X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta u mnie tylko 4 dni i bede donoszona :) ale chce do tego 38 wytrzymac.

eta lubi tę wiadomość

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam 38+6, czyli tydzień do terminu.

A rodzić będę na ujastku.

Nie wiem czy się uda urodzić szybciej, pierwsze dziecko urodziłam w 4h od pierwszego skurczu i rozwarcia pół cm więc mega szybko :P

1tnvuq7.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona to tak jak ja! Będziesz moim źródłem informacji ;)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola super że zaraz donoszona!! Tyle przeszlas i juz niedlugo urodzisz zdrowego malucha :-) :-)

Galeona to Ty porod express!jejku to nim sie obejrzysz a juz beda parte ;-)

Ja mam jutro kontrole szyjki! Czas mi tak wolno plynie...

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy miewacie takie dziwne odczucie jakby dziecko uderzalo w szyjke? Zastanawiam sie czy to tylko takie odczucie czy dziecko uderza w szyjke albo odbyt od srodka.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela ja tak nie mam. Od jakis dwoch tygodni mam ucisk ale na pecherz, ale to tez tylko wtedy kiedy sie mocmo wypycha i czuje wlasnie takie chwilowe pieczenie szczypanie a na szyjce nic nie czuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta kciuki za szyjke ;)

eta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galeona zazdroszcze szybkiego porodu, ja Marcela rodzilam 20h. Ale juz koncowka byla ekspresowa bo 3 skurcze parte i mlody byl. Szybko ale co sie dziwic jak wazyl troche ponad pol kg.

• eta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie , szyjka bez zmian od 27 do 29 mm, luteina do 34 tc mam brac, no spe odstawic powoli, kolejne 2 tygodnie mocno odpoczywac leżeć, za 2 tygodnie kontrola szyjki. Lekarka mowila że podejrzewa że te skurcze co sie u mnie zaczely mogly mieć podłoże infekcyjne. No ale okej, antybiotyk jem , globulki z antybiotykiem wpycham, jakos dociagne ;-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta leki na pewno zwalcza infekcje.
    Mi sie coś prxyplatalo lekkie pieczenie i zaczerwienienie,a do wizyty dobry tydzień jeszcze. Napisalam do lekarza to kazał brac codziennie natamycyne,że powinno pomóc.

Coś mi się wydaje,że płyn do higieny mi przestal pasować

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta pomimo takiej szyjki kazała Ci leżeć? Ja niby od środy mogę trochę zacząć chodzić zresztą już więcej po domu się krece; )

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska moja gin jeszcze pewnie się boi i dmucha na zimne, jeszcze lecze sie tymi antybiotykami i sprawa z skurczami jest świeża, dopiero co za mna , wiec pewnie dlatego, a poza tym ona i położna mi powiedzialy że do 32 tygodnia to najważniejsze zeby dotrwać, bo po 32 juz te wczesniaki maja lepsze rokowania niz te mlodsze. Wiec każe mi odpoczywac i leżeć, bo to na pewno najlepsze dla dziecka a ona bardzo sie przejmuje. Jednak te skurcze i pobolewania wystraszyly nas. Generalnie ja tez wstaje, nie leze plackiem caly czas, wstaje i krece sie po domu po troche minut pare razy na dzien. Ale nie sprzatam, nie dzwigam, nie wychodze z synem.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EtA to ja jestem w 31+3 i odliczam dni do 36tc. Dzisiaj pojechałam nad wodę żeby trooche pooddychac i teraz wieczorem zaczęły mnie łapać skurcze :/ zobaczymy jak będzie jutro

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska ja tez wiadomo do 36-37 tc chce dojść a wtedy odetchnac z ulga i odliczac do 26.09. Wtedy mam termin cesarki. Mysle jeszcze nad sn, ale po ostatnich przejsciach to mam dosc w ogole tematu ciąży. Bardzo ciesze sie że we wrześniu przywitam synka Leona, ale tak jak jeszcze jakis czas temu myslalam o trzecim dziecku tak teraz myślę że to juz ostatnia uciąża i dwojka synów jest wystarczajaca ;-)

Ttuska a jak skurcze dziś?przeszly?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wskazania masz do cc czy pierwsza też była cesarka?

Dzisiaj też mam skurcze tzn takie chwilowe twardnienia bez bólu. Już nie mogę wylezec tym bardziej jak taka piękna pogoda..

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska na ten moment nie mam wskazań do cc. Ignacy urodzil sie przez cc, cesarka uratowala mu życie, wtedy ciężko to znioslam psychicznie i to nagłe cc i problemy z karmieniem, ale z perspektywy czasu człowiek po swoich doświadczeniach inaczej patrzy na wiele rzeczy. Marzył mi się porod sn, mialam umowe podpisana z położna, potem życie zwerfikowalo moje wyobrazenia. Teraz na nic sie nie nastawiam, ale im więcej tych problemow to bardziej sie boje że powtorzy sie sytuacja z wczesniejszej ciazy :-\ zobaczymy, najważniejsze dla mnie zeby Leon urodzil sie zdrowy.
    A termin mam juz zaklepany bo mnie moja lekarka juz wpisala w grafik bo potem mowi że trudniej sie wcisnac w razie czego.

A Ty odpoczywaj, takich lezacych jest nas wiecej ;-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rozumiem obawy, pewnie lepszy sn ale życie weryfikuje i trzeba się dostosować; )
    Dzisiaj się trochę pokreciłam, bo przez to leżenie tak mnie bolą plecy, ze nawet już masaż nie pomaga :(

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ból pleców szybko Ci minął!

Dziś taka cisza, chyba wszystkie zamiast leżeć w plener się wybrały w taką pogodę ;-) :-D

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi już tak ciężko, że nie wiem co będzie później, ten brzuch taki napięty, skóry brakuje, do tego jak chodzę to tak ciągnie i strasznie mi się odbija i zgaga okropna.
    W środę dowiem się czy też będzie druga cesarka. Eta a ogólnie na kiedy masz termin, ze cesarka planowana na 26 września? ja mam termin na 30 września i ak myśle czy jak będzie cesarka będę właśnie gdzieś rodzić w okolicach 25 chyba, że nie dotrwam z tym stawiającym się brzuchem:(

• ttuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja mam identycznie, brzuch się napina jak tylko wstaje :/ ale podobno gorzej jest jak są skurcze niż takie stawianie brzucha

Ola31 lubi tę wiadomość

w4sqkrnt373m17ix.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ