X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie czasem taki skurcz złapie też ale chyba kilka może być w ciągu dnia, dziś rano się obudziłam leżałam jeszcze z 40 min i nie czułam ruchów dopiero po jakimś czasie, chyba oszaleję z nerwów

• eta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola termin mam wyliczony przez gin na 2.10, choć na usg komputer wylicza mi 2 dni wcześniej, tj 30.09 , niby to roznica w jakichs kalendarzach, nie wiem, ale OM mialam 25.12.2015. Choc moj Leon malutki, trochę martwie sie jego waga, ale jest na jakims 10 centylu, usg mam 4 sierpnia i zobaczymy jak utył ;-) wiec ze względu na ta wage to chce żeby siedzial w brzuchu do terminu. Moze potem i cc mi przesuna choc pewnie te dosłownie kilka dni nie jest juz taka różnica.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja OM 24.12.2015;) gin mi wyliczył na 30 września, mi niestety wagi nie podał tylko mówi, ze wymiary dziecka waga zgodnie z tyg ciąży a ja bym chciała wiedzieć choć orientacyjnie muszę teraz poprosić

• eta Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to idziemy łeb w łeb ;-) a Ty skad jesteś? Ja z Warszawy.

ticia9 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak jesteśmy na tym samym etapie:) i pewnie obie będziemy miały cc;P ja z Kalisza

• ttuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola niby kilka może być, ale podejrzewam że gdybym zaczęła w miarę normalnie funkcjonować to tych skurczu nie byłoby tylko kilka a więcej..
    Ja mam 10 dni przed wami-20.09 :)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Trochę mam zaległości na forum. Ale wylądowałam w szpitalu. Szyjka 13 mm. Po raz 3 pobrany posiew bo szpital chce mieć swój. Przez weekend leżałam w szpitalu dostałam sterydy i antybiotyk bo cbs wysoki (czy jak temu białku reaktywnemu jest). Dziś może się czegoś dowiem. Czy wypuszcza czy poleze czy pessar. Ale jak jestem pod opieką to jest super :) mniej się denerwuje.

• eta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska to czekamy na koncowke wrzesnia razem ;-)

Ruda dobrze że sie odzywasz! No tak myslalam że jakies przejscia pewnie masz :-\ ale dobrze ze sytuacja opanowana i jestes pod kontrola. A w ktorym szpitalu jestes? A crp ile masz? I jaki antybiotyk?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a w którym tyg jesteś? Pewnie poczekają na wynik i założą pessar przy tak krótkiej szyjce

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda lepiej zeby cos.zalozyli na szyjke bo 13 mm to naprawde malo.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zdecydowanie powinni coś zakładać jak nie szew to pessar. Trzymam kciuki :-)

Ja dzisiaj podjade na usg sprawdzić jak sie ma moja szyjka,bo ostatnio cos mnie boki brzucha bolą (może więzadła) ale i w pochwie czasem pobolewa to wole dmuchać na zimne i podjechać podejrzeć,bo do wizyty u prowadzącego jeszcze tydzień.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w imid w wawie.
    Crp o ile dobrze zrozumiałam nie jest wysokie chyba 15.
    Nie wiem jaki antybiotyk zaczyna się na "a " ale co dalej to nie pamiętam. 4 razy dziennie dożylnie.
    Na pessar chyba czekam ale muszą sobie dokładnie mnie pooglądać. I jeszcze jeden posiew z piątku musi dojść.
    Młody waży jakieś 940 gram. No i modlę się żeby wytrzymać do 32 tygodnia.

• eta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to crp rzeczywiście nie jest wysokie. Ale dobrze że masz antybiotyk lepiej wszystko tam wybic, zalozyc pessar i miec spokoj. Ktory tydzień juz ciazy ? Dasz radę, z pesarem na pewno, kazda z nas czeka na 32 tydzien, potem na donoszona i jeszcze w terminie urodzimy wiec bądźmy dobrej myśli :-*

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Galeona Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mi założyli na 11mm, trzymam kciuki, z pessarem spokojnie donosisz tak jak ja :) i dobrze, że w końcu ktoś zareagował

eta lubi tę wiadomość

1tnvuq7.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, tak jak Dziewczyny piszą jesteś pod opieką i wszystko będzie dobrze :) Skończy się na tym, że wszystkie przenosimy ;)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka przez tydz skrocila sie o 1,2cm :( i rozwiera sie poza szew. Dzwonilam do mpjego prowadzacego mam natychmiast jechac do szpitala wojewodzkiego :(

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • eta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela co za szczęście że bylas taka czujna i poszlas dzis na to usg! Trzymaj się, będziesz leżeć plackiem w szpitalu i jeszcze dasz rade pociągnąć pare tygodni! Daj znać co lekarze powiedzą.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela to faktycznie miałaś intuicję. Ja mam wizytę za 3tyg i już się stresuje jak ja tyle wytrzymam, bo i skurcze mam i klucia różne :/

w4sqkrnt373m17ix.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela super ze poszlas na wizyte. Polezysz i bedzie dobrze, tam sie Wami zajma. A u jakiego gina bylas dzisiaj?

• eta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Izabella jak tam sytuacja u Was?

Galeona a Ty jeszcze nie rodzisz ;-)?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ