Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:moja szyjka dzisiaj 24mm wiec sie nawet ciut wydluzyla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 23:55
kaarolaa lubi tę wiadomość
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
nick nieaktualnykas50 wrote:A co jeśli ja te e.coli mam już tak długo i przy zaplodnieniu te bakterie przedostaly się razem z plemnikami dalej? Jest taka możliwość???
-
nick nieaktualnykas50 wrote:A co jeśli ja te e.coli mam już tak długo i przy zaplodnieniu te bakterie przedostaly się razem z plemnikami dalej? Jest taka możliwość???
-
Ja w cyklu w którym zaszlam mialam zaraz po @ zapalenie dróg moczowych,bralam Furagine,potem dopochwowo jeszcze Macmiror. Obydwa leki pisze,że działają również na e.coli. jednak zaraz na pierwszej wizycie u gina z wymazu wyszly mi b.liczne e.coli:/ wtedy dostalam amoksycyline dopochwowo,znowu nie pomoglo. W moczu zawsze mam nieliczne bakterie zamierzam zrobić jeszcze posiew,ale może ja po prostu jestem nosicielka tych bakterii i nie da się ich wytepic???
Skoro jednak ciąża się utrzymala,to może będzie ok. Teraz zrobię jeszcze w nast.środę wymaz z pochwy i z szyjki i zobaczymy co wyjdzie tym razem. -
nick nieaktualnykas50 wrote:Ja w cyklu w którym zaszlam mialam zaraz po @ zapalenie dróg moczowych,bralam Furagine,potem dopochwowo jeszcze Macmiror. Obydwa leki pisze,że działają również na e.coli. jednak zaraz na pierwszej wizycie u gina z wymazu wyszly mi b.liczne e.coli:/ wtedy dostalam amoksycyline dopochwowo,znowu nie pomoglo. W moczu zawsze mam nieliczne bakterie zamierzam zrobić jeszcze posiew,ale może ja po prostu jestem nosicielka tych bakterii i nie da się ich wytepic???
Skoro jednak ciąża się utrzymala,to może będzie ok. Teraz zrobię jeszcze w nast.środę wymaz z pochwy i z szyjki i zobaczymy co wyjdzie tym razem. -
Spokojnie kas jak nie pomoże leczenie miejscowe-globulki to myślę, że lekarz wprowadzi leczenie doustne. Dużo ginekologów nie lubi zlecać leków które działają na cały organizm nawet gdy są bezpieczne dla dzidziolka. Sama miałam problem z zatokami i jelitami a lekarka nie chciała nic zlecić - antybiotyk dostałam dopiero na opiece calodobowej. Zawsze możesz konsultować to z innym lekarzem aczkolwiek nie są chętni by podważać zdanie i decyzję kolegów. Myślę, że to też kwestia odpowiedzialności za ciążę. Spróbuj z tymi globulami może akurat pomogą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:53
Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:ja brałam fakt leki do ustne ale całkowicie bezpieczne dla dzieckaCórcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
nick nieaktualnyulola wrote:Akurat zawodowo jestem związana z lekami i fachowo to jest tak : jeśli nie ma badań to nie można stwierdzić na 100% że coś jest bezpieczne. Są leki od lat stosowane z dobrym skutkiem ale nawet wit c nie jest uznawana za w pełni bezpieczną, co do paracetamolu też słyszałam różne teorie i to jeszcze na studiach. Jednak nie zmienia to faktu, że infekcja czy gorączka są groźniejsze niż antybiotyk czy przykladowy apap. Więc jak się coś dzieje to leczymy ale wiem, że są lekarze którzy podchodzą do leków innych niż ginekologiczne mega ostrożnie a i "ze swoimi" nie lubią szaleć.
ulola lubi tę wiadomość
-
kas50 wrote:Zobacze co wyjdzie tym razem i zapytam o dalszy plan działania
Póki co jak aplikuje te globulki wyczuwam w pochwie jakąś twardą kulkę?Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
Globulki dopiero drugi dzień,rano i wieczorem,mam brać 5dni czyli do piątku. Potem Invag i cały czas doustnie biorę Provag/Lacibios Femina.
U mnie właśnie brak objawów infekcji,a bakterie są ginka póki co ostroznie podchodzi do tematu,ale jak wyjdzie już coś na szyjce to trzeba będzie mocniej zaatakowac. -
nick nieaktualny
-
Angela teraz tylko Trivagin bierzesz?
Jak ze slodyczami,jadasz?
Dopochwowo nic nie bralas z antybiotyków? Tylko doustny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 16:04
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Angela teraz tylko Trivagin bierzesz?
Jak ze slodyczami,jadasz?
Dopochwowo nic nie bralas z antybiotyków? Tylko doustny?
Teraz biore trivigin i 2-3 razy w tygodniu aplikuje sobie lactovaginal.
Dopochwowo dostałam na drodzaka nystatyne.
Słodycze jadam Bardziej postawiłam na higienę tak jak pisałam, osobne jednorazowe ręczniki. Zero kąpiel w wannie, basenach i innych zbiornikach wodnych. Tylko prysznic.