X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • ulola Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko ...to wcześniakowe są jeszcze droższe... mnie niektóre ceny takich od 56 powalają...
    Najlepsze jest to, że dostałam dwie siaty przecudnych ciuszków od babci męża która przyleciała z Kanady... wszystko w rozmiarze 3-6 miesięcy i wszystko letnie, bodziako-sukieneczki na ramiączkach, cudne kombinezony, nawet jeansy ;) - problem w tym,że u Malutkiej okres 3-6 mce przypadnie na listopad-luty :p także raczej nic się nie przyda :( .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 14:56

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mi się udało kupić bodziaki niedrogo na allegro jakieś sprowadzane z uk chyba :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz tych z H&M to jeszcze skorzystałam z promocji w Smyku. W sumie za sztukę płaciłam ok. 10-12 zł chyba.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię też w lumpeksie kupować, szczególnie teraz starszemu ciuchy po domu i do piaskownicy, bo mi szkoda żeby niszczył nowe :P a nierzadko można perełki wygrzebać, tylko niestety na lumpeksy trzeba mieć czas.

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez glownie w lumpku kupuje, ale od marca od momentu moich problemow z szyjka praktycznie nie odwiedzam lumpkow. Z resztą mezu sie drze ze glupia jestem ze tyle kupuje bo w polowie Marcel i tak nie chodzi. A dla Kornela kupilam az jedna bluze polarowa z HM w lumpku

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety też nie chodzę już ale czasem mamę podpuszczam żeby poszła :D

1tnvuq7.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście nie mam cierpliwości do lumpkow i generalnie jakos slabo idą mi zakupy w takich sklepach. Mam koleżankę która prawie wszystkie ciuchy dla siebie i córeczki ma z "ciuchaczewa" a wyglądają jak z prasy o modzie;) - nawet jak poszlysmy kiedys razem to nic nie umiałam wyszukac :/ . Teraz kumpela kupuje w jakimś lumpku internetowym gdzie codziennie cena spada o 5% ale niestety nie pamiętam nazwy :/ .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 06:52

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• Magdula Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola, mam to samo, nie mam cierpliwości do grzebania i wyszukiwania :) Obok gabinetu mojego lekarza jest ciucholand i jeśli mam chwilę czasu przed wizytą to zaglądam. Ale coś musi wisieć na wierzchu, żebym oglądnęła;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi długo zajęło przełamanie się, bo jak tylko wchodziłam to miałam ochotę uciekać :-P ten zapach i baby bijące się o szmaty :-D zdecydowanie trzeba mieć cierpliwość żeby ze stosu szmat wygrzebać perełki, ja zostałam fanką lumpa jak za 11zł kupiłam całą siate ciuszków :-D

Czekam do lekarza, niedługo moja kolej

1tnvuq7.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapach mnie nie przeraza,baby tez nie ale to grzebanie...
    Koniecznie napisz po wizycie co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 12:32

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały 2900 i wszystko ok, pessar zostaje jeszcze jakieś 2 tyg :-)

ulola, kaarolaa lubią tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona super :-)

Tami Ty przy tej ostatniej infekcji dostalas też antybiotyk dla męża?

Ja na e.coli dostalam tylko dla siebie i teraz myślę,bo seksu nie uprawiamy,czy mog e się zarazac np.przez wspolne korzystanie z domowej toalety?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze pasożyty to jak najbardziej ale czy bakterią? Moze poprostu często dezynfekuj toaletę.
    Wczoraj miałam urodziny córki i sie nachodzilam troche przygotowań i jak się wczoraj polozylam brzuch twardy co 5 min nospa poszla w ruch;) dzis tez jakis napięty

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po polowkowym. Wszystko ok,szyjka 38mm badana przez brzuch,więc trzymie :-)

kaarolaa, Galeona lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona wrote:
    Mały 2900 i wszystko ok, pessar zostaje jeszcze jakieś 2 tyg :-)
    jak fajnie :) ja mam wizyte w srode i juz sie doczekac nie moge, szew napewno sciagamy 37,38 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

Ja na e.coli dostalam tylko dla siebie i teraz myślę,bo seksu nie uprawiamy,czy mog e się zarazac np.przez wspolne korzystanie z domowej toalety?
    ja mialam e. coli wyleczyli mnie, ale dla meza nic nie mialam, i teraz ciaza a ja zdrowa czyli maz nie mial e.coli

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a Ty na tą e.coli dostalas już antybiotyk w szpitalu?
    Mi gin dziś mowil,że e.coli w szyjce może powodowac jej skracanie,dopóki trzyma to e.coli w pochwie jesli leczone to niby bezpieczne.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Karola a Ty na tą e.coli dostalas już antybiotyk w szpitalu?
    Mi gin dziś mowil,że e.coli w szyjce może powodowac jej skracanie,dopóki trzyma to e.coli w pochwie jesli leczone to niby bezpieczne.
    tak ja w szpitalu bylam leczona bo wczesniej nawet nie wiedzialam ze mam bakterie, moze i to tez bylo przyczyna skracania sie szyjki a pozniej pekniecia pecherza przez co saczyly mi sie wody...troche sie obawialam ze maz tez jest zarazony, bo w poprzedniej ciazy nie mielismy abstynencji wiec teoretycznie mogl zalapac ode mnie.

twoj maz moze pobrac sobie sam wymaz i zaniesc do laba...tylko musisz poszukac gdzie w Twoim miescie dostaniecie wymazowki do pobrania wymazu z pracia. moj sobie takie zalatwil i pozniej bylam spokojna ze on jest zdrowy

kas50 lubi tę wiadomość

• Tami Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

Nie, moj ma pobrać wymaz ale aktualnie na 2 miesiące wyjechał do pracy. Ale jak wróci to zrobi na pewno.
    Lekarz juz teraz chciał mi dać ta pałeczkę na wymaz dla niego. Ale widuje takie pałeczki w laboratorium to moze tam zapytać czy można taka kupić. Albo moze w aptece sie da.

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami kiedy masz wynik posiewu? Grzybek Cię ominal? :-)
    U mnie na razie spokój.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ