X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co Ci doradzić, bakterie atypowe atakuje się makrolidami głównie ale często potrzebna jest skojarzona terapia kilkoma antybiotykami bo bakteria ma różne formy typu cysta, ucieka w głąb tkanek wątpię czy będzie obecna jeśli brałaś antybiotyki

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi się wydaje i trochę doświadczenie mi mówi, żeby chlamydię wykryć z wymazu musiałaby aktualnie być w formie ciałka podstawowego a ciałka podstawowe są niszczone przez amoksycyline, penicyline a brałaś chyba te leki? to jest taka bakteria ze jak wyczuje antybiotyk to ucieka, chowa się w komórki - wtedy stosuje się np. azytromycynę, unidox itp. no i jest jeszcze cysta której nie ruszają makrolidy, amoksycylina itp . jedynie metronidazol czy tinidazol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:50

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    tak mi się wydaje i trochę doświadczenie mi mówi, żeby chlamydię wykryć z wymazu musiałaby aktualnie być w formie ciałka podstawowego a ciałka podstawowe są niszczone przez amoksycyline, penicyline a brałaś chyba te leki? to jest taka bakteria ze jak wyczuje antybiotyk to ucieka, chowa się w komórki - wtedy stosuje się np. azytromycynę, unidox itp. no i jest jeszcze cysta której nie ruszają makrolidy, amoksycylina itp . jedynie metronidazol czy tinidazol
    Bralam antybiotyki ale tylko dopochwowe z amoksycylina i teraz z erytromycyna. Zapytam ginki czy to zrobić dodatkowo czy lepiej żyć w niewiedzy;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Teraz nie ale kiedyś robiłam badania i chlamydię miałam ujemną natomiast ureaplasmę niestety dodatnią. Leczyłam antybiotykami i siebie i TŻa.

ulola mam nadzieję, że z Wami wszystko dobrze. Daj znać jak się czujecie.
    Mialas jakieś objawy tej ureaplasmy?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O92 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam założony szew na szyjce od 20 tc. Obecnie jestem w 35t5dc. Od wczoraj czuję podbrzusze jak na okres i krzyż. Mam się zgłosić w 37 tc do szpitala na ściągnięcie szwu ale teraz zaczynam się denerwować czy coś się nie zaczyna dziać. Jechać do szpitala? Boję się
    ja bym jeszcze poczekala, bo jak skurcze sie zaczna to ich nie pomylisz, bierz magnez i jak cos to nospe i poczekaj, jak nieprzejdzie to wtedy jedz

• Magdula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Mialas jakieś objawy tej ureaplasmy?

Nie, żadnych, zupełnie bezobjawowo. Badanie robiłam w ramach diagnostyki wczesnych poronień i problemem z zajściem w ciążę.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Bralam antybiotyki ale tylko dopochwowe z amoksycylina i teraz z erytromycyna. Zapytam ginki czy to zrobić dodatkowo czy lepiej żyć w niewiedzy;-)

no własnie jakby miała tam byc w pochwie to amoksycylina zniszczyła ciałko podstawowe i wymaz raczej tego nie pokaże ale nie wiem...tak na logikę myślę choć z drugiej strony e coli nie wybiło

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E coli może mi wedrowac z pecherza...pozatym nie wiem ile e coli zostalo czy nadal b.liczne,bo wynik ma ginka,zobaczę w środę.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam właśnie na posiew moczu:) a Ty zrobiłas posiew moczu?

tupciu lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew moczu będę robić we wtorek.

Cały czas myślę,bo odkąd zaczęlismy się starać 6cykli,w 2cyklach mialam infekcje,bardziej grzybicze,typowa wydzielina i pieczenie,bralam GineIntima acticand,2ms spokoju wizyta u gina-infekcja bakteryjna,dostalam Albothyl,przeszlo,potem to silne pieczenie i częste oddawanie moczu bez bólu cewki po miesiacu-wtedy dostalam Macmiror i zaszlam w ciążę. Z objawow mam częste infekcje,spowodowane były pewnie czestymi stosunkami bez zabezpieczenia,nie wiem czy to może mieć jakiś zwiazek z zakazeniem chlamydia,ureaplasma badz mycoplasma? Dodam że mialam problemy z nawilzeniem pochwy i stosowalismy żel nawilżający. Wcześniej nigdy w życiu nie mialam żadnych infekcji,ale też stosowalismy prezerwatywy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 13:49

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula dużo masz strat? Jak długo teraz się staraliscie?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• ulola Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje do pn w szpitalu, ktg na szczęście wyglada poprawnie tylko teraz ruchow brak- masakra. No i z netm tu kiepsko .

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • ulola Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chlamydie też mi robili w szpitalu i ureoplasmę i mycoplasme też. Na wyniki czekałam około 10 dni

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola jesteś pod opieką w razie czego proś o ug przepływów, trzymam kciuki:)

mój dzidziuś też strasznie kopie tylko ja od wczoraj zdenerwowana, teraz chyba od godziny kopie i w ogóle nie przestaje non stop stuknięcia jakby czkawka itp. tochę chodzę i spiewam, żeby uspokoić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Angela w którym labie robisz ten posiew? Tylko Z pochwy ?

Doktor bierze i zanosi ale w diagnostyce robi. I tak teraz tylko z pochwy.

kas50 lubi tę wiadomość

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola przynajmniej będziesz spokojniejsza :*

Dotrwałam! Dziś zaczynam 34tc, po raz pierwszy w życiu ;-)

kas50, kaarolaa, ewa84, ulola lubią tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona super:) zobaczysz, że jeszcze wytrzymasz do 40;P

Dziewczyny jak mam posiewy czyste kiedy warto zrobić kolejny? po 30 tyg już w kierunku paciorkowca czy wcześniej?

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat dziś się kiepsko czuje, maluch wtulony w pęcherz, okropnie nieprzyjemne uczucie. Marzę tylko żeby przetrwać ten dzień i zacząć nowy eh, w takie gorsze dni zawsze się stresuje :/

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    Galeona super:) zobaczysz, że jeszcze wytrzymasz do 40;P

Dziewczyny jak mam posiewy czyste kiedy warto zrobić kolejny? po 30 tyg już w kierunku paciorkowca czy wcześniej?
    My daliśmy spokój na 8 tygodni, teraz zrobiliśmy bo u poprzedniej ciąży właśnie w okolicach 30 tc wszystko zaczęło się dziać. Jeżeli ten już będzie czysty to najprawdopodobniej już damy sobie spokój

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Angela89 jutro mam wizytę i chyba nie będę nic mówić o posiewach, na następnej zapytam i zobaczymy co mi powie, odebrałam też posiew moczu i również czysty. Bo jak zobaczy, ze zrobiłam prywatnie to pewnie nie będzie chciał zrobić za jakiś czas na nfz bo powie, że już mam.

Galeona i jak lepiej? wiem co czujesz bo ja dziś w nocy fatalnie spałam, właśnie dzidzius na pęcherzu czuję nisko te kopniaki, co idę na usg to siedzi dupką na dole. i jeszcze mam jakieś mrowienie drętwienie w okolicy krocza, pachwiny, dobnrze, że jutro wizyta.

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ