Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIza będę teraz prosiła o pobranie wymazu na posiew ale kurcze obawiam się, że mi powie, ze dopiero w kierunku paciorkowca będzie robiony? Albo jak teraz mi pobierze ( w 31tyg) to pewnie później nie powtórzy a jak będzie ujemny a później się przyplącze? nie wiadomo co robić, ja biorę tylko magnez i witaminy mimo, że mówię, ze mam twardy brzuch nie padła ani razu propozycja luteiny może dlatego, że póki co z szyjka było ok?
-
Izabela23 wrote:Pysiaczku nie mam pojęcia czy za silny czy nie,ale może warto zaufac dla lekarza? Ja tez bardzo duzo leków biorę,no ale co poradzic jak mus to mus
Ola lepiej dmuchac na zimne
Malutka trzymam kciukiMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
Ola twardniec brzuch na tym etapie ciazy moze, te skurcze braxtona sa normalne, chyba ze masz je bardzo czesto, dlugo , jakies bole podbrzusza dochodza do tego..wtedy lepiej sprawdzic.
Co do posiewu doradz sie lekarza, ale do szpitala na porod musisz miec posiew po 35 tygodniu.
Malutka spokojnie, na pewno dociagniesz do koncowki ciazy i urodzisz zdrowego malucha! Masz dobra opieke, teraz tylko leżeć i czekac, myslec pozytywnie, wszystko jest pod kontrola, uda sięWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 22:40
-
kaarolaa wrote:Ja srednio mialam posiew robiony raz na 4-6 tygodni i zawsze czysto. Ale tez profilaktycznie przepisywal mi Gynoflor lub Fluomizin a poza tym od samego poczatku biore luteine dopochwow. Żadnych probiotykow ani nic w tym rodzaju.
A no faktycznie ja jakiś czas temu mialam fluomizin ale tylko jedno opakowanie.
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:A ja juz miałam dwa razy Gynoflor i dwa razy Fuomizin a po szwie jeszcze co drugi dzien Nystatyne 10 tabletek.
-
Pysiaczek89 wrote:Hej Dziewczyny
Mam pytanie do dziewczyn ze szwem. Bierzecie cos dopochwowo tak profilaktycznie? Bo ja brałam takie globulki robione w aptece, a teraz co dwa dni mam brać ten macmiror. Powiem szczerze, ze tyle tych lekarstw troszke mnie przeraza, bo pewnie jakos do Dzidzi one docierają no ale infekcja wiadomo byłaby gorsza...
Dopochwowo biorę 2 x dziennie luteinę ale to od początku ciąży. Wprawdzie w szpitalu lekarz przy wypisie mówił, że po założeniu szwu standardy mówią, że luteina jest już zbędna ale mój lekarz twierdzi, że jest jednak przydatna a ja mu wierzę. Zresztą jak ostatnio byłam w szpitalu na sterydach to pomimo wykładu o zbędności luteiny to i tak dostawałam rano i wieczorem
Co do posiewu to jak na razie miała dwa razy: przed założeniem szwu i później jakieś dwa tygodnie to czy się tam coś nie wdało.
Teraz czeka mnie ten nieszczęsny GBS -
Hej, witam się wciąż w dwupaku w środę te cyrki to chyba był efekt pełni księżyca. W środę pełnia była, w szpitalu mega ludu, porodówka pełna, mnie skurcze trzymały cały dzień i całą noc ale nieregularne (bywały co 10 min, ale bywały i co 20,30). Przeszło w czwartek rano, na ktg ani pół skurczu. Lekarka na IP zbadała mnie, wyjęła moje niebieskie ufo i powiedziała, że szyjka 2 cm, wszystko pozamykane i jeszcze przenoszę
Ale szczerze to ulżyło mi, że to jeszcze nie teraz. Z jednej strony chcę już mieć małego przy sobie i być po, ale rodziłam już raz i cóż... nie chcę być "w trakcie" tęsknię za błogą nieświadomością przed pierwszym porodem -
Ja luteinę biore, ale podjęzykowo. Blee, no ale trzeba, przynajmniej tak moja gin twierdzi. Do tego magnez oczywiscie dwa razy po dwie tabletki i tak jak pisałam, dopochwowo profilaktycznie co pare dni mam brać macmiror, a tak to lactovaginal. Troche tego jestMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyMi zostaly dwa opakowania luteiny i mysle ze tego nie wykorzystam do konca. Szew sciagamy 1 wiec juz nie wykoncze tego chociaz biore ja 3 razy dziennie. Cala ciaze praktycznie bralam luteine, przez moment tylko duphaston ale bylo mi po nim niedobrze i tak zostala ta luteina.
-
nick nieaktualny
-
No cóż jak ruszy to ruszy, najgorsze, że niedługo ŚDM a ja z Krk ;/ i termin wypada mi włąśnie teraz, żyć nie umierać ale już mi w szpitalu przepustkę dali, żebym mogła dojechać
Ja luteinę brałam od 19tc, lekarze mówili, że to na szyjkę, żeby trzymała a magnez przeciw skurczom typowo. -
kaarolaa wrote:Galeona no jestem ciekawa kiedy u Ciebie ruszy?
Moj gin tez sie smial.ze.szew ściągnięmy a tam nic sie.nie ruszy i trzeba bedzie wywolywac.
I tak bywa he ze szew czy pessar zacisnie i potem trzeba wywoływać he. -
nick nieaktualny