Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam do Was pytanie...cos mnie lekko zaczyna swędzieć nie mocno ale czuje trochę bardziej na zewnątrz a mój lekarz jest na urlopie takie typowe swędzenie jak przy grzybicy żadnych grudkowatych upławów nie ma jest normalna wydzielina, nie wiem czy jak najszybciej iść do innego lekarza czy spróbować posmarować clotrimazolum i jeść probiotyki lub nawet stosować probiotyki dopochwowe? a w razie pogorszenia do lekarza są też globulki z propolisem ale czy to działa?
-
Ola- Kup sobie lactovaginal. Mi tak lekarz kazał się leczyć przez jakiś czas a jak nie pomoże to juz leki.
Kas- tak, wybrane z antybiogramu. Ten gronkowiec został olany ze tak powiem. Chociaż muszę zerknac w wynik czy przypadkiem cefalosporyny nie działają tez na gronkowca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 15:47
-
Też bym tak zrobiła. Lactovaginal albo invag, clotrimazol i ewentualnie doustne typu trivagin czy lacibiosfemina. Globulek propolisowych bym nie stosowała.
Akurat Vivomixx w saszetkach piję od 28 tc na moje nieszczęsne jelito i mimo tego łapnęłam grzybka. Drogie to paskudztwo 75 zł za 10 saszetek ale lekarka mi wczoraj na wizycie powiedziała, że stosowanie probiotyków w ciąży zmniejsza występowanie u dzieci atopii więc może Malutka coś skorzysta .
Swoją drogą masakra z tym sezonem urlopowym .Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:02
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
Ja dzis rano doznalam szoku,rano w toalecie przy podcieraniu krew! Ale patrzę że sluz czysty,a te otarcia jakby z warg sromowych? Krew świeża,ale wytarlam,podmylam się i więcej się to nie powtorzylo,nie wiem co o tym myslec?
-
nick nieaktualnydzięki Dziewczyny:) lacibiosfemina już biorę zaraz pojde do apteki po lactovaginal lub invag:)
Kas a nie masz hemoroidów i nie załatwiałaś się? ja niestety mam a jak są zaparcia to jest coraz gorzej i nie raz mam krew na papierze albo rzeczywiście jakieś otarcie warg sromowych? -
Witajcie mamuśki! Znalazłam wątek i postanowiłam dołączyć. Od 21tc mam założony pessar (już ponad tydzień) okazało się że szyjka mogłaby być dłuższa bo ma tylko 32mm i jest rozwarcie więc nie było co czekać. Od tamtej pory mam straszne uplawy mimo że biorę clotrimazolum dopochwowo. Czasem są tak wodniste że mam wrażenie że to wody płodowe. Jest to możliwe przy pessarze?
-
Hemoroidow nie mam to ewidentnie.bylo z zewnetrznej czrsci warg sromowych,może jakieś odpatzenie,wczoraj dosc dlugo siedzialam wieczorem na ławce,upał panuje.hm
-
Witam wszystkich
Znalazłam ten temat w szale poszukiwań informacji w necie
Obecnie jestm w 28 tc i wczoraj miałam wizytę u mjej gin, która bardzo mnie zmartwiła...okazało się ze moja szyjka bardzo sie skróciła. Otóż nie wiem ile miała wcześniej (zawsze w czasie badania gin mówila że jest wszystko ok) a wczoraj przy badaniu usg było 23 mm....
Kazała leżeć i odpoczywać, zapisała mi 100 luteiny, no spe forte i Aspargin.
I kazała przyjsc za 2 tyg i mamy sprawdzic czy sie polepszylo...
Gin powiedziala, ze to z przemeczenia, ze mam zwolnic tempo...mniej dlugich meczacych spacerow, siedzenia itd.
I moje pytanie do Was....jesli to skrocenie szyjki faktycznie wynika z przeforsowania (fakt, nie oszczedzalam sie za bardzo) - szyjka moge sie wydlzyc??
Pozdrawiam09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia91 wrote:Witajcie mamuśki! Znalazłam wątek i postanowiłam dołączyć. Od 21tc mam założony pessar (już ponad tydzień) okazało się że szyjka mogłaby być dłuższa bo ma tylko 32mm i jest rozwarcie więc nie było co czekać. Od tamtej pory mam straszne uplawy mimo że biorę clotrimazolum dopochwowo. Czasem są tak wodniste że mam wrażenie że to wody płodowe. Jest to możliwe przy pessarze?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hmm....
pytam bo gin zasugerowała, że to od przeciążenia, bo wcześniej nie miałam żadnych problemów z szyjką....i że jak odpocznę bez forsowania szyjki to powinna wrócić do normy...
poleżymy, zobaczymy09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Hmm....
pytam bo gin zasugerowała, że to od przeciążenia, bo wcześniej nie miałam żadnych problemów z szyjką....i że jak odpocznę bez forsowania szyjki to powinna wrócić do normy...
poleżymy, zobaczymy
Szyjka sie ni wydluzy niestety, ale przestanie sie skracac. Calkowite lezenie nie jest wskazane bo dodatkowo rozluznia miesnie.
Zapytaj jej o pessar. Mi go zalozyli w 19 tyg na szyjke 24 mm. Wczoraj bylo usg (30 tc) i szyjka 24 mm -
Ah..rozumiem czyli nie ma co liczyć, że samo wróci do normy tak jak to mówiła gin... no cóż..poleżymy zobaczymy )
A z tym pessarem to też taki leżakowy tryb czy można w miarę normalnie?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyJak dobrze bedzie zalozony i bedzie trzymal to mozna normalnie funkcjonowac. Ja mam od 20 tc szew mc donalda i zyje praktycznie normalnie. Mam male dziecko i musze sie nim zajmować. Czesto dzwigam, podnoszę, schylam się, gotuje, sprzatam ile moge tyle ze nie odkurzam.
-
Karola super, że już w domku. W szpitalu przy takim upale musiało nie być najfajniej. Aha mam do Ciebie pytanie, jaką dawkę DHA zażywasz?
Kas a może jakieś naczynko Ci pękło od tego upału?? nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Leki trzymam w najchłodniejszym pokoju w mieszkaniu, nic więcej nie wymyślę.
A tak w ogóle jak się czujecie przy tej pogodzie? Ja mam wrażenie, że się uduszę . Wczoraj w szkole rodzenia dowiedziałam się, że od 25 tc przysługuje darmowy masaż raz w tygodniu a od 30 tc 2 razy w tygodniu. Można wybrać nogi albo plecy. Jak pogoda się nie zmieni to chyba spróbuję się zapisać na nogi .Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 13:24
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]