X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza daj znać co powiedzą w szpitalu :-*

Eta no jak widać nie rodzę :P jutro ktg i wizyta

1tnvuq7.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Izabela super ze poszlas na wizyte. Polezysz i bedzie dobrze, tam sie Wami zajma. A u jakiego gina bylas dzisiaj?
    W puszu u Wójcika na usg jak powiedział,ze szyjka taka to po wyjsciu zadzwonilam do naszego P co mam robic to kazal natychmiast do olsztyna. Powiedziałem ze nic mnie nie boli to kazal im sciemnic ze mam bole itp i ze wtedy musza przyjac mnie.

Poza tym ze podlaczyli ktg i dali magnez nic nie wiem. Czuje ze mnie oleją jak zwykle.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ważne ze jestes w Olsztynie i ze Cie przyjeli. Ja wiem ze oni maja tam olewczy sposob ale i tak teraz nic wiecej nie zrobia procz nakazu lezenia, podania magnezu i ktg.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a kojarzysz lekarza kozerskiego z tego szpitala??
    Nic nie wiem mam lezec i tyle jak skurczy nie bedzie to poobserwuja i wypisza mnie. Prowadzacy na slowa ze tydz temu szyjka miala 3 cm wyjechal mi tekstem,ze gdyby szyjka wyjsciowo miala 3cm to nikt by mi szwu nie zakładał! Potem przylazl zobaczyc moja dokumentacje a tam napisane było w wypisie z warszawy,że szew zalozony profilaktycznie to może zmieni zdanie,bo powiedzial ze man 2 egzemplarze to czy moze jeden do historii choroby zabrac

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam prawie wszystkich znam. Tylko Ci co nowi doszli to nie znam. Najgorsza jest Chorzewska, nie zna sie na niczym. Dobry jest Lesniczak i taki maly w okularach, zapomnialam nazwiska.

Mnie Olsztyn dopiero przyjal jak zaczelam 24 tydzien dokladnie.to bylo 24+2 a na drugi dzień urodzilam i to jeszcze swoim transportem musiałam jechac bo na karetke z Ostrody moglam sie nie doczekac. Wedlug mnie powinni Cie tam zatrzymac i trzymac juz do konca bo w kazdej chwili moga pojawic sie skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tak w ogole od dzisiaj ciaza donoszona. Do terminu rowne trzy tygodnie zostaly :)

Pysiaczek89, ulola, Galeona, eta, Ola31 lubią tę wiadomość

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u mnie wg ostatniej @ jest 4 i 2 dni a ten Kozeski to dobry?

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ulola Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mocno trzymam kciuki za ujemny posiew i szybkie zaszycie ;) . Izabela niesamowita intuicja, jesteś w szpitalu nie daj sie tylko stamtąd wygonić- zawsze możesz mówić że boli brzuch albo kłuje w pochwie. Niech Cie obserwują i zgadzam sie z Karolą powinnaś tam zostac do konca ciąży. Eta dzięki za ostatnie podniesienie na duchu- jakbym mogla to bym Cie wyściskała :) . Karola gratulacje 37 tygodnia. Galeona a w ktorym tygodniu wywołują na Ujastku??bo jak tak dalej pójdzie to za dwa tygodnie się spotkamy ;) I jak Ty tam bidulo dojedziesz? . Ja odliczam juz dni i w końcu wzięłam sie za szykowanie rzeczy dla dzidzi - poza tym brzuch się spina i dziwnie kłuje, łożysko masakra za to przepływy ok , dzis w nocy krew na majtach i szybka wizyta u gin. W gabinecie wydzielina biała, serowata ani śladu krwi. Nie grzebała , żeby sprawdzić szyjkę- pewnie nie chciała jej drażnić czy sprowokowac. Na usg ok a jutro mam ktg. Mam nadzieję, ze dzidzia będzie łaskawa ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 05:05

eta lubi tę wiadomość

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Karola u mnie wg ostatniej @ jest 4 i 2 dni a ten Kozeski to dobry?
    Izabela to wlasnie jeden z lepszych na oddziale. A ten mlody to Gowkielewicz i on wlasnie jest bardzo sympatyczny i dobry w swoim fachu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:22

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dojechałam bez problemu, drogi opustoszałe, teraz ciężko Krakusa na ulicy spotkać:P u mnie pozamykane, skurcze się piszą ale ja ich nie czuję, może do pn wytrzymam :P

1tnvuq7.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela trzymaj się tam w tym szpitalu i tak jak dziewczyny pisza nie daj sie wygonic! Lepiej jeszcze polez tam.

Kaarolaa wielkie gratulacje!! :-D udało się dotrwać to finału :-D super!! :-)

Ulola cieszę się że troche wsparlam ;-) :-*

kaarolaa lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam badanie i założenie pessara :)))
    Szyjka niestety pomimo leżenia się skrócila do 9 mm ale z pessar em czuje się bezpieczniej. Jeżeli wszystko będzie oki to puszcza mnie do domu może pod koniec tygodnia :)

eta lubi tę wiadomość

• ttuska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to super że się udało:) a skurcze miałaś przez ten okres miałaś bo może one są powodem skrócenia?

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam codziennie rano w szpitalu ktg ale żadne się nie pisały. Od piątku odkąd leze brzuch mi nawet nie twardnieje :)

• ttuska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ekstra ;) bo ja to pomimo pessara mam non stop twardy brzuch i skurcze więc wolę leżeć

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dobrze ze masz ten pessar. Ale kurcze ta szyjka jest naprawdę mega krotka i oby ten pessar dal rade.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda fajnie,ze zalozyli. Ja nadal mam takie te dziwne bole w pochwie,ale byl lekarz i mowil ze bylam dzis badana i moze byc dodatkowo po badaniu ten ból i ze u mnie jak najmniej ingerencji bo kazde badanie moze pobudzoc skurcze. Na ktg 2x dziennie póki co na szczęście nie ma zadnych nawet malych skurczy.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela lekarz ma racje-ja po zwykłym usg mam mega skurcze :/ w ogóle to mam zakaz dotykania brzucha

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super że juz pessar masz :-) :-) teraz spokoju tylko życzę :-)

Ja odstawiam nospe na zlecenie lekarza i dzis mnie cos pobolewac zaczelo ale jak leżę to przechodzi. Teraz tesciowa jest u mnie i troche częściej wstaje i chodze niz jak mama byla u mnie.

Dziewczyny a Wasi mezowie jak sie zachowuja? Tzn. Np jak wroca z pracy to lataja i wam pomagaja? Moj to oczywiście zmeczony, cos ignacym sie zajmie ale marudzi.ale na swoj motocykl ma siłę ;-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swojego to w ogole nie moglam liczyc. Mialam nic nie robic kiedy wroce do domu. A niestety obiady sprzatanie pranie spacery i zakupy. Jak wracal z pracy to szedl na gora dwie godziny z Marcelim na plac zabaw. Ja moglam wtedy troche odpoczac. Takze ja od 27 tygodnia na pelnych obrotach dzialalam. Tyle ze nie dzwigalam, chociaz zakupy i wozek tez swoje wazyly.

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ