X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się, że raczej nie wiedziała powinnam teraz tam iść i jej zwrócić uwagę, ale zz drugiej strony jak dzwoniłam mowiła, że grzybka jak jest to też to bakteriologiczne pokaże

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Angela w którym tc posiew wyszedł Ci już czysty?
    W 20+4 odebrałam wynik który był czysty

kas50 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jeśli ja te e.coli mam już tak długo i przy zaplodnieniu te bakterie przedostaly się razem z plemnikami dalej? Jest taka możliwość???

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja szyjka dzisiaj 24mm wiec sie nawet ciut wydluzyla :)

Galeona, Sarayu lubią tę wiadomość

• ulola Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    moja szyjka dzisiaj 24mm wiec sie nawet ciut wydluzyla :)
    Świetna wiadomość :) bardzo się cieszę :) mam ochotę napisać-oby tak dalej -ale jeszcze skończy się na tym że będziesz wywolywac poród a wtedy mnie znajdziesz i pewnie mi przyłożysz ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 23:55

kaarolaa lubi tę wiadomość

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    A co jeśli ja te e.coli mam już tak długo i przy zaplodnieniu te bakterie przedostaly się razem z plemnikami dalej? Jest taka możliwość???
    kochana ja ecoli też na 99% miałam przy zapłodnieniu. Lekarz mówił że jeżeli ciąża się utrzymała to znaczy że wszystko jest ok ale ogólnie to Nic nie powinno grozić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Może spróbuj podwójny antybiotyk tak jak ja wzięłam? Ja się bardzo zdziwiłam że Lekarz przypisuje mi to samo ale to był strzał w 10. Mówił że dopóki to leczymy jest ok najważniejsze że jest to leczone.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w cyklu w którym zaszlam mialam zaraz po @ zapalenie dróg moczowych,bralam Furagine,potem dopochwowo jeszcze Macmiror. Obydwa leki pisze,że działają również na e.coli. jednak zaraz na pierwszej wizycie u gina z wymazu wyszly mi b.liczne e.coli:/ wtedy dostalam amoksycyline dopochwowo,znowu nie pomoglo. W moczu zawsze mam nieliczne bakterie zamierzam zrobić jeszcze posiew,ale może ja po prostu jestem nosicielka tych bakterii i nie da się ich wytepic???
    Skoro jednak ciąża się utrzymala,to może będzie ok. Teraz zrobię jeszcze w nast.środę wymaz z pochwy i z szyjki i zobaczymy co wyjdzie tym razem.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja w cyklu w którym zaszlam mialam zaraz po @ zapalenie dróg moczowych,bralam Furagine,potem dopochwowo jeszcze Macmiror. Obydwa leki pisze,że działają również na e.coli. jednak zaraz na pierwszej wizycie u gina z wymazu wyszly mi b.liczne e.coli:/ wtedy dostalam amoksycyline dopochwowo,znowu nie pomoglo. W moczu zawsze mam nieliczne bakterie zamierzam zrobić jeszcze posiew,ale może ja po prostu jestem nosicielka tych bakterii i nie da się ich wytepic???
    Skoro jednak ciąża się utrzymala,to może będzie ok. Teraz zrobię jeszcze w nast.środę wymaz z pochwy i z szyjki i zobaczymy co wyjdzie tym razem.
    Tego chyba nie można być nosicielka, da się to wytepic tylko trzeba na to czasu i leków. Ja po drugim posiewie już też myślałam że będę z tym się bujać do końca ciąży, ale dr powiedział że jak nie pomoże znów ten antybiotyk to może być tak że w szpitalu będziemy się leczyć. U mnie w wypisie jest zaznaczone ze przyczyną porodu była infekcja wewnętrznomaciczna i dlatego nam bardzo zależało aby tam było czysto aby sytuacja się nie powtórzyła.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka póki co daje tylko globulki dopochwowe:( a tu chyba potrzebny jest antybiotyk doustny:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• ulola Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie kas jak nie pomoże leczenie miejscowe-globulki to myślę, że lekarz wprowadzi leczenie doustne. Dużo ginekologów nie lubi zlecać leków które działają na cały organizm nawet gdy są bezpieczne dla dzidziolka. Sama miałam problem z zatokami i jelitami a lekarka nie chciała nic zlecić - antybiotyk dostałam dopiero na opiece calodobowej. Zawsze możesz konsultować to z innym lekarzem aczkolwiek nie są chętni by podważać zdanie i decyzję kolegów. Myślę, że to też kwestia odpowiedzialności za ciążę. Spróbuj z tymi globulami może akurat pomogą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 10:53

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Mi ginka póki co daje tylko globulki dopochwowe:( a tu chyba potrzebny jest antybiotyk doustny:/
    ja brałam fakt leki do ustne ale całkowicie bezpieczne dla dziecka

• kas50 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacze co wyjdzie tym razem i zapytam o dalszy plan działania :-)

Póki co jak aplikuje te globulki wyczuwam w pochwie jakąś twardą kulkę?:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• ulola Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja brałam fakt leki do ustne ale całkowicie bezpieczne dla dziecka
    Akurat zawodowo jestem związana z lekami i fachowo to jest tak : jeśli nie ma badań to nie można stwierdzić na 100% że coś jest bezpieczne. Są leki od lat stosowane z dobrym skutkiem ale nawet wit c nie jest uznawana za w pełni bezpieczną, co do paracetamolu też słyszałam różne teorie i to jeszcze na studiach. Jednak nie zmienia to faktu, że infekcja czy gorączka są groźniejsze niż antybiotyk czy przykladowy apap. Więc jak się coś dzieje to leczymy ale wiem, że są lekarze którzy podchodzą do leków innych niż ginekologiczne mega ostrożnie a i "ze swoimi" nie lubią szaleć.

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola wrote:
    Akurat zawodowo jestem związana z lekami i fachowo to jest tak : jeśli nie ma badań to nie można stwierdzić na 100% że coś jest bezpieczne. Są leki od lat stosowane z dobrym skutkiem ale nawet wit c nie jest uznawana za w pełni bezpieczną, co do paracetamolu też słyszałam różne teorie i to jeszcze na studiach. Jednak nie zmienia to faktu, że infekcja czy gorączka są groźniejsze niż antybiotyk czy przykladowy apap. Więc jak się coś dzieje to leczymy ale wiem, że są lekarze którzy podchodzą do leków innych niż ginekologiczne mega ostrożnie a i "ze swoimi" nie lubią szaleć.
    zgadza się, tylko tak jak piszesz. Lepiej jest leczyć. A ja wiem że lekarz z doświadczeniem wie co podać aby to było bezpieczne i skuteczne.

ulola lubi tę wiadomość

• ulola Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zobacze co wyjdzie tym razem i zapytam o dalszy plan działania :-)

Póki co jak aplikuje te globulki wyczuwam w pochwie jakąś twardą kulkę?:/
    Ja miałam takie cuda od grzybicy, tylko u mnie były na zewnątrz a w środku takie jakby 2 małe pęcherzyki. Przeszło po 3 dniach :) Jak dlugo już stosujesz globule ?

bl9ce6ydm80fo1bi.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Globulki dopiero drugi dzień,rano i wieczorem,mam brać 5dni czyli do piątku. Potem Invag i cały czas doustnie biorę Provag/Lacibios Femina.

U mnie właśnie brak objawów infekcji,a bakterie są:/ ginka póki co ostroznie podchodzi do tematu,ale jak wyjdzie już coś na szyjce to trzeba będzie mocniej zaatakowac.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie e-coli bez objawowo siedziało, dopiero po pierwszym antybiotyku dostałam pieczenia i swędzenia ale doszły drożdzaki. U mnie od razu z grubej rury poleciał dr bo zna naszą historie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 12:37

• kas50 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela teraz tylko Trivagin bierzesz?
    Jak ze slodyczami,jadasz?

Dopochwowo nic nie bralas z antybiotyków? Tylko doustny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 16:04

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Angela teraz tylko Trivagin bierzesz?
    Jak ze slodyczami,jadasz?

Dopochwowo nic nie bralas z antybiotyków? Tylko doustny?

Teraz biore trivigin i 2-3 razy w tygodniu aplikuje sobie lactovaginal.

Dopochwowo dostałam na drodzaka nystatyne.

Słodycze jadam :) Bardziej postawiłam na higienę tak jak pisałam, osobne jednorazowe ręczniki. Zero kąpiel w wannie, basenach i innych zbiornikach wodnych. Tylko prysznic.

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ