Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez cisza z od dwóch kresek na teście no może poza jednym malym wyjątkiem ale strach byl tak duzy ze o przyjemnosci raczej ciężko bylo myśleć. Ja w sumie nie pytalam gin ale sama powiedziała dokladnie to co napisala Karola- zakazane wszystko co może powodowac skurcze macicy. A potem krzyczeli nawet,ze za szybko chodzę i zbyt gwałtownie podnoszę sie z lóżka wiec stwierdziłam że o nawet nie ma co pytać.
U mnie dzis 18 stopni i chmura-nigdy nie sądziłam,że nadejdą czasy gdy będę sie cieszyć z takiej pogody.
Kas antybiotyk mam w dawce 1,0g co 12 godzin i mam zjeść do konca czyli kuracja na 8 dni.
Magdula spoko z tym suwaczkiem swoja droga Twój nowy jest śliczny .kaarolaa, kas50, Magdula lubią tę wiadomość
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
Mam wyniki, posiew czysty!
U mnie też zabronione zabawy i wszystko co spina brzuch lub macice. Lekarz kazał powoli wstawać z krzesła i uważać na zaparcia nawet. W pierwszej ciąży seks wywołał kilka silnych bolesnych skurczy więc teraz było co nieco tylko w pierwszym trymestrze a teraz posucha.kas50 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byłam dzisiaj na prenatalnych i liczyłam ze lekarz mi zbada szyjkę, powie cos wiecej o niej, o rozwarciu a on nic! Mało tego, powiedział mi ze moj lekarz ma sie pobawić w badanie szyjki i rozwarcia! No bezczelny! Musiałam sama mu powiedzieć ze łożysko mam nisko i zeby na to rzucił okiem.... Bez komentarza.... I na dodatek był jednym z tych gości co cholera wie czy oni żartują czy ci ch..owo odpowiadają. A człowiek czuje sie jak głupi bo sie uśmiecha a nie wie czy powinien do takiego ****! I tak po badaniu na ktore tak długo czekałam czułam sie mówiąc wprost zle jutro mam wizytę u swojego lekarza to sie jego zapytam o długość szyjki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTami bo ja ci powiem ze lekarz od polowkowych nie ma w obowiazku sprawdzic ci szyjki, od tego jest prowadzący. A na prenatalnych glownie sprawdzają dziecko czy tutaj jest wszystko w porzadku. Ja umawiając sie na polowkowe przez tel mowilam ze chce sprawdzic szyjke bo taka jest u mnie sytuacja i on wtedy sobie zapisal ze na mnie musi wiecej czasu poswiecic bo bedzie jeszcze ocena stanu szyjki. To wlasnie ten lekarz mnie kierowal do szpitala na zalozenie szwu, no i znal moja historie wiec mnie kojarzyl.
-
Moja lekarka pomyślała o zbadaniu mojej szyjki usg dopiero w 30 tc- wczesniej raz zbadala na moja wyrazna prośbę albo chodziłam i badalam gdzie indziej. Na prenatalnych nawet o tym mowy nie bylo...
Magdula dobrze,ze juz w domku zwłaszcza ze znów robi sie cieplutko a tak z ciekawości to z którego szpitala Cię tak szybko wygonili-Kopernika ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:25
Mam do Was jeszcze jedno pytanie calkowicie poza tematem Chodzi o ciuszki mianowicie ile czego i w jakim rozmiarze (zakladajac, ze dotrwamy do 38+2) i w czym taki maluch śpi?rożek,otulaczek,śpiworek,kokon,kolderka ...aaaaaa....
Wzięłam się za wyprawke i generalnie jestem tematem przerazona...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:33
Ulola, tak z Kopernika
Co do wyprawki to dla mnie też czarna magia. Mam na razie chyba po 3-4 sztuki wszystkiego czyli jakieś pajacyki, kaftaniki, body i czapeczki. Kupowałam wszystko w rozmiarze 56 bo czytałam, że on jest taki wypośrodkowany. A co będzie to się okaże Ale kiedy i co ubierać to nie mam pojęcia, liczę, że położna jeszcze coś pomoże
Tak poza tym to te zakupy to były przypadkowe, miałam zamiar zacząć w sierpniu, ale w H&M były jakieś przeceny i poszłam pooglądać odzież ciążową, która niestety znajduje się na dziale dziecięcym. No i dla siebie nic nie kupiłam za to wyszłam z naręczem ciuszków
Co do pozostałych rożków, kołderek i kocyków to nie mam bladego pojęcia. Na pewno kupię jeden rożek, może ze dwa kocyki (jeden lżejszy, drugi cieplejszy) i zobaczymy. W razie czego będę kupować na bieżąco, teraz na szczęście nie brakuje towarów na półkach -
nick nieaktualnyja szczerze nie wiem ile czego mam i w jakich rozmiarach, wszytsko mam po Marcelim, nic nie kupowalam, i tez ide na zywiol, bo Marcela przywiezlismy w grudniu a teraz bedzie lipiec/sierpien wiec calkiem inna pora roku, podobno do spania wystarczy kocyk czy otulacz, ale wszytsko ogarne po porodzie dopiero...powinnam tez powoli pakowac torbe, a ja nic dla siebie nawet nie mam, juz o koszulach nie wspomne...
-
nick nieaktualny