X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza daj znać co powiedzą w szpitalu :-*

Eta no jak widać nie rodzę :P jutro ktg i wizyta

1tnvuq7.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Izabela super ze poszlas na wizyte. Polezysz i bedzie dobrze, tam sie Wami zajma. A u jakiego gina bylas dzisiaj?
    W puszu u Wójcika na usg jak powiedział,ze szyjka taka to po wyjsciu zadzwonilam do naszego P co mam robic to kazal natychmiast do olsztyna. Powiedziałem ze nic mnie nie boli to kazal im sciemnic ze mam bole itp i ze wtedy musza przyjac mnie.

Poza tym ze podlaczyli ktg i dali magnez nic nie wiem. Czuje ze mnie oleją jak zwykle.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ważne ze jestes w Olsztynie i ze Cie przyjeli. Ja wiem ze oni maja tam olewczy sposob ale i tak teraz nic wiecej nie zrobia procz nakazu lezenia, podania magnezu i ktg.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a kojarzysz lekarza kozerskiego z tego szpitala??
    Nic nie wiem mam lezec i tyle jak skurczy nie bedzie to poobserwuja i wypisza mnie. Prowadzacy na slowa ze tydz temu szyjka miala 3 cm wyjechal mi tekstem,ze gdyby szyjka wyjsciowo miala 3cm to nikt by mi szwu nie zakładał! Potem przylazl zobaczyc moja dokumentacje a tam napisane było w wypisie z warszawy,że szew zalozony profilaktycznie to może zmieni zdanie,bo powiedzial ze man 2 egzemplarze to czy moze jeden do historii choroby zabrac

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam prawie wszystkich znam. Tylko Ci co nowi doszli to nie znam. Najgorsza jest Chorzewska, nie zna sie na niczym. Dobry jest Lesniczak i taki maly w okularach, zapomnialam nazwiska.

Mnie Olsztyn dopiero przyjal jak zaczelam 24 tydzien dokladnie.to bylo 24+2 a na drugi dzień urodzilam i to jeszcze swoim transportem musiałam jechac bo na karetke z Ostrody moglam sie nie doczekac. Wedlug mnie powinni Cie tam zatrzymac i trzymac juz do konca bo w kazdej chwili moga pojawic sie skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tak w ogole od dzisiaj ciaza donoszona. Do terminu rowne trzy tygodnie zostaly :)

Pysiaczek89, ulola, Galeona, eta, Ola31 lubią tę wiadomość

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u mnie wg ostatniej @ jest 4 i 2 dni a ten Kozeski to dobry?

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ulola Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mocno trzymam kciuki za ujemny posiew i szybkie zaszycie ;) . Izabela niesamowita intuicja, jesteś w szpitalu nie daj sie tylko stamtąd wygonić- zawsze możesz mówić że boli brzuch albo kłuje w pochwie. Niech Cie obserwują i zgadzam sie z Karolą powinnaś tam zostac do konca ciąży. Eta dzięki za ostatnie podniesienie na duchu- jakbym mogla to bym Cie wyściskała :) . Karola gratulacje 37 tygodnia. Galeona a w ktorym tygodniu wywołują na Ujastku??bo jak tak dalej pójdzie to za dwa tygodnie się spotkamy ;) I jak Ty tam bidulo dojedziesz? . Ja odliczam juz dni i w końcu wzięłam sie za szykowanie rzeczy dla dzidzi - poza tym brzuch się spina i dziwnie kłuje, łożysko masakra za to przepływy ok , dzis w nocy krew na majtach i szybka wizyta u gin. W gabinecie wydzielina biała, serowata ani śladu krwi. Nie grzebała , żeby sprawdzić szyjkę- pewnie nie chciała jej drażnić czy sprowokowac. Na usg ok a jutro mam ktg. Mam nadzieję, ze dzidzia będzie łaskawa ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 05:05

eta lubi tę wiadomość

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Karola u mnie wg ostatniej @ jest 4 i 2 dni a ten Kozeski to dobry?
    Izabela to wlasnie jeden z lepszych na oddziale. A ten mlody to Gowkielewicz i on wlasnie jest bardzo sympatyczny i dobry w swoim fachu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:22

• Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dojechałam bez problemu, drogi opustoszałe, teraz ciężko Krakusa na ulicy spotkać:P u mnie pozamykane, skurcze się piszą ale ja ich nie czuję, może do pn wytrzymam :P

1tnvuq7.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela trzymaj się tam w tym szpitalu i tak jak dziewczyny pisza nie daj sie wygonic! Lepiej jeszcze polez tam.

Kaarolaa wielkie gratulacje!! :-D udało się dotrwać to finału :-D super!! :-)

Ulola cieszę się że troche wsparlam ;-) :-*

kaarolaa lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam badanie i założenie pessara :)))
    Szyjka niestety pomimo leżenia się skrócila do 9 mm ale z pessar em czuje się bezpieczniej. Jeżeli wszystko będzie oki to puszcza mnie do domu może pod koniec tygodnia :)

eta lubi tę wiadomość

• ttuska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to super że się udało:) a skurcze miałaś przez ten okres miałaś bo może one są powodem skrócenia?

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam codziennie rano w szpitalu ktg ale żadne się nie pisały. Od piątku odkąd leze brzuch mi nawet nie twardnieje :)

• ttuska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ekstra ;) bo ja to pomimo pessara mam non stop twardy brzuch i skurcze więc wolę leżeć

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dobrze ze masz ten pessar. Ale kurcze ta szyjka jest naprawdę mega krotka i oby ten pessar dal rade.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda fajnie,ze zalozyli. Ja nadal mam takie te dziwne bole w pochwie,ale byl lekarz i mowil ze bylam dzis badana i moze byc dodatkowo po badaniu ten ból i ze u mnie jak najmniej ingerencji bo kazde badanie moze pobudzoc skurcze. Na ktg 2x dziennie póki co na szczęście nie ma zadnych nawet malych skurczy.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela lekarz ma racje-ja po zwykłym usg mam mega skurcze :/ w ogóle to mam zakaz dotykania brzucha

w4sqkrnt373m17ix.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super że juz pessar masz :-) :-) teraz spokoju tylko życzę :-)

Ja odstawiam nospe na zlecenie lekarza i dzis mnie cos pobolewac zaczelo ale jak leżę to przechodzi. Teraz tesciowa jest u mnie i troche częściej wstaje i chodze niz jak mama byla u mnie.

Dziewczyny a Wasi mezowie jak sie zachowuja? Tzn. Np jak wroca z pracy to lataja i wam pomagaja? Moj to oczywiście zmeczony, cos ignacym sie zajmie ale marudzi.ale na swoj motocykl ma siłę ;-)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swojego to w ogole nie moglam liczyc. Mialam nic nie robic kiedy wroce do domu. A niestety obiady sprzatanie pranie spacery i zakupy. Jak wracal z pracy to szedl na gora dwie godziny z Marcelim na plac zabaw. Ja moglam wtedy troche odpoczac. Takze ja od 27 tygodnia na pelnych obrotach dzialalam. Tyle ze nie dzwigalam, chociaz zakupy i wozek tez swoje wazyly.

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ