X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • ulola Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko ...to wcześniakowe są jeszcze droższe... mnie niektóre ceny takich od 56 powalają...
    Najlepsze jest to, że dostałam dwie siaty przecudnych ciuszków od babci męża która przyleciała z Kanady... wszystko w rozmiarze 3-6 miesięcy i wszystko letnie, bodziako-sukieneczki na ramiączkach, cudne kombinezony, nawet jeansy ;) - problem w tym,że u Malutkiej okres 3-6 mce przypadnie na listopad-luty :p także raczej nic się nie przyda :( .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 14:56

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mi się udało kupić bodziaki niedrogo na allegro jakieś sprowadzane z uk chyba :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz tych z H&M to jeszcze skorzystałam z promocji w Smyku. W sumie za sztukę płaciłam ok. 10-12 zł chyba.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię też w lumpeksie kupować, szczególnie teraz starszemu ciuchy po domu i do piaskownicy, bo mi szkoda żeby niszczył nowe :P a nierzadko można perełki wygrzebać, tylko niestety na lumpeksy trzeba mieć czas.

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez glownie w lumpku kupuje, ale od marca od momentu moich problemow z szyjka praktycznie nie odwiedzam lumpkow. Z resztą mezu sie drze ze glupia jestem ze tyle kupuje bo w polowie Marcel i tak nie chodzi. A dla Kornela kupilam az jedna bluze polarowa z HM w lumpku

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety też nie chodzę już ale czasem mamę podpuszczam żeby poszła :D

1tnvuq7.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście nie mam cierpliwości do lumpkow i generalnie jakos slabo idą mi zakupy w takich sklepach. Mam koleżankę która prawie wszystkie ciuchy dla siebie i córeczki ma z "ciuchaczewa" a wyglądają jak z prasy o modzie;) - nawet jak poszlysmy kiedys razem to nic nie umiałam wyszukac :/ . Teraz kumpela kupuje w jakimś lumpku internetowym gdzie codziennie cena spada o 5% ale niestety nie pamiętam nazwy :/ .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 06:52

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• Magdula Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola, mam to samo, nie mam cierpliwości do grzebania i wyszukiwania :) Obok gabinetu mojego lekarza jest ciucholand i jeśli mam chwilę czasu przed wizytą to zaglądam. Ale coś musi wisieć na wierzchu, żebym oglądnęła;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi długo zajęło przełamanie się, bo jak tylko wchodziłam to miałam ochotę uciekać :-P ten zapach i baby bijące się o szmaty :-D zdecydowanie trzeba mieć cierpliwość żeby ze stosu szmat wygrzebać perełki, ja zostałam fanką lumpa jak za 11zł kupiłam całą siate ciuszków :-D

Czekam do lekarza, niedługo moja kolej

1tnvuq7.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapach mnie nie przeraza,baby tez nie ale to grzebanie...
    Koniecznie napisz po wizycie co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 12:32

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały 2900 i wszystko ok, pessar zostaje jeszcze jakieś 2 tyg :-)

ulola, kaarolaa lubią tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona super :-)

Tami Ty przy tej ostatniej infekcji dostalas też antybiotyk dla męża?

Ja na e.coli dostalam tylko dla siebie i teraz myślę,bo seksu nie uprawiamy,czy mog e się zarazac np.przez wspolne korzystanie z domowej toalety?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze pasożyty to jak najbardziej ale czy bakterią? Moze poprostu często dezynfekuj toaletę.
    Wczoraj miałam urodziny córki i sie nachodzilam troche przygotowań i jak się wczoraj polozylam brzuch twardy co 5 min nospa poszla w ruch;) dzis tez jakis napięty

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po polowkowym. Wszystko ok,szyjka 38mm badana przez brzuch,więc trzymie :-)

kaarolaa, Galeona lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona wrote:
    Mały 2900 i wszystko ok, pessar zostaje jeszcze jakieś 2 tyg :-)
    jak fajnie :) ja mam wizyte w srode i juz sie doczekac nie moge, szew napewno sciagamy 37,38 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

Ja na e.coli dostalam tylko dla siebie i teraz myślę,bo seksu nie uprawiamy,czy mog e się zarazac np.przez wspolne korzystanie z domowej toalety?
    ja mialam e. coli wyleczyli mnie, ale dla meza nic nie mialam, i teraz ciaza a ja zdrowa czyli maz nie mial e.coli

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a Ty na tą e.coli dostalas już antybiotyk w szpitalu?
    Mi gin dziś mowil,że e.coli w szyjce może powodowac jej skracanie,dopóki trzyma to e.coli w pochwie jesli leczone to niby bezpieczne.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Karola a Ty na tą e.coli dostalas już antybiotyk w szpitalu?
    Mi gin dziś mowil,że e.coli w szyjce może powodowac jej skracanie,dopóki trzyma to e.coli w pochwie jesli leczone to niby bezpieczne.
    tak ja w szpitalu bylam leczona bo wczesniej nawet nie wiedzialam ze mam bakterie, moze i to tez bylo przyczyna skracania sie szyjki a pozniej pekniecia pecherza przez co saczyly mi sie wody...troche sie obawialam ze maz tez jest zarazony, bo w poprzedniej ciazy nie mielismy abstynencji wiec teoretycznie mogl zalapac ode mnie.

twoj maz moze pobrac sobie sam wymaz i zaniesc do laba...tylko musisz poszukac gdzie w Twoim miescie dostaniecie wymazowki do pobrania wymazu z pracia. moj sobie takie zalatwil i pozniej bylam spokojna ze on jest zdrowy

kas50 lubi tę wiadomość

• Tami Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

Nie, moj ma pobrać wymaz ale aktualnie na 2 miesiące wyjechał do pracy. Ale jak wróci to zrobi na pewno.
    Lekarz juz teraz chciał mi dać ta pałeczkę na wymaz dla niego. Ale widuje takie pałeczki w laboratorium to moze tam zapytać czy można taka kupić. Albo moze w aptece sie da.

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami kiedy masz wynik posiewu? Grzybek Cię ominal? :-)
    U mnie na razie spokój.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ