X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Niewydolność cieśniowo-szyjkowa
Odpowiedz

Niewydolność cieśniowo-szyjkowa

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... Po tygodniu w szpitalu jestem już przewrazliwiona :( po prostu się boję, a ból nie przechodzi :( mam nadzieję że do wizyty 26 dotrwam

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Nie wiem... Po tygodniu w szpitalu jestem już przewrazliwiona :( po prostu się boję, a ból nie przechodzi :( mam nadzieję że do wizyty 26 dotrwam
    Jak będzie Cię dłużej ten ból trzymał to jedź do szpitala sprawdź czy nic sie nie dzieje. Lepiej o raz za duzo spanikować niż coś ważnego przegapić. Ja tez przez pobyt w szpitalu jestem przewrażliwiona, jak tylko coś mnie zaboli czy zakłuje to juz strach w oczach. Póki co się obserwuj i nie panikuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 19:13

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się właśnie. Obstawiam jeszcze ze malutka może mnie kopać po jajnikach bo czułam ruchy w tych okolicach i może stąd ból. Jestem szczupłą osobą i to też podobno ma wpływ na różne bóle. Podobno jest większe obciążenie na kręgosłup i wszystko bardziej boli jak się powiększa. Może to to... Za wszelką cenę chcę wytrzymać do wizyty za tydzień.

• Tami Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, moze to nerwy Sylwia. Mnie tez boli jak na okres jak sie denerwuje np. Jak mnie moj facet porządnie wkurzy :/

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami widzę że jesteśmy na tym samym etapie suwaczkowym :) myślisz że wyrobisz się w październiku czy już listopad?

Ciekawa jestem jak u Ciebie sytuacja z gotowością na przyjście malucha? Ja jestem w lesie z zakupami do szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 20:07

• Tami Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze sie uwine jeszcze w październiku ;) mi prorokują z usg dużego chłopca wiec myśle ze on moze nie chcieć siedzieć w takiej ciasnocie do listopada :P

Sylwia91 lubi tę wiadomość

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia może to taki dzień, bo mnie też podbrzusze boli, a raz to mnie tak zwinelo ze masakra.. Ale po dzisiejszej mocy kiedy było mi mega niewygodnie, brzuch twardnial itp to stwierdziłam że chyba za niedługo urodze. Już mnie wykańcza psychicznie ciąża, bo non stop myślę i panikuje jak tylko coś zakluje, zaboli.
    Dodatkowo jak siedzę to czuję pessar i dziecko mi się mega przeciaga w podbrzuszu.
    To tyle narzekania na dziś ;) oby ta noc była jeszcze w dwupaku :)

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby.. Mnie już skręca z bólu ale czas na dawkę no spy i luteiny więc może przejdzie ;( w ogóle jak poszłam siku to myślałam że mi zaraz coś wypadnie np. Pessar....

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam prysznic i kolejną dawkę no spy i luteiny i jest lepiej. Mam nadzieję że i u Was sytuacja pod kontrolą :*

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, oby u kazdej z nas byla spokojna i przespana noc :)

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja co kilka dni robilam sobie pomiary cukru po posilkach glukometrem i widzialam że przekraczam normy, że znowu muszę trzymac diete jak w ciazy z ignacym zeby cukier byl w normie.wiec nie bylo opcji , jak po normalnym jedzeniu mialam wysoki cukier to musialam miec cukrzyce.

Sylwia trzymam kciuki żeby bylo juz spokojnie. Trzymaj się ciepło, bądź dobrej myśli, ale jak tylko będziesz czula że jest nieciekawie to bez skrupułów jedź na IP.

Juz mi się oczy zamykaja, ide spac dziewczyny

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • ttuska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu kolejną noc nie przespalam. Tzn było w miarę ok do 3 a potem znowu twardnienia :/

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska, eta, dziękuję za podpowiedzi wózkowe :) W takim razie nie kupuję żadnych poduszeczek ani kołderek. Na zimę zaopatrzę się w śpiworek ale to jest jeszcze czas.
    Planuję dzisiaj podjechać do Entliczka po jakąś pościel to przynajmniej zbędnie nie wydam pieniędzy.

Mysza, ja miałam glukozę 75.

Tami, no właśnie wszyscy straszyli jaka ta glukoza nie jest straszna a dla mnie to był pikuś ;) Wypicie małej szklanki lekko posłodzonej wody, żaden problem. Gdyby nie to, że trzeba dwie godziny w laboratorium kwitnąć to mogłabym co miesiąc powtarzać ;)

Sylwia, jak tam po nocy? Bóle się uspokoiły?

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tez to byl pikus, a jeszcze powtarzalam wyniki i mialam to szczescie pic glukoze dwa razy. Nawet mnie to nie ruszyło, jak herbata z wieksza iloscia cukru.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy spałam. Nie bolało. Dzięki temu jestem trochę spokojniejsza, ale rano znowu zaczęło trochę pobolewać i przeszło. Zaraz wezmę leki to się na pewno uspokoi. Oby jeszcze chociaż 7 tygodni wytrzymać

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska jak Twój brzuszek? Jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wszystkie z nas tu tak odliczają:) dasz radę jak inne Dziewczyny:)
    Eta myślałam, że może miałaś jakieś objawy typu większe pragnienie itp. a z jakiego powodu masz mieć cc?

ja też coś kiepsko spałam tzn. spałam ale budziłam się kilka razy z twardym brzuchem a rano kręgosłup strasznie boli. a wieczorem dostałam mocniejszych skurczów a dziecko tak się przeciągało, ze czułam, jakby szyjkę miało rozwalić

• ttuska Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do swojej ginekolog, bo mąż mnie nastraszyl ze sam zadzwoni po kolejnej nieprzespanej nocy. Kazala przyjechac do szpitala po 12 i mbie zbada. Ja juz zakladam najgorszy scenariusz, ze mnie zostawi do porodu.. juz dwa razy lezalam i kolejnego lezenia nie wytrzymam :/ juz zaluje, ze zadzwonilam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 09:54

w4sqkrnt373m17ix.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Tami, no właśnie wszyscy straszyli jaka ta glukoza nie jest straszna a dla mnie to był pikuś ;) Wypicie małej szklanki lekko posłodzonej wody, żaden problem. Gdyby nie to, że trzeba dwie godziny w laboratorium kwitnąć to mogłabym co miesiąc powtarzać ;)
    A ja dostałam rozstroju żołądka :( i dlatego sie boje :(

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttuska daj znać jak sytuacja u Ciebie.

Dziewczyny a ja się teraz trochę zaczęłam martwić wagą od początku ciąży do końca 33tc przytyłam 6,5 kg z czego 5,75 kg w przedziale 25tc-33tc, między 25tc-31tc 4,55kg, a ostatnie dwa tyg czyli 31tc-33tc 1,2 kg. Czy to nie za dużo w krótkim przedziale czasowym? wcześniej się nad tym nie zastanawiałam, lekarz też nic nie mówił sam z siebie.

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ