X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • ulola Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cisza z <3 od dwóch kresek na teście no może poza jednym malym wyjątkiem ;) ale strach byl tak duzy ze o przyjemnosci raczej ciężko bylo myśleć. Ja w sumie nie pytalam gin ale sama powiedziała dokladnie to co napisala Karola- zakazane wszystko co może powodowac skurcze macicy. A potem krzyczeli nawet,ze za szybko chodzę i zbyt gwałtownie podnoszę sie z lóżka :D wiec stwierdziłam że o <3 nawet nie ma co pytać.
    U mnie dzis 18 stopni i chmura-nigdy nie sądziłam,że nadejdą czasy gdy będę sie cieszyć z takiej pogody.
    Kas antybiotyk mam w dawce 1,0g co 12 godzin i mam zjeść do konca czyli kuracja na 8 dni.
    Magdula spoko z tym suwaczkiem swoja droga Twój nowy jest śliczny :) .

kaarolaa, kas50, Magdula lubią tę wiadomość

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki, posiew czysty!

U mnie też zabronione zabawy i wszystko co spina brzuch lub macice. Lekarz kazał powoli wstawać z krzesła i uważać na zaparcia nawet. W pierwszej ciąży seks wywołał kilka silnych bolesnych skurczy więc teraz było co nieco tylko w pierwszym trymestrze a teraz posucha.

kas50 lubi tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona, super, że wyniki masz czyste :-)

Ja się już witam ze szpitalnego łóżka. Na szczęście pogoda jest łaskawa i na polu jest przyjemnie chłodno. Mam nadzieję, że się tak utrzyma przez najbliższe dni.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    galeona super ze czysto :)

magdula obys wyszla tak szybko jak ja :)

• Magdula Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, wlasnie położna dziwnie na mnie popatrzyła jak jej powiedziałam, ze jestem przygotowana na dwa dni. Mam nadzieję, ze to nie oznaczało dłuższego pobytu ;-)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Karola, wlasnie położna dziwnie na mnie popatrzyła jak jej powiedziałam, ze jestem przygotowana na dwa dni. Mam nadzieję, ze to nie oznaczało dłuższego pobytu ;-)
    a moze juz na drugi dzien cie wypuszcza...

• Magdula Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a moze juz na drugi dzien cie wypuszcza...

Nie miałabym nic przeciwko ale mój lekarz juz mi potwierdził, ze dwie doby a lekarz, ktory mnie badał mówił nawet o trzech dniach ale oni chyba liczą nie pełne doby tylko rozpoczęte.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula jak tam odpoczynek w szpitalu? dlugo beda Cie trzymac?

• Magdula Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się już z domu :D Dostałam drugi zastrzyk i mnie szybko wygonili :) Ale patrząc ile kobiet czekało na korytarzu na łóżko to chyba wielkiego wyboru nie mieli ;)

kaarolaa, ulola lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na prenatalnych i liczyłam ze lekarz mi zbada szyjkę, powie cos wiecej o niej, o rozwarciu a on nic! Mało tego, powiedział mi ze moj lekarz ma sie pobawić w badanie szyjki i rozwarcia! No bezczelny! Musiałam sama mu powiedzieć ze łożysko mam nisko i zeby na to rzucił okiem.... Bez komentarza.... I na dodatek był jednym z tych gości co cholera wie czy oni żartują czy ci ch..owo odpowiadają. A człowiek czuje sie jak głupi bo sie uśmiecha a nie wie czy powinien do takiego ****! I tak po badaniu na ktore tak długo czekałam czułam sie mówiąc wprost zle :( jutro mam wizytę u swojego lekarza to sie jego zapytam o długość szyjki.

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    No i witam się już z domu :D Dostałam drugi zastrzyk i mnie szybko wygonili :) Ale patrząc ile kobiet czekało na korytarzu na łóżko to chyba wielkiego wyboru nie mieli ;)
    O to wygonili cie tak szybko jak mnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami bo ja ci powiem ze lekarz od polowkowych nie ma w obowiazku sprawdzic ci szyjki, od tego jest prowadzący. A na prenatalnych glownie sprawdzają dziecko czy tutaj jest wszystko w porzadku. Ja umawiając sie na polowkowe przez tel mowilam ze chce sprawdzic szyjke bo taka jest u mnie sytuacja i on wtedy sobie zapisal ze na mnie musi wiecej czasu poswiecic bo bedzie jeszcze ocena stanu szyjki. To wlasnie ten lekarz mnie kierowal do szpitala na zalozenie szwu, no i znal moja historie wiec mnie kojarzyl.

• Tami Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam ze badaja... No w kazdym razie moj dzisiejszy nie badal ;)

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też na prenatalnych nie badali szyjki.

1tnvuq7.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka pomyślała o zbadaniu mojej szyjki usg dopiero w 30 tc- wczesniej raz zbadala na moja wyrazna prośbę albo chodziłam i badalam gdzie indziej. Na prenatalnych nawet o tym mowy nie bylo...
    Magdula dobrze,ze juz w domku zwłaszcza ze znów robi sie cieplutko ;) a tak z ciekawości to z którego szpitala Cię tak szybko wygonili-Kopernika ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:25

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• ulola Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was jeszcze jedno pytanie calkowicie poza tematem :) Chodzi o ciuszki mianowicie ile czego i w jakim rozmiarze (zakladajac, ze dotrwamy do 38+2) i w czym taki maluch śpi?rożek,otulaczek,śpiworek,kokon,kolderka ...aaaaaa....
    Wzięłam się za wyprawke i generalnie jestem tematem przerazona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 09:33

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• Magdula Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola, tak z Kopernika :)

Co do wyprawki to dla mnie też czarna magia. Mam na razie chyba po 3-4 sztuki wszystkiego czyli jakieś pajacyki, kaftaniki, body i czapeczki. Kupowałam wszystko w rozmiarze 56 bo czytałam, że on jest taki wypośrodkowany. A co będzie to się okaże ;) Ale kiedy i co ubierać to nie mam pojęcia, liczę, że położna jeszcze coś pomoże :D
    Tak poza tym to te zakupy to były przypadkowe, miałam zamiar zacząć w sierpniu, ale w H&M były jakieś przeceny i poszłam pooglądać odzież ciążową, która niestety znajduje się na dziale dziecięcym. No i dla siebie nic nie kupiłam za to wyszłam z naręczem ciuszków :D

Co do pozostałych rożków, kołderek i kocyków to nie mam bladego pojęcia. Na pewno kupię jeden rożek, może ze dwa kocyki (jeden lżejszy, drugi cieplejszy) i zobaczymy. W razie czego będę kupować na bieżąco, teraz na szczęście nie brakuje towarów na półkach ;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczerze nie wiem ile czego mam i w jakich rozmiarach, wszytsko mam po Marcelim, nic nie kupowalam, i tez ide na zywiol, bo Marcela przywiezlismy w grudniu a teraz bedzie lipiec/sierpien wiec calkiem inna pora roku, podobno do spania wystarczy kocyk czy otulacz, ale wszytsko ogarne po porodzie dopiero...powinnam tez powoli pakowac torbe, a ja nic dla siebie nawet nie mam, juz o koszulach nie wspomne...

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciuszki 44 po starszym, jak dotrwam jeszcze tydzień i donoszę to je schowam :) tak to dokupiłam na 50 i 56 letnie ciuszki, bo starszak zimowy :)

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najmniejsze mialam 50...Marceli chyba 4 miesiace z nich wyrastal :) nie kupowalam typowo wczesniakowych bo strasznie drogie byly...

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ