X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie czasem taki skurcz złapie też ale chyba kilka może być w ciągu dnia, dziś rano się obudziłam leżałam jeszcze z 40 min i nie czułam ruchów dopiero po jakimś czasie, chyba oszaleję z nerwów

• eta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola termin mam wyliczony przez gin na 2.10, choć na usg komputer wylicza mi 2 dni wcześniej, tj 30.09 , niby to roznica w jakichs kalendarzach, nie wiem, ale OM mialam 25.12.2015. Choc moj Leon malutki, trochę martwie sie jego waga, ale jest na jakims 10 centylu, usg mam 4 sierpnia i zobaczymy jak utył ;-) wiec ze względu na ta wage to chce żeby siedzial w brzuchu do terminu. Moze potem i cc mi przesuna choc pewnie te dosłownie kilka dni nie jest juz taka różnica.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja OM 24.12.2015;) gin mi wyliczył na 30 września, mi niestety wagi nie podał tylko mówi, ze wymiary dziecka waga zgodnie z tyg ciąży a ja bym chciała wiedzieć choć orientacyjnie muszę teraz poprosić

• eta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to idziemy łeb w łeb ;-) a Ty skad jesteś? Ja z Warszawy.

ticia9 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak jesteśmy na tym samym etapie:) i pewnie obie będziemy miały cc;P ja z Kalisza

• ttuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola niby kilka może być, ale podejrzewam że gdybym zaczęła w miarę normalnie funkcjonować to tych skurczu nie byłoby tylko kilka a więcej..
    Ja mam 10 dni przed wami-20.09 :)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Trochę mam zaległości na forum. Ale wylądowałam w szpitalu. Szyjka 13 mm. Po raz 3 pobrany posiew bo szpital chce mieć swój. Przez weekend leżałam w szpitalu dostałam sterydy i antybiotyk bo cbs wysoki (czy jak temu białku reaktywnemu jest). Dziś może się czegoś dowiem. Czy wypuszcza czy poleze czy pessar. Ale jak jestem pod opieką to jest super :) mniej się denerwuje.

• eta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska to czekamy na koncowke wrzesnia razem ;-)

Ruda dobrze że sie odzywasz! No tak myslalam że jakies przejscia pewnie masz :-\ ale dobrze ze sytuacja opanowana i jestes pod kontrola. A w ktorym szpitalu jestes? A crp ile masz? I jaki antybiotyk?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a w którym tyg jesteś? Pewnie poczekają na wynik i założą pessar przy tak krótkiej szyjce

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda lepiej zeby cos.zalozyli na szyjke bo 13 mm to naprawde malo.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zdecydowanie powinni coś zakładać jak nie szew to pessar. Trzymam kciuki :-)

Ja dzisiaj podjade na usg sprawdzić jak sie ma moja szyjka,bo ostatnio cos mnie boki brzucha bolą (może więzadła) ale i w pochwie czasem pobolewa to wole dmuchać na zimne i podjechać podejrzeć,bo do wizyty u prowadzącego jeszcze tydzień.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w imid w wawie.
    Crp o ile dobrze zrozumiałam nie jest wysokie chyba 15.
    Nie wiem jaki antybiotyk zaczyna się na "a " ale co dalej to nie pamiętam. 4 razy dziennie dożylnie.
    Na pessar chyba czekam ale muszą sobie dokładnie mnie pooglądać. I jeszcze jeden posiew z piątku musi dojść.
    Młody waży jakieś 940 gram. No i modlę się żeby wytrzymać do 32 tygodnia.

• eta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to crp rzeczywiście nie jest wysokie. Ale dobrze że masz antybiotyk lepiej wszystko tam wybic, zalozyc pessar i miec spokoj. Ktory tydzień juz ciazy ? Dasz radę, z pesarem na pewno, kazda z nas czeka na 32 tydzien, potem na donoszona i jeszcze w terminie urodzimy wiec bądźmy dobrej myśli :-*

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mi założyli na 11mm, trzymam kciuki, z pessarem spokojnie donosisz tak jak ja :) i dobrze, że w końcu ktoś zareagował

eta lubi tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, tak jak Dziewczyny piszą jesteś pod opieką i wszystko będzie dobrze :) Skończy się na tym, że wszystkie przenosimy ;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka przez tydz skrocila sie o 1,2cm :( i rozwiera sie poza szew. Dzwonilam do mpjego prowadzacego mam natychmiast jechac do szpitala wojewodzkiego :(

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • eta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela co za szczęście że bylas taka czujna i poszlas dzis na to usg! Trzymaj się, będziesz leżeć plackiem w szpitalu i jeszcze dasz rade pociągnąć pare tygodni! Daj znać co lekarze powiedzą.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela to faktycznie miałaś intuicję. Ja mam wizytę za 3tyg i już się stresuje jak ja tyle wytrzymam, bo i skurcze mam i klucia różne :/

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela super ze poszlas na wizyte. Polezysz i bedzie dobrze, tam sie Wami zajma. A u jakiego gina bylas dzisiaj?

• eta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Izabella jak tam sytuacja u Was?

Galeona a Ty jeszcze nie rodzisz ;-)?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ