzacją i chyba się zdecydowałam. Koszty kosztami ale martwią mnie te skrzynki w pokojach i jedna duża na balkonie. W domach to jakoś się ukryje ale w mieszkaniu to będzie się rzucało w oczy. Ale może warto... Zadzwonię jutro do faceta i umówię się gdzieś na połowę lipca bo chciałabym zdążyć jeszcze dwa pokoje pomalować a możemy to robić tylko w weekendy jak TŻ ma wolne.

Aż się boję jak przeżyję te dni w szpitalu jak będzie taki ukrop.

ps. Ulola, pozwoliłam sobie "odgapić" od Ciebie suwaczek, bardzo mi się spodobał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 12:10

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to do wanny wchodze w chlodna wode, ale na wiele to nie pomaga...tak czekam na deszcz, na ochlodzenie a narazie ani jednej chmurki, z reszta na mazury ma dojsc przed wieczorem dopiero :(

dzisiaj szwagierka ma stawic sie na 18 do szpitala, bedzie miala porod wywolywany...juz sie nie moge doczekac, zostane wtedy ja i druga szwagierka :) ale sie dzieci urodzi...

• Magdula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, będziecie mieli żłobek w rodzinie ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi tescie w sumie z ta trojka beda mieli 8 wnukow...

• Magdula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja: leje :D

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Aktualizacja: leje :D
    daj troche...

• Tami Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w czwartek kontrolny posiew, zobaczymy co wyjdzie :) tak myśle ze noc wcześniej moze juz nie zaaplikuje sobie lactovaginalu aby nie zaburzać wyniku posiewu. Dziewczyny mam jeste takie nieśmiałe pytanie. Bo ze szlaban z seksem to przy rowarciu wiem, to nie podlega watpliwości, ale czy inne zabawy tez odpadaja? Te bez penetracji? :P bo nie zapytałam ginekologa a dzisiaj zaczęłam sie nad tym zastanawiać.... Od momentu jak sie dowiedziałam o rozwarciu to z Moim kompletnie nic bo byłam lekko zdołowana faktem rozwarcia, jak sie leczyłam to tez nawet o tym nie myślałam, a teraz zaczęłam sie zastanawiać czy orgazm przypadkiem mi tego rozwarcia nie powiększy?

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zabronione wszelakie zabawy, ktore powoduja podniecenie i skurcze macicy, chodzi tez o to ze te skurcze moga powodowac rozwarcie, ale dokladniej dopytaj sie lekarza...byc moze na jakies pieszczoty pozwoli tylko macica moze sie wtedy stawiac

• Magdula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiałam ale powiem szczerze, że jakoś głupio było mi się zapytać lekarza :/ Wiem, że to niby normalne pytanie ale mimo wszystko... Podejrzewam, że jest tak jak mówi Karola ale czytałam wypowiedź dziewczyny, która ma pessar i pytała swojego lekarza o sex analny i podobno on jej na to pozwolił.
    Pomijając już kwestię preferencji seksualnych to skoro jej to sprawia przyjemność i może doprowadzić do orgazmu tzn., że lekarz nie zabronił jej wszelkich "zabaw".
    Tak czy siak ja wolę nie ryzykować bo pewnie i tak o niczym innym bym nie myślała, tylko o tym czy przypadkiem nie zaczyna się dziać nic złego i z przyjemności nici ;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mi tez wstyd tak sie zapytać :D nawet nie wiem jak sformułować pytanie hehe :D moze po prostu sobie odpuszczę ;)

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam jeszcze 4,5 tyg do momentu az mi gin szew sciagnie i potem jazda na calego :) bo ja od pozytywnego testu nic a nic <3 wiec juz sie chce a w ten sposob bede wyganiala mlodego na swiat...tylko mam nadzieje ze bede jeszcze wtedy miala ochote bo narazie to mam, ale cierpliwie czekam

• Tami Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :D tez słyszałam ze to dobry sposoby na wygonienie malucha z brzucha mamy :) tylko zastanawiam sie jak będzie smakować <3 z piłka lekarska z przodu :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wygonienie podobno najlepsze jest 4 x S: spacery, schody, sprzątanie, sex :D Biorąc pod uwagę, że schody mam kilka razy dziennie, sprzątać też czasem coś sprzątnę to to pozostałe 2 x S zostawię na później ;)

Karola, przegoniłam deszcz do Ciebie, mam nadzieję, że dotarł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 19:25

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula tak w koncu i u mnie zaczęło niedawno padac. Jakas skromna burza przechodzi ale najwazniejsze ze powietrze sie zmienilo ;)

Sex z takim brzuchem moze byc wyzwaniem ale w sumie tez juz nigdy nie bede miala okazji wiec dla samej ciekawosci tez chce zobaczyc jak to jest. Mysle ze moze byc smiesznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sobie pozwalam na seks ale mam trochę stracha, ze uszkodzę szyjkę...niby u mnie wszystko z nią ok ale nie wiem...aktualnie największy problem to hemoroidy bolą ja nie wiem( nawet przy zwykłym siedzeniu, lekarz kazał smarować procto glyvenolem

muszę w końcu zbadać crp przy okazji morfologii jak byłam w szpitalu to właśnie leżała Dziewczyna, która przy podwyższonym crp dostawała antybiotyki a objawów żadnej choroby nie miała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 11:43

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: