X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta u mnie tylko 4 dni i bede donoszona :) ale chce do tego 38 wytrzymac.

eta lubi tę wiadomość

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam 38+6, czyli tydzień do terminu.

A rodzić będę na ujastku.

Nie wiem czy się uda urodzić szybciej, pierwsze dziecko urodziłam w 4h od pierwszego skurczu i rozwarcia pół cm więc mega szybko :P

1tnvuq7.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona to tak jak ja! Będziesz moim źródłem informacji ;)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola super że zaraz donoszona!! Tyle przeszlas i juz niedlugo urodzisz zdrowego malucha :-) :-)

Galeona to Ty porod express!jejku to nim sie obejrzysz a juz beda parte ;-)

Ja mam jutro kontrole szyjki! Czas mi tak wolno plynie...

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy miewacie takie dziwne odczucie jakby dziecko uderzalo w szyjke? Zastanawiam sie czy to tylko takie odczucie czy dziecko uderza w szyjke albo odbyt od srodka.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela ja tak nie mam. Od jakis dwoch tygodni mam ucisk ale na pecherz, ale to tez tylko wtedy kiedy sie mocmo wypycha i czuje wlasnie takie chwilowe pieczenie szczypanie a na szyjce nic nie czuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta kciuki za szyjke ;)

eta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona zazdroszcze szybkiego porodu, ja Marcela rodzilam 20h. Ale juz koncowka byla ekspresowa bo 3 skurcze parte i mlody byl. Szybko ale co sie dziwic jak wazyl troche ponad pol kg.

• eta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie , szyjka bez zmian od 27 do 29 mm, luteina do 34 tc mam brac, no spe odstawic powoli, kolejne 2 tygodnie mocno odpoczywac leżeć, za 2 tygodnie kontrola szyjki. Lekarka mowila że podejrzewa że te skurcze co sie u mnie zaczely mogly mieć podłoże infekcyjne. No ale okej, antybiotyk jem , globulki z antybiotykiem wpycham, jakos dociagne ;-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta leki na pewno zwalcza infekcje.
    Mi sie coś prxyplatalo lekkie pieczenie i zaczerwienienie,a do wizyty dobry tydzień jeszcze. Napisalam do lekarza to kazał brac codziennie natamycyne,że powinno pomóc.

Coś mi się wydaje,że płyn do higieny mi przestal pasować

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta pomimo takiej szyjki kazała Ci leżeć? Ja niby od środy mogę trochę zacząć chodzić zresztą już więcej po domu się krece; )

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska moja gin jeszcze pewnie się boi i dmucha na zimne, jeszcze lecze sie tymi antybiotykami i sprawa z skurczami jest świeża, dopiero co za mna , wiec pewnie dlatego, a poza tym ona i położna mi powiedzialy że do 32 tygodnia to najważniejsze zeby dotrwać, bo po 32 juz te wczesniaki maja lepsze rokowania niz te mlodsze. Wiec każe mi odpoczywac i leżeć, bo to na pewno najlepsze dla dziecka a ona bardzo sie przejmuje. Jednak te skurcze i pobolewania wystraszyly nas. Generalnie ja tez wstaje, nie leze plackiem caly czas, wstaje i krece sie po domu po troche minut pare razy na dzien. Ale nie sprzatam, nie dzwigam, nie wychodze z synem.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EtA to ja jestem w 31+3 i odliczam dni do 36tc. Dzisiaj pojechałam nad wodę żeby trooche pooddychac i teraz wieczorem zaczęły mnie łapać skurcze :/ zobaczymy jak będzie jutro

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska ja tez wiadomo do 36-37 tc chce dojść a wtedy odetchnac z ulga i odliczac do 26.09. Wtedy mam termin cesarki. Mysle jeszcze nad sn, ale po ostatnich przejsciach to mam dosc w ogole tematu ciąży. Bardzo ciesze sie że we wrześniu przywitam synka Leona, ale tak jak jeszcze jakis czas temu myslalam o trzecim dziecku tak teraz myślę że to juz ostatnia uciąża i dwojka synów jest wystarczajaca ;-)

Ttuska a jak skurcze dziś?przeszly?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wskazania masz do cc czy pierwsza też była cesarka?

Dzisiaj też mam skurcze tzn takie chwilowe twardnienia bez bólu. Już nie mogę wylezec tym bardziej jak taka piękna pogoda..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska na ten moment nie mam wskazań do cc. Ignacy urodzil sie przez cc, cesarka uratowala mu życie, wtedy ciężko to znioslam psychicznie i to nagłe cc i problemy z karmieniem, ale z perspektywy czasu człowiek po swoich doświadczeniach inaczej patrzy na wiele rzeczy. Marzył mi się porod sn, mialam umowe podpisana z położna, potem życie zwerfikowalo moje wyobrazenia. Teraz na nic sie nie nastawiam, ale im więcej tych problemow to bardziej sie boje że powtorzy sie sytuacja z wczesniejszej ciazy :-\ zobaczymy, najważniejsze dla mnie zeby Leon urodzil sie zdrowy.
    A termin mam juz zaklepany bo mnie moja lekarka juz wpisala w grafik bo potem mowi że trudniej sie wcisnac w razie czego.

A Ty odpoczywaj, takich lezacych jest nas wiecej ;-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rozumiem obawy, pewnie lepszy sn ale życie weryfikuje i trzeba się dostosować; )
    Dzisiaj się trochę pokreciłam, bo przez to leżenie tak mnie bolą plecy, ze nawet już masaż nie pomaga :(

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ból pleców szybko Ci minął!

Dziś taka cisza, chyba wszystkie zamiast leżeć w plener się wybrały w taką pogodę ;-) :-D

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi już tak ciężko, że nie wiem co będzie później, ten brzuch taki napięty, skóry brakuje, do tego jak chodzę to tak ciągnie i strasznie mi się odbija i zgaga okropna.
    W środę dowiem się czy też będzie druga cesarka. Eta a ogólnie na kiedy masz termin, ze cesarka planowana na 26 września? ja mam termin na 30 września i ak myśle czy jak będzie cesarka będę właśnie gdzieś rodzić w okolicach 25 chyba, że nie dotrwam z tym stawiającym się brzuchem:(

• ttuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja mam identycznie, brzuch się napina jak tylko wstaje :/ ale podobno gorzej jest jak są skurcze niż takie stawianie brzucha

Ola31 lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ