Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ola termin mam wyliczony przez gin na 2.10, choć na usg komputer wylicza mi 2 dni wcześniej, tj 30.09 , niby to roznica w jakichs kalendarzach, nie wiem, ale OM mialam 25.12.2015. Choc moj Leon malutki, trochę martwie sie jego waga, ale jest na jakims 10 centylu, usg mam 4 sierpnia i zobaczymy jak utył wiec ze względu na ta wage to chce żeby siedzial w brzuchu do terminu. Moze potem i cc mi przesuna choc pewnie te dosłownie kilka dni nie jest juz taka różnica.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam. Trochę mam zaległości na forum. Ale wylądowałam w szpitalu. Szyjka 13 mm. Po raz 3 pobrany posiew bo szpital chce mieć swój. Przez weekend leżałam w szpitalu dostałam sterydy i antybiotyk bo cbs wysoki (czy jak temu białku reaktywnemu jest). Dziś może się czegoś dowiem. Czy wypuszcza czy poleze czy pessar. Ale jak jestem pod opieką to jest super mniej się denerwuje.
-
nick nieaktualny
-
Ruda zdecydowanie powinni coś zakładać jak nie szew to pessar. Trzymam kciuki
Ja dzisiaj podjade na usg sprawdzić jak sie ma moja szyjka,bo ostatnio cos mnie boki brzucha bolą (może więzadła) ale i w pochwie czasem pobolewa to wole dmuchać na zimne i podjechać podejrzeć,bo do wizyty u prowadzącego jeszcze tydzień. -
Jestem w imid w wawie.
Crp o ile dobrze zrozumiałam nie jest wysokie chyba 15.
Nie wiem jaki antybiotyk zaczyna się na "a " ale co dalej to nie pamiętam. 4 razy dziennie dożylnie.
Na pessar chyba czekam ale muszą sobie dokładnie mnie pooglądać. I jeszcze jeden posiew z piątku musi dojść.
Młody waży jakieś 940 gram. No i modlę się żeby wytrzymać do 32 tygodnia. -
Ruda to crp rzeczywiście nie jest wysokie. Ale dobrze że masz antybiotyk lepiej wszystko tam wybic, zalozyc pessar i miec spokoj. Ktory tydzień juz ciazy ? Dasz radę, z pesarem na pewno, kazda z nas czeka na 32 tydzien, potem na donoszona i jeszcze w terminie urodzimy wiec bądźmy dobrej myśli :-*
-
nick nieaktualny