Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czy ktoras z Was miala globulki dopochwowe z erytromycyna? Mnie po godzinie od aplikacji mega piecze,potem przechodzi jest ok. Nie wiem co jest grane:/
Pat88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywłaśnie sprawdzałam i sa wyniki mam napisane tylko coś takiego:
posiew z pochwy
po 48h inkubacji streptococcus agalactiae nie wyhodowano
po 48h inkubacji grzybów drożdżopodobnych nie wyhodowano
to samo z Gardnerella vaginalis przy zwiększonej podaży dwutlenku węgla nie wyhodowano i również po 48h ujemne. Nic nie ma o e coli gdyby cos było to w wyniku byłoby napisane? czy nie robili pod tym katem?
to samo mam przy wymazie z kanału szyjki macicy -
Super że posiewy czyste tylko faktycznie czy oni sprawdzaja hodowle tylko tych bakterii/grzybow,czy jak jest coś jeszcze to też napiszą?
Robilyscie też w ciąży wymaz w kierunku mycoplasmy,chlamydii i ureaplasmy?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Super że posiewy czyste tylko faktycznie czy oni sprawdzaja hodowle tylko tych bakterii/grzybow,czy jak jest coś jeszcze to też napiszą?
Robilyscie też w ciąży wymaz w kierunku mycoplasmy,chlamydii i ureaplasmy?
no właśnie ciekawe czy badają wszystko czy tylko pod tym kątem, robiłam jeszcze posiew moczu ale dziś dopiero zaniosłam, martwi mnie to mega wysokie żelazo:(
nie robiłam wymazów w kierunku chlamydii itp. ale przechodziłam chlamydie, mykoplazme pneumonia:/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Ta chlamydia/mycoplasma to się jakoś objaeia?
Wysokie żelazo to chyba ok,badalas ferrytyne?
ja miałam długo kaszel po zapaleniu oskrzeli, w ogóle mi nie przechodziło, do tego zmęczenie, słaba koncentracja, mylenie słów:/ tylko u mnie to ta płucna odmiana
ferrytyny jeszcze nie badałam ale jutro ide na glukoze to zrobięWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:53
-
nick nieaktualny
-
Myślicie że w ciąży warto zrobić ten wymaz na chlamydie itp.?
Czytalam że objawy są podobne do zapalenia dróg moczowych,w lutym mialam takie pieczenie przy sikaniu,szczypanie,ale po furaginie w sumie przeszło. Pakiet kosztuje 220zl,dzwonilam że to musi być probka z jakimś specjalnym podlozem,nie wiem czy moja ginka to posiada,hm. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny