X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli e coli mialas na szyjce? Mi wychodzi póki co w pochwie,ale wymazu z szyjki nie robilam:/ na to też mialas tylko antybiotyk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 08:45

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robie zawsze z kanalu szyjki macicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Czyli e coli mialas na szyjce? Mi wychodzi póki co w pochwie,ale wymazu z szyjki nie robilam:/ na to też mialas tylko antybiotyk?

Ogólnie na początku tej ciąży miałam robione z pochwy wymaz wyszło e-coli przy kontrolnym posiewie po pierwszej kuracji dalej wyszło i znów leki dostałam wtedy dr zdecydował że po tej drugiej kuracji zrobi wymaz z pochwy i z szyjki i w obu miejscach było czysto, myślę że w szyjce od poczatku było czysto ale nie dowiem się bo w trakcie kuracji sprawdziliśmy szyjkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 09:44

• kas50 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,ja teraz mialam 2razy tylko z pochwy,teraz idę 15.06.poproszę też o ten wymaz z szyjki. Nie wiecie czy do Diagnostyki mogę to zaniesc?

A w 1ciąży też miałaś takie posiewy? Infekcja była wynikiem zaniedbania lekarza i braku antybiotykow tak?

Angela w którym tc teraz wyszła Ci ta e.coli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 12:07

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Dziewczyny jutro prosić o dwa wymazy? Czyli musi mi dać dwie próbki.Mi dziś na spacerze poleciało troche wydzieliny. Lekarz nie kazał leżeć. Wczoraj sprzatalam dom i chyba jednak powinnam sobie odpuścić bo troche brzuch bolał. Paski w aptece tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie tylko posiewy z szyjki. Gdyby mialo cos wyjsc to wyjdzie.

Tak paski to w aptece powinni miec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Aha,ja teraz mialam 2razy tylko z pochwy,teraz idę 15.06.poproszę też o ten wymaz z szyjki. Nie wiecie czy do Diagnostyki mogę to zaniesc?

A w 1ciąży też miałaś takie posiewy? Infekcja była wynikiem zaniedbania lekarza i braku antybiotykow tak?

Angela w którym tc teraz wyszła Ci ta e.coli?
    W 1 ciąży niestety nikt mi nie robił posiewow :( A w tej od 8tc już wiedziałam że mam ecoli.

Karola tylko ze do szyjki jest kawałek drogi, bakteria pierw może żyć sobie w pochwie gdzie ja łatwiej wytepic i szybciej, nie leczona dopiero może przenieść się do szyjki nie rozpoznana i nie leczona dalej. Tak mi dr tłumaczył. Dlatego pierw robił z pochwy, później jak bakteria dalej była zalecił również z szyjki aby wykluczyć to czy nie poszło to dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 22:07

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te posiewy płacie same? Ja miałam w szpitalu, wszystko czysto, ale może wypada już powtórzyć. Ile to kosztuje około?

1tnvuq7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona wrote:
    A te posiewy płacie same? Ja miałam w szpitalu, wszystko czysto, ale może wypada już powtórzyć. Ile to kosztuje około?

chyba coś ok 35 zł dziś będę zanosić to Ci powiem i chcę prosić o dwie próbki ale już się denerwuje, że wychodze na panikare ale idę prywatnie pobrać więc chyba nie powinno go to obchodzić;)
    byłam też dziś na chwilę u rodzinnej z córką a że ja też się u niej leczę to poprosiłam o skierowanie na posiew moczu, żelazo:)

• Magdula Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kosztuje 30 zł.

Ola, ale jak to prosić o próbki? Lekarz Ci pobierze i odda do ręki? Da się tak? :)
    Mi lekarz pobiera i gabinet sam oddaje do laboratorium.

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide prywatnie wiec może mi da? To nie u prowadzącego zobaczymy co mi powie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pobiera i oddaje do reki i ja musze zaniesc do laba, koszt 33zl.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela w którym tc posiew wyszedł Ci już czysty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:29

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• ulola Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez 30 zł i wszystko załatwia gin ale wiem, że można przyjść ze swoim materiałem do laboratorium i zostawić do badania.
    Wkladek do sprawdzania co to wycieka chyba juz nie produkuja a pasków do badania PH nie ma w aptece może prędzej w medycznym, ja osobiście kupiłam na alegro. Zapłaciłam chyba 5 zł za paczkę a dają mi teraz dużo spokoju. Tylko uwaga Ph zmienia się przy wodach i przy infekcji bakteryjnej/przy grzybie bez zmian/.
    Galeona spokojnie doczekacie do 40 :) .
    A u mnie po wizycie w miarę ok:wód przybyło, szyjka trzyma i ma 3, 4 wprawdzie 3 tyg temu miała 3, 8 ale teraz jest dosc mocno powyginana bo dzidzia fiknęła i napiera główką. Mam nadzieję, że to ten powód a nie, że się skraca. Z plusów ujemnych : grzyb ma się dobrze :/ objawił sie spory zastoj na mojej nerce a Malutka prawie nic nie przybrała-staram się nie denerwować bo wiadomo że na każdym usg wychodzą inne pomiary ale mam już tak zszargane nerwy, że masakra :/ .
    Aha i ten ginekolog twierdzi że bakterie w szyjce mogą prowokować skracanie i poleca stosować dopochwowe probiotyki tylko ostrożnie z aplikacja bo miał przypadki, że pacjentki sobie paznokciami szyjke poraniły :/ .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 11:36

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprosiłam o dwie próbki pobrał mi z pochwy i z szyjki zaniosłam sama, zapłaciłam 37zł za każdy ale i tak to jest tylko posiew bakteriologiczny jakbym chciała mykologiczny to bym musiała na każdy mieć oddzielną próbkę czy u Was też tak jest?
    Kaarolaa Ty masz więcej próbek i dajesz na wszystko oddzielnie? ja juz zgłupiałam muszę chyba prowadzącego o szczegóły wypytać

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulola a kiedy mialas poprzednia wizyte? Nie denerwuj sie bo szyjka nadal jest fajnie dluga. Ponad 3 cm to dobry wynik a teraz i tak powoli bedzie sie skracala. A co z grzybem i nerka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola w tym tygodniu to długość szyjki bardzo dobra:) grzyb ma się dobrze tzn? nie denerwuj się wagą- do końca tym pomiarom nie można wierzyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola mi pobiera tylko na bakterie jeden posiew, bo ja nigdy nie mialam grzybicy a bakterie niestety mialam w tamtej ciazy i to jeszcze trzy rozne rodzaje.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ola mi pobiera tylko na bakterie jeden posiew, bo ja nigdy nie mialam grzybicy a bakterie niestety mialam w tamtej ciazy i to jeszcze trzy rozne rodzaje.
    U nas w Diagnostyce można oddac posiew z pochwy bakteriologiczny lub np.beztlenowy+tlenowy+mykologia. Lepiej oddać próbkę na ten 3w1? Wtedy wyjdą i bakterie i grzyby?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kaarolaa. Ciekawa jestem jak to u kas wygląda, że jej wyszły bakterie i candida czy miała dawany oddzielnie? jej lekarz daje do badania więc pewnie nie udzieli mi odpowiedzi:)

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ