Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynie wiem co Ci doradzić, bakterie atypowe atakuje się makrolidami głównie ale często potrzebna jest skojarzona terapia kilkoma antybiotykami bo bakteria ma różne formy typu cysta, ucieka w głąb tkanek wątpię czy będzie obecna jeśli brałaś antybiotyki
-
nick nieaktualnytak mi się wydaje i trochę doświadczenie mi mówi, żeby chlamydię wykryć z wymazu musiałaby aktualnie być w formie ciałka podstawowego a ciałka podstawowe są niszczone przez amoksycyline, penicyline a brałaś chyba te leki? to jest taka bakteria ze jak wyczuje antybiotyk to ucieka, chowa się w komórki - wtedy stosuje się np. azytromycynę, unidox itp. no i jest jeszcze cysta której nie ruszają makrolidy, amoksycylina itp . jedynie metronidazol czy tinidazol
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:50
-
Ola31 wrote:tak mi się wydaje i trochę doświadczenie mi mówi, żeby chlamydię wykryć z wymazu musiałaby aktualnie być w formie ciałka podstawowego a ciałka podstawowe są niszczone przez amoksycyline, penicyline a brałaś chyba te leki? to jest taka bakteria ze jak wyczuje antybiotyk to ucieka, chowa się w komórki - wtedy stosuje się np. azytromycynę, unidox itp. no i jest jeszcze cysta której nie ruszają makrolidy, amoksycylina itp . jedynie metronidazol czy tinidazol
-
Magdula wrote:Teraz nie ale kiedyś robiłam badania i chlamydię miałam ujemną natomiast ureaplasmę niestety dodatnią. Leczyłam antybiotykami i siebie i TŻa.
ulola mam nadzieję, że z Wami wszystko dobrze. Daj znać jak się czujecie. -
nick nieaktualnyO92 wrote:Cześć dziewczyny. Mam założony szew na szyjce od 20 tc. Obecnie jestem w 35t5dc. Od wczoraj czuję podbrzusze jak na okres i krzyż. Mam się zgłosić w 37 tc do szpitala na ściągnięcie szwu ale teraz zaczynam się denerwować czy coś się nie zaczyna dziać. Jechać do szpitala? Boję się
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Bralam antybiotyki ale tylko dopochwowe z amoksycylina i teraz z erytromycyna. Zapytam ginki czy to zrobić dodatkowo czy lepiej żyć w niewiedzy;-)
no własnie jakby miała tam byc w pochwie to amoksycylina zniszczyła ciałko podstawowe i wymaz raczej tego nie pokaże ale nie wiem...tak na logikę myślę choć z drugiej strony e coli nie wybiło -
nick nieaktualny
-
Posiew moczu będę robić we wtorek.
Cały czas myślę,bo odkąd zaczęlismy się starać 6cykli,w 2cyklach mialam infekcje,bardziej grzybicze,typowa wydzielina i pieczenie,bralam GineIntima acticand,2ms spokoju wizyta u gina-infekcja bakteryjna,dostalam Albothyl,przeszlo,potem to silne pieczenie i częste oddawanie moczu bez bólu cewki po miesiacu-wtedy dostalam Macmiror i zaszlam w ciążę. Z objawow mam częste infekcje,spowodowane były pewnie czestymi stosunkami bez zabezpieczenia,nie wiem czy to może mieć jakiś zwiazek z zakazeniem chlamydia,ureaplasma badz mycoplasma? Dodam że mialam problemy z nawilzeniem pochwy i stosowalismy żel nawilżający. Wcześniej nigdy w życiu nie mialam żadnych infekcji,ale też stosowalismy prezerwatywy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 13:49
-
nick nieaktualnyulola jesteś pod opieką w razie czego proś o ug przepływów, trzymam kciuki:)
mój dzidziuś też strasznie kopie tylko ja od wczoraj zdenerwowana, teraz chyba od godziny kopie i w ogóle nie przestaje non stop stuknięcia jakby czkawka itp. tochę chodzę i spiewam, żeby uspokoić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla31 wrote:Galeona super:) zobaczysz, że jeszcze wytrzymasz do 40;P
Dziewczyny jak mam posiewy czyste kiedy warto zrobić kolejny? po 30 tyg już w kierunku paciorkowca czy wcześniej? -
nick nieaktualnyDzięki Angela89 jutro mam wizytę i chyba nie będę nic mówić o posiewach, na następnej zapytam i zobaczymy co mi powie, odebrałam też posiew moczu i również czysty. Bo jak zobaczy, ze zrobiłam prywatnie to pewnie nie będzie chciał zrobić za jakiś czas na nfz bo powie, że już mam.
Galeona i jak lepiej? wiem co czujesz bo ja dziś w nocy fatalnie spałam, właśnie dzidzius na pęcherzu czuję nisko te kopniaki, co idę na usg to siedzi dupką na dole. i jeszcze mam jakieś mrowienie drętwienie w okolicy krocza, pachwiny, dobnrze, że jutro wizyta.