X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola ale tak to wszystko ok? Szyjka trzyma?

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola trzymaj się i pisz co się dzieje jeśli możesz:) trzymam za was kciuki na pewno jest wszystko dobrze:)

kaarolaa Tobie posiewy wychodzą ujemne, po ilu dniach masz wyniki?

ulola lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was miala globulki dopochwowe z erytromycyna? Mnie po godzinie od aplikacji mega piecze,potem przechodzi jest ok. Nie wiem co jest grane:/

Pat88 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola lepiej polezec w szpitalu, a co mowia lekarze? jak bedziesz mogla to daj znac.

Ola ja po dwoch dniach juz mam wyniki...jesli nic nie rosnie to wynik jest szybko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mi pewnie coś rośnie bo nie ma wynikow:(

a tak w ogóle powtórzyłam morfologię i hemoglobina 12,7 ale przeraził mnie poziom żelaza 281 przy normie do 170:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sprawdzałam i sa wyniki mam napisane tylko coś takiego:

posiew z pochwy
    po 48h inkubacji streptococcus agalactiae nie wyhodowano
    po 48h inkubacji grzybów drożdżopodobnych nie wyhodowano
    to samo z Gardnerella vaginalis przy zwiększonej podaży dwutlenku węgla nie wyhodowano i również po 48h ujemne. Nic nie ma o e coli gdyby cos było to w wyniku byłoby napisane? czy nie robili pod tym katem?

to samo mam przy wymazie z kanału szyjki macicy

• kas50 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że posiewy czyste :-) tylko faktycznie czy oni sprawdzaja hodowle tylko tych bakterii/grzybow,czy jak jest coś jeszcze to też napiszą?

Robilyscie też w ciąży wymaz w kierunku mycoplasmy,chlamydii i ureaplasmy?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pobraliśmy posiew z pochwy kontrolny trzymajcie kciuki aby do wtorku nikt do mnie nie dzwonił :) Wtedy wiem że posiew jest czysty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Super że posiewy czyste :-) tylko faktycznie czy oni sprawdzaja hodowle tylko tych bakterii/grzybow,czy jak jest coś jeszcze to też napiszą?

Robilyscie też w ciąży wymaz w kierunku mycoplasmy,chlamydii i ureaplasmy?

no właśnie ciekawe czy badają wszystko czy tylko pod tym kątem, robiłam jeszcze posiew moczu ale dziś dopiero zaniosłam, martwi mnie to mega wysokie żelazo:(

nie robiłam wymazów w kierunku chlamydii itp. ale przechodziłam chlamydie, mykoplazme pneumonia:/

• kas50 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta chlamydia/mycoplasma to się jakoś objaeia?

Wysokie żelazo to chyba ok,badalas ferrytyne?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela w którym labie robisz ten posiew? Tylko Z pochwy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 22:25

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola co tam u Ciebie, odezwij sie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ta chlamydia/mycoplasma to się jakoś objaeia?

Wysokie żelazo to chyba ok,badalas ferrytyne?

ja miałam długo kaszel po zapaleniu oskrzeli, w ogóle mi nie przechodziło, do tego zmęczenie, słaba koncentracja, mylenie słów:/ tylko u mnie to ta płucna odmiana

ferrytyny jeszcze nie badałam ale jutro ide na glukoze to zrobię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:53

• Magdula Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie ale kiedyś robiłam badania i chlamydię miałam ujemną natomiast ureaplasmę niestety dodatnią. Leczyłam antybiotykami i siebie i TŻa.

ulola mam nadzieję, że z Wami wszystko dobrze. Daj znać jak się czujecie.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie czekamy na jakieś wiadomości od Was:)

u mnie dziecko też bardzo szaleje bo od wczoraj przez to żelazo strasznie zdenerwowana jestem

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że w ciąży warto zrobić ten wymaz na chlamydie itp.?
    Czytalam że objawy są podobne do zapalenia dróg moczowych,w lutym mialam takie pieczenie przy sikaniu,szczypanie,ale po furaginie w sumie przeszło. Pakiet kosztuje 220zl,dzwonilam że to musi być probka z jakimś specjalnym podlozem,nie wiem czy moja ginka to posiada,hm.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 przypomniało mi się, że jak wyszła chlamydia pneumonia to pojechałam do wrocławia i robiłam wymaz z szyjki w kierunku chlamydii trachomatis pcr nic nie wyszło

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy z wymazów coś wyjdzie przy chlamydii bo to bakteria atypowa wewnątrzkomórkowa

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby jest taki pakiet w Diagnostyce na te 3bakterie,nie wiem czy to robić. Mam dylemat i metlik w głowie.eh

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola, bo zaczynam się martwić :*

Mi chlamydie robili w szpitalu, strasznie długo się czekało na wynik (zdążyli mnie wypisać a siedziałam 12 dni), na szczęście czysto.

1tnvuq7.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ