X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza będę teraz prosiła o pobranie wymazu na posiew ale kurcze obawiam się, że mi powie, ze dopiero w kierunku paciorkowca będzie robiony? Albo jak teraz mi pobierze ( w 31tyg) to pewnie później nie powtórzy a jak będzie ujemny a później się przyplącze? nie wiadomo co robić, ja biorę tylko magnez i witaminy mimo, że mówię, ze mam twardy brzuch nie padła ani razu propozycja luteiny może dlatego, że póki co z szyjka było ok?

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Pysiaczku nie mam pojęcia czy za silny czy nie,ale może warto zaufac dla lekarza? Ja tez bardzo duzo leków biorę,no ale co poradzic jak mus to mus

Ola lepiej dmuchac na zimne :-)

Malutka trzymam kciuki
    No chyba masz racje. Ja ufam swojej gin, ale wiesz wolałam sie jeszcze Was zapytać, jak to u Was jest z ta profilaktyka przy szwie. Bede brała ten macmiror co pare dni, jak mi ginka zaleciła. Dzięki Izabela za odpowiedz :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• ttuska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odp; ) Na też mam globulki raz na tydzień i raz tylko posiew zrobiony przed pessarem ;) pewnie gdyby wydzielina się zmieniła to mi pobierze ponownie-póki co jest ok

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja srednio mialam posiew robiony raz na 4-6 tygodni i zawsze czysto. Ale tez profilaktycznie przepisywal mi Gynoflor lub Fluomizin a poza tym od samego poczatku biore luteine dopochwow. Żadnych probiotykow ani nic w tym rodzaju.

• eta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola twardniec brzuch na tym etapie ciazy moze, te skurcze braxtona sa normalne, chyba ze masz je bardzo czesto, dlugo , jakies bole podbrzusza dochodza do tego..wtedy lepiej sprawdzic.
    Co do posiewu doradz sie lekarza, ale do szpitala na porod musisz miec posiew po 35 tygodniu.

Malutka spokojnie, na pewno dociagniesz do koncowki ciazy i urodzisz zdrowego malucha! Masz dobra opieke, teraz tylko leżeć i czekac, myslec pozytywnie, wszystko jest pod kontrola, uda się :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 22:40

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja srednio mialam posiew robiony raz na 4-6 tygodni i zawsze czysto. Ale tez profilaktycznie przepisywal mi Gynoflor lub Fluomizin a poza tym od samego poczatku biore luteine dopochwow. Żadnych probiotykow ani nic w tym rodzaju.

A no faktycznie ja jakiś czas temu mialam fluomizin ale tylko jedno opakowanie.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    A no faktycznie ja jakiś czas temu mialam fluomizin ale tylko jedno opakowanie.
    A ja juz miałam dwa razy Gynoflor i dwa razy Fuomizin a po szwie jeszcze co drugi dzien Nystatyne 10 tabletek.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A ja juz miałam dwa razy Gynoflor i dwa razy Fuomizin a po szwie jeszcze co drugi dzien Nystatyne 10 tabletek.
    Coś czuje,ze po tej wizycie dostane dodatkowe coś na wszelki wypadek. Ja jedynie natamycyne co 3 dni aplikuje bo przef szwem ja bralam.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Hej Dziewczyny
    Mam pytanie do dziewczyn ze szwem. Bierzecie cos dopochwowo tak profilaktycznie? Bo ja brałam takie globulki robione w aptece, a teraz co dwa dni mam brać ten macmiror. Powiem szczerze, ze tyle tych lekarstw troszke mnie przeraza, bo pewnie jakos do Dzidzi one docierają :( no ale infekcja wiadomo byłaby gorsza...

Dopochwowo biorę 2 x dziennie luteinę ale to od początku ciąży. Wprawdzie w szpitalu lekarz przy wypisie mówił, że po założeniu szwu standardy mówią, że luteina jest już zbędna ale mój lekarz twierdzi, że jest jednak przydatna a ja mu wierzę. Zresztą jak ostatnio byłam w szpitalu na sterydach to pomimo wykładu o zbędności luteiny to i tak dostawałam rano i wieczorem ;)

Co do posiewu to jak na razie miała dwa razy: przed założeniem szwu i później jakieś dwa tygodnie to czy się tam coś nie wdało.
    Teraz czeka mnie ten nieszczęsny GBS :/

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się wciąż w dwupaku ;) w środę te cyrki to chyba był efekt pełni księżyca. W środę pełnia była, w szpitalu mega ludu, porodówka pełna, mnie skurcze trzymały cały dzień i całą noc ale nieregularne (bywały co 10 min, ale bywały i co 20,30). Przeszło w czwartek rano, na ktg ani pół skurczu. Lekarka na IP zbadała mnie, wyjęła moje niebieskie ufo i powiedziała, że szyjka 2 cm, wszystko pozamykane i jeszcze przenoszę :P

Ale szczerze to ulżyło mi, że to jeszcze nie teraz. Z jednej strony chcę już mieć małego przy sobie i być po, ale rodziłam już raz i cóż... nie chcę być "w trakcie" ;) tęsknię za błogą nieświadomością przed pierwszym porodem ;)

1tnvuq7.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona ważne,ze pessar ściągnięty i teraz możesz już tylko czekać na rozwój sytuacji ;)

Ja luteine od 27tc biorę 2x2 poczatkowo dopochwowo a po założeniu krążka pod język ;) póki co do 34 tyg mam brać ;)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteinę biore, ale podjęzykowo. Blee, no ale trzeba, przynajmniej tak moja gin twierdzi. Do tego magnez oczywiscie dwa razy po dwie tabletki i tak jak pisałam, dopochwowo profilaktycznie co pare dni mam brać macmiror, a tak to lactovaginal. Troche tego jest :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Magdula Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, ja na początku to całą aptekę miałam ;)
    Luteina x2 , duphaston x 2, clexane, magnez, witaminy... Teraz odpadł mi duphaston ale za to doszło żelazo tak więc wychodzi na to samo ;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostaly dwa opakowania luteiny i mysle ze tego nie wykorzystam do konca. Szew sciagamy 1 wiec juz nie wykoncze tego chociaz biore ja 3 razy dziennie. Cala ciaze praktycznie bralam luteine, przez moment tylko duphaston ale bylo mi po nim niedobrze i tak zostala ta luteina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona no jestem ciekawa kiedy u Ciebie ruszy?

Moj gin tez sie smial.ze.szew ściągnięmy a tam nic sie.nie ruszy i trzeba bedzie wywolywac.

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż jak ruszy to ruszy, najgorsze, że niedługo ŚDM a ja z Krk ;/ i termin wypada mi włąśnie teraz, żyć nie umierać :P ale już mi w szpitalu przepustkę dali, żebym mogła dojechać :P

Ja luteinę brałam od 19tc, lekarze mówili, że to na szyjkę, żeby trzymała a magnez przeciw skurczom typowo.

1tnvuq7.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Galeona no jestem ciekawa kiedy u Ciebie ruszy?

Moj gin tez sie smial.ze.szew ściągnięmy a tam nic sie.nie ruszy i trzeba bedzie wywolywac.

I tak bywa he :-) ze szew czy pessar zacisnie i potem trzeba wywoływać he.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona drugi poród szybszy od pierwszego - tak miały moje koleżanki więc będzie ok ;)

Ruda co tam u Ciebie??

Kaarolaa u Ciebie też już blisko termin :):)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona a który masz konkretnie tydzień bo nie wiem czy Ci się ten suwaczek aktualizuje:)

pewnie tak będzie Dziewczyny, że porody będą wywoływane

• ttuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona a w którym szpitalu będziesz rodziła bo ja też z Krakowa ;)

w4sqkrnt373m17ix.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ