Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Mój wynik posiewu ma ginka,nie wiem co na nim pisze:/ wcześniej mialam globulki z amoksycylina na e coli,też nie pomogły.
W 1ciąży gbs też mialam,w ciąży nie leczylam,a przy porodzie nie wiem nawet czy antybiotyk dostalam,bo poród trwał 3h lacznie od przyjazdu do szpitala.
W jakim laboratorium robisz badania?
Ja 2 razy pod rząd brałam ten sam antybiotyk bo raz nie dał rady.
Lekarz już w pewnym momencie zasugerował abym poszła jeszcze gdzieś indziej zrobić posiew bo podejrzewał że może coś oni "rozrabiają" w tym labo i wyniki fałszują. No ale jednak nie miał racje bo posiew w końcu wyszedł ujemny -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla31 wrote:Angela a jak poznac ze wody sie sacza? Dobrze ze u Was wszystko ok.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie było tak samo jak u Karoli, wstałam rano i poleciało. Od razu wiedziałam że coś jest nie tak. Kolejnego dnia było tak samo. W ciągu dnia sucho bo córka działała jak korek i blokowała wypływanie. Później miałam trochę spokoju i myślę że dziurka mogła się nawet zasklepic tak jak mówił dr na ip. A tego dnia co miałam usg zrobiła mi je dopochwowo i myślę że uszkodziła już pęcherz do końca
-
nick nieaktualny
-
U mnie poród był w 33tc. Po południu leżałam w łóżku z laptopem, poczułam mokro, ale bardziej niż zwykle. Zanim dobiegłam do łazienki to spodnie były przemoczone, lało się konkretnie. W szpitalu crp było ok wody przezroczyste, po porodzie u dziecka też czysto, więc nie było infekcji.
U mnie zaczyna się właśnie dziś ten nieszczęsny 33tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla31 wrote:Czyli powinnam zauważyć. Zwiększona ilość śluzu w ciągu dnia jest raczej normalna tzn czasem poczuje ze cos wyplynie robi sie delikatnie mokro. Angela a byly problemy z Córeczką?
Na początku mieliśmy trochę pod górkę, potrzebowała respiratora, później tlenu. Miała wylew 1 stopnia, podejrzenie martwiczego zapalenia jelit. Ale najważniejsze że teraz po wcześniactwie nic nam nie zostało. W lipcu mamy wizytę tylko u okulisty a tak mamy zdrową córeczkę. -
nick nieaktualnyStrasznie się cieszę, że teraz jest wszystko dobrze:)
Jejku Dziewczyny jakbym chciała być już chociaż w 27 tygodniu.
wiem, że już o to pytałam ale ten posiew wystarczy tylko robić z szyjki? bo ten w kierunku paciorkowca to chyba jest z pochwy i okolicy odbytu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 12:09
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Mi ginka robi wymaz z pochwy,z szyjki cytologie. Bakterie mam w pochwie,szyjka czysta choć mam nadzerke.
Mi gin tłumaczył że jeżeli jest w pochwie bakteria to lepiej niż miała być w szyjce bo od szyjki nie daleka droga do dziecka. Dlatego warto zbadać pochwę i szyjkę czy jest czysto -
Karolaa: czyli wody odchodzily ci co jakiś czas?
Pytam bo dziś po kąpieli miałam taką sytuację wydzielina ciemno żółta jakby że sluzem. Od razu wkladka do wymiany. Dziwne bo dwa razy po prysznicu zaraz... Później nic.
Nie wiem czy to przez pessar. Przy badaniu gin też zawsze taka wyciekala i lekarka sprawdzała ze to nie wody, ale pierwszy raz tak mi w domu poleciało.
W necie pisza że w pozycji leżącej wody wyciekaja bardziej ale u Ciebie było inaczej z tego co piszesz
My we wtorek idziemy i tak już do szpitala.
Edit: doczytałam że Angela tak samo miała. Poczekam spokojnie do rana... Najgorsze że nigdzie w aptece nie mają tych wkładek do sprawdzaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 21:05
-
nick nieaktualnyTo kup sobie paski ph. Wody sa czyste, czyli takie lekko zoltawe wiec mysle ze to moze byc wina pessara bo przy tym czesciej sa uplawy.
W szpitalu wlasnie po to kazali lezec zeby nie lecialy wiec dla mnie to logiczne. Mi lekarz tlumaczyl ze ta dziurka jest gdzies wysoko i jak lezalam to wtedy nie lecialy a przy wstawania ta dziurka sie odblokowywala i znow byl wyciek. -
Angela89 wrote:Mi gin tłumaczył że jeżeli jest w pochwie bakteria to lepiej niż miała być w szyjce bo od szyjki nie daleka droga do dziecka. Dlatego warto zbadać pochwę i szyjkę czy jest czysto
-
nick nieaktualny