Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarola super, że ciąża donoszona:)
Ruda bardzo dobrze ze pessar już masz, na pewno będzie dobrze.
Izabela trzymam kciuki, żeby jak najdłużej dzieciaczki były w brzuszku.
Mój mąż jest beznadziejny pod względem pomagania w domu, dziś po obiedzie nawet nie wstawił naczyń do zmywarki, zostawil mnie z bałaganem a ponad godzinę stałam przy garach żeby ten obiad zrobić.
Mój brzuch ciągle twardy, ciężki wizyta w piątek mam nadzieje, że nie za późno -
Hej, dziewczyny. U mnie powtórka z rozrywki, tylko 2x wcześniej. Z Klementynką pessar przypadł mi na 32 czy 34 tc, nosiłam do 38 tc. A teraz szyjka 27 mm i wysyłają mnie na posiew. Poprzednio mi tego nie robili, bo szyjka 12 mm i trzeba było ekspresowo zakładać. Co w przypadku, kiedy posiew wykaże jakieś zakażenie czy coś? Nawet nie wiem co Bakterie, zapalenie? Ja nadal karmię piersią, a tu przewinęły mi się hasła antybiotyk czy coś... Wolałabym tego uniknąć. Czy któraś z Was miała/ma szew? Czy zakładanie go boli? Mnie pessar zupełnie nie bolał. Mam mieszane uczucia Ale leżenie odpada przy prawie raczkującym dziecku...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ruda super że jest pessar, to już był ostatni dzwonek.
Mój mąż bardzo dużo robi w domu i przy dziecku, ale robił tak jeszcze zanim się zaczęły problemy. Robi śniadania i kolacje, zmywa, pranie wiesza, robi zakupy, małego kąpie i szykuje do spania, bawi się z nim i wstaje w nocy jak trzeba. Narzekać nie mogę, nawet jak jest zmęczony to porobi w domu co trzeba. -
nick nieaktualnyPolkosia ja mam szew od 20 tyg. Musza zrobic posiew bo na zakazona szyjke nie wolno zakladac. Inaczej istnieje ryzyko zakazenia wod plodowych. U mnie na szczęście posiew wyszedl czysty ale piec dni w szpitalu spedzilam. A byly dziewczyny co czekaly na pessar i wyszly bakterie i nawet dwa tygodnie w szpitalu spedzily. Szew zaklada sie w znieczuleniu ogolnym, nic nie czujesz bo spisz. Oczywiście kroplowki z magnezem dostaniesz zeby skurczy nie wywolac. Kilka godzin po zalozeniu mnie caly dol brzucha bolal mimo podania przeciwbolowych. Ale jak dostalam czopek to przeszlo. Pozniej juz nic nie bolalo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 19:19
-
nick nieaktualny
-
Polkosia nawet jak wyjdzie Ci jakas bakteria to bez problemu powinien sie znaleźć antybiotyk ktory mozna w ciazy , karmiac piersia i będzie dzialal na bakterie, wiec spokojnie. Ale mam nadzieję że posiew wyjdzie jalowy
Moj mąż tak pół na pół generalnie porobi to co mu powiem, ale sam z siebie mniej, poza tym zmeczony wiecznie wiec i marudzenie mu się wlacza co mnie wkurza bo ja gdyby nie to że musze lezec to zawsze wszystko zrobie nie zaleznie od tego czy jestem zmęczona czy nie, siłę musze mieć, a mojego chlopa trzeba gonić.ale on na swoj motocykl ma siłę zawsze, wiadomo , na pasje siłę ma, na robotę nie koniecznie. przez to niestety też ostatnio troche sie klocimy.
Wczoraj trochę wiecej pochodzilam i brzuch zaczal na dole bolec masakra , jeszcze nospe odstawiam bo mi lekarka kazała, no i nie wiem kiedy ja wroce do chodzenia, a jak wroce to czy nie będzie znowu bolec dni mi się tak ciągną ..
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny to zazdroszczę takich mężów:) ja dziś 1,5h prasowania ubranek i czuję się teraz pewniej bo już coś poszykowane:)
w ogóle wczoraj pół godziny po magnezie przeczyściło mnie dosłownie woda ze mnie leciała, dziś też 2 razy trochę przeczyściło - biegunka kojarzy mi się z porodem:( mam nadzieję, że nie zacznę rodzić
byłam dziś u neurologa i mam zaleconą cesarkę -
ttuska wrote:Ja czytałam, ze jeżeli występuje biegunka po magnezie to należy zmienić magnez na jakiś inny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 20:15
Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny